Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

rugaminte catre posesorii de Daihatsu Terios

monica

Postări Recomandate

Dragii mei am si eu o rugaminte!

Este vorba despre masinuta mea Daihatsu Terios, care ramane turata la 4500 cand ating 100 / ora!

Cand am cumparat-o (zilele trecute)nu s-a intamplat asa, si ma gandesc ca poate e ceva de la senzori, sau poate a ramasa fara ulei la cutia automata...

Sa va prezint mai intai masina:din 1998, cutie automata, 83 CP, 61 kw, 103.300km la bord.

Nu stiu altceva ce sa va zic depre ea.Intra repede in viteza, este manevrabila, este o bijuterie! Dar stiu ca si voi stiti asta!

Poate ma ajutati cu cateva date, pe care le stiti: ce turatie trebuie sa aiba la fiecare viteza, pt ca nu stiu si imi place sa le cunosc, ce ulei imi trebuie pt cutia de viteza, ce lichid de frane, ce benzina imi recomandati(eu pun 95 acum), si altele...Trebuie sa merg cu ea sa-i fac RAR-ul, dar am toba cam galagioasa, imi va cauza? Habar nu am de chestiile astea. Eu doar ma bucur de o masina buna si de peisajele pe care am sa le vad cu ea! :))

Astept cu nerabdare sfaturile voastre!

Va pup pe toti!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

buna dimineata .... am si eu un terios e cutie manuala , insa aici in glalati cunosc o domnisoara care nu demult a cumparat si ea un terios cutie automata si se plangea de acelasi lucru, acum iti voi spune si eu ca o observatie, am mers si eu cu el si mergea f.bine , din datele ce le stiu si eu cam asa face cutia automata , de fel ea isi face singura turatie pt viteza corespunzatoare( astea cu cutie automata nu prea poti sa margi subturata, adica cum fac eu la vit a4 merg cu 50km/h).Date despre el se gasesc pe net da nu iti ajunge 2 ierni sa le citesti, sa ai grija sa schimbi distributia pt ca a ta e euro 2 si distributia e pe curea( la mine e pe lant an 2003) .Daca toba face galagie sa nu ai vreo gaurica si mai ales fiind eur.2 nu prea ar conta ,are scrisa in caretea nr, de decibeli care are voie sa-l scoata, benzina e buna de la 95 in sus mere de rupe eu iti recomand efix de la rompetrol, se intretine usor sa stii si piesele sunt ieftine si eu sunt multumit de el( am dat stepway de 2012 nou , pe terios de 2003) il am de anul trecut din mai si pana amu am 24 mii km cu el si calitatile si lea aratat, sa te bucuri de el si km multi si fara griji, de te mai pot ajuta cu ceva oricand cu placere

Buna!

Cred ca m-am panicat degeaba. Am condus inainte un volvo 440 care intra imediat in viteza, am mai vb si cu alti iubitori de 4x4 si mi-au spus ca este motor de capacitate mica si ca trebuie sa aiba turatie mai mare la viteze mai mari.

Eu sunt multumita de masina!

Cu toba ai dreptate, am descoperit gaurelele si sunt programata la un"doctor" pt a-mi spune daca o pot suda sau trebuie schimbata. Si aici m-am hazardat putin,am cautat deja o toba noua pt ea, si asta pt ca nu vreau sa am probleme cu legea...

Ce pot sa spun?

Este pt prima data cand simt ca fac parte dintr-un grup , asta legat de masini, si ma bucur! Nu mai am varsta nebuniilor, sunt pe 40 de ani, am o familie , si ma uit mereu in portofel pt a-mi satisface si eu unele capricii...

Iar Daihatsu este un capriciu, unul pe care-l iubesc!!

Va multumesc ca sunteti alaturi de mine cu sfaturi si sustinere morala, imi umpleti sufletul de bucurie!

Va urez un week-end excelent si sper sa ne si cunoastem!

Editat de Astral
Link spre comentariu

Re: rugaminte catre posesorii de Daihatsu Terios

BUNA ZIUA... nu-i bai , bine ca nu te-ai apucat sa tai cum au mai facut si alti ( adica eu ) , e o masina buna , care iti ofera mobilitate in orice sezon, eu sunt foate multumit de ea, iam mai adus modificari la ea si merge f bine, nu te mai painca, e o masina care se intretine mai usor ca un logan si marege mai bine decat el , acum ai la indemana acest site in care poti intreba mai orice si cu siguranta vin raspunsurile, bucurate de ea si km cat mai multi fara griji , numai de bine sa auzim

Link spre comentariu

Buna ! Sa aveti o saptamana frumoasa alaturi de masinile voastre!! Vreau sa-i multumesc lui EOD pt sfaturi si incurajari!

M-am uitat in cartea tehnica a masinii si am constatat ca treapta 1 de viteza este pana la 30 km/h, perfect normal ca turatia motorului sa creasca, apoi treapta a2a pana la 65km/h, a3a pana la 100km/h, iar a4a pana la 135 km/h, desi inteleg ca viteza maxima autorizata de constructor este de 140km/h.

Turatia normala este cuprinsa intre 2000-2500/min, si creste odata cu acceleratia.Tinuta la turatia asta nu consuma mult.Spun aceste chestii pt ca nici eu nu le-am stiut si m-am panicat...

In ceea ce priveste toba mea galacioasa, am gasit aici un baiat priceput, un sudor excelent, care mi-a reconditionat-o de nota 10. Costul 50 lei si 8 lei pt 2 corniere gasite ruginite.

Apreciez foarte mult sfaturile voastre si va multumesc mult!

Link spre comentariu

monica , sa ai perte de el si sa te bucuri cat mai mult de nr de km pe care ii faci cul el , eu mai am ceva de lucru la el ( inbunatatiri) apoi voi pune si ceva poze cu el si cu explicatiile de rigoare , :tk pt aprecieri desi cu fara multa modestie asta e rostul acestui site sa dam si sa nise dea cate un sfat acolo unde nu stim , ma bucur ca ai rezolvat si cu toba, nu am avut inca timpul necesar sa caut firma si pt asta cer scuze, bai mare nu o sa ai cu el e usor de intretinut si pt categoria lui face multe si satisfactia e mare, mie imi place sa spun ca e o masina all-season si care iti ofera o mobilitate mare pt fiecare anotimp.... de mai ai baiu-ri si intrebari cat pot si cat stiu iti voi raspunde, saptamana buna si talpa mica pe acceleratie si o vb auzita de la soferi de tir :banana " drumuri bune fara cuie si la radar..... multe lumanari lumanari :ha:

Link spre comentariu

pt eod ...si nu numai

Esti un tip super ok!

Ms! Mi-au placut si urarile tiristilor!

Poate va pot ajuta cu o alta informatie, este legata de punctele fixe de control rovignieta, cele noi, instalate la inceputul anului!!!!

1. Vrancea – DN23 – localitatea Vulturu

2. Cluj – DN75 – localitatea Mihai Viteazu

3. Satu Mare – DN19 – localitatea Decebal

4. Caras Severin – DN58 – localitatea Soceni

5. Maramures – DN18 – localitatea – Moisei

6. Dolj – DN56 – localitatea Podari

7. Dâmbovita – DN71 – localitatea Ulmi

8. Prahova – DN72 – localitatea Bratasanca

9. Mures – DN15 – localitatea Sângeorgiu de Mures

10. Galati – DN26 – localitatea Vînatori

11. Bacau – DN15 – Gîrleni

12. Neamt – DN15 – localitatea Calugareni

13. Vaslui – DN24 – localitatea Crasna

14. Vaslui – DN24B – localitatea Râ?e?ti

15. Bihor – DN1 – Osorhei

Drum intins si consum mic!!:wink:

Link spre comentariu

multumim de info , oricum daca esti un pic atenta ai sa vezi ca inainte de a ajunge la aceste camere fixe ai sa observi pe lateralul drumului urme care nu au ce cauta pe acolo, sunt urme de masini care evita aceste camere, am vazut asta in mai multe judete, daca de astea fixe poti scapa de cele mobile nu prea mai ai cum sa le fentezi, o solutie sa ai statie CB si sa fii anuntata din timp sa te opresti sau sa le eviti , mai sunt cate-va solutii care din pacate nu ti le pot spune :grin: , am cautat adresa , nu o gasesc, eu cand mi-am facut tot sistemul de evacuare eram detasat la craiova asa am dat eu de ei, ce-am facut cu hartiile nu mai stiu, asta pt ca nu esti singura care mia cerut dupa ce-au vazut sistemul de evacuare al meu, cate cu google si iti da n" adrese si poti cauta pe pofta inimi si a banilor de care esti dispusa sa cheltuiesti, eu m-am facut de rusine cu gura mea bogata asa ca imi cer scuzele de rigoare ca altele nu am de unde sa iti dau, o zi cat mai buna si carburant cat mai putin la 100 km :dr3 :c1

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare