MihaiK Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 (editat) Salut, scriu aici deoarece nu am gasit nici o informatie si nici o parere despre ce ar putea cauza problema cu care se confrunta Samuraiul meu 1.3i de ieri. Am bagat masina in atelier la un prieten sa retusez vopsea deoarece in unele locuri era sarita. Dupa operatiunea asta intru in masina, o scot din atelier si plec acasa. In drum spre casa ma opresc la niste containere sa arunc gunoaiele de prin masina si observ ca nu mai pot iesi din masina. Trag de clanta interioara sa deschid usa si face Click, adica "deschide" dar ca sa deschizi usa efectiv trebuie sa te bagi FOARTE tare cu umarul in ea. Aceeasi problema am avut-o si cand am ajuns acasa, pur si simplu zici ca sa blocat/freaca foarte tare undeva. Ce am observat: usa in partea opusa balamalelor nu mai sta la linie(nu am apucat sa fac poze sa vedeti mai clar). Ce stiu: cat masina a stat in atelier, diversi prieteni s-au lasat cu coatele pe usa, geamul fiind deschis sa se uite prin masina. Oare din cauza asta sa se fi lasat usa? Oare sa se fi lasat caroseria? Asa dintr-o data? Va rog sa imi dati o idee ca nu prea siu de umde sa apuc problema. Multumesc! Editat Martie 11, 2015 de MihaiK Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Byk Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Re: Problema cu usa din stanga Verifică prinderea balamalelor pe caroserie (mai ales la cea de sus), probabil şuruburile nu au fost foarte tare strânse, iar dacă s-a sprijinit cineva pe uşă, aceasta s-a lăsat un pic. "Picul" ăsta este de ajuns ca uşa să îngrădească şi să nu se mai deschidă. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Martie 11, 2015 Autor Partajează Postat Martie 11, 2015 Re: Problema cu usa din stanga Salut, multumesc de raspuns, maine verific balamalele, sper sa fie de acolo, asa pare. Atasez si doua poze in care se vede ca usa e decalata si nu calca cum trebuie. Multumesc Numai bine Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
abunea Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 Re: Problema cu usa din stanga Balamalele trebuie sa fie. Ori nu sunt prinse bine suruburile pe caroserie/usa, ori s-a dus axul. - O | | | | | | | O - - O IIIIIII O - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Martie 12, 2015 Autor Partajează Postat Martie 12, 2015 Re: Problema cu usa din stanga Am priceput, astazi mai dupamasa ma apuc de ea si va tin la curent. Cu ocazia asta poate reusesc sa desfac si suruburile balamalelor si sa le schimb cu unele de inox cu cap de imbus. Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 Re: Problema cu usa din stanga poate reusesc sa desfac si suruburile balamalelor si sa le schimb cu unele de inox cu cap de imbus. daca nu au fost desfacute niciodata, suruburile balamalelor nu ies decit cu surubelnita de impact sau cu dalta. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Martie 12, 2015 Autor Partajează Postat Martie 12, 2015 Re: Problema cu usa din stanga Pai cu dalta ma si gandesc sa le desfac. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 Re: Problema cu usa din stanga Sau incalzite cu autogen. Doar ca se arde si vopseaua de pe langa... Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Martie 12, 2015 Autor Partajează Postat Martie 12, 2015 Re: Problema cu usa din stanga Salutare, nu o sa ghiciti care a fost problema:banana Imi e si rusine sa zic:ha:. Bun, deci am mentionat mai sus ca am retusat vopseaua, ei bine am retusat-o cu pensula nu ca la carte cu slefuit si chituit daca e cazul si apoi suflata vopsea. Pur si simplu cu vopsea pensulabila. Cand am facut retusurile, am dat cateva straturi de vopsea si pe rama usii, acolo unde clanseaza inchizatoarea in caroserie. La mine usile stau destul de strans deoarece le-am tot trimat in vara sa stea strans sa nu intre apa cand ploua asa ca usile se inchid putin "frecat". Asadar cand am vopsit, am insistat acolo si am dat mai multe straturi astfel am ingrosat zona aceea sa zicem si usa freca foarte tare la inchidere/deschidere(era mai greu de deschis decat de inchis) in vopseaua respectiva. Am slefuit vopseaua aplicata ieri si gata, problema rezolvata. Asa ca pentru amatori, cand vopsiti pe acolo nu exagerati ca va poate creea probleme cu inchiderea/deschiderea usilor. Multumesc de sfaturi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Byk Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 (editat) Re: Problema cu usa din stanga Mmmm, să zic, să nu zic... Tu alegi! :D Să fie cum zici tu, dar de ce ai spus că s-a modificat poziţia uşii? De la vopsea? Editat Martie 13, 2015 de Byk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Martie 13, 2015 Autor Partajează Postat Martie 13, 2015 Re: Problema cu usa din stanga Tzz am uitat sa mentionez ca din cauza asta nu se inchidea complet usa. Cum usa nu se inchidea complet nu "urca" pe pozitie nefiind complet inchisa. Ce pot sa zic, are un joc in balamale de zile mari:wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Martie 13, 2015 Partajează Postat Martie 13, 2015 Re: Problema cu usa din stanga Inseamna ca trebuie neaparat sa repozitionezi usa din balamale. Usa nu trebuie "sa urce" nicaieri. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Martie 13, 2015 Autor Partajează Postat Martie 13, 2015 Re: Problema cu usa din stanga Da stiu. Sunt varza balamalele. Pana le primesc pe cele noi le las asa. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adi200100 Postat Martie 14, 2015 Partajează Postat Martie 14, 2015 Re: Problema cu usa din stanga Oricum de apreciat curajul de a prinde cablu anticrengi direct de rama... Suzuki Samurai 1.3i 1991 Mai bine ingrasat de bere, decat cocosat de munca !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Martie 15, 2015 Autor Partajează Postat Martie 15, 2015 Re: Problema cu usa din stanga Pai nu prea aveam de ce altceva sa le fi prins... Daca nu cad efectiv crengi grele pe cabluri nu ai probleme dar daca totusi pui tensiune mare pe ele sa zicem doar ca "intinzi prelata" :grin:. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate