Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Huruiala in partea fata...

diverOne

Postări Recomandate

Salut, cand scot masina din sarcina , se aude o huruiala .Am 4 variante, diferentialul pe fata nu mai are ulei destul ( il schimb oricum maine) probleme in cutie, mai ales ca UNEORI intra mai greutz in I-a si in marsarrier ( tre sa-i mai dau o pedala de ambreiaj si intra caraind sau ii dai treapa 3 apoi marsarier) rulmentul de presiune, sau din cauza cauciucurilor MT-urilor care tocmai le-am montat. Are cineva vreo idee?
Daca nu stiu ceva......nu stiu inca.....
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Huruiala in partea fata...

Pare a fi placa/discul,dupa simptomele cu caraiala,sau garniturile/uzurile de la ambreiaj (daca e hidraulic).La mine la frontera 2.5 aveam o bucsa la pedala de ambreiaj tocita,care impreuna cu uzura de la cuiul ce iesea din pistonasul de pe cutie,duceau la simptomele descrise de tine,+ ca ambreiajul tinea foarte-foarte jos.Bucsa am facut-o din metal plin (era metal doar pe centru,pe unde trecea surubul,restul cauciuc,care disparuse) si de atunci s-a schimbat radical.Imi tinea si mie mai sus,si nu mai caraia..

Treaba cu huruitul e de la altceva,cred ca e bonus..

Editat de SUPERDRAGOS
0722.246.245-YMS/e-mail-stoica.mdragos@yahoo.com
Link spre comentariu

Problema cu mersul inapoi si treapta 1 o am si eu, cu toate ca am schimbat uleiul. Cand am schimbat lichidul de la pompa de ambreiaj am observat ca imediat dupa aerisire intra in viteze, iar apoi revenea problema initiala. Deci este ceva la ambreiaj, la mecanismul de actionare probabil. Voi urmari in continuare subiectul sa vedem care este rezolvarea.

Link spre comentariu

Daca , atunci cand spui : "cand scot masina din sarcina " - presupune ca ai scos-o din viteza si se aude huruiala respectiva sa stii ca poate fi varianta 5 la care nu te-ai gandit si anume o cruce cardanica cu joc.

Rulmentul de presiune poate fi cauza huruitului NUMAI atunci cand apesi pedala de ambreiaj.

Daca , atunci cand spui : "cand scot masina din sarcina" - presupune ca ai lasat pedala de acceleratie , masina fiind in frana de motor se aude huruiala respectiva atunci poti banui ca ai probleme cu unul din angrenajele cuplate in momentul respectiv (daca esti 4x2 atunci vorbim de posibile zgomoteve venite din zona diferentialului puntii spate , cutia de viteze, iar daca esti cuplat 4x4 atunci suplimentar fata de situatia anterioara apare si diferentialul fata)

Spor la treba!

Jeep Wrangler TJ 2006 , 2"lift , Dynapro MT , 33"
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

am schimbat uleiul in cutie, acum intra unsa. Huruiala e de la rulmentii pe spate. Am crezut ca poate e si din cauza MT-urilor dar dupa ce am ridicat-o aveam joc din rulmenti. Defapt il am si acum :), Nu prea imi mai bat capul cu el acum, sper sa mai tina un trial la sfarsitul lunii apoi trec pe Terrano ( cel putin asa e in plan). Am cam strans din buci WE trecut mai ales ca m.am bagat la avansati de aia cu bodylift-uri si blocante desi masina e originala :)

Link spre comentariu

Huruiala de rulment se aude tot timpul si se acutizeaza pe masura ca creste viteza deplasare. Daca ai un huruit insotit de o foarte fina vibratie in pedala de ambreiaj , cand apesi ambreiajul si scoti masina din sarcina , este din disc/placa de presiune/ rulment de presiune. Daca scoti pe liber la deplasare pe loc drept si nu mai ai nici huruit nici vibratie , poti elimina linistit cruci, culisanta , rulment intermediar .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Am schimbat uleiul in diferentiale si am scos spanul, pe fata cred ca nu a fost niciodata schimbat bag seama :) Huruitul s-a diminuat semnificativ. In cutie la fel,am schimbat uleiul si intra unsa. A ramas acum problema cu rulmentii pe spate..... Am sa-i schimb ,multumita profesorului youtube :wink:

Link spre comentariu

• 1 an mai târziu...

Am scapat si eu de problemele transmisiei. Problema cu intratul in viteza s-a accentuat, pana cand era nevoie sa opresc motorul, pentru a cupla mersul inapoi, motiv pentru care am suspectat ambreiajul si am trecut la achizitie si inlocuire. Odata cu inlocuirea ambreiajului am scapat si de zgomotele metalice de la relanti si din mers. La demontare am constatat ca era gripat rulmentul de ghidare din volant, rulmentul de presiune gripat, ce a dus la uzarea arcului diafragma, disc de ambreiaj uzat pana la nit pe partea discului de presiune, iar arcurile de amortizare a torsiunii de pe discul de ambreiaj erau rupte. Kit-ul a continut disc si placa ambreiaj, rulment ghidaj, rulment presiune, parghie actionare rulment presiune. De asemenea, forta de apasare s-a diminuat considerabil, fiind comparabila cu a unui turism. De miercuri incep testele de drum, sa vad cum se comporta si la viteze mari.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare