Big.Ursu Postat Ianuarie 18, 2015 Partajează Postat Ianuarie 18, 2015 Re: curatarea interna a motorului cu apa!!! Eu asa cred ... Nu stiu in privinta filtrului de particule, dar catalizatorul nu-l deranjeaza cu nimic (Euro 2 la Patrol si Euro 4 la Hyundai Santa Fe). NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hyadum Postat Ianuarie 21, 2015 Partajează Postat Ianuarie 21, 2015 Re: curatarea interna a motorului cu apa!!! Te intrebam pentru ca nu am vazut nicaieri in posturile tale ca ai facut si remap la ECU, ca sa tina cont de noii parametrii. Tocmai ca am facut putin research si vroiam sa vad cum este la tine. Pe Wikipedia scrie destul de clar ca fara remap la ECU, nu ai nici un avantaj si doar dezavantaje. De aici si nelamurirea mea: "Most modern consumer vehicle engines are pre-programmed with specific fuel-to-air ratios, therefore introducing water without re-programming the car's computer or otherwise changing these ratios will most likely not have any benefit and will often reduce performance or cause damage to the engine. In addition most modern fuel systems cannot determine that water in any form has been added and cannot determine a new compression ratio or otherwise take advantage of lower cylinder temperatures. In most cases in cars that are pre-programmed, introducing water vapor via an indirect water injection method will cause loss of power because the water vapor will take the place of air (and fuel in engines with either a carburetor or single point injection) that is required to complete the combustion process and produce power. Normally only in vehicles in which the owner re-tunes the vehicle for water injection will any benefits be seen." Sursa: http://en.wikipedia.org/wiki/Water_injection_%28engine%29 Ca si curatare am inteles ca este ok, si destul de sigur, dar ca si folosire permanenta mi se pare dificil. Chiar eram curios daca stii pe cineva care stie sa programeze un ECU pentru noile valori de compresie, temperatura si amestec. Probabil ca tovarasul Big Ursu s-a suparat pe mine si mi-a dat ignore, crezand ca incerc sa-i ridiculizez instalatia sau cine stie ce. Este complet neadevarat, eu incerc sa ma documentez cand mai complet pe acest subiect si speram sa existe o dezbatere cu argumente despre ce e bine sa faci si in ce fel. :jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Ianuarie 21, 2015 Partajează Postat Ianuarie 21, 2015 (editat) Re: curatarea interna a motorului cu apa!!! Probabil ca tovarasul Big Ursu s-a suparat pe mine si mi-a dat ignore, crezand ca incerc sa-i ridiculizez instalatia sau cine stie ce. Este complet neadevarat, eu incerc sa ma documentez cand mai complet pe acest subiect si speram sa existe o dezbatere cu argumente despre ce e bine sa faci si in ce fel. Nu suntem tovarasi, eventual ...useri. Am explicat, am argumentat, in afara de ce s-a discutat exista documentatie pe net destula, depinde strict de tine ce si cum procesezi de acolo - nu tot ce scrie e bine/corect/aplicabil. Eu am spus ce am facut la mine, cazul meu particular, avem masini diferite...In alta ordine de idei a cam incetat sa-mi pese despre ce se cred altii despre ce fac eu la masina mea. Munca mea, banii mei, capul meu. Restul ...bine rau...in 50.000km inca nu a crapat nimic. Editat Ianuarie 21, 2015 de Big.Ursu NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Hyadum Postat Ianuarie 21, 2015 Partajează Postat Ianuarie 21, 2015 (editat) Re: curatarea interna a motorului cu apa!!! Am scris tovaras, cu toate ca as fi vrut sa scriu coleg, dar faceam o cacofonie :wink: Idea nu e de a judeca interventiile sau funtionalitatea masinii. Cred ca pe toti ii intereseaza sa compare diferite metode si sa gaseasca cea mai buna solutie pentru masinile si bugetele lor. Daca reusesc sa gasesc destule informatii fara sa fie nevoie sa experimentez pe pielea mea si sa fac prostii, atunci eu o sa incerc varianta injectiei cu apa prin intermediul managementului intern al motorului, nu neaparat ceva stand-alone. Eu cred ca e mai bine ca motorul sa stie ce intra in el, cand si cum, decat sa-l tratez ca si cum ar fi ceva auxiliar. Pana la urma fac asta doar pentru viata motorului, si usurinta intretinerii, nu pentru ca e la moda sau imi creste puterea. Edit: Am mai gasit niste reviste americane recente care trateaza problema injectiei de metanol si apa, dar si aici se recomanda tuning-ul pentru compensarea raportului aer/combustibil, timing si nivelul de boost: St Clair says since the methanol component of the mix is a hydrocarbon, introducing it into the system does require tuning. Air/fuel ratios will need to be adjusted appropriately to compensate for the additional fuel that’s being added, meaning tuners will have to determine the appropriate amount of fuel to obtain the desired AFR. Additionally, the effect of the water expanding into steam creates pressure within the cylinders, and according to St Clair this increases combustion pressure, similar to raising the compression ratio. Thus tuners will again need to compensate appropriately. Sursa: http://www.dragzine.com/tech-stories/fuel-cooling-ignition-tech/installing-and-testing-aems-v2-watermethanol-injection-system/ Sistemul folosit: http://www.aemelectronics.com/?q=products/water-methanol-injection-systems/water-methanol-injection-kit-for-turbo-diesel-engines Editat Ianuarie 21, 2015 de Hyadum :jp1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Ianuarie 21, 2015 Partajează Postat Ianuarie 21, 2015 Re: curatarea interna a motorului cu apa!!! E vb de fenomenul de cavitatie. Particula de apa , in timpul detonatiei combustibilului , expoldeaza cu presiune uriasa antrenand orice particula deplasabila in jurul ei. Pe acest principiu functioneaza si masina de spalat cu bule dar sau antica vartelnita de spala rufele in secolele trecute. Fenomenul este dusmanul elicilor de nave pe care le rontzaie de zor dar si al motoarelor ce merg cu garniture de chiulasa arsa (vezi foto) provocand "rontzaieli" serioase ale pistonului, valvelor si chiulasei (vezi foto). E drept ca unde se intampla asa rontzaiala nu e loc de calamine, deci din punctual acesta de vedere e f cool. Pt cei ingrijorati ca nu isi decalamineaza motorul cu asa minunatie de pulverizator, le spun sa stea linistiti ca li se intampla de fiecare data cand e ploaie zdravana afara , evident cu conditia sa aiba si snorkelul afferent , desi .... si fara dumnealui , umiditatea e la ea acasa in matzele motorului. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Kibitz Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Re: curatarea interna a motorului cu apa!!! Hmm, deci utilizarea apei are si parti rele... La garnitura de chiulasa chiar nu ma gandisem! Sorin aka v1tara aka Sorin (__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v [__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Big.Ursu Postat Ianuarie 22, 2015 Partajează Postat Ianuarie 22, 2015 Re: curatarea interna a motorului cu apa!!! Hmm, deci utilizarea apei are si parti rele... La garnitura de chiulasa chiar nu ma gandisem! Sorin Si motorina in exces face rau....si prea mult ulei in motor nu face prea bine.... NADS Fitted Pentru mine, disputa stiinta vs religie s-a incheiat atunci cand pe biserica a aparut paratraznetul. Cel mai bun sex oral mi-l ofera gura lumii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
radum Postat Februarie 13, 2015 Partajează Postat Februarie 13, 2015 Re: curatarea interna a motorului cu apa!!! Mi-am adus aminte de discutia asta cand am vazut astazi clipul asta: Radu Mitroi Jeep Cherokee XJ 2.5i - 1995 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Re: curatarea interna a motorului cu apa!!! am gasit ceva interesant pe you tube la o benzinara,sunt scoase bujiile,se filmeaza camera de ardere inainte si dupa "tratament" dar cu ce mai amestega ,,gluga " asta apa? VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate