orsino Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 Buna ziua, ma poate ajuta/indruma cineva sa cumpare un kit sa schimb volanul de pe dreapta pe stanga la un Pinin din 2002, varianta cu motor de 1800 injectie? Multumesc. Dacia Duster 1.5 dCI L 200 2.5 TD Samurai 1.3 SJ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 Re: Kit schimbare volan pe stanga Exista asa ceva ??? Unde ai gasit ? De ce nu poti cumpara tu direct ? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
orsino Posted January 14, 2015 Author Share Posted January 14, 2015 Re: Kit schimbare volan pe stanga Sincer sa fiu nu stiu daca exista, am presupus ca se poate muta. Am incercat cateva cautari pe google, dar sunt rezultate vechi...ca de exemplu: "Dezmembrez pajero pinin, 1.8 gdi si 2.0 gdi, curier rapid in toata tara, ofer toate piesele necesare ptr a schimba volanul de pe dreapta pe stanga la pretul de 350 euro" Cum tot e intrata la reconditionat si schimbat interior ma gandeam sa mut si volanul. Sa inteleg ca nu se poate ? Dacia Duster 1.5 dCI L 200 2.5 TD Samurai 1.3 SJ Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihaiK Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 Re: Kit schimbare volan pe stanga Salut, banuiesc ca nu exista un "kit" pt asa ceva, kitul propriuzis este alcatuit din piese necesare acestei operatiuni care provin de pe masini dezmembrate In principiu se poate. Nu stiu sigur de ce ai nevoie dar ma pot gandi la o lista asa la prima vedere: Bord care include toata consola de bord cu ceasuri, airbaguri(cred), etc. Oglinzile, deoarece oglinda de pe partea soferului difera fata de cea fin partea pasagerului. Pod pedalier(aici nu sunt sigur ca nu se potrivesc cele de anglia) Daca ai geamuri electrice butoanele de control a geamurilor si de reglare a oglinzilor trebuie sa fie pe partea soferului asa ca trebuie mutata toata cablaraia pe partea stanga cu tot cu panourile de usi aferente si butoanele. Blocul de lumini(blocul in care sunt manetele de comanda a stergatoarelor si maneta de semnalizare) Acum intrebarea este de ce piese si modificari ai nevoie la partea de directie. Ma gandesc ca ai nevoie poate de coloana de directie si caseta. Las pe cineva mai avizat sa completeze/corecteze aceasta lista. Daca mai imi amintesc ceva voi scrie aici. Numai bine Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 Re: Kit schimbare volan pe stanga Aaaa....Atunci "kitul" pe care il cauti tu se cheama "masina donatoare" si nu prea merita schimbarea din mult prea multe motive pe care le poti gasi in topicurile in care s-a mai discutat despre subiectul asta.... Topicurile respective le gasesti rapid folosind functia "Cautare avansata", iar cuvantul-cheie poate fi "volan" : http://forum.club4x4.ro/showthread.php?56883-Tutorial-functii-forum&p=790963&viewfull=1#post790963 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
MihaiK Posted January 14, 2015 Share Posted January 14, 2015 Re: Kit schimbare volan pe stanga ? Adevarul este ca asa cum insinueaza si @Astral e munca multa implicata intr-o asa o operatiune dar nu e imposibil si sunt absolut sigur ca s-a mai facut la Pinin. Incearca sa intrebi mecanicii care se ocupa acum de masina ta de ce piese ai exact nevoie pe langa cele enumerate mai sus si poate mai completeaza si ei lista. Numai bine Link to comment Share on other sites More sharing options...
orsino Posted January 15, 2015 Author Share Posted January 15, 2015 Re: Kit schimbare volan pe stanga ? Am sunat azi pe la cateva centre de dezmembrari, au zis ca nu merita. Sa vad ce zice si mecanicul, ce parere are...daca zice ca se baga ma bag si eu...vedem ce iese. Nu stau dupa masina, cum s-ar zice, e mai mult de joaca/placere, asa ca voi testa daca pot. Sa inteleg ca nimeni nu a mai schimbat la Pinin? Apropo, mi-am amintit de ce am presupus ca se poate face relativ usor, am avut o discutie odata cu un vanzator legat de un Freelander, imi explica el ca este modular si se poate schimba usor volanul. Poate in subconstient am facut o oarecare legatura... Dacia Duster 1.5 dCI L 200 2.5 TD Samurai 1.3 SJ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted January 15, 2015 Share Posted January 15, 2015 (edited) Re: Kit schimbare volan pe stanga ? Stai cuminte... Iti pot spune ca au fost cativa pe forum care au facut schimbarea asta si a doua oara n-ar mai face-o....nu la Pinin, la alte masini, dar tot un drac.... Pe scurt, motivatia principala pentru care nu merita este aceea ca totalul banilor cheltuiti (piese+manopera) va fi aproape egal cu pretul uneia cu volan pe stanga de-a gata..... Am uitat sa mentionez ca aceia care au facut schimbarea asta, au facut-o EI INSISI, deci s-au mai scos cu manopera, dar asta inseamna sa te pricepi si sa ai timp si garaj unde sa-ti faci lucrarea....! Edited January 15, 2015 by Astral REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
orsino Posted January 15, 2015 Author Share Posted January 15, 2015 (edited) Re: Kit schimbare volan pe stanga ? Bine zis. Sincer nu ma deranjaza volanul dreapta, asa cum a zis si matteo_tgv, m-am obisnuit in prima zi. Mai mult sotia nu se descurca...dar cum are si masina ei de oras...o las asa cum e. Din discutiile de pana acum pot considera topicul inchis, o las asa cum e de la mama ei. Multumesc. Edited January 17, 2015 by Tavi D. Dacia Duster 1.5 dCI L 200 2.5 TD Samurai 1.3 SJ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts