iulianul Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 Masinuta asta mi-a luat nu mai putin de doi ani de cautare pana sa o gasesc, dar rabdarea mi-a fost rasplatita. Am batut ceva drumuri prin tara pentru virgine la telefon si coteţe la fata locului, un bilet de avion spre Germania irosit (au si ei nemernicii lor, au vandut masina dupa ce mi-am cumparat biletul...) etc. Rolul ei este de masina de expeditie si drumuri lungi, pentru nebunii exista Samurai :grin:. Am luat ceva virus Suzuki. Dupa Jimny si Samurai, a venit si Grand Vitara. Adevarul e ca mai presus de toate m-a convins fiabilitatea. A ajuns la mine in toamna, adusa din Italia pentru o doamna, platita taxa inmatriculare, toate hangaralele...dar doamna nu s-a impacat cu gabaritul masinii si dupa cateva luni in Romania mi-a vandut-o :banana An 2001, 125.000 km, e verde, manuala, 5 usi, motor diesel RF Mazda TD cu intercooler 2.0L, AC, geamuri si oglinzi electrice, totul perfect functional si mai ales fara rugina. Masina a fost foarte bine intretinuta, curata, practic...cam nimic de reparat la ea, distributia schimbata in urma cu 10.000 km. O copila... de asfalt... Poze: 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Martie 10, 2015 Autor Partajează Postat Martie 10, 2015 Re: Cum imi cresc eu Grand Vitara Primul lucru facut la ea a fost schimbarea tuturor uleiurilor (motor+CV+CT+punti), antigel si filtre. Al doilea lucru, desi 4x4 cupla perfect, becul din bord palpaia scurt cam la fiecare 30 de secunde. Un pic de studiu pe internet ne arata noua ca vinovatul e compresorul aflat sub bara fata, ce activeaza diafragma aflata in grupul fata, cu rolul de a cupla 4x4. Mai exact ceva neetans in interiorul lui, sau conductele ce duc la diferential. Scurta verificare sub masina, conductele etanseaza bine. Dau jos compresorul in cateva minute si-l desfac. Capacul e montat prin presare si iese fortat cu o surubelnita, lasand la iveala maţele: Desfac cele doua surubele si trag tot ansamblul afara. Ce sa vezi, doua stuturi intra in doua oringuri, unul din plastic, neruginit :grin:, celalalt din metal... il vedeti si singuri Se curata cu smirghel fin si se inveleste cu teflon de izolatii, pentru o etansare mai buna. Brand new! Se curata si oringul bolnav, care apoi se intinereste cu silicon din spray (pentru refacerea cauciucului), deoarece arata cam asa: Montat totul la loc, functioneaza perfect, chestiune de jumatate de ora. 2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiu cica Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 (editat) Re: Cum imi cresc eu Grand Vitara m-ai depasit ! eu am cautat-o decat.....1an si 8 luni! si eu care credeam ca sunt singurul ......hotarat! expeditii????pai poate de unul singur? ca nu e mai mare mult ca samuraiul! s-o ,,expeditionezi,, mult! ps:la chestia de o juma de ora ai uitat 2 maini de dreapta!:wink: Editat Martie 10, 2015 de ovidiu cica sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Martie 10, 2015 Autor Partajează Postat Martie 10, 2015 (editat) Re: Cum imi cresc eu Grand Vitara Ii dau inainte cu studiul si descopar un potential punct slab al modelului, diferentialul fata. Mai exact, urmatoarele doua lucruri. 1. Materialul diferentialului fata, ma uit sub ea, grup de fonta si ma linistesc. 2. Din proiectare, planetara dreapta nu prea are punct de sprijin si in timp, din cauza ca planetarele se rotesc permanent, rulmentul se uzeaza si capata joc si uleiul incepe sa se insinueze pe langa simering. De asemenea decuplarea diferentialului prin difragma pneumatica face ca ungerea rulmentilor sa fie deficitara. Suzuki rezolva acest lucru prin introducerea unei bucse in spatele simeringului si cresterea nivelului uleiului prin mutarea busonului de umplere cativa cm mai sus, pentru modele post 2003. Pentru noi astia prematurii, se umple puntea cu masina in panta sau pe la aerisitor. Si solutia ultimate, rezolvatoare de tot este montarea de MRL-uri manuale, cu multiple beneficii, care intrerupe complet lantul roata-CT. In consecinta, pentru a evita problemele ulterioare, am umplut puntea pe la aerisitor cu mai mult ulei si am montat MRL-uri AVM : Editat Martie 10, 2015 de iulianul 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiu cica Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 Re: Cum imi cresc eu Grand Vitara SI acuma poti proba sa vezi cu cat scade consumul cu MRL-urile decuplate ? Se simte oare si oleaca la demaraj? sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 Re: Cum imi cresc eu Grand Vitara ... compresorul eu l-am relocat langa radiator ca e cam expus in bara , si m-a enervat maxim ca admisia lui e prin tevusca aia ca un embrion de snorkel de langa aerisitor ... care tevusca s-a obturat cu rugina si m-a facut sa mai desfac inca odata compresorul . Acum admisia lui este intepata in carcasa filtrului de aer , de pe partea filtrata . Furtunele originale se crapa dupa un timp si sistemul devine neetans cu consecintele de rigoare , merita sa fie evitata problema prin inlocuirea celor simple de cauciuc cu altele NBR cu simpla insertie textila ( teoretic ar rezista pana la sfarsitul sfarsitului ) . 1 ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Martie 10, 2015 Autor Partajează Postat Martie 10, 2015 Re: Cum imi cresc eu Grand Vitara Ovidiu, nu mi-am pus problema consumului, am urmarit alte avantaje. Dar scotand din ecuatie ceva angrenaje, teoretic va scadea si consumul. Cos, am luat aminte la ce-ai spus, gasisem postarea ta despre compresor si in alt topic. Buna idee cu furtunele. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Martie 10, 2015 Autor Partajează Postat Martie 10, 2015 (editat) Re: Cum imi cresc eu Grand Vitara Boon. Si termin de bibilit la ea, totul in regula...nimic de facut... Ma uit asa dintr-o parte... da... e cam joasa, trebuie inaltata. Si da-i si cerceteaza. Cateva luni, invata limbi slavone...poloneza...etc. Si eu ca eu, da-i spun lui Minitehnicus, poate ai nevoie de un proiect nou... poate te plictisesti...uite, am o idee. Mini nu si nu, eu sunt in love cu Samuraiu, nu ma bag. Am trecut la amenintari, ca nu ma mai prinzi noaptea in padure, ca Samuraiu e urat, ca Schiulestiul e plat, ca... ce mai, de alea nasoale :daisazacaji5:. L-am cedat pana la urma si s-a pus pe studiu, dimineata il gaseam cu ochii umflati. Mini iti multumesc si pe aceasta cale, fara tine ma taram pe pamant si acum. Am studiat toate variantele de inaltare, m-a doborat tipicareala, m-am decis si indecis, pana la urma am ales varianta optima si safe: Lift de 50 mm. Pe fata, deoarece nu se gasesc struturi pentru inaltare si oricum flexul e limitat de bascule, am ales varianta cu - flanse sandwich la amortizor + distantier arc + distantier limitator cursa + camber bolts pentru corectarea unghiului de cadere + flansa strut bar + biscuiti bara stabilizatoare, care altfel sta incordata. Pe spate am mers pe: - arcuri progresive pentru un confort sporit pe drumuri proaste si flex net superior datorita lungimii arcurilor + amortizoare gas monotub cu o cursa de invidiat, sa acompanieze arcurile + distantier limitator cursa + adaptor noul arc, sa-l centreze pe interior + adaptor relocare bara Panhard + furtun frana spate mai lung + prelungitor aerisitor punte spate Toate proiectate si mesterite de Minitehnicus :al cu mine pe cap :grin:. Par multe, dar cam asta trebuie facut la un lift. Astea sunt piesele facute pana acum, am vrut sa musc din ele ca din unt: Editat Martie 10, 2015 de iulianul 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiu cica Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Re: Cum imi cresc eu Grand Vitara si cat ar face toate peisele? sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
manu-2lgp Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Re: Cum imi cresc eu Grand Vitara Boon. Si termin de bibilit la ea, totul in regula...nimic de facut... Ma uit asa dintr-o parte... da... e cam joasa, trebuie inaltata. Felicitari pentru masina. Si eu visez la o Grand Vitara modelul asta. Diesel si verde. Se pare ca inca nu s-au aliniat planetele. Mai ales acum, cu taxa de inmatriculare. Eu am o intrebare referitor la inaltare. Care este motivul pentru care vrei sa o inalti? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Martie 11, 2015 Autor Partajează Postat Martie 11, 2015 Re: Cum imi cresc eu Grand Vitara Nu am facut socoteala momentan, de fapt unele nici nu stiu cat costa inca, mai apare Mini cu ele in punga :ha:. Prioritatea e sa fac toate modificarile necesare liftului, cu ce e mai bun, fără sa-mi scape nimic. Am analizat si posibilitatea achiziționării unui lift kit de afară, dar fie rezultatele modificării nu erau strălucite, conform reviewurilor, fie nu conțineau cam tot ce trebuie. Oricum, costul va fi probabil la sfert față de unul cumpărat de afară. Nu mai spun ca flansele de amortizor sunt din material de 8mm, care probabil va supraviețui maşinii :grin: Vreau sa o înalț pentru ca standard mi se pare cam joasă. Sigur, nu va face ce face Samuraiul, dar nici nu va sta numai pe sosea. Cand mergem cu cortul ajungem pe tot felul de drumuri. În toamnă, pe lângă Brebu, la un geocaching scurt pentru copii, am intrat pe un drum de țară, cu şleauri moderate, unde m-am suspendat un pic. La fel și în zăpadă astă iarnă. E adevărat ca era destul de mare, dar e bine sa fii pregătit. Nu e nevoie de offroad extrem pentru a te împiedica de garda la sol. Alt motiv este confortul, care cu arcuri progresive se cam modifica. De asemenea performanta suspensiei, mai ales flexul. Si e nevoie, deoarece basculele nu o ajuta, iar punțile nu au blocant. E totusi un offroader old school, eu vreau sa profit de toate avantajele ei. Dacă se poate face acest lift, iar mașina sa rămână în parametri, atunci s-o facem. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
manu-2lgp Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Re: Cum imi cresc eu Grand Vitara Am inteles de ce vrei sa o inalti. O sa urmaresc cu interes topicul. Poate intr-o zi o sa se alinieze planetele si pt mine si sa am sursa de inspiratie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiu cica Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Re: Cum imi cresc eu Grand Vitara Iulian! Cand termini cu ridicarea daca se poate pe pm un cost cu piesele multumesc! ps:poate incerci sa vezi si diferenta la demaraj si consum:wink: sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Martie 12, 2015 Autor Partajează Postat Martie 12, 2015 Re: Cum imi cresc eu Grand Vitara Sa continuam cu inaltarea. Multumesc lui Dan, prietenul meu, care desi nu e inclinat spre offroad se inhama la toate fanteziile mele. Desigur, procesul se desfasoara sub ochii lui Mini, care vrea sa vază minunea infaptuita. Fata e delicata, pentru cu trebuie demontat mai tot, de la bara stabi, bieleta de directie, planetara...etc. Se monteaza prelungitorul tamponului, fara de care amortizorul ar ajunge la capat de cursa si si-ar da duhul. Asa arata flansa pe sasiu Aici se vede ca dupa montaj, strutbarul nu mai poate fi montat pe flansa coborata si chiar asa, ar lovi in motor. Deci, se cere inca o flansa Fata montata: Pe spate e mai simplu, suruburile de la amortizor si...spatele montat (fara noile amortizoare, momentan) 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Martie 12, 2015 Autor Partajează Postat Martie 12, 2015 Re: Cum imi cresc eu Grand Vitara Aseara am montat amortizoarele spate, cand am timp fac un test de flex. Tot aseara am primit de la Mini flansele de strutbar :banana. Bijuterii, am dormit cu ele sub perna :grin: Nu mai spun ca biscuitii pentru bara stabilizatoare erau deja pe stoc, la el in garaj 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ovidiu cica Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 Re: Cum imi cresc eu Grand Vitara mare noroc cu MINI! urmaresc finalul! sa mai auzim si de Bine,ca de rau este pamantul plin! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Martie 12, 2015 Autor Partajează Postat Martie 12, 2015 Re: Cum imi cresc eu Grand Vitara Asa bine sed amortizoarele spate... Am montat flansele pentru strut bar si biscuitii pentru bara stabilizatoare, acum sta relaxata. Cu ocazia asta am observat ca intr-adevar turnurile amortizoarelor se deplaseaza fara strutbar :y, cand am vrut sa o montez la loc plecase vreun centimetru! Deci e musai de montat la loc. Totul cu unsoare cu cupru :grin: Scutul de 5mm aluminiu striat Am verificat cardanul spate despre necesitatea unei flanse distantier (ca pe fata nu e nevoie, grupul e fix) si nu e nevoie: Am iesit cu masina in probe. Comportamentul pe sosea e complet schimbat, sta bine pe traiectorie, e stabila, nu se mai inclina pe viraje, da! Si in plus are mega flex :bannana Asta in conditiile in care caroseria statea dreapta! 2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marius4motion Postat Martie 13, 2015 Partajează Postat Martie 13, 2015 Re: Cum imi cresc eu Grand Vitara Se vede ca maiestria lui Mini nu are margini . Provocarile il tin in priza sa nu :old . Sa te bucuri de ea . 1 Samurai mic dar puternic In cap incap multe , dar putine raman ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Martie 13, 2015 Autor Partajează Postat Martie 13, 2015 Re: Cum imi cresc eu Grand Vitara Este, este, da' tu crezi ca mie mi-a fost ușor sa stau in cârca lui? :ha: Multumesc pentru urări! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
matteo_tgv Postat Martie 16, 2015 Partajează Postat Martie 16, 2015 Re: Cum imi cresc eu Grand Vitara Neneeee!!!!! Extraordinar ce au facut la Suzi!!!! Felicitari si lui Minitehnicus, vreau si io tot tacamul. Asta este cu totul alt gen de inaltare decat tot ce am vazut pana acum. Zi-ne de arcurile alea pe spate, de unde le-ai luat, cat au costat? Eu in tara am cautat dar nu am gasit arcuri mai bune decat ce am pe masina... Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
matteo_tgv Postat Martie 16, 2015 Partajează Postat Martie 16, 2015 Re: Cum imi cresc eu Grand Vitara Si zi-ne si noua ce consumuri scoti cu motorul de Mazda? Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Martie 18, 2015 Autor Partajează Postat Martie 18, 2015 Re: Cum imi cresc eu Grand Vitara Arcurile sunt de ceva Ford, Mini e stapanul pieselor, vedem la sfarsitul lucrarii. Consumul e undeva la 7.2 L/100 km DN + autostrada, la 100-140 kmh. Dar am roți mai mari, 225/70 R16 de iarna. Probabil ar lua undeva cu 1L mai putin cu roți standard, ceea ce nu e rău. In oraș... nu am facut exact, trebuie sa fie pe la 9-10. Dar e București, unde si 1.5 dci de pe Fluence scoate 8-9%, iar vremea e rece. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Martie 18, 2015 Autor Partajează Postat Martie 18, 2015 Re: Cum imi cresc eu Grand Vitara Gata, au ajuns toate piesele, Mini mi-a inmanat azi ultima transa: Adaptorul pentru bara Panhard Camber bolts, arata bestial, de la Low Range (multam Mini inca o data ca m-ai adaugat la transportul asta!) Noul furtun de frana, cu 8-10 cm mai lung: Asa arata biscuitele de la bara stabi, zici ca e pus de fabrica :grin: Cand am montat suspensia fata, am observat ca placutele mai aveau 2mm, iar senzorii incepusera sa bazaie. Am montat placute Brembo, pe motiv ca ar fi mai moi. Cand le scot pe cele vechi, ce sa vezi, placute originale la 125.000 km :sh2 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Martie 19, 2015 Partajează Postat Martie 19, 2015 (editat) Re: Cum imi cresc eu Grand Vitara Dragi colegi, Nu am inventat apa calda, piesele pe care le-am fabricat au venit in urma unei munci de documentare de trei sapatamani pe forumurile rusesti si ploneze. Mai multi oameni m-au intrebat de ce am construit flanse pentru amortizorul fata, cind un prelungitor era mult mai simplu si mai ieftin de fabricat. Asta a fost si intentia mea, dar cind am desenat prelungitorul, mi-a sarit in ochi grosimea ridicol de mica a peretelui in zona filetata, cunoscuta ca mare concentrator de eforturi. Doar 1,5mm in zona cu sageata rosie. Solicitarile sunt destul de mari, iar la o masina grea pe fata cum este Grand Vitara Diesel cu atat mai mari. Fara strutbar-ul montat, turnurile amortizoarelor s-au deplasat cu 5mm fiecare in numai citiva kilometri. Dupa alte zeci de ore de periat forumul rusesc, am gasit si o poza interesanta. Am ales siguranta si am am decis sa fabricam flanse. Si pentru ca aveam experienta de la Mitsubishi Pinin am facut-o din tabla de 8mm. Apoi am fabricat flanse pentru strut-bar, tot din tabla de 8mm si toate au ramas la locul lor. Editat Martie 19, 2015 de minitehnicusro 1 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Martie 19, 2015 Partajează Postat Martie 19, 2015 (editat) Re: Cum imi cresc eu Grand Vitara Pentru suspensia spate, se pot folosi o gama larga de arcuri. Arcurile care se folosesc la inaltarea Jimny-urilor sunt foarte bune. Mai exact: Lada 2101/2109, Honda CR-V, Ford Focus, VW Passat si altele. Ca amortizoare trebuiesc unele cu 4-5cm mai lungi pe inchis si cit mai lungi pe deschis, dar nu prea lungi ca apoi sare arcul de pe scaun. Amortizorul original KYB 343247 este de tip ochi/surub, are dimensiunile 285/460 si cursa de 175mm. Eu sunt mare fan al amortizoarelor Kayaba Monotub asa ca asta folosesc in exclusivitate la masinile care nu sunt dedicate offroad-ului. Nu trebuie uitat de distantierii tampoanelor limitatoare de cursa, altfel amortizoarele vor bate in cap si se vor distruge mai repede decit credeti. Restul briz-briz-urilor nu sunt obligatorii, dar fac viata mai frumoasa. Editat Martie 19, 2015 de minitehnicusro 1 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate