Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

achizitie grand vitara 5 usi

Postări Recomandate

Salut tuturor,

Imi trebuie un SUV cu valenta acceptabile in off-road. Ultimul mohican ramas pe lista dupa ce am trecut prin toate sitele (raport on-off road, taxa de timbru, impozit, fiabilitate) este gv-ul. Singurul minus la prima vedere ar fi pentru mine dimensiunea cam mica. BTW, exista vreun XL ?

Bugetul pe care-l am este vreo 10K (cu usoara bataie), am vazut ca pot sa gasesc un 2010 si aprox.100K km in banii astia.

In primul rand tehnic va rog sa-mi spuneti ce solutii are pe dedesubt (punti, independente, reductor, diferential, etc.). 4x4 este permanent ?

Apoi cu fiabilitatea, cum sta ? Ce boli cronice are la varsta asta ? Cat duce motorul ? BTW, ce motorizare ar fi "the best".

Orice informatie este binevenita, multumesc.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: achizitie grand vitara 5 usi

Salut. Are suspensie independenta fata/spate. Diferentiale au toate :grin: . Tu te referi la diferential blocabil, dar stai linistit fiindca multi gresesc intreband "are diferential ?" cand ei se gandesc la diferential blocabil de fapt. Nu, nu au dif blocabil pe punti ci doar central. Da, au reductor cu 2 trepte actionat printr-o comanda electrica. Cel in 2 usi vine cu o varianta de 4x4 permanent fara vreo comanda interioara. Nu stiu daca exista o asemenea varianta si pe cel de 4 usi.

Link spre comentariu

Ce motorizare ar fi preferabila? Singura de luat in calcul e 1.9 Renault, folosit pe Megane si laguna. E destul de fiabil si gasesti mecanici pt el. Ar mai fi 2.4 benzina si 2.0 benzina pana prin 2008-2009.

Are reductor si ESP cu controlul tractiunii care te ajuta cat de cat in offroad. Gasesti kituri de inaltare pe la Ironman si OME.

Pe modelul 2006-2014 nu exista varianta XL, numai pe cel anterior.

Link spre comentariu

Cine-mi poate spune ce garda la sol (reala) are ?

De asemenea rog posesorii ultimului model (2006+) sa-mi dea un feedback despre fiabilitate.

...si tot pentru posesorii care le-au noroit : credeti ca poate intra unde intra un Hilux ?:oo

Editat de Astral
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Nu stiu pe unde poate intra un Hilux, n-am avut ocazia, dar pe un drum forestier ceva mai desfundat face fata cu brio!

Ca "boale" clasice: DPF & EGR la diesel, zice-se si niscai slabiciuni de proiectare la cureaua de accesorii, care s-ar rupe de capul ei si ar face ravagii pe la cea de distributie. N-am patit dar se plangea unul pe un forum extern.

In 30k km si 2 ani, mecanic vorbind, am schimbat doar clapeta de acceleratie si 2 simeringuri la diferentiale.

In rest intretinere curenta, plus distributia si "zemurile" aferente.

A, garda la sol e 190, conform manualului

Daca ai de gand sa intri in camp cu ea, musai prima achizitie scuturi metalice, are doar niste aparatori de plastic, am lovit un bolovan cand era "vanilla" si mi-a stat pulsul! :(

Daca mai ai intrebari punctuale feel free to ask!

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare