Ivanov Postat Februarie 24, 2015 Partajează Postat Februarie 24, 2015 Am pus un body lift de 5 cm pe un mitsu scurt , 3000 benzina , am schimbat amortizoarele si cam toate bucsile si este extrem de instabila. Cu viteza mai mare de 90-100 nu pot lua aproape nicio curba fara sa am senzatia de a fi aproape de rasturnare. este normala aceasta instabilitate sau am facut eu ceva gresit ? Anvelopele sunt pe 31 . As da body lift-ul jos dar mi-e f f greu sa modific iar barile pe care le-am facut destul de greu. Ms Anticipat! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Februarie 24, 2015 Partajează Postat Februarie 24, 2015 Re: Instabilitate extrema dupa body lift de 5 cm O suspensie HD si un ET mai mare (sau flanse) ar trebui sa rezolve problema. Eu nu cred ca body-lift-ul e o solutie corecta dar fiecare face cum vrea...dupa ce am pus roll-cage am avut aceeasi problema cu instabilitatea - am corectat-o cu o suspensie Ironman completa,acum Def-ul are o tinuta de drum mai buna decat in frageda pruncie!:grin: Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ivanov Postat Februarie 24, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2015 Re: Instabilitate extrema dupa body lift de 5 cm O suspensie HD si un ET mai mare (sau flanse) ar trebui sa rezolve problema. Eu nu cred ca body-lift-ul e o solutie corecta dar fiecare face cum vrea...dupa ce am pus roll-cage am avut aceeasi problema cu instabilitatea - am corectat-o cu o suspensie Ironman completa,acum Def-ul are o tinuta de drum mai buna decat in frageda pruncie!:grin: Acum nici eu nu mai cred ca body lift-ul este o solutie buna , dar imi e atat de greu sa modific barele incat caut o solutie sa rezolv instabilitatea fara a da body lift-ul jos... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Februarie 24, 2015 Partajează Postat Februarie 24, 2015 Re: Instabilitate extrema dupa body lift de 5 cm Daca la mine s-a rezolvat cu arcuri+amortizoare dedicate nu vad de ce la tine nu ar da aceleasi rezultate solutia asta. Roll-cage + roof-rack-ul meu au peste 100 kg,adaugate in partea superioara...nu cred ca tu ai modificat mai mult centrul de greutate ridicand caroseria cu 5 cm (ramane totusi problema cum ai facut-o). Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Februarie 24, 2015 Partajează Postat Februarie 24, 2015 Re: Instabilitate extrema dupa body lift de 5 cm Ideea unui bodylift este tocmai ca NU modifica centrul de greutate, decat foarte putin. Grupul motopropulsor se afla pe sasiu si acesta ramane pe loc. Din experienta personala pot sa iti spun ca am avut bofylift de 40-50 pe pajero si era foarte ok, diferenta infima. Apoi dupa ce am montat un suspension lift +5 cm(de la un producator foarte ok) si 33 + flanse era mai instabila decat inainte cu suspensia standard care era usor obosita. Verifica un pic directia/suspensia, sigur ceva nu este in regula acolo, pajero e o masina foarte stabila. Abia dupa ce am trecut la wrangler am realizat cat de stabil era pajero. Cu stima :h5 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ivanov Postat Februarie 24, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2015 Re: Instabilitate extrema dupa body lift de 5 cm Ideea unui bodylift este tocmai ca NU modifica centrul de greutate, decat foarte putin. Grupul motopropulsor se afla pe sasiu si acesta ramane pe loc. Din experienta personala pot sa iti spun ca am avut bofylift de 40-50 pe pajero si era foarte ok, diferenta infima. Apoi dupa ce am montat un suspension lift +5 cm(de la un producator foarte ok) si 33 + flanse era mai instabila decat inainte cu suspensia standard care era usor obosita. Verifica un pic directia/suspensia, sigur ceva nu este in regula acolo, pajero e o masina foarte stabila. Abia dupa ce am trecut la wrangler am realizat cat de stabil era pajero. Cu stima :h5 s-a uitat si liviuoff pe la ea... nu inteleg de ce e asa balena .... bielete schimbate ,bucsi toate noi , bucsi bascule noi , amortizoare noi, si orice bucsa de pe fata sau spate a fost schimbata... Toate noi... sta mai prost pe drum decat inainte... Pot fi inmuiate cumva barile de torsiune ? bari de stabilizare? Nu stiu ce sa mai caut pe la ea ca nici nu vreau sa schimb a prost fara sa fie nevoie... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Februarie 24, 2015 Partajează Postat Februarie 24, 2015 Re: Instabilitate extrema dupa body lift de 5 cm Daca nu ai umblat la barele de torsiune, masoara distanta intre butucul rotilor si aripa in fata si spate. Ca si standard de fabrica, "fundul" este mai ridicat cu 1-1.5 cm comparativ cu fata. In timp barele de torsiune se mai "lasa". Ele se pot stange si daca nu mai merge reindexa cu un dinte! Verifica un pic, mi se pare extrem de ciudat sa fie asa barca... Spor 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Ivanov Postat Februarie 24, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2015 Re: Instabilitate extrema dupa body lift de 5 cm Daca nu ai umblat la barele de torsiune, masoara distanta intre butucul rotilor si aripa in fata si spate. Ca si standard de fabrica, "fundul" este mai ridicat cu 1-1.5 cm comparativ cu fata. In timp barele de torsiune se mai "lasa". Ele se pot stange si daca nu mai merge reindexa cu un dinte! Verifica un pic, mi se pare extrem de ciudat sa fie asa barca... Spor Pe spate fusesera puse arcuri de mitsu cu 5 usi , era si inainte mai ridicata de spate... Mai verific , ma apuc iar de strans suruburi poate mai gasesc ceva pe-acolo... mi-au cam iesit peri albi si multi nervi :) Ms mult de ajutor! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yo2bt Postat Februarie 24, 2015 Partajează Postat Februarie 24, 2015 (editat) Re: Instabilitate extrema dupa body lift de 5 cm In mod sigur un bodylift de 5 cm nu straca semnificativ stabilitatea masinii. Am avut bodylift de 5 cm pe doua Patroale lungi si acum am pe unul scurt. La toate trei suspensia este OME +5 si roti cu -30 sau -44 offset. Asa cum a scris si @roly, mai mult deplaseaza in sus centrul de greutate arcurile mai lungi, decat ridicarea caroseriei fata de sasiu. Bodylift-ul pastreaza o legatura rigida intre caroserie si sasiu, pe cand prin suspensie se face o legatura elastica. Idea este sa inalti cat mai putin posibil masina, in asa fel incat sa incapa rotile propuse. Editat Februarie 24, 2015 de yo2bt 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristiblondu Postat Februarie 24, 2015 Partajează Postat Februarie 24, 2015 Re: Instabilitate extrema dupa body lift de 5 cm Dupa ca iai schimbat articulatia,ai facut geometria ? Instabilitatea este data si de amortizoare,ce amortizoare ai pus ? Fara poezie,viata e pustiu ! KAMIKAZE TEAM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Februarie 24, 2015 Partajează Postat Februarie 24, 2015 Re: Instabilitate extrema dupa body lift de 5 cm Daca rigidizezi putin suspensia prin schimbul de arcuri si bare de torsiune si daca maresti si ecartamentul se diminueaza semnificativ problema. Vezi tu acuma ori flanse ori jante cu et negativ ori amandoua. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Remus Postat Februarie 24, 2015 Partajează Postat Februarie 24, 2015 Re: Instabilitate extrema dupa body lift de 5 cm io zic ca numa ti se pare :) nu esti obisnuit cu bodyliftu :) esti mai inalt cu 5 cm Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate