Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Diesel in doi timpi !

albinaru

Postări Recomandate

Re: Diesel in doi timpi !

Da da, Sorine, exista.

Diesel in doi timpi se foloseste inca pe vapoare.

Nu stiu daca se mai fac motoare asa mici 2-Takt Diesel.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu stiu daca se mai fac, sunt considerate primitive, piese putine, constructie simpla (fara supape, distributie, etc), putere dubla fata de patru timpi.

Dezavantajul ar fi o cutie cu mult mai multe viteze.

In mod sigur este un singur piston in doi timpi, pare turat pentru ca dieselul in doi timpi furnizeaza o rotatie la doua cicluri nla patru cicluri.

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu

Da da, Sorine, exista.

Diesel in doi timpi se foloseste inca pe vapoare.

Nu stiu daca se mai fac motoare asa mici 2-Takt Diesel.

Uite ca Renault isi sparge capul chear acum cu un motor diesel in 2 timpi supra-alimentat de vreo 700cmc.

Se numeste "The Powerful".

Link spre comentariu

De tractor?

Un diesel in doi timpi furnizeaza putere dubla fata de un patru timpi la aceeasi cilindree.

Nu mi-a venit sa cred dar, acum, daca reconsider problema pot compara Yanmarul 4T care avea 1300 cmc si dadea 12 cp cu Jlo 2T care are 660 cmc si da 12cp.

Fericirea este simpla ... depinde cat de simplu poti sa fi!
Link spre comentariu

Motorul in doi timpi poate furniza (comparativ cu unul in 4 timpi de aceeasi cilindree) cu aprox. 1,5 ori mai multi kw/cai, in primul rand datorita faptului ca are un timp motor la fiecare rotatie si apoi datorita lipsei sistemului de distributie (frecari interne mai mici)! Greutatea unui astfel de motor este deasemeni mai redusa comparativ cu cel in 4 timpi de aceeasi cilindree!

In ceea ce priveste consumul specific (gram combustibil/cal putere ora) motorul in doi timpi sta mult mai rau, principalele dezavantaje fiind timpul insuficient pentru combustie totala (implicit evacuarea de combustibil nears) si prezenta uleiului in camera de ardere. Per ansamblu nivelul de poluare al acestor motoare, in special al celor pe benzina, este mai ridicat si mult mai greu de controlat comparativ cu motorul in patru timpi!

Eficienta de doua ori mai ridicata comparativ cu motorul in 4 timpi e un mit ce nu se regaseste in practica! Dieselele navale au marele avantaj al lucrului la turatie scazuta si cursa foarte lunga a pistonului (prin urmare combustibilul are timp suficient sa arda complet) si unele au si un sistem suplimentar de supape ce gestioneaza mai bine umplerea/evacuarea cilindrilor, fiind considerate cele mai eficiente motoare in 2 timpi, eficienta lor apropiindu-se de 1,8x comparativ cu aceeasi cilindree a unui motor in 4 timpi.

Comparatia intre cele doua motoare ale tale nu este relevanta, ele fiind din generatii de motoare cu puteri litrice diferite! :wink:

Editat de Iulian G
  • Like 1
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare