Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Centrala pe gaz (intrebare)

Irod

Postări Recomandate

Re: Centrala pe gaz (intrebare)

nu am termostat ambiental, ca nu e montat :) dar am deala de exterior care merge dupa o curba presetata in functie de temperatura exterioara ajusteaza flacara,timpyul de incalzire...etc in asa incat repet :) pe cele -15-20 de grade cat au fost in saptamana aia inauntru am avut 22-24 cu plus,deci e ok deocmadata,iil voi pune si termostatul celalalt ambiental dar probnabil la primavara cand ii fac si revizia aia de an sau cum se numeste ,

legat de cele 70 de grade in calorifere eu prefer sa merg pe mai putin ca am vazut ce inseamna por care cedeaza la temperatura in miezul iernii :):):) si ast ala bloc unde trebuie s aopresti toata coloana ca e instalatia facuta de rahat ,acum am rezolvat-o :) robineti pe tur si retur dar inainte nu avea.:)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ce imi place am primit raspunsuri foarte clare, multumim, raspunsuri care sincer pe unele site-uri de profil nu le-am gasit.

Acum sa-i raspund colegului @Irod.

la centrala mea de 31kw pe pozitia 2 incalzeste undeva la maxim 54 grade.

Catalin faza cu colmatatul schimbatorului pe mine unul ma sperie pentru ca am centrala de 5 luni, apa este mai calcaroasa aici am un filtru anticalcar dar poate nu este suficient.O sa-i chem pe aia sa se uite daca tot este in garantie/contract de service.

Fara prea multe explicatii eu am curaj sa fac pariu ca schimbatorul tau s-a umplut de calcar. Fa un test al duritatii apei de la robinet la un laborator (cauta pe net) si ai sa vezi cum stau lucrurile. O duritate "normala"ar trebui sa fie undeva la 4 grade germane, la mine este undeva la 18 grade germane. Motiv pentru care am montat o statie de dedurizare a apei, care imi asigura confortul in casa in felul asta pentru centrala, boilere, chiuvete, masina de spalat.....etc. Recomand cu caldura o statie de dedurizare a apei, e o minune......!!!

ps: Faza cu calgonul sa stiti ca e un mare rahat, doar marketing....

ps 2: filtru anti-calcar un la fel de mare rahat.....n-are nici o influenta.

Editat de Catalin40A
Link spre comentariu

Da,panoul este cu tuburi si boiler.Il folosesc doar din primavara pana toamna. Maine am vorbit cu un prieten care lucreaza la service de centrale si curat acolo. O sa revin cu info maine, dupa ce rezolv problema.

Link spre comentariu

Recomand cu caldura o statie de dedurizare a apei, e o minune......!!!

ps: Faza cu calgonul sa stiti ca e un mare rahat, doar marketing....

ps 2: filtru anti-calcar un la fel de mare rahat.....n-are nici o influenta.

Plus o baterie de filtre mecanice, minim 2 inseriate, inainte de intrarea in instalatie. Plus niste filtre Y pe retur si distribuitoare, astfel mai opresti din deseurile ramase prin calorifere sa ajunga in centrala.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

O fii centrala in garanatie dar nu cred ca acopera folosirea ei pe mediul calcaros....pune filtre inainte..anticalcar..polifosfati dar doar pe apa care nu o bei...daca ai cum evident ...si restul asta ee daca ai cum statie de tratare a apei e scumpa poate....verifica schimbatorul d ecaldura din centrala....si vasul de acumulare.

Land Rover Discovery I

Mercury Sable

LR serie III

Link spre comentariu

Meseriasii cand au facut PIF au zis ca ce am este suficient adica filtre Y si anticalcar.Apa de la retea nu beau, o sa mai pun un filtru la intrarea apei in casa.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

Azi am rezolvat problema cu centrala:grin: La fluxostat,aveam o bucatica de rugina de la alimentarea principala. Lamela fluxostatului era blocata din cauza bucatelei de rugina si nu mai putea comuta de pe calorifere,pe apa menajera.Nu am avut montat filtru Y pe alimentare.Am avut noroc ca nu s-a stricat fluxostatul, pentru ca m-ar fi costat 700 de lei,aproape jumatate din costul centralei.

@caphone si@Karol,daca nu rezolvati problemele cu cei de la garantie,va pot pune in legatura cu vecinul meu,care lucreaza la service pt centrale.O parere in plus nu strica.Poate e vorba de o problema minora,cum a fost la mine.

Link spre comentariu

La mine parca si-a dat drumul, presiunea scazuta este o problema de obicei seara.Dar oricum ii chem pe aia sa se uite.Mersi oricum.

Dacia Duster 4x4

Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V.

Link spre comentariu

daca incep sa fiu mai atent la cum functioneaza si cum livreaza apa incep sa cred c anu am nici o problema ca totul e bine si frumos :)

eu am filtre si pe intrare si pe iesire si pe tur si pe retur y,x in w de toate:) in plus sunt schimbate si curatate acum 2-3 luni :) la mine nu e problema de presiune ca ma alimentez din vas tampon si hidrofor iar instalatia de incalzire e sub presiune si circuit inchis,ca la toate dealtfel,

apa ca si analiza fizico chimica cred ca e ceva mai dura dar nu mai stiu cat exact,am si magarii dealea de dedurizare si toate filtrele magnetice si nemagnetice...dar poat emi se pare :) ia sa merg acum sa fac un dus prelungit sa vedem daca raman cu samponul in cap sau ma si limpezesc:D:D:D

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare