Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

RAR samurai

filiplepus

Postări Recomandate

Salut,

Am intrat recent in posesia unui Samurai '91 neimatriculat in RO. Astazi o sa ii iau numerele provizorii si am 30 de zile sa il pregatesc de RAR.

A trecut cineva recent prin experienta RAR? Cat de drastic e controlul si la ce se uita?

Concret ma gandesc:

- Frana de mana nu tine mai deloc, as rezolva asta

- Parbrizul este crapat pe verticala de sus pana jos + o mica ciobitura, este motiv de picare RAR?

- Samuraiul in brief-ul de germania apare fara bancheta din spate, sa-i montez bancheta pana in RAR. Aici aveti ceva idei de unde as putea gasi o bancheta spate, ideal rabatabila?

Altceva la care sa mai fiu atent/ati avut probleme?

Brief-ul

brief.PNG.89f8358743d1b3bc3d658a03bdd31bab.PNG

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: RAR samurai

Salut,

Am intrat recent in posesia unui Samurai '91 neimatriculat in RO. Astazi o sa ii iau numerele provizorii si am 30 de zile sa il pregatesc de RAR.

A trecut cineva recent prin experienta RAR? Cat de drastic e controlul si la ce se uita?

Concret ma gandesc:

- Parbrizul este crapat pe verticala de sus pana jos + o mica ciobitura, este motiv de picare RAR?

- Samuraiul in brief-ul de germania apare fara bancheta din spate, sa-i montez bancheta pana in RAR. Aici aveti ceva idei de unde as putea gasi o bancheta spate, ideal rabatabila?

Brief-ul

[ATTACH=CONFIG]238521[/ATTACH]

la cluj verifica asa : gaze , frane , serii . de parbriz se leaga si la ITP , la RAR te pica sigur. daca in brief e cu 2 locuri asa tre sa fie si la RAR , dupa rar daca e sa ii pui bancheta o faci pe raspunderea ta pt ca la un control in trafic poti ramane fara talon , iar in caz de accident daca ai pasageri in spate e caz penal(asta daca e utilitara in acte).Acuma faci cum crezi tu ca e mai bine

P.S. acuma am vazut brieful la observatii la nr de locuri e trecut 2 locuri cu specificatia FARA BANCHETA SPATE , iar dincolo unde ai subliniat sunt trecute 4..HMMM aici nu mai stiu ce sa zic...in brief e turism

Editat de timberland0910
Natural Disaster Response Operations
Link spre comentariu

mecanismul de la frana de mana de obicei este blocat de rugina. desfa tamburii, curata si unge toate piesele in miscare.

parbriz gasesti nou de cumpratat , costa in jur de 300-350 lei.

daca vor neaparat scaune/bancheta spate, iei una imprumut.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

Eu am schimbat parbrizul anul trecut, am luat nou, NordGlass, (firmă poloneză din ce am înţeles), m-a costat 210 lei cu montaj cu tot, mai bine ca la dezmembrări! :)

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Aceeasi dilema am avut si eu , la mine scria la fel ca la tine , dar pana sa ma duc la RAR am cumparat o bancheta si am montat-o ( asa ca am 4 locuri in carte acuma),in legatura cu RAR ( eu am fost la Grivita) nu pot afirma ca au fost stricti , masina a fost respinsa o data ,50% din vina mea 50% din neatentia lor( nu citesc brif-ul sau traducerea) . Motivele respingerii:

Vina mea: 1. Lipsa flapsuri metalice bara fata ( taiate de mine ) , 2. Semnal dr fata fisurat crapat ( cu am crezut ca se iau de o fisura , nu lipsea nici o bucata din geam, repet fisurat ) .

Neatentia lor 1. Anvelope atipice 225/75R15 trecute in brif , 2. Jante atipice , (adica ce cred eu ca au vrut ei sa zica prin asta , jantele sunt 7J si scoase in afara caroseriei) si jantele trecute in brif.

In timpul inspectiei de la RAR, au insistat mult la mine la articulatia față.

Peste 2 zile am fost la RAR , am remediat greșelile mele ( sudat flapsurile la bara fata, lipit semnalul cu "picatura" si dat cu lac de unghi peste el ca sa nu se mai observe fisura) , iar cu neatentia lor ( anvelope , jante) facut atent inginerul de acolo sa citeasca bine brif-ul si traducerea la brif .

Asa ca pot spune ca nu am fost plimbat prea mult la RAR.

Da si tu un tel .0722324779 si vb mai multe .

Editat de Grasul1
Link spre comentariu

La mine erau ceva mai multe probleme tehnice, dar s-au rezolvat cu "bunavointa".

Din ce am vazut la altii respinsi se pune accent pe frane si directie (aici se mai rezolva)+ pe geamuri/faruri/lumini sparte/crapate/nefunctionale(unde e totul mai strict)

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Este o moda care am observat-o si la statiile ITP.Masinile vechi, indiferent de starea lor tehnica, prima oara li se da respins.Asaa, ca sa nu bata la ochi.Ca daca au rea vointa sa te pice, te pica oricum.Pe mine au vrut sa ma pice cu masina care aavea 80 de km la bord .Da, 80 de km.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare