Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Anvelope MT pentru Touareg 7P

mufasa
 Share

Recommended Posts

Am un Touareg model 7P si as vrea sa-l incalt cu MT-uri cand il voi scoate la pascut. Intrebarea este care ar fi dimensiunea max de anvelope pe care pot sa le pun fara nici o modificare si fara sa fac vreo dandana masinii. Ma gandesc sa mai castig 2,3,...cm la garda daca se poate. Si din experienta oamenilor de teren, o recomandare de anvelope (poate mai bune decat tendinta generalizata numita BF Goodrich MT) ?

Re: Anvelope MT pentru Touareg 7P

La Touareg, din cate stiu, spatiul e foarte stramt, iar etrierii foarte mari, deci MT-uri nu-ti vor incapea nici intr-un caz !

Colegul Hexen a avut un Touareg V10 si a avut pe masina anvelopele cu jantele de aici :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?85441-4-bucati-anvelope-SUV-260-55-R17

Aici ne spune ce marime stock avea pe masina :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?47094-diferenta-roata-rezerva-cu-restul&p=513745#post513745

Matador Izzarda, adica niste AT-uri suficient de agresive pentru cat off-road putea masina aia....

Edited by Astral

Merg MTuri pe Touareg minim r17 si anvelopa 235/65r17 si mai incap si 235/70r17 mai mari incep sa atinga daca nu ai suspensie pneumatica!

Membru club GTC Motosport:

N-am pneumatica, deci voi merge pe 235/65/17.

O recomandare de jante si gume (MT) de buget (le voi folosi doar in 5-6 iesiri pe an) ?

Goodyear Wrangler MT/R 235/65R17 104T

701,63 RON - 976 RON (de la 2 magazine)

jante de tabla!

Anvelope All Season 235/65R17 104T WRL MT/R LRO - GOODYEAR

COD: 259

Pret cu TVA: 633.89 Lei

Goodyear Wrangler MT/R 235/70R17 Q

mai multe pe http://www.shopmania.ro/site/anvelopejantealiaj.ro

Edited by Sabau Gigel

Trei posturi mai sus se convenise ca merg doar 17 . :wink:

Jantele de tabla sunt mai bune pentru ca off-roadul predispune la lovituri , zgarieturi , strambaturi , care fac jantele de aliaj sa devina inutilizabile . Cele de tabla le mai indrepti , le mai roluiesti . Eu nu as pune MT-uri pe Touareg. Cel mult niste AT-uri , dar nici alea prea agresive. Parca ai incalta cu ghete de munte un director de multinationala care este in costum la o receptie oficiala . MT-urile sunt pentru noroaie mari si sunt gandite sa descarce zloata ( si pe interior ) . Cum spatiul este mic , noroiul de pe interior poate produce daune unei masini care nu a fost gandita sa suporte asemenea cazne. Nu discutam de ce poate si ce nu poate un Touareg . Pana la urma si un Bugatty Veyron poate multe in off-road , daca il inalti ( are si motor are si tractiune ) , dar cu ce costuri :grin:?

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.

Inca o intrebare : 16 sau 17 ? Si daca e sa fie 16 gasesc jante de Touareg ?

jante de 16 nu merg nu intra de etrieri.

anvelope merg la limita 235/70r17

ptr teren i-ti recomand daca folosesti rotile numai la offroad MTuri cu ATuri merge aproape ca si cu anvelope de iarna si riscul este acelasi sa rupi aparatori si plasticurile de pe dedesupt

Sabau Gigel mi-a dat si o variant de gume de 16 de aia am intrebat, deci nu trageti in pianist.

Diferenta dintre ATuri si MTuri este colosala la noroaie (sunt sigur ca sti asta). Nejustificandu-se o a doua masina (nu fac off road doar intru cateodata in noroaie pe distante scurte si de cateva ori pe an), incerc sa impac si capra si varza, vrand sa gasesc solutia optima pt. teren dar fara sa nenorocesc masina.

Am facut acelasi lucru cu predecesorul (7L) incaltat cu Yokohama Geolander AT si am reusit sa nu-i cauzez daune majore. Dar parca as vrea ceva mai mult decat ATurile alea care se incarcau cam repede.

Scuze din greseala am pus 16 in loc de 17

Ptr ce vrei sa face este mai ieftin sa-ti iei o masina mica si ieftina 4x4 ex:vitara,samurai care costa toata cat 4 roti de Touareg

• Like 1

Salut,

Si eu am un touareg incaltat cu At-uri,pot spune ca merge super, dar tine cont ca nu este o masina sa fortezi transmisia cu Mt-uri.

Eu am AT-uri general grabler 255/55/18 si am avut un set de la goodyer 255/60/18 care erau la limita.

Eu te sfatuiesc sa mergi pe recomandatea colegurui @sabau gigel si sa iti iei o masina dedicata, daca de rupe o planetara la touareg sau se buleste un senzor sa vezi atunci costuri de reparatie.

Zi buna.

Edited by Alexey86

Cu stima, Alexey.

Nissan Patrol Y61 SWB - Pif

http://www.lroc.ro

• 4 years later...
  • 2 years later...
 Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use