colivaman Postat Martie 20, 2015 Partajează Postat Martie 20, 2015 Salut! Stie cineva cum se intrerupe functionarea ABS-ului fara a afecta performanele de franare (cu exceptia antiblocajului)? Am un cablu de pe stanga fata care nu-i de la masina mea. L-am cumparat de pe la dezmembrari si se pare ca nu-i compatibil. Merge pentru o perioada, dupa care la o franare intr-o treapta de viteza oarecare, se activeaza sistemul de antiblocare, ca si cum ar fi pe o pata de ulei, iar imediat dupa, incepe sa creasca turatia motorului fara sa apas acceleratia. M-am hotarat sa dezactivez sistemul prin a scoate mufele de alimentare din "pompa" ABS. Facand asta, am constatat o franare precara. Ca si cum am scos furtunul de la servo. Citisem pe ceva forumuri externe ca ar fi o siguranta pe care ar trebui sa o scot afara. Din nou, daca o scot, nu afectez performantele de franare? Astept raspunsurile voastre! Multumesc! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan mihai Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 Re: Intrerupere ABS MK2 cauti schema conductelor care ies din unitatea abs si le anulezi pri niplu pe conducta si scapi apoi il anulezi si din partea electrica in manualul mk2 gasesti scheme Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Martie 21, 2015 Partajează Postat Martie 21, 2015 (editat) Re: Intrerupere ABS MK2 Daca scoti siguranta de ABS ai frane normale fara ABS. Nu stiu la ce performante de franare te referi, franele sunt aceleasi, doar ca nu mai ai ABS. Editat Martie 21, 2015 de Tavi D. [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
colivaman Postat Martie 25, 2015 Autor Partajează Postat Martie 25, 2015 Re: Intrerupere ABS MK2 Daca scoti siguranta de ABS ai frane normale fara ABS. Nu stiu la ce performante de franare te referi, franele sunt aceleasi, doar ca nu mai ai ABS. Ei bine, nu :) ... Performantele de franare scad drastic. Te invit sa incerci. Problema este ca am un cablu de ABS de la roata stanga care nu are un receptor sau magnet (etc), corespunzator cu instalatia. L-am cumparat de la second hand fara sa stiu ca nu-i bun. Al meu este un alt model. Originalul s-a rupt in conditii ciudate. De atunci, am probleme cu frana. Functioneaza ca si cum nu ai avea vacumul legat la pompa, daca deconectez instalatia ABS. Daca o conectez, se accelereaza cam 500 rpm si incepe sa intrerupa presiunea de pe roata respectiva la franare. Mai mult, daca deconectez instalatia, nici spatele nu mai franeaza corespunzator - sau cel putin nu la fel ca si cand ar fi cuplata... Deja nu stiu ce sa mai incerc. Mai nou imi si trage violent dreapa la franare mai brusca pe sosea. Azi o sa merg la reglat geometria sa elimin varianta. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roly Postat Martie 25, 2015 Partajează Postat Martie 25, 2015 Re: Intrerupere ABS MK2 Am avut exact aceeasi problema la fostul meu pajero. Sistemul de franare este unul hidraulic, iar daca ABS ul nu functioneaza atunci ai un sistem normal non abs. NU influenteza cu nimic performantele de decelerare. Ceea ce spui tu, cu reducerea drastica a performantei de franare, imi aparea si mie cand pedala avea o cursa lunga iar franarea dura o eternitate urmata de functionarea de lunga durata a pompei abs. Dar in acest caz sistemul functiona partial si la fel aveam fluctuatii de relanti. Simplu, deconectezi cele 2 mufe de pe pompa, abs ul nu mai functioneaza, ai sistem normal de franare. La mine a functionat fara probleme. Cu stima 0763651150 / suzukivitararo@yahoo.com http://www.suzuki-vitara.ro / http://www.market4x4.ro Kituri Suspensie Si BodyLift Suzuki Vitara, Jimny, Daihatsu Feroza, Mitsubishi Pajero, L200, Opel Frontera Scuturi Protectie Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
roltrans Postat Martie 25, 2015 Partajează Postat Martie 25, 2015 Re: Intrerupere ABS MK2 Ei bine, nu :) ... Performantele de franare scad drastic. Te invit sa incerci. Problema este ca am un cablu de ABS de la roata stanga care nu are un receptor sau magnet (etc), corespunzator cu instalatia. L-am cumparat de la second hand fara sa stiu ca nu-i bun. Al meu este un alt model. Originalul s-a rupt in conditii ciudate. De atunci, am probleme cu frana. Functioneaza ca si cum nu ai avea vacumul legat la pompa, daca deconectez instalatia ABS. Daca o conectez, se accelereaza cam 500 rpm si incepe sa intrerupa presiunea de pe roata respectiva la franare. Mai mult, daca deconectez instalatia, nici spatele nu mai franeaza corespunzator - sau cel putin nu la fel ca si cand ar fi cuplata... Deja nu stiu ce sa mai incerc. Mai nou imi si trage violent dreapa la franare mai brusca pe sosea. Azi o sa merg la reglat geometria sa elimin varianta. Incearca sa scoti senzorul de abs care "nu e corespunzator cu instalatia". Calculatorul de abs va detecta lipsa senzor si va decupla functionarea ABS generand o eroare. performatele de franare nu vor fi afectate. Problemele ar putea veni dintr-o impedanta aiurea pe circuitul cu senzorul "nercorespunzator" informand calc de abs eronat cu privire la viteza de rotatie a rotii ( scuze ) respective. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
PYZ Postat Martie 25, 2015 Partajează Postat Martie 25, 2015 Re: Intrerupere ABS MK2 Incearca sa scoti senzorul de abs care "nu e corespunzator cu instalatia". Calculatorul de abs va detecta lipsa senzor si va decupla functionarea ABS generand o eroare. performatele de franare nu vor fi afectate. Problemele ar putea veni dintr-o impedanta aiurea pe circuitul cu senzorul "nercorespunzator" informand calc de abs eronat cu privire la viteza de rotatie a rotii ( scuze ) respective. foarte adevarat ce spune colegul mai sus.Ca sa nu te obosesti sa demontezi senzorul, scoate doar mufa de la instalatia sa electrica. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
colivaman Postat Martie 26, 2015 Autor Partajează Postat Martie 26, 2015 Re: Intrerupere ABS MK2 Am facut ieri si am frane! Brici! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tavi D. Postat Martie 26, 2015 Partajează Postat Martie 26, 2015 Re: Intrerupere ABS MK2 Ei bine, nu :) ... Performantele de franare scad drastic. Te invit sa incerci. Problema este ca am un cablu de ABS de la roata stanga care nu are un receptor sau magnet (etc), corespunzator cu instalatia. L-am cumparat de la second hand fara sa stiu ca nu-i bun. Al meu este un alt model. Originalul s-a rupt in conditii ciudate. De atunci, am probleme cu frana. Functioneaza ca si cum nu ai avea vacumul legat la pompa, daca deconectez instalatia ABS. Daca o conectez, se accelereaza cam 500 rpm si incepe sa intrerupa presiunea de pe roata respectiva la franare. Mai mult, daca deconectez instalatia, nici spatele nu mai franeaza corespunzator - sau cel putin nu la fel ca si cand ar fi cuplata... Deja nu stiu ce sa mai incerc. Mai nou imi si trage violent dreapa la franare mai brusca pe sosea. Azi o sa merg la reglat geometria sa elimin varianta. Ti-am raspuns pt. ca am mers aproape un an cu becul de ABS aprins pt ca aveam un senzor defect. Vorbesc de V60 din 2002. Aceleasi frane, dar fara ABS. [sIGPIC][/sIGPIC] Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
BeTweety Postat Martie 26, 2015 Partajează Postat Martie 26, 2015 Re: Intrerupere ABS MK2 Nu era mai simplu si mai logic sa instalezi cablul corespunzator? Investitia este mica, nu necesita cine stie ce manopera si castigi mai mult pe termen lung. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
colivaman Postat Iulie 17, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 17, 2015 Re: Intrerupere ABS MK2 Si, iata cum am aflat care era problema cu franeleee... Am mers la cineva care a facut o aerisire la ABS cu ceva scula. Din momentul acela, PERFECT. Nu stiam ca atunci cand inlocuiesti lichidul de frana, trebuie sa mergi la cineva cu scula de aerisit. Cel de la service, era mai afon ca mine. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Gabriel d Postat Iulie 26, 2015 Partajează Postat Iulie 26, 2015 Re: Intrerupere ABS MK2 Sunt si modele fara ABS ? You can go fast :Hr , but I can go anywhere :jp1:ha3:ap Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate