Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Carburatoare Dacia

gusteru

Postări Recomandate

Re: Carburatoare Dacia

Se mai gasesc si, probabil, se mai gasesc si piese pt ele: http://www.pieseauto.ro/carburator-dacia.htm

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Daca vrei second , hotaraste cate bucati ai nevoie, se gasesc , probabil si la kil ...... seturi de reparatie si orice altceva inca se mai gasesc , noi . Corpurile de carburator in sine nu sufera si pot fi curatate si reutilizate , se inlocuiesc bucsele de la axele clapetilor , jigloarele toate inclusiv pentru incercarile celebrele de inlocuire a jiglorului emulsor din putul de emusionare ( ... fluierasul ...) , supapa , 'principalul' 'gatul de lebada ', membrana de la pompa de acceleratie ... in cel mai rau caz capacul superior de la corpul carburatorului are urechile de surub dformate in jos dar se planeaza extrem de usor pe o foaie de hartie abraziva asternuta pe o suprafata dreapta ... ( mitul cu planarea pe masuta de sticla , ca blatul de sticla era drept ... ) ...

... ce vremuri ... Dacia cu carburatorul marit maxim care lasa in urma la semafor beemveul ( pe prima suta ca se termina pedala ) si sugea intre 15 si 25 la suta ... cand singura electronica din masina era 'licuriciul' de baterie , fita maxima ...

...masina cu care am coborat de la Balea Lac

cu o mladita de salcie ca inlocuitor de fisa de bujie . Poooze cu Smena , patura pe bancheta ... om gospodar ... cu doar un patent si o surublenita , si un metru de sarma ...

Daaa ... ce-ti veni ??? ...

P .S . gasim si toata masina ... tot ce doresti ... probabil tot la kil ... zi o vorba ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

1.6 e diferit , sunt si camera dubla .

1.4 mergea relativ bine si pe 1.6 , se gasea intr-un timp placa adaptoare pentru swap ...pentru ca reglajele erau incomparabil mai simple decat la 1.6 .

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Cand a fost nevoie am facut membranele de pompa de benzina si de pompa de sprit din musamaua de la bucataria cabanierului ( primul caz ) si din pielea de pe portofel ( al doilea ) ...A mers bine niste multe zile si niste sute bune de km , am ajuns acasa ... cu piesele noi cumparate de prin Alba Iulia in punga ... la nevoie le poti bricola din orice membrana de alta piesa auto , sunt relativ mici .

Link spre comentariu

asta e ce am acum pe masina. si cum m-am saturat de ele pina in gat, ca sa nu mai spun de consum, ma gandesc sa modific galeria si sa pun batrinul carburator de dacie, care a facut servici si pe samurai , si pe niva. din pacate cind am vindut prima niva, noul proprietar a venit inainte sa apuc sa montez carburatorul original si acum sint fara daciutza

424221968_mbcarb.jpg.2d0f74a6a6776d7d2ab3853b30f27761.jpg

Link spre comentariu

De consum nu pot spune nimic ca sa nu-ti dau sperante false , dar asta cred ca stii tu si singur ...de vreme ce carburatoarele carfil sunt punerea in practica ( de pe hartia manualului de la scoala de ucenici ) a unui carburator elementar ...

... no , bine acum nu preamaresc alte carburatoare ca le-am vazut si pe unele englezoaice clasice si m-au cam infiorat ce si cum isi dau cu stangu'in'dreptul dar pe dupa colt sa fie mai tehnica treaba ... La polul opus , rusoaicele ( Moskvici ... ) nu chiar asa simple dar ceva mai eficiente si nu limiteaza nimic ca toarna cu carafa ... tot trebuie teava groasa spre rezervor ...

Link spre comentariu

consumul o sa fie oricum mai mic decit originalele murdare, dar asta nu ar fi problema principala. sint greu de curatat, trebuie sa le pun ulei mereu, plus cel de dacie il desfac ca pe pusca, in parcare daca trebuie. clar va pierde putere/viteza, dar ies si mai economic daca nu ma mai ia radarul de 2 ori pe zi.

cel de lada e o solutie, dar nu prea sint de gasit pe aici, si daca tot sap pe acasa vreau sa merg pe dacie, nu cred ca se supara englezoaica prea rau

cos ".. ce vremuri ... Dacia cu carburatorul marit maxim care lasa in urma la semafor beemveul ( pe prima suta ca se termina pedala ) si sugea intre 15 si 25 la suta ... cand singura electronica din masina era 'licuriciul' de baterie , fita maxima ...

...masina cu care am coborat de la Balea Lac

cu o mladita de salcie ca inlocuitor de fisa de bujie . Poooze cu Smena , patura pe bancheta ... om gospodar ... cu doar un patent si o surublenita , si un metru de sarma ...

Daaa ... ce-ti veni ??? ... "

mda, unde sint vremurile de altadata? de aia tin si eu batranele, chiar daca te lasa intotdeauna ma aduc acasa. asta nu pricepe vulgul din ziua de azi - mai ales pe aici - , erau mult mai incredere, aveau caracter, acum sint 10 marci ce seamana leit una cu alta si dupa 5 ani le gasesti la cimitir.

Editat de gusteru
Link spre comentariu

... tu stii cel mai bine ce cauti , dar sa nu dai in boala amestecului sarac la mers normal ( nu cred ca e o problema asta , chiar din contra ... ) ai tot timpul din lume sa te hotarasti ... daca ai un prieten in tara iti gaseste fara probleme cate crezi ca vrei , iti raman si de bibeloaie sa pui pe televizor langa pestele de sticla ... daca nu ai nici o legatura de care sa te poti folosi , zi o vorba ... pestele d'ala de sticla ai ? cred ca gasim ... e obligatoriu ... impreuna cu catelul cu capu' balanganitor ... ala e mai greu de gasit desperechiat , fara luneta spate de 1300 !

Link spre comentariu

simplicitatea e cauza principala pentru care as incerca sa fac modificarea. sint seturi special de modificare la carburator dublu corp, cu aceleasi performante, dar la 600 de lire ma cam sare.

peste nu am, caine am doi live ce seamana perfect cu cel de pus in luneta, si se incaiera care sa stea in spate la luneta. poate ca ar trebui sa renunt la mg si sa iau o dacie. problema e cu piesele, de mg gasesc orice piesa noua

Link spre comentariu

De ce nu iei un Rover pe post de donator??

Motorul T16,aspirat sau turbo,pe MG ar fi spectaculos...mai ales in varianta turbo,cu 200 de cai.

Discovery 4 2010

Discovery 2 2000

Defender 90 1997

Link spre comentariu

masina merge perfect asa cum e, dar ma enerveaza sa curat si sa reglez carburatoarele, de aia vreau sa le schimb.

sint tot felul de seturi de marire de putere special pentru motorul care il am, motorul rover v8 se potriverte perfect, au fost montate din fabrica sub numele de mbc, dar nu ma atrage ideea, o vreau cit mai simpla, pentru condus normal, de exemplu, un weekend unde nu are rost sa ma tirasc in defender, dar nici sa ma duc in rahatul de plastic de dus la munca

Link spre comentariu

Salut, pe Dacia s-au montat 2 carburatoare:

-simplu corp Carfil 32 IRM 2AM tip Weber

-dublu corp Carfil 28/30 DCI tip Solex

Cel simplu corp e absolut banal de reglat, are difuzorul de 32.

Cel dublu corp are difuzoare 23/24 si se poate regla eficient doar la un carbotest, altfel face vartej prin rezervor.

S-au montat inclusiv pe Oltcit, difera doar jetarile fata de Dacia.

Gasesti carburatoare d-astea pe olx.ro sau tocmai.ro la un pret de 50 de ron.

Atentie ca sunt unele noi tip IRM 2AM ce sunt facute in China, mai bine iei unul original folosit.

Jiglere, membrane si alte maruntisuri se gasesc pe la magazine de piese Dacia.

La motoare peste 2000 cmc nu fac fata, iti recomand un EDELBROOK.

Mai exista si carburatoarele ce s-au pus pe Aro 24x, respectiv Carfil W207 si W250, sunt pentru motoare de 2500 cmc dar consumul e undeva peste 15 litri/100 km.

Editat de vercingetorix
Nascut-crescut in IMS-eu si Tv-eu !
Link spre comentariu

Nou sau SH ? Ambele ? Cate ? Singura problema pe care o vad io ar fi care barza sa ti le aduca in pragu usii . Stii una , cumva ?

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare