Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Mic tutorial despre deblocarea haionului si repararea sistemului de inchidere a portbagajului

MihaiK

Postări Recomandate

Salutare.

Deschid acest topic in ideea de a impartasi cu cei interesati experienta mea cu deblocarea usii din spate, usa portbagajului si repararea sistemului de inchidere/deschidere.

Bun, sa incepem cu inceputul. Acum un an am observat ca acea "limba" cu rol de clanta pe care apesi ca sa deschizi portbagajul are un joc suspect inainte si inapoi. Am lasat-o asa deoarece inca functiona- trageam de ea si se deschidea portbagajul. Asta pana intr-o zi cand a refuzat sa mai deschida, ca mai apoi sa isi revina miraculos functionand iarasi pentru inca un an fara probleme, cand subit surprizaaaa... cand aveam mai multe bagaje de scos din masina(bagaje voluminoase care greu am reusit ulterior sa le scot prin fata) a refuzat sa mai coopereze si mergea "in gol".

Se apasa foarte usor si nu mai revenea la pozitie ca inainte.

Deci nu mai puteam deschide usa portbagajului.

Am lasat-o asa pe ideea ca nu folosesc asa de mult usa de la portbagaj pana saptamana aceasta cand am hotarat sa o rezolv.

Din cate am citit pe forumuri din alte tari si din cate am mai auzit pe la colegi de pe :cl asta cu blocatul usii e boala la Pinin. Bine ca se rezolva usor.

Dupa ce am mai intrebat unii colegi de pe forum(multumesc de sfaturi apropo) am ajuns la concluzia ca pot sa fac operatiunea de deblocare a usii portbagajului si repararea/intretinerea sistemului de inchidere/deschidere singur.

Daca usa e blocata cum a fost la mine puteti incerca sa bagati niste WD40 prin zona clantei poate se deblocheaza echea aceea interioara care are tendinta sa rugineasca si sa nu mai vina inapoi astfel clanta nu mai are efect.

Daca nu merge deblocata usa prin metoda de "injectare" a WD40-ului sau a altor sprayuri de genul in interiorul acesteia(repet, se baga prin locul unde "clanta"/limba de care prinzi sa deschizi portbagajul intra in interiorul usii) trebuie sa faceti urmatoarele lucruri in ordinea in care le voi insira mai jos:grin: :

1.) Intrati in masina prin fata, rabatati bancheta spate astfel incat sa aveti acces la usa portbagajului din interior, mai exact la panoul de plastic de pe interiorul usii.

2.) Trageti de marginile panoului de plastic pana vine jos, este prins doar in clip-uri de tip bradulet dar trageti cu simt sa nu rupeti ceva, daca aveti posibilitatea de a folosi o unealta speciala nu ezitati sa va folositi de ea.

3.) Odata dat jos panoul usii se poate vedea folia de plastic care acopera decupajele pentru acces, folie care este lipita cu un mastic pe tot conturul acesteia.

Dezlipiti usor folia si aveti mare grija sa nu atingeti cu degete murdare masticul deoarece nu se va lipi inapoi folia cum trebuie!

4.) Acum aveti acces la parghiile care actioneaza sitemul de deschidere si inchidere a usii. Ca sa deschideti usa impingeti spre dreapta tija oblica care merge catre inchuietoare. Dupa operatiunea asta usa ar trebui sa se deschida.

5.) Scoateti si curatati de rugina toate elementele daca e nevoie, dupa care aplicati vaselina.

6.) Dupa ce ati curatat si lubrifiat bine toate elementele care actioneaza incuietoarea(o sa va dati seama usor care sunt piesele cele mai expuse dupa rugina de pe ele) lipiti folia inapoi cu grija si cu atentie sa o puneti corect dupa care montati panoul de plastic inapoi prin presare/lovituri usoare cu podul palmei si gata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Mic tutorial despre deblocarea haionului si repararea sistemului de inchidere a portbagajului

Atasez aici niste poze sa va faceti o idee despre cum arata lucrurile in interiorul usii.

In ultima poza se poate vedea piesa care tinde sa rugineasca de la apa care se infiltreaza pe la clanta si din cauza careia se blocheaza usa, deoarece din cauza ruginii echea aceea nu revine la pozitia la care trebuie si clanta nu o poate apasa cat este necesar ca sa impinga tija astfel incat sa deschida usa.

Atasez si o poza cu panoul dat jos ca sa vedeti pe unde sunt clemele.

Se vede si volia despre care vorbeam mai sus

Ps. Trebuie date jos piesele acelea ruginite si curatate cu periamde sarma si apoi unse bine de tot cu vaselina si gata, problema rezolvata:grin:

Numai bine

image.thumb.jpg.6a5f1fd365f58a91abde2c6b2fd2fc02.jpg

image.thumb.jpg.83ff3947b2d66ca81e796fa3890286a8.jpg

image.thumb.jpg.fd64984281e28486bdc58df187865e9b.jpg

Editat de MihaiK
Link spre comentariu

Re: Mic tutorial despre deblocarea haionului si repararea sistemului de inchidere a portbagajului

:g

Chiar am citit putin despre incuietori si sistemul de inchidere centralizat. Ma bucur ca sunt atat de simple si nu necesita decat putina indemanare sa le rezolvi.

~ Silence is a gift ~

~ Learn to value its essence ~

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare