Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Bază de date ptr.dimensiuni jante

Recommended Posts

Re: Bază de date ptr.dimensiuni jante

Stimati colegi , felicitari . De mult caut asa ceva si incepusem sa cred ca nu exista o asemenea baza de date . Totusi , doriti sa participam la un fel de confirmare a datelor , fiecare pentru masina lui ?

Eu am masurat la jantele mele ( Ford Ranger 2005 ) , pe jante origilale de tabla si nu iese ET 30 pozitiv de nici un fel . Imi iese 12-13 pozitiv .

Edited by FordRanger
Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.

La mine (Suzuki GV-2003) specificatiile se confirma.

Pe jante ar trebui sa fie imprimat ET-ul. Nu exista?

Daca masurarile tale sunt corecte, e posibil ca modelul tau sa fie unul de serie limitata, necuprins in baza de date.

L.E. Nu stiu cat de complete si reale sunt celelalte date, insa in privinta gumelor recomandate pt masina mea, ele sunt gresite. Ma refer la compatibilitatea privind viteza indicata la bord (ori diferite modele au rapoarte diferite ale ceasurilor de kilometraj).

Edited by ctinu
Sa cunosti, sa vrei - vei putea face !

Bază de date e valabilă doar pentru jante în lățimea originală. Jucați-vă cu valori pe linkul următor și veți vedea diferența:

http://www.tire-size-calculator.info

Care este latimea originala a jantelor?! Nu am vazut nicaieri asa ceva. Baza de date se refera doar la sistemul de prindere a rotii, pe butuc. Care-i aici, legatura intre latimea jantei si diametrul ei?

Am vorbit de incompatibilitate dupa ce m-am "jucat" cu calculatorul.

Daca stam sa comparam toate calculatoarele de pe net ( pe care , le-am descoperit acum ) , ajungem la concluzia ca fiecare spune altceva. Unele anvelope de pe aceste situri , nu sunt omologate pe masina mea ( ca si exemplu ) , iar pe altele , ET-ul este intr-un interval de la 0 la 50 pozitiv . Banuiesc ca multe data se copiaza pur si simplu din alte surse , fara a le verifica nimeni cu adevarat

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.

Eu mă refeream la proporția dintre lățimea jantelor și ET.

de exemplu o janta lată de 6J și ET 30 mm ar avea un corespondent de 7J și 17mm pentru a nu intra janta mai in interiorul mașinii. La lățimi diferite și ET identic janta intra la fel de mult în interior și exterior, cu riscul de a freca părțile suspensiei și a aripii interioare. Cu cât janta este mai lată decât cea originală ca atit ET-ul trebuie să fie mai mic.

Drum bun si dealuri multe.

E logic ce spui, atata doar ca aceasta relatie nu apare in baza de date si iese din conditia "echipare stoc".

@ Fordranger. Ai dreptate. Din acest motiv mi-am facut propriul sistem de calcul in care se incadreaza si jantele si anvelopele (fie cu notatia europeana, fie cu cea americana)

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use