bogdanp Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 Salutare, Dupa ce am iesit de cateva ori in off road-ul autohton, adica unde este noroiul mai mare si panta mai abrupta si mai inclinata lateral cu un Daihatsu Feroza care s-a descurcat mai mult decat bine si ma adus intreg acasa de fiecare data, mi-am dat seama ca imi doresc un off road mai de expeditie unde sa mergi mai multi km si sa admiri mai mult peisajele si natura. De aici incolo am nevoie de sfaturile si ajutorul vostru pentru a decide care dintre masinile din titlu ar fi mai protrivite prin prisma urmatoarele criterii; - intretinerea pentru una sau alta in ceea ce priveste disponibilitatea de piese si preturi - tuning mai usor atat motor cat si exterior P38 vs D2 - fiabiltatea - consum - abilitati off road - confort pentru distante mai mari Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Martie 10, 2015 Partajează Postat Martie 10, 2015 (editat) Re: Range Rover P38 2.5 DSE vs Discovery 2 TD5 , cutie automata Disco 2,cel putin la primele cinci criterii. Editat Martie 10, 2015 de sean70 Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanp Postat Martie 10, 2015 Autor Partajează Postat Martie 10, 2015 Re: Range Rover P38 2.5 DSE vs Discovery 2 TD5 , cutie automata ok,multumesc. Alte pareri, as vrea sa achitionez una cat mai curand si as vreau sa fiu cat mai sigur de data asta ca este ce imi trebuie. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
tommy crocodilu Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Re: Range Rover P38 2.5 DSE vs Discovery 2 TD5 , cutie automata si eu sunt un vitarist convins...dar am luat disco2 din acelasi motiv pentru care vrei si tu sa achizitionezi unul...si in plus pentru tractat platforma cu jucaria de padure (vitara)...era o problema la alegere daca optai intre nissan , toyota ,disco2...dar asa intre range si disco2...clar al doilea...nu cred ca o sa primesti un feedback pro range...daca vrei sa faci o proba cu disco da un semn ... vitara - an 1995 - motor1.6L - 16V cutie automata - de padure toyoya rav 4 - an 2005 - motor d4d - cutie manuala - de strada SE FURA IN DRACI....DAR NIMIC NU LIPSESTE...TOTUL SE FACE REPEDE...DAR NIMIC NU-I GATA Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanp Postat Martie 11, 2015 Autor Partajează Postat Martie 11, 2015 Re: Range Rover P38 2.5 DSE vs Discovery 2 TD5 , cutie automata Multumesc Tommy de invitatia de a face un test drive, ti-am trimis pe PM mai multe date. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Re: Range Rover P38 2.5 DSE vs Discovery 2 TD5 , cutie automata - intretinerea pentru una sau alta in ceea ce priveste disponibilitatea de piese si preturi - tuning mai usor atat motor cat si exterior P38 vs D2 - fiabiltatea - consum - abilitati off road - confort pentru distante mai mari -Costurile de intretinere sunt cam aceleasi. Un plus mic in ce priveste motorul la P38, un minus (tot mic) in ce priveste electronica, tot pentru P38: La amandoua ar fi indicat sa ai propriul tester dedicat LR; -in ce privesste tuning-ul: la motoare se face cam in acelasi mod, la cele mai multe modele prin schimbarea EPROM-ului din ECU. Exista si exemplare la care tuning-ul se poate face prin intermediul OBD, "@sierafery poate sa-ti dea mai multe detalii aici. Tuning exterior... nu ar fi indicat cata vreme o vei folosi mai mult pe autostrazi din afara: in primul rand risti sa cresti consumul:wink: -Ca fiabilitate sunt comparabile, cu un minus pentru P38: are electronica mai "stufoasa", cu mai multe "manifestari inexplicabile" in istoric; -Consumul, la fel comparabil, in functie de "talpa" si de regimul de utilizare; -Abilitati off-road: datorita electronicii ceva mai "simple", Disco 2 e avantajat aici -Confort pe distante mari: P38, fara discutie. Nu uita o chestie: in vreme ce Disco 2 inca este un "off-roader" dedicat, cu confort sporit in cazul rularii pe sosea, P38 este dedicat mai mult rularii pe asfalt. Totusi, mecanica este aproape aceeasi la ambele, cu diferenta majora la cutia de transfer: la Disco 2 este integral pe pinioane, cu diferential central, la P38 este pe lant, cu un vascocuplaj in loc de diferential central. Conteaza foarte mult atat de unde o iei cat si istoricul de service care ti se pune la dispozitie. O masina "perfecta" dintre aceste doua modele vei gasi foarte greu (si aproape imposibil in tara), astfel ca va trebui sa fii pregatit (sufleteste si financiar) sa investesti ceva banuti in ea pentru punerea la punct. Iar daca te tenteaza inmatricularea in tara, indicat ar fi sa o gasesti gata facuta utilitara dinainte de 2013, datorita taxelor mai mult decat obraznice (cam aceleasi la amandoua, fiind vorba cam aceeasi perioada de fabricatie). Bafta la achizitie! :h5 It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Re: Range Rover P38 2.5 DSE vs Discovery 2 TD5 , cutie automata Disco 2 . :) Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Catalin40A Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Re: Range Rover P38 2.5 DSE vs Discovery 2 TD5 , cutie automata Ma bag si eu in discutia asta din motive bine intemeiate......am un P38 !! Teddy a facut o radiografie completa si obiectiva asupra subiectului propus. Lucrurile prezentate de el sunt 100% adevarate. Singurul lucru care ar putea sa-ti schimbe parerea pe care constat ca deja ti-ai format-o, ar fi doar filingul sau dorinta de a achizitiona un P38. Este o masina deosebita si foarte confortabila pe sosea cat si in off road. Pentru ca vorbim despre off road pot sa-ti impartasesc din experienta mea de 1 an si 10.000 km parcursi cu precadere in teren. Masina a facut fata multor incercari cu brio, la unele capitole uneori, zic eu, a dat lectii altor offroad-ere cu traditie. Poti urmari ce am scris eu pe forum pentru ati face o parere. Fac afirmatiile aste pentru a fi cumva si P38 "reprezentat" !! :grin: 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanp Postat Martie 11, 2015 Autor Partajează Postat Martie 11, 2015 Re: Range Rover P38 2.5 DSE versus Discovery 2 TD5 , cutie automata Multumesc Catalin pentru info, ti-am urmarit topicul de prezentare al masinii si recunosc ca de acolo mi-a venit ideea de al lua in considerare, pe langa faptul ca P38-ul mi-a placut intotdeauna cum arata. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Alexey86 Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 Re: Range Rover P38 2.5 DSE versus Discovery 2 TD5 , cutie automata Multumesc Catalin pentru info, ti-am urmarit topicul de prezentare al masinii si recunosc ca de acolo mi-a venit ideea de al lua in considerare, pe langa faptul ca P38-ul mi-a placut intotdeauna cum arata. Range-ul lui Catalin este o raritate, masina lui cand a cumparato ara ca si noua. Parerea mea este ca mai rar gasesti sa cumperi o asa masina. Cu stima, Alexey. Nissan Patrol Y61 SWB - Pif http://www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanp Postat Martie 12, 2015 Autor Partajează Postat Martie 12, 2015 Re: Range Rover P38 2.5 DSE versus Discovery 2 TD5 , cutie automata Am rugamintea sa-mi spuneti daca dupa seria de sasiu se poate verifica o masina referitor la istoricul ei si eventual la anaf cat ar fi taxa pentru ea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 Re: Range Rover P38 2.5 DSE versus Discovery 2 TD5 , cutie automata Am rugamintea sa-mi spuneti daca dupa seria de sasiu se poate verifica o masina referitor la istoricul ei si eventual la anaf cat ar fi taxa pentru ea. Istoricul masinii se poate verifica doar intr-o reprezentanta LR, cu conditia ca acea masina sa fi fost inregistrata in baza lor de date. Altfel, de baza este caietul de service completat corect. La ANAF, poti verifica aici: http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/AsistentaContribuabili_r/calculator_taxe/taxa_timbru_2014.html Ai in vedere ca valoarea obtinuta este de multe ori orientativa. Valoarea finala si corecta o afli direct de la ei dupa depunerea actelor de inmatriculare. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanp Postat Martie 12, 2015 Autor Partajează Postat Martie 12, 2015 Re: Range Rover P38 2.5 DSE versus Discovery 2 TD5 , cutie automata Multumesc, esti cu adevarat un Teddy Bear!:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
workaholic_ro Postat Martie 15, 2015 Partajează Postat Martie 15, 2015 (editat) Re: Range Rover P38 2.5 DSE vs Discovery 2 TD5 , cutie automata Nu uita o chestie: in vreme ce Disco 2 inca este un "off-roader" dedicat, cu confort sporit in cazul rularii pe sosea, P38 este dedicat mai mult rularii pe asfalt. Totusi, mecanica este aproape aceeasi la ambele, cu diferenta majora la cutia de transfer: la Disco 2 este integral pe pinioane, cu diferential central, la P38 este pe lant, cu un vascocuplaj in loc de diferential central. P38 are diferential central. Vasco-cupla e bonus. "In loc de" e la Freelander. Lantul l-au bagat in 1992 in loc de pinioane. Fara a fi neaparat mai bun, ceva avantaje are. Altminteri, cea mai buna alegere intre Range si Disco pentru teren ma gandesc c-o fi...Defender. Am fost acum vreo zece ani cu unul nou-nout si era destul de confortabil si prietenos pe sosea. E mult mai scump ? Apropo, taxa aia idioata e aproape 9000 lei. Editat Martie 15, 2015 de workaholic_ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanp Postat Martie 15, 2015 Autor Partajează Postat Martie 15, 2015 Re: Range Rover P38 2.5 DSE versus Discovery 2 TD5 , cutie automata Salutare, Am vazut astazi un P38 2.5 DSE cutie manula, per total se prezinta acceptabil, patineaza putin ambreiajul, supureaza pe la conducte servodirectia si cam atat la o inspectie rapida, pernele par a functiona bine. Am rugamintea daca poate veni cineva cu mine care se pricepe mai bine la modelul respectiv sau sa ma indrumati catre un service de incredere pentru o inspectie mai amanuntita. Multumesc, Bogdan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
workaholic_ro Postat Martie 15, 2015 Partajează Postat Martie 15, 2015 Re: Range Rover P38 2.5 DSE versus Discovery 2 TD5 , cutie automata S-ar cuveni topic nou. Lipitu' de o conversatie cu alt subiect e un gest de impolitete. Acuma, ca sa incerc sa te ajut...nimeni nu se pricepe destul la tampeniile astea. Mai devreme sau mai tarziu, un releu, un fir, un chip, un computer va ceda. Vezi sa nu zangane, trancane sau geama tare si sa traga rezonabil (daca nu-I extrem de puturos, se cheama ca-i sprinten), fara tone de fum. Cutia manuala cred ca-i o eroare, un individ de la proiectare o fi avut guturai si o fi trimis-o pe manichiurista soacra-sii sa-I finalizeze lucrarea. Altminteri, minunate masini atunci cand potentialul comparator aminteste si de pretul pentru care cere sfat. Ca daca banii nu conteaza, avem lista de masini noi...sau vechi...ale noastre, ale prietenilor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanp Postat Martie 16, 2015 Autor Partajează Postat Martie 16, 2015 Re: Range Rover P38 2.5 DSE versus Discovery 2 TD5 , cutie automata Multumesc pentru toate sfaturile, masina este 4500 de EUR inscrisa cu toate taxele si autoutilitara cu 5 locuri. Trage bine nu da cu fum, am mai probat un P38 tot cu cutie manuala si era ca un melc pe langa asta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rdk84 Postat Martie 16, 2015 Partajează Postat Martie 16, 2015 Re: Range Rover P38 2.5 DSE versus Discovery 2 TD5 , cutie automata Scuze de off-topic, dar exista P38 autoutilitara cu 5 locuri? Nu de alta, dar nu stiam ca au si autoutilitare in 5 locuri si ma intereseaza. Mersi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat Martie 16, 2015 Partajează Postat Martie 16, 2015 Re: Range Rover P38 2.5 DSE versus Discovery 2 TD5 , cutie automata Inseamna ca este adus din Italia. Autoutilitara in 5 locuri doar acolo gasesti. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdanp Postat Martie 22, 2015 Autor Partajează Postat Martie 22, 2015 Re: Range Rover P38 2.5 DSE versus Discovery 2 TD5 , cutie automata Salutare din nou, Am rugamintea sa-mi spuneti daca motorul de pe P38 2.5 diesel de BMW are distributia pe lant sau pe curea. Multumesc, Bogdan Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
workaholic_ro Postat Martie 22, 2015 Partajează Postat Martie 22, 2015 (editat) Re: Range Rover P38 2.5 DSE versus Discovery 2 TD5 , cutie automata Salutare din nou, Am rugamintea sa-mi spuneti daca motorul de pe P38 2.5 diesel de BMW are distributia pe lant sau pe curea. Multumesc, Bogdan Lant, 1 ax cu came, 2 supape pe cilindru. Editat Martie 22, 2015 de workaholic_ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate