alex22_xxx Postat August 29, 2008 Partajează Postat August 29, 2008 am un prieten din timisoara care si-a achizitionat in 2007 un Defender nou. cu ceva timp in urma a mers sa faca revizia de 20000 km(in acel moment avea 18000) si a fost programat peste 45 zile.intre timp surpriza....l-a lasat grupul de spate! a mers la reprezentanta,masina fiind normal in garantie,si stupoare...i s-a anulat garantia pe motivul ca a depasit 20000 si nu a facut revizia(lucru care nu s-a intamplat din cauza lui,el avand programare peste cateva zile de la momentul incidentului).a incercat sa le explice ca nu este vina lui,ca el a venit la 18000 si ca a fost programat peste 45 zile timp in care el a mers cu masina,etc....si nimic.in final a hotarat sa plateasca reparatia din banii lui urmand sa actioneze reprezentanta in instanta,dar din nou stupoare ,reparatia il costa nici mai mult nici mai putin de 13000 euro(grup spate).normal ca nu a platit si in prezent urmeaza sa se judece. Ce parere aveti?vi se pare normal? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat August 29, 2008 Partajează Postat August 29, 2008 Re: Reprezentantele din romania..... Nu are nici o legatura reprezentanta cu reparatorul autorizat din localitatea respectiva. Sunt firme total diferite. Singura legatura este (si cred ca prietenul tau are treaba mai mult cu reparatorul) ca reprezentanta autorizeaza si controleaza reparatorul respectiv. Nu cred ca se rezolva ceva daca se judeca cu ei. Cel mai bine este sa faca presiuni mari la reprezentanta, chiar producator pentru rezolvarea amiabila a conflictului. Daca nici asa nu se rezolva (reprezentanta si producatorul raspund la orice scrisoare/reclamatie) ramane presa..... de care multa lume se sperie. Asta este parerea mea. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat August 29, 2008 Partajează Postat August 29, 2008 Re: Reprezentantele din romania..... N-am auzit pana acum de o programare pentru revizie cu termen de 45 de zile. Poate a fost ceva de comun acord (in sensul ca alte programari cu termen mai scurt se suprapuneau cu concediul proprietarului sau echivalent). De ce nu s-a dus in alta parte, in alt oras? Intre a pierde garantia si a face un drum in Bucuresti, spre exemplu, eu as alege sa fac cei 1200 km si sa dorm o noapte la hotel. Ma rog, sa zicem ca nu s-a putut altfel si a fost nevoit sa astepte 45 de zile. O programare la revizie nu inseamna/reprezinta o derogare de la termenii contractului de garantie. Programarea, chiar si in scris, nu anuleaza sau nu prelungeste in nici un fel limita de km prevazuta pentru revizie. Faptul ca un service autorizat al unui producator nu-ti poate oferi executia unei lucrari (in termenul de garantie), indiferent de motive, nu-ti da dreptul sa incalci clauzele contractuale dintre tine si reprezentata producatorului (adica dintre tine si producator). Prima greseala e ca proprietarul trebuia sa aibe grija sa nu depaseasca 20.000 km indiferent de programarea pe care o avea. In practica se mai admite o depasire cu cateva sute de km dar asta nu-i scris nicaieri si e doar la bunavointa producatorului, cu alte cuvinte e un risc. In concluzie, dpdv al hartoagelor, respectiv al justitiei, proprietarul a incalcat termenii contractului. Clar ca lumina zilei. Actionarea in justitie sau valurile din presa nu folosesc la nimic. Daca mai e loc de ceva intelegeri amiabile atunci pe varianta asta trebuie mers. In momentul in care diagnosticarea a produs un rezultat iar service-ul autorizat si/sau reprezentanta au refuzat suportarea cheltuielilor pe garantie, proprietarul trebuia sa primeasca un deviz al lucrarilor pentru care trebuia sa-si dea acceptul. Adica ar trebuit sa stie ca-l va costa 13.000 de euro ca sa i se repare masina. De ce n-a refuzat in acel moment? 13.000 de euro pentru un grup spate si manopera?! Mai sa fie, greu de crezut. Un grup spate costa sub 1200 de euro pret retail de catalog. Cautati cu google dupa TBB000270 (asta e codul subansamblului). Chiar si puntea spate absolut completa, varianta HD (care-i aproape de 3 ori mai scumpa), cu frane cu tot, cu ABS costa sub 8000 de euro. Cam multe ate albe in cusaturile povestii asteia. Incepand cu "Am un prieten ... care ...". Sfatuieste-ti "prietenul" sa-si povestesca problema cu manuta lui cand mai are vreuna. 44-WLD, de exemplu, una dintre inspectiile vizuale are ca scop detectarea scurgerilor de ulei si s-ar fi putut ca diferentialul spate sa prezinte scurgeri pe la simeringul axului pinionului (chestie de care am mai auzit/vazut la D2007). Daca a pierdut uleiul din diferential .... Cum spuneam, nu conteaza ce se poate detecta sau nu la revizie. Cand e vorba de "cine plateste?" totul se reduce la hartii (respectiv contract). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex22_xxx Postat August 29, 2008 Autor Partajează Postat August 29, 2008 Re: Reprezentantele din romania..... ziceti-i cum vreti reparator sau reprezentanta nu are mare importanta,ceea ce nu mi se pare normal este faptul ca au anulat o garantie pe motivul ca a depasit ce-i 20000 km,lucru care nu s-a intamplat din cauza lui.el a avut bunavointa sa mearga sa-si faca programare inca de la 18000.vi se parea normal sa tina masina in parcare in momentul cand avea aproape 20000?daca da atunci de ce sa-ti mai cumperi masina?parerea mea este ca intr-o tara mai civilizata nu s-ar fi pus problema asta mai ales ca dupa cum zice cineva mai sus revizia de 20000 este mai mult o revizie optica. in ceea ce priveste faptul ca el nu a verivicat sau nu a observat un comportament anormal al masinii va spun ca nu toata lumea are cunostinte de mecanica si ""ureche fina".faptul ca a cedat grupul poate intradevar sa se datoreze unui condus neadecvat sau cine stie din ce cauze.cert este faptul ca daca-ti cumperi un defender nu ti-l cumperi sa mergi cu el la terasa sau la teatru ci il cumperi pt a-l folosii in teren(producatorul ma gandesc ca se asteapta la asta in momentul in care iti ofera garantie) legat de problema pretului de 13000 pt reparatie nu ma contrazic ci doar spun ceea ce mi sa spus,dar personal am incredere in informatie deoarece cunosc seriozitatea persoanei in cauza! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Valentin Postat August 29, 2008 Partajează Postat August 29, 2008 Re: Reprezentantele din romania..... Daca nu ma insel ultima generatie de Defender sunt facute in Italia mai ales pt Romania, nu contest ca sunt facute si la Solihul. Cred ca au colaborare cu ivecco de unde cred ca a aparut si massif si pentru ivecco ii o problema cu grupurile eu l-am schimbat la 50 000 km din cauza uzuri mari la sateliti dar binenteles ca a inceput sa curga ulei si a aparut si un zgomat dar poate pt defender ii s-a parut normal.Am vazut aceeasi problema si la masini mai mari grupurile nu sunt de calitate. Am intrat in discutie cu cineva care avea multe defend-uri si noi si mai vechi si zicea ca alea mai vechi sunt alte masini ,erau facute de englezi eu personal m-am uitat la modelul nou facut undeva in Italia nu avea mai mult de 16000km dar era plin de ulei pe la grupuri cutie de transfer si soferul nici macar nu stia. Eu cu masinile am depasit aproape de fiecare data termenul de servis si asta nu a fost motiv de anulare a garantie mi se pare o porcarie, Daca a ramas grupul fara ulei si nu pot dovedi ca a fost defect de fabricatie datorita ca sa incalzit sau spart servisul nu il poate deconta. Din cate am inteles se face expertiza pe piesele ce se schimba in garantie.Acu nu stiu daca toate procedeaza la fef. Iar cu costul de 13000 pe un grup sa fim seriosi isi cumpara alta masina poate si echipata un pic. In concluzie cumparativa masini noi sau vechi din germania sau alte tari si vedeti diferentele. Nu vreu sa raspandesc informati eronate daca am gresit va rog sa ma corectati. Toate cele bune. Discovery II TD5 2000 Series III 88" 2.25 diesel Range rover clasic 3.5 V8 carburator. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Vizitator fender Postat August 29, 2008 Partajează Postat August 29, 2008 Re: Reprezentantele din romania..... Defender-ul 2007 se asambleaza numai la Solihull. Se poate verifica prin descifrarea VIN-ului. Edit: ma refer la masini vandute in UE. Orice mesaje offtopic, adica orice mesaje care nu au legatura cu problema de garantie a personajului povestirii din primul post al topicului, vor fi sterse. Integral si fara remuscari. Degeaba indicatii de genul OnTopic/Offtopic, paragrafe sau numai o parte din mesaj e offtopic. Sterg TOT! Valabil pentru toata sectiunea Land Rover! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat August 29, 2008 Partajează Postat August 29, 2008 Re: Reprezentantele din romania..... Mi se pare corect ce a postat fender. Sa pastram subiectul. Cred ca intr-o tara civilizata te v-a suna reparatorul cel mai apropiat (s-au cel la care ai facut cele mai multe revizii) sa-ti aminteasca ca trebuie sa te duci la revizie. Ba chiar va fi foarte bucuros sa vii in aceeasi zi. Dar asta se intimpla in tari in care piata de auto vandute este de milioane de masini, iar reparatorii sunt atit de multi incit concurenta este acerba. Eu cred ca perosana din Timisoara nu cunoaste o masina Land Rover, pentru el cumpararea acestei masini nu a insemnat singura alegere, si nici nu cred ca a citit vreodata manualul primit odata cu masina. Parerea mea. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex22_xxx Postat August 29, 2008 Autor Partajează Postat August 29, 2008 Re: Reprezentantele din romania..... Mi se pare corect ce a postat fender. Sa pastram subiectul. Cred ca intr-o tara civilizata te v-a suna reparatorul cel mai apropiat (s-au cel la care ai facut cele mai multe revizii) sa-ti aminteasca ca trebuie sa te duci la revizie. Ba chiar va fi foarte bucuros sa vii in aceeasi zi. Dar asta se intimpla in tari in care piata de auto vandute este de milioane de masini, iar reparatorii sunt atit de multi incit concurenta este acerba. Eu cred ca perosana din Timisoara nu cunoaste o masina Land Rover, pentru el cumpararea acestei masini nu a insemnat singura alegere, si nici nu cred ca a citit vreodata manualul primit odata cu masina. Parerea mea. i mod cert tipul intradevar este prieten cu soferia! o conduce de parca ar fi furata,dar tot revin si spun ca el nu are nici o vina si ca reparatia nu trebuie suportata de el. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat August 30, 2008 Partajează Postat August 30, 2008 Re: Reprezentantele din romania..... Mi se pare corect ce a postat fender. Sa pastram subiectul. Cred ca intr-o tara civilizata te v-a suna reparatorul cel mai apropiat (s-au cel la care ai facut cele mai multe revizii) sa-ti aminteasca ca trebuie sa te duci la revizie. Ba chiar va fi foarte bucuros sa vii in aceeasi zi. Dar asta se intimpla in tari in care piata de auto vandute este de milioane de masini, iar reparatorii sunt atit de multi incit concurenta este acerba. Eu cred ca perosana din Timisoara nu cunoaste o masina Land Rover, pentru el cumpararea acestei masini nu a insemnat singura alegere, si nici nu cred ca a citit vreodata manualul primit odata cu masina. Parerea mea. Reparatorul sau reprezentata nu au cum sa te anunte ca trebuie sa te prezinti la revizie. O fac , si chiar o fac ,cei de la asigurari.Sunt posesor de Defender 2007 si MI S-A PROPUS sa fac revizia pe la 15.000km. Am zis OK. Nu vreau sa supar, dar totusi ceva nu este ok. Te gandesti la o programare la revizie cu 2000 km inainte cand iti propui un " drum lung". Daca se punea problema de asa ceva nu cred ca nu ar fi fost intelegere din partea celor de la service, iar partea cu costul inseamna cam jumatate din o masina standard. De ce acel prieten nu se inscrie si posteaza el insusi ? Mai ales fiind posesor de 4x4 . Apropos de garantie, daca pun blocant , blocanti , pierd garantia pe transmisie. Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat August 30, 2008 Partajează Postat August 30, 2008 Re: Reprezentantele din romania..... Chestia cu programarea din timp ca te apropii de limita de chilometrii din hartii, e aiurea. Din punct de vedere juridic, dupa mine, omu daca ii actioneaza in instanta ii castiga. Daca are hartiuta la mana cu programarea pt revizie. Problema e ca, s-ar putea sa ii arunce in orchi o proasta folosire a utilajului si atunci e pa cu garantia. Ar fi trebuit sa caute o alta reprezentanta pt revizie (eu asa am patit cand aveam Peugeotu meu mic si rosu. La Sibiu, pt ca mai aveam vre-o 2500 de Km pana la revizie, m-au refuzat cu toate ca le-a explicat ca o sa-i fac intr-o saptamana, dar nu o sa mai am timpul fizic sa fac revizia pt ca sunt la naiba in praznic. NU i-a interesat. Dar, daca depaseam km, au subliniat ca nu-i intereseaza si pa garantie. Am mers la Tm si s-a rezolvat rapid. UN telefon si urmataorea zi la prima ora am facut treaba). Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
CraiovaDakarProject Postat August 30, 2008 Partajează Postat August 30, 2008 Re: Reprezentantele din romania..... ziceti-i cum vreti reparator sau reprezentanta nu are mare importanta,ceea ce nu mi se pare normal este faptul ca au anulat o garantie pe motivul ca a depasit ce-i 20000 km,lucru care nu s-a intamplat din cauza lui.el a avut bunavointa sa mearga sa-si faca programare inca de la 18000.vi se parea normal sa tina masina in parcare in momentul cand avea aproape 20000?daca da atunci de ce sa-ti mai cumperi masina?parerea mea este ca intr-o tara mai civilizata nu s-ar fi pus problema asta mai ales ca dupa cum zice cineva mai sus revizia de 20000 este mai mult o revizie optica. in ceea ce priveste faptul ca el nu a verivicat sau nu a observat un comportament anormal al masinii va spun ca nu toata lumea are cunostinte de mecanica si ""ureche fina".faptul ca a cedat grupul poate intradevar sa se datoreze unui condus neadecvat sau cine stie din ce cauze.cert este faptul ca daca-ti cumperi un defender nu ti-l cumperi sa mergi cu el la terasa sau la teatru ci il cumperi pt a-l folosii in teren(producatorul ma gandesc ca se asteapta la asta in momentul in care iti ofera garantie) legat de problema pretului de 13000 pt reparatie nu ma contrazic ci doar spun ceea ce mi sa spus,dar personal am incredere in informatie deoarece cunosc seriozitatea persoanei in cauza! Pai putea foarte bine sa traga masina in garaj si sa astepte cele 45 de zile! Garanti ae garnatie, contractul contract si nu sunt lucruri cu care sa te joci.... ca platesti Nicky Land Rover Discovery 200 Tdi http://www.calatorsauturist.ro/ ____________________________________________________________________ Cand vantul aventurii incepe sa bata, trebuie sa-i urmezi chemarea Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alex22_xxx Postat August 30, 2008 Autor Partajează Postat August 30, 2008 Re: Reprezentantele din romania..... nu stiu daca este normal sa tragi masina in garaj si sa astepti cele 45 zile.normal ar fi ca ei sa se grabeasca . in legatura cu garantie cred ca sunt 2 aspecte ce trebuiesc respectate: ori faci revizia la km ori la timp. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
mariusg Postat August 30, 2008 Partajează Postat August 30, 2008 Re: Reprezentantele din romania..... Cred ca am innebunit toti aici. Cititi fratilor pe siteul www.landrover.ro si o sa vedeti citi reparatori autorizati sunt in Romania (6 inclusiv Bucuresti). Apoi cititi din orice informatii cite masini Land Rover s-au vandut in Romania in ultimii 5 ani. Poate acum o sa va dati seama in ce tara traim si cum trebuie sa te descurci (asta in cazul in care iti iei masina noua). Cam atit am avut de spus. Land Rover Discovery 2 V8 Automatic -Thor Land Rover Discovery 2 Td5 Manual - Phoenix www.lroc.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate