RAYDEN Postat Ianuarie 29, 2015 Partajează Postat Ianuarie 29, 2015 (editat) Salutare tuturor , intrucat am primit diverse explicatii si ajutor de pe acest forum (va multumesc celor care m-am ajutat pe aceasta cale ) sunt dator cu ultimele explicatii ! Si anume am intrebat pe topicul despre cardan Freelender diverse chestii dar nu se incadra la acel topic asa ca am deschis unul nou aici despre problema mea si anume grupul de pe fata cu care am avut probleme si tocmai l-am inlocuit cu unul second care se pare ca este ok deocamdata ! Vreau sa revin cu detaliile tehnice pt. cine nu a citit dincolo si anume : LAND ROVER FREELANDER 1 , an 1998 , motor de honda turbo diesel , volan pe dreapta . Deci revin ce detalii . Am schimbat grupul de pe fata deoarece avea bataie la virare maxima dreapta si mers inapoi si putin si la mers inainte tot la virare maxima . Grupul cumparat are garantie 3 luni si mecanicul a zis ca crede ca grupul a fost desfacut si reconditionat . Ce parere aveti despre acest fapt ??? Si ce parere aveti daca as lua cardanul jos dupa cele 3 luni de garantie pt. siguranta sa nu mai am probleme sau defectiiuni in viitor cu grupurile avand in vedere ca masina va fi folosita doar in oras ??? Orice informatii de la cei ce detin astfel de model si/sau cei mai avansati sunt bine venite . Va multumesc ! Editat Ianuarie 29, 2015 de RAYDEN Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mate Andrei Vlad M.D. Postat Ianuarie 29, 2015 Partajează Postat Ianuarie 29, 2015 (editat) Re: Grup fata Freelander 1 diesel 1998 parerea mea este ca acel IRD sau grup cum ii spui tu s-a stricat datorita piesei intermediare dintre cardane Vascocuplaj (VCU) cum ii spune ! Atata vreme cat acela nu funtioneaza in parametrii IRD si diferentialul spate poate oricand ceda ! Posibil ca acel IRD cu 3 luni garantie sa fi fost reconditionat ! Parerea mea cu privire la suspendarea cardanului este una ce nu saluta aceasta idee ! Acest IRD a fost proiectat pentru a fi 4x4 ! Sigur ca sunt destul de multi care circula doar cu tractiune fata,dar pentru IRD acest lucru nu e fiziologic,firesc! In alta ordine de idei ati verificat VCU si rulmentii acestuia inainte de a pune IRD pe masina ? Faza cu garantia sa nu uiti ca si manopera costa nu doar piesa ! Stiu ca la masinile pre 2001 au fost ceva probleme cu IRD in sensul ca pinionul si coroana erau facute din materiale mai proaste si atunci asta sa fie cauza ! Dar eu as mai verifica VCU si in cazul in care acesta este blocat as circula 2x4 pana la remedierea problemei ! Pt VCU si IRD ti-am lasat link si in topicul despre cardan ! O seara faina Editat Ianuarie 29, 2015 de Mate Andrei Vlad M.D. Land Rover freelander td4 2001 :n1 " I've rather push my Landy ,than drive your cruiser ":old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ambrusianas Postat Ianuarie 29, 2015 Partajează Postat Ianuarie 29, 2015 Re: Grup fata Freelander 1 diesel 1998 salut, de ce nu ai reconditionat ird de pe masina. verifica vcu, daca decupleaza, dai semn pe cardan fata, vcu si cardan spate si mergi putin si vezi daca sunt tot cum le-ai dat e blocat, ori il iei nou ori il iei second hand, dar second cine stie cat tine. desfa ird stricat sa vezi ce e stricat si daca se merita poti sa-l repari si ai si de rezerva unul. bafta Land rover freelander diesel an 1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RAYDEN Postat Ianuarie 30, 2015 Autor Partajează Postat Ianuarie 30, 2015 (editat) Re: Grup fata Freelander 1 diesel 1998 Mecanicul a zis ca sunt in regula restu adica : vcu , ird , grup spate dar nu am incredere in el ! Explicatia care a dato el a fost ca asta este moartea la acest model de Freelander si ca daca mai era ceva defect trebuia sa bata etc. O sa merg si la altcineva pt. verificari ! De ce nu am reconditionat ird-ul ?? In primul rand aveam nevoie de masina si fara ird nu aveam cum sa o folosesc , pe urma nu am stiu la cine sa duc ird-ul la reconditionat aici in Maramures(Baia-Mare) . Daca stie cineva ceva mecanic specializat pe reconditionarea ird-ului rog sa ma anunte deoarece as vrea sa repar ird-ul care tocmai a fost dat jos sa il am de rezerva asta desigur daca se renteaza , cel second care tocmai a fost montat pe masina a costat 400 de euro asa ca pretul este foarte piperat . Tocmai de aceea dupa 3 luni de folosire(teste cat este ird-ul in garantie ) as dori sa dau jos cardanul si sa folosesc masina asa sa nu am surprize din nou . De aceea am si intrebat daca din punct de vedere mecanic afecteaza in vreun fel daca dau jos cardanul . Editat Ianuarie 30, 2015 de RAYDEN Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ambrusianas Postat Februarie 1, 2015 Partajează Postat Februarie 1, 2015 Re: Grup fata Freelander 1 diesel 1998 salut. mecanicul gresestel, nu bate nimic. da-i semn cum ti-am zis mai sus la cardan sa vezi daca cupleaza si decupleaza spatele, daca nu decupleaza o sa distrugi si ird nou. eu am dat cu pasta corectoare semn. ai grija. la orice mecanic bun daca mergi desface ird-ul vechi si iti zice care e problema. bafta Land rover freelander diesel an 1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RAYDEN Postat Februarie 2, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2015 Re: Grup fata Freelander 1 diesel 1998 salut. mecanicul gresestel, nu bate nimic. da-i semn cum ti-am zis mai sus la cardan sa vezi daca cupleaza si decupleaza spatele, daca nu decupleaza o sa distrugi si ird nou. eu am dat cu pasta corectoare semn. ai grija. la orice mecanic bun daca mergi desface ird-ul vechi si iti zice care e problema. bafta Ok , mersi ! Am mai citit pe ici pe colo despre una si alta dar totusi acest VCO nu iese la tester daca nu se incadreaza in parametri ????????? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin75 Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Re: Grup fata Freelander 1 diesel 1998 Ok , mersi ! Am mai citit pe ici pe colo despre una si alta dar totusi acest VCO nu iese la tester daca nu se incadreaza in parametri ????????? Am citit postarea si nu am stiut daca sa raspund, sa nu raspund!!! Colegulule, asa de cutiozitate, macar o singura data te-ai tarat pe sub masina? VCU este o "chestie" care se roteste, iar din "chestia" asta nu iese nici un fir (deci nu are senzor). Cum poti citi niste parametri pe un tester? AAAAAAAA ca se fac tot felul de teste de verificare, asta este cu totul altceva! Descarca macar acele CD-uri rave, parcurgele de cateva ori, apoi reciteste cu mare atentie forumul! Poate sunt exagerat, dar este spre binele tau. Numai bine, Alin 2 .... orice supraapreciere duce la dezamagire..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ambrusianas Postat Februarie 2, 2015 Partajează Postat Februarie 2, 2015 Re: Grup fata Freelander 1 diesel 1998 nu iese la nici un tester daca merge sau nu! nu e electronic. bafta 1 Land rover freelander diesel an 1999 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RAYDEN Postat Februarie 2, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 2, 2015 Re: Grup fata Freelander 1 diesel 1998 Ok . multumesc ! O sa merg saptamana viitoare cu el la cineva ! O sa va tin la curent cu ce am rezolvat ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate