KAROLOKW Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Re: Consum mare Lada Niva 1.7i plus alte probleme Am rasfoit pe forum si nu scria nimic de metabond pt niva, am intrebat daca acest tip de ulei plus aditivul daca sunt ok pentru Niva:) nu am vazut partea cu metabond-ul :) nu am fost atent cel putin:) eu am pus Mobil 15W40 la mine a dat cele mai bune rezultate asta. am mai pus si altele dar asta e cel mai bun in ceea ce ma priveste. 10w e prea subtire si bateau tachetii iar 20w50 e bun vara pe calduri mari :) da nu prea mult in span :) tot 15W40 e mai bun ce iti recomand e sa il iei din alte tari :) eu de exemplu imi aduceam din state la pret bun ca plateam oricum transport la colet,asa ca la fiecare comanda in state imi aduceam si un bidon de 5 quarts :)aproximativ 4,8litri de ulei :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Elecktronik Postat Februarie 14, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 14, 2015 Re: Consum mare Lada Niva 1.7i plus alte probleme Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teo pes Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Re: Consum mare Lada Niva 1.7i plus alte probleme Buna asta cu metabondul in niva !!!!:ypu E ca si cum nu ai bani de sticla si pui whisky- n pet !:ha: Alooo baieti !!...pai de ce sa ti iei niva sa cheltui intr un an cat pretul ei? e masina ruseasca .... asta i menirea ei sa aiba ulei si vaseline la semn si schimbate la timp ! VIATA-I GREA DAR TRECE !!!:ypu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Re: Consum mare Lada Niva 1.7i plus alte probleme Pui Metabond in motor, adica ulei si ceva aditiv scump, la fel in transmisie, ii faci plinul la carburant si gata, i-ai dublat valoare masinutei. Glumesc, nu ma lua in serios :wink:. Cind am cumparat masina in august anul trecut, primul schimb de ulei a fost Lukoil 20 W 50, ca asa scrie cartea pentru motorul pe carburatie, am scimbat uleiul ala dupa vreo 200 de km pentru ca l-am folosit doar pentru "spalarea" motorului la interior, apoi am facut inca doua schimburi cu Aral 15 W 40, primul schimb a fost in regula, la cel de-al doilea a papat ulei cam mult si mai rau, "uleiul" sau ce o fi fost in bidonul ala s-a transformat intr-o spuma ciudata, mi-am facut cruce cind am desfacut busonul de la baie, curgea ceva ciudat, un amestec de spuma si o "zeama" dubioasa care nu semana a ulei de nici un fel, iar acum i-am pus tot Lukoil 20 W 50 si are din nou presiune si merge bine motorul. Concluzia? ...naiba stie ce cumparam si bagam prin motoare. Sau cum spun unii, "cum ne-o fi norocul". cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RudyV Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Re: Consum mare Lada Niva 1.7i plus alte probleme Pui Metabond in motor, adica ulei si ceva aditiv scump, la fel in transmisie, ii faci plinul la carburant si gata, i-ai dublat valoare masinutei. Glumesc, nu ma lua in serios :wink:. Cind am cumparat masina in august anul trecut, primul schimb de ulei a fost Lukoil 20 W 50, ca asa scrie cartea pentru motorul pe carburatie, am scimbat uleiul ala dupa vreo 200 de km pentru ca l-am folosit doar pentru "spalarea" motorului la interior, apoi am facut inca doua schimburi cu Aral 15 W 40, primul schimb a fost in regula, la cel de-al doilea a papat ulei cam mult si mai rau, "uleiul" sau ce o fi fost in bidonul ala s-a transformat intr-o spuma ciudata, mi-am facut cruce cind am desfacut busonul de la baie, curgea ceva ciudat, un amestec de spuma si o "zeama" dubioasa care nu semana a ulei de nici un fel, iar acum i-am pus tot Lukoil 20 W 50 si are din nou presiune si merge bine motorul. Concluzia? ...naiba stie ce cumparam si bagam prin motoare. Sau cum spun unii, "cum ne-o fi norocul". Asadar eu am facut o greseala ca am pus 10W40 ? Nu mai stiu pe unde am citit ca trebuie 10W40 pentru motorul pe carburatie... Uleiul nu a fost scump deci pot merge pe varianta "sa spal motorul" si sa-l schimb dupa cativa km. Ar fi indicat sa pun 20W50? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Re: Consum mare Lada Niva 1.7i plus alte probleme 20w50 pui la vara daca vrei ca e bun:) ca vascozitate ,ca marca pui ce vrei :) eu am pus aral 20w50 da am mers cu el la o iesire si inca vreo 1000 km dupa ca de :) spanul era la putere:) de mentionat ca la presiune nu am avut niciodata probleme cu niva:) doar ii bateau tachetii daca nu ii placea uleiul :) nu ai gresit cu nimic dac aai pus 10w40 stai linistit,atata timp cat motorul tau se simte bine cu el e ok :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RudyV Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 Re: Consum mare Lada Niva 1.7i plus alte probleme Motorul cred ca se simte bine,toarce frumos :) Inainte sa schimb uleiul am auzit un zgomot de la lant dar nu se mai aude :banana (deocamdata) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Februarie 15, 2015 Partajează Postat Februarie 15, 2015 Re: Consum mare Lada Niva 1.7i plus alte probleme zgomotul ala e d ela intinzatorul hidraulic deobicei care dac anu tine bine bate lantul in carcasa:) daca nu se mai aude atunci e bine:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Elecktronik Postat Aprilie 8, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 8, 2015 Re: Consum mare Lada Niva 1.7i plus alte probleme Buna ziua tuturor, Am facut cateva investigatii la masina, am schimbat urmatoarele, senzor ax cu came, anvelope ( VOLTYRE 175/80R16 C foarte multumit de ele, in pofida discutiilor avut de altii pe forum) uleiuri in grupuri, cutie, dif central, cutie transfer, iar parte proasta este ca trebuie sa ii schimb garnitura de chiuloasa, probabil voi face si o segmentare daca trebuie. Un sfat de care am nevoie, sa schimb distributia sau sa o las asa cum e? Segmentarea o fac fiindca a inceput sa inghita si apa si ulei deja prea mult. Sarbatori fericite tuturor si multa sanatate, Stefan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 (editat) Re: Consum mare Lada Niva 1.7i plus alte probleme ...distributia se schimba doar daca se observa uzura pe lant, poti schimba doar intinzatorul daca e uzat. de obicei se mai regleaza dar asta tine numai de ce observa mecanicul la desfacere. .. daca gresesc, sunt convins ca ma va corecta Karol :wink: Editat Aprilie 10, 2015 de dan chiperi :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 Re: Consum mare Lada Niva 1.7i plus alte probleme aualeu domnu Dan parca sunt zgripturoaica :) ideea e urmatoarea:) daca lantul e "larg"adica sa uzat e de preferat schimbarea lor impreuna cu pinioanele de antrenare,pana si americanii la jeep recomanda la 100.000 mile schimbarea lantului si a pinioanelor pe considerente de siguranta :) eu am mers cu al meu pana la 200.000 si nu a avut nimic iar celalalt de il aveam avea vreo 160.000 si ala:) asa ca te uiti si tu la el vezi daca are joc la zale ,uzuri...etc daca se lasa cu garnitura si alte cele,atunci intradevar,segmentare,cuzineti...planare chiulasa...etc eu zic ca mai bine faci un transplant de motor de la alta masina:) pe mine ma mananca pielea sa pun un 4,2 benzina pe al meu patrol diesel :) puntile rezista problema e ca nu am sonda in curte:)iar restul se potriveste lejer :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dan chiperi Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 Re: Consum mare Lada Niva 1.7i plus alte probleme ... :) nu are nici o legatura cu zgripturoaica si o stii bine, numai ca eu am invatat ceva mecanica pe niva din necessitate si ca hobby, dar la tine e vorba de un pic mai mult si tre sa recunoastem asta , asa ca imi place sa da Cezarului ce e al Cezarului P.S.offtopic: zilele trecute am intrat in posesia cd-urilor adunate de gazda Ion(si multumesc pe aceasta cale tuturor celor care si-au adus aportul la elaborarea lor cat si participantilor fara de care nu am fi avut ce filma). Si am revazut cu placere ore in sir toate filmele. Asa ca domnul Karol, mi-a facut placere ca ne-am intersectat traseele de cateva ori pana acum:wink: :lr blackhttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?61857-LADA-NIVA-IASI-quot-Natasha-quot/page15&highlight=iesire+iasi :lr whitehttp://forum.club4x4.ro/showthread.php?65728-Lada-Niva-1-7-i-multipunct/page52&highlight=lada+niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 Re: Consum mare Lada Niva 1.7i plus alte probleme mai facem :) pote si anul asta ceva pe la harghita :) tuica e buna garantat :) am gustat-o:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RudyV Postat Aprilie 10, 2015 Partajează Postat Aprilie 10, 2015 Re: Consum mare Lada Niva 1.7i plus alte probleme mai facem :) pote si anul asta ceva pe la harghita :) tuica e buna garantat :) am gustat-o:) Pai...Palinca buna,trasee bune,noroaie,peisaje superbe... Ce mai asteptam? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Aprilie 11, 2015 Partajează Postat Aprilie 11, 2015 Re: Consum mare Lada Niva 1.7i plus alte probleme Pai...Palinca buna,trasee bune,noroaie,peisaje superbe... Ce mai asteptam? la mine timp liber si ceva mai multe fonduri disponibile pentru asta :) ca fondurile la mine merg acum spre alte prioritati:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vlad petru Postat Ianuarie 7, 2021 Partajează Postat Ianuarie 7, 2021 Cauciucuri 195/ 80 / 16 , simex kaiman se pot monta pe jantele originale Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
prostovanu Postat Aprilie 5, 2021 Partajează Postat Aprilie 5, 2021 Buna ziua, am cateva probleme cu Niva: 1)Consum prea mare (20-24l/100km in oras) Am verificat buji, fise, bobina, filtre, debitmetru. 2)Pedala de ambreiaj moale. (este lichid in borcanas) 3)La fel si cu franele Pt 2),3) nu functioneaza normal adica ambreiajul nu prinde, iar franele la fel. 4)Consum mare de ulei 3-4l/10000km. Am folosit ulei RAVENOL10w-40 la recomandarile unui mecanic. 5)Din nou apare martorul de check engine, iar la sarcini mari sacadeaza motorul. Cateva idei despre ce as putea face/verifica in plus va rog. Va multumesc in legatura cu consumul mare....verifica senzorul MAF MAP motorasul pas cu pas......injectoare...sa nu fie uinfundat ceva pe admisie/evacuare ambreaj............sa nu ai pierderi de lichid pe la cilindru receptor/pompa ambreaj.......sa nu fie placa deteriorata.disc uzat sau rulment de presiune/furca indoita..... frane slabe..scurgeri de lichid etrieri blocati.pompa cu garnituri uzate[nu mai face presiune] consum de ulei.....garnituri la supape....pierderi...uzura la piston/segment.... check engine apare cand vreun senzor ce transmite date in legatura cu functionarea motorului e bulit sau vreo piesa este defecta..maf map etc.un tester ar trebui sa iti dea un cod de eroare si citind codul sa afli hiba sacadare la sarcina....aprinderea sa fie in parametrii....distributia sa fie la semn........ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate