Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Ce model de Vitara pe benzina poate tracta min 2.500 kg cu sist franare

Martinez

Postări Recomandate

Salut,

Sunt in pragul achizitiei unei asemenea masinute pe benzina si nu prea am gasit raspunsul la nelamurirea mea.

Vreau sa tractez legal (de data aceasta) o remorca pe doua axe cu sistem de franare si are mtma 2.500 kg.

Va multumesc pentru ajutor, toate cele bune :tk

Editat de Martinez
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Ce model de Vitara pe benzina poate tracta min 2.500 kg cu sist franare

Salut,

Sunt in pragul achizitiei unei asemenea masinute pe benzina si nu prea am gasit raspunsul la nelamurirea mea.

Vreau sa tractez legal (de data aceasta) o remorca pe doua axe cu sistem de franare si are mtma 2.500 kg.

Eu zic sa incerci sa iti schimbi optiunile. La MMA 2500 kg.... iti va rupe remorca masinutza ce iti doresti. Vitara e firava rau pt asa munca :)

ing. Luigi PIRSU

www.nissan4x4.ro

service si tunning NISSAN

Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE

Link spre comentariu

Eu zic sa incerci sa iti schimbi optiunile. La MMA 2500 kg.... iti va rupe remorca masinutza ce iti doresti. Vitara e firava rau pt asa munca :)

Multam, dar fara suparare ! Rugamintea mea era daca stie cineva raspunsul la intrebare !

Daca are cineva Vitara/Grand Vitara cu motor de 2000 cmc benzina sau motor mai mare tot benzina sa se uite in CIV si sa-mi spuna.

Multumesc,

Link spre comentariu

Din cate stiu cel mai mult, poate tracta 1950kg.

Și ăia în acte, că dacă legi de ea sarcina aia, merge cu viteza melcului turbat!:ha:

2500 kg e exclus. Pentru sarcina aia, îți trebuie un 2,8-3,0 diesel sau benzină, plus o mașină mai mare, mai solidă și mai grea. Există multe mărci și modele cunoscute, care se pretează la așa ceva.

Dacă ai face cu Vitara așa ceva, ar consuma cam cât un Hummer și ar trage cu forța cu care trage o babă de un cărucior de butelii încărcat cu doi saci de cartofi, și cred că ar prăji ambreiajele ... ca pe cartofii din sacul babei de pe căruciorul anterior:ha:.

Fără supărare, de-aia au zis și colegii ... Vitara e o mașină decentă - capabilă să se care pe ea cu tot cu pasagerii ei - în anumite condiții de drum. Eventual remorci sau rulote mici, de până în 750 kg. Dar atât și nimic mai mult.

Nu am avut Vitara, dar am condus câteva, o Vitara diesel (peugeot) și câteva benzinare (1,8L 8v și 1,8L 16v). Nu știu ce mma au în carte dar tind să cred că niciuna nu are 2500 kg. Nici măcar cele diesel sau cele de 2,0 L.

Toate cele bune!:h5

All-Wheel Drive - it`s all we'll drive! lllllll
Link spre comentariu

Și ăia în acte, că dacă legi de ea sarcina aia, merge cu viteza melcului turbat!:ha:

2500 kg e exclus. Pentru sarcina aia, îți trebuie un 2,8-3,0 diesel sau benzină, plus o mașină mai mare, mai solidă și mai grea. Există multe mărci și modele cunoscute, care se pretează la așa ceva.

Dacă ai face cu Vitara așa ceva, ar consuma cam cât un Hummer și ar trage cu forța cu care trage o babă de un cărucior de butelii încărcat cu doi saci de cartofi, și cred că ar prăji ambreiajele ... ca pe cartofii din sacul babei de pe căruciorul anterior:ha:.

Fără supărare, de-aia au zis și colegii ... Vitara e o mașină decentă - capabilă să se care pe ea cu tot cu pasagerii ei - în anumite condiții de drum. Eventual remorci sau rulote mici, de până în 750 kg. Dar atât și nimic mai mult.

Nu am avut Vitara, dar am condus câteva, o Vitara diesel (peugeot) și câteva benzinare (1,8L 8v și 1,8L 16v). Nu știu ce mma au în carte dar tind să cred că niciuna nu are 2500 kg. Nici măcar cele diesel sau cele de 2,0 L.

Toate cele bune!:h5

Omul a intrebat ce model de Vitara poate tracta 2500kg, Grand Vitara td 2L poate fara probleme tracta 1950kg, fara sa mearga cu viteza melcului si fara sa se rupa masina, nu-ti trebuie motor de 2,8-3,0 sa tragi 2-2,5tone . Probabil te gandesti la vitara de 1,6 sau ceva asemanator.

Link spre comentariu

Omul a intrebat ce model de Vitara poate tracta 2500kg, Grand Vitara td 2L poate fara probleme tracta 1950kg, fara sa mearga cu viteza melcului si fara sa se rupa masina, nu-ti trebuie motor de 2,8-3,0 sa tragi 2-2,5tone . Probabil te gandesti la vitara de 1,6 sau ceva asemanator.

Grand Vitara diesel 2 litri, conform brif: 1500 kg cu frane, 450 kg fara frane.

Poate sa aiba si motor de 5 litri, nu asta e important la tractare.

brif 2a.pdf

Editat de stelea
adaugare atasament
4x4MANIA is where we are !!!
Link spre comentariu

La un hop mai mare ai ocazia sa mergi numai cu rotile fata:ha:adik remorca sa iti i-a pe sus masina..Tu ai pus intrebarea dpdv legal sau daca masina ar avea forta necesara?

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

Salut,

@dulceanu ionel, el vrea legal ...

Oricum, pentru tractari dieselul e recomandat sau benzina cu cutie automata. Daca MMA-ul remorcii depaseste pe al masinii apar problemele (cu exeptia vehiculelor speciale pentru tractari, dar si alea isi pun tone de balast).

Link spre comentariu

de pe net..

vitara break, et, 1590/benzina, are 1500 kg remorcabila cu dispozitiv de franare..[ATTACH=CONFIG]235216[/ATTACH]

Multumesc,

Ma gandesc ca poate fi printre noi si oameni cu alte tipuri de Vitara si ar putea sa traga un ochi in CIV, asa cum ai facut dumneata. Momentan esti persoana care ai fost direct catre intrebarea mea, iti multumesc !!!

Cu acest model de masinuta pe care il ai (numai ca era in 2 usi), eu am tras Bucuresti - Dej, 2.800 kg, iar pentru cunoscatori nu am prajit nici ambreajul, nu am rupt sasiul la masina cand am traversat Predealul, Padurea Bogatii, Sighisoara, Feleacul, etc.

Vreau sa nu fiu nevoit sa detarez remorca pe care o am si sa nu mai intru in polemici cu Militienii care stiu sa citeasca doar MTMA, chiar daca remorca e goala.

Si tot pentru cunoscatori: IMPORTANT NU E CAT/CUM/UNDE TRACTEZI !!! .... doar, cum tractezi e MICA problema .....

Link spre comentariu

...

Si tot pentru cunoscatori: IMPORTANT NU E CAT/CUM/UNDE TRACTEZI !!! .... doar, cum tractezi e MICA problema .....

detaliază, dacă știi, și lămurește-ne și pe noi

Link spre comentariu

palpitant ce povestesti tu pe aici.....sunt curios intr-un viraj in panta....cu carosabil alunecos...ce faci daca remorca nu vrea sa vina dupa tine?

daca tot le stii atat de bine...ce nevoie mai ai de sfaturile noastre?

Link spre comentariu

palpitant ce povestesti tu pe aici.....sunt curios intr-un viraj in panta....cu carosabil alunecos...ce faci daca remorca nu vrea sa vina dupa tine?

daca tot le stii atat de bine...ce nevoie mai ai de sfaturile noastre?

"daca tot le stii atat de bine...ce nevoie mai ai de sfaturile noastre?

" - daca nu te-ai grabi la citit precum se grabeste Scania la deal (in comparatiie cu alte fiare), ai fi inteles ca eu nu vreau sfaturi, doar informatii reale - multumesc
Link spre comentariu

cum se duce Scania la deal...si Kraz-ul prin mocirla e alta poveste......treaba e ca in mod legal...nu merge...in mod real...poti face ce crezi tu de cuviinta....numai sa nu te trezesti ca la un moment dat...remorca ta incarcata va alege alt drum....diferit de cel pe care doresti tu sa mergi

nu de alta dar balanta 1300 de kg vs 2500 de kg....va fi intotdeauna de partea celor 2500 de kg

fizica stie de legile ei...nu de legile noastre

apropo...eu real am intrebat de faza aia cu remorca...sau nu stii cum sa o faci briceag?

Link spre comentariu

intai astept raspunsurile pentru care am deschis discutia si apoi detaliez ....

uite răspunsurile pe care le vrei aici

acuma, detaliază cum e cu trasu'...

Link spre comentariu

detin o gv 2.0 td 110cp din 2003 si la mine in carte scrie ca are voie!!!(nu cat poate ea la vale sau in cadere libera!)sa traga nu mai mult de 1850kg!!!

Editat de ovidiu cica
sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin!
Link spre comentariu

detin o gv 2.0 td 110cp din 2003 si la mine in carte scrie ca are voie!!!(nu cat poate ea la vale sau in cadere libera!)sa traga nu mai mult de 1850kg!!!

ps: ce a afisat cineva acolo si se vede 1950kg aceea este mma(greutatea ei plus incarcatura din ea!) pt masina!!!!nu pt remorca:wink:

Multumescu Ovidiu,

asteptam si alte persoane care au masini cu alte tipuri de motorizari sa traga un ochi in CIV si sa-mi spuna informatia solicitata

numai bine,

Link spre comentariu

uite răspunsurile pe care le vrei aici

acuma, detaliază cum e cu trasu'...

da, mersi pt detaliile tehnice, dar sunt incomplete ! - eu vroiam pentru mai mullte tipuri de Vitara aceasta informatie ca sa stiu ce cumpar. Ceea ce mi-ai prezentat aici e la modul general ... .

multam pt aceste informatii, dar asteptam si alte situatii reale !

(stai linistit, voi detalia curand)

Link spre comentariu

Eu stiu ca, legal, MTMA remorca NU poate fi mai mare decat MTMA vehicul tragator.

Deci, daca exista vreo Vitara cu MTMA 2500 kg, probabil ca o vei gasi.

Daca nu, case closed. Legal.

Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti.

Link spre comentariu

Poti pune o poza cu CIV-ul, ca eu in postul 9 (post pe care @Martinez nu s-a obosit sa-l citeasca) am pus un atasament in care scrie ca Vitara diesel 2 litri are voie doar 1500 kg.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare