Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

aNVELOPE late vs inguste

Irod

Postări Recomandate

La Terranoul meu, cauiucurile care apar trecute in talon sunt cu grosimea 235. De 1 luna le-am schibat toate 5 cu niste BFG All Terrain T/A KO 245/70/R16.

Ce vreau eu sa aflu sunt avantajele si dezavantajele (in oglinda) a pneurilor mai late decat a pneurilor recomandate de producator. A si inca o intrebare mica :grin: diferenta intre 235 si 245 o sa imi aduca greutati la ITP?

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Vizitator koala

Re: Cauciucuri late vs inguste

Diferenta intre cele doua dimensiuni nu este de natura sa te ingrijoreze dpdv rutier ... masina va merge la fel si nu vor fi probleme tehnice dintr-atata lucru, stai linistit !

*Cu ITP-ul : ... mereu poti sa ai surprize :grin: , oamenii trebuie "atentionati" ca sa se poarte frumos cu tine, si sa nu vada anumite "aspecte delicate" :ha: ... in mod normal, trebuie sa te intoarca din drum daca n-ai gumele omologate si trecute in talon ...

*Ref. comparatia gume late - gume inguste : ... parerile sunt impartite si pe internet vei citi multe lucruri contradictorii ... in general, cu gume mai late masina arata mai bine si ai stabilitate mai mare ... cu gume mai inguste, masina se infige mai bine in noroi si soliciti mai putin "mecanica" ... totul este doar o chestie de compromis si de bun-simt tehnic ... niciodata nu vom avea gume atat de late sau gume atat de inguste incat diferentele dintre ele sa influenteze MAJOR comportamentul rutier al masinii ...

Link spre comentariu

dar pe zapada care sunt mai bune, ca dupa ce le termin pe astea 245/70/R16 urmatoarele vreau sa fie 265/70/R16

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

inguste si inalte

asta e reteta pt zapada...daca nu sunt f mari baloane SI CU PROFIL SPECIAL DE ZAPADA...care sunt the best

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Deci cu Goodyear Wrangler M+S am mutat munti de zapada asta iarna. Nici macar o clipa n-am avut probleme cu tractiunea, si evident, am facut pe bunul samaritean si am "Scos" toate masinile din parcare.

Iar gumele sunt destul de late: 265/75/16. In schimb, in noroi s-au facut linoleu :grin:

Inainte ocoleam gropile 10 km, acum ocolesc 10 km ca s-ajung la gropi. - EU ©Copyright 2007 :)
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare