autoclinic Postat Martie 28, 2015 Partajează Postat Martie 28, 2015 (editat) Buna ziua la toata lumea De curand in atelierul nostru a intrat un Jeep Wrangler YJ din 1994 cu transmisie manuala si motor 2,5l, "echipat" cu roti de 35 (mai exact 35x13,50r15) Clientul a achizitionat masina, dupa care asa putin de capul lui a mai cumparat de 4 anvelope de 35. Masina are un body-lift de aprox 50mm si o suspensie modificata (din cate am observat Skyjacker).Totusi nu imi dau seama ce lift are suspensia :( Suspensia e montata de ceva vreme, deoarece arcurile deja sunt lasate, pe fata cel putin foile mai ca nu se arcuiesc invers. Din cate am citit si am inteles, masina vine echipata cu punti Dana 30 si 35, care la randul lor, daca am inteles bine nu rezista decat la roti de pana la 33. Masina cu rotile care sunt acum pe ea 35, a vazut odata sau de 2 ori padure, deci nu s-a rupt nimic. (dar s-a schimbat deja ambreiajul si o cruce la panetara fata stanga e varza) Clientul este putin incapatanat si nu doreste sa renunte la anvelopele de 35. Ar vrea sa ii pastram body-liftul asa cum este si sa ii montam un kit de suspensie nou de 4 inch. As dori un pic de ajutor de la cunoscatorii de pe acest forum, as vrea sa va cer parerea ce si cum sa facem, ca masina sa fie ok pana la urma. Mentionezi ca va fi folosita ocazional, 3-4 ori pe an, cateva iesiri la noroiala. Sa incercam sa convingem clientul sa monteze roti de 33? Evident nici bugetul nu este unul prea mare :) Editat Martie 29, 2015 de autoclinic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
UCU_GM Postat Martie 28, 2015 Partajează Postat Martie 28, 2015 (editat) Re: Sfat Wrangler YJ si roti de 35 Să rămână la 33' şi poate va mai avea bani pentru ceva cruci cardanice . ps. Părerea mea Editat Martie 31, 2015 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Martie 29, 2015 Autor Partajează Postat Martie 29, 2015 Re: Sfat Wrangler YJ si roti de 35 Alte pareri si idei ??? Un pic de ajutor ? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Marius C alias Turagmes Postat Martie 29, 2015 Partajează Postat Martie 29, 2015 (editat) Re: Sfat Wrangler YJ si roti de 35 daca vrea 35...sa bage mana la buzunar...sa scoata ariciul din el...si sa schimbe planetarele cu altele hd...si alte rapoarte in grupuri daca nu va schimba destul de repede ambreiajul... si mai repede cruci...planetare....etc Editat Martie 29, 2015 de Marius C alias Turagmes Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Martie 29, 2015 Partajează Postat Martie 29, 2015 (editat) Re: Sfat Wrangler YJ si roti de 35 Parerea mea este ca atata timp cat ramane cu motorul de 2.5 nu se va rupe nimic -da nici nu ii va da nici un fel de satisfactie decat pe deal in jos :ha::ha::ha: Totusi ce rapoarte are in punti ? :h5 P.S. Este galbena masina ? Editat Martie 29, 2015 de alin-jeep Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Martie 30, 2015 Autor Partajează Postat Martie 30, 2015 (editat) Re: Sfat Wrangler YJ si roti de 35 Aline tu zici ca daca tot e incapatanat cu 35-urile lui sa lasam asa , montam kitul de suspensie de 4 inch si se va convinge el ca nu e FUN ? Am sa verific si rapoartele si revin cu detalii. Multumesc . Editat Martie 31, 2015 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Martie 30, 2015 Partajează Postat Martie 30, 2015 Re: Sfat Wrangler YJ si roti de 35 In mod normal daca modificarile au fost facute ca la carte si nu doar asa de design(cum imi spun mie multi) atunci pentru 35 pe sub masina ar trebuii sa mai gasesti si un kit SYE cu cardan cu cruci duble,rapoarte schimbate pentru ca alea stoc nu iti permite sa schimbi mai mult de a3a. Iar ca sa ramana la "design-ul" asta trebuie sa bage mana mai serios in buzunar,sau daca tu ai vei servisa masina pe viitor iti recomand cateva zeci de cruci si vreo 10 planetare sa ai in stoc. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Martie 30, 2015 Partajează Postat Martie 30, 2015 Re: Sfat Wrangler YJ si roti de 35 Norbert, masina are urmatoarele spec cand a venit la tine: - 2.5 litrii motorizare; - body lift de 5 cm; - un kit de inaltare obosit ( probabil 2.5" - 4" ); - roti de 35" Trebuie sa verifici 2 lucruri: 1. daca are schimbate rapoartele in punti ( stock ar trebui sa aiba 4.10 ) ? ... de vazut daca are 4.56 sau 4.88 ... nu este neaparat necesar dar o sa se simta la schimator, probabil de abia poate sa merga in a 5-a ; 2. daca la actualul kit de inaltare a fost coborat scutul de la Cutia de Viteze pt o mai buna corelare a unghiului cardanului ( sau deja are montat cardan cu cruci duble ) ? ... In functie de ce e scris mai sus se pot face urmatoarele: - se inlocuiesc arcurile pe foi daca kit-ul montat este complet si nu este o tiganie adaptata, la o adica s-ar pute springui daca se prezinta intr-o stare cat de cat buna, respectiv varianta ideala, si anume un kit nou de inaltare de 4" ( daca sunt terminate si actualele amortizoare ); - daca o foloseste ocazional nu ar fi neaparat necesara schimbarea rapoartelor, dar este recomandata sa puna 4.88; - unghiul la cardan se rezonva in 2 moduri ( asta daca nu est deja facuta una dintre variante ): a. este un kit de coborare a cutiei de viteze pt a alinia cat de cat cardanul, dar va exista toturi un mic risc de rupere a lui; b. se monteaza un KIT SYE la cutia de transfer + cardan cu cruci duble - varianta cea mai buna; - Puntile ii rezista si nu trebuie sa mergi mai departe cu schimbarea lor; - la capitoluil CRUCI ar trebui sa le verifici pe toate si sa le inlocuiesti pe cele cu joc sau care sunt pe duca; - la capitoll PLANETARE: varianta de inlocuit cu unele heavy Duty tip Cromoly sau RCV daca clientul vrea sa se dea serios prin Off-Road, sau doar verificarea lor si schimbarea crucilor daca prezinta uzura; .... pt alte nelamuriri iti stau la dispozitie. Cu stima, Laur Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Martie 30, 2015 Autor Partajează Postat Martie 30, 2015 Re: Sfat Wrangler YJ si roti de 35 In primul si primul rand vreau sa va multumesc tuturor pentru ajutor. Urmeaza sa verificam masina de la A la Z si voi reveni cu detalii. O veste buna ar fi ca , clientul a acceptat sa ii cautam anvelope pe 33x12.50R15 si cele de pe masina 35x13.50R15 sa incercam sa le vindem. Deci suntem deja cu un pas inainte :grin: Ce profil de anvelopa ar fi mai recomandat? (masina o sa fie 90% pe padure, adica offroad iar asfalt mai deloc) Voi reveni cu imagini pentru anvelopele de pe masina, poate sunt doritori . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Martie 30, 2015 Partajează Postat Martie 30, 2015 (editat) Re: Sfat Wrangler YJ si roti de 35 daca vrea niste anvelope bune, personal AS alege intre FEDERAL COURAGIA MT , BFG KM2 , COOPER DISCOVERER STT sau ST MAXX ... daca e Low Budget, atunci merg rEsapate, cu uzura aferenta care va aparea in articulatii... Editat Martie 31, 2015 de Astral AS alege.......NU a-si alege Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Martie 30, 2015 Autor Partajează Postat Martie 30, 2015 (editat) Re: Sfat Wrangler YJ si roti de 35 Am revenit si cu cateva imagini Ce am constatat: 1.Masina are un kit de inaltare montat de ceva vreme (arcuri+amortizoare) 2.A fost montat sistem GPL pe el care acum lipseste 3.Rezervorul de benzina a fost mutat inaintea puntii spate (pe stanga) si este unul facut "acasa" din tabla de otel (urat ca naiba) 4.Fiind ridicata pe elevator, cablurile de la frana de mana stau sa se rupa, nu stiu daca e chiar ok ??? 5.Crucile de pe cardane sunt ok fara joc, totusi joc mare la cutia de transfer (poti roti destul de mult cardanul pana prinde intr-un dinte, iar nu stiu daca e ok?) 6.Puntile asa cum am crezut sunt Dana 35 si Dana 30, raportul din cate vad eu,(poate ma ajutati aici) se pare ca e 4.1. 7. Nu este montat kit de coborare la cutie 8.Cruce planetara fata stanga "varza" si din cate am observat planetara are joc in punte (si sunt si ceva scurgeri pe acolo) 9.Frana fata dreapta intepenita putin (pistonas etrier blocat sau culisante blocate), necesita revizie 10.Curea accesorii "varza", nu stiu cum mai si sta acolo 11.Overfendere fata lipsa, iar cele de spate au fost mutate mai sus 12. Esapament nu exista pe masina, e doar o teava din galerie pana in spate (suna ca toti dracii) si e facut urat ! 13.Rotile de pe spate au joc ! Na cam asta e pana acum. PS Si inca nu am ajuns la uleiuri si alte minuni :ha: Editat Martie 31, 2015 de Astral Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Martie 31, 2015 Partajează Postat Martie 31, 2015 (editat) Re: Sfat Wrangler YJ si roti de 35 Da am vazut si m-am lamurit :) - este posibil sa fi fost un KIT de skyjacker cu add-a-leaf, adica cu 4 amortizoare si doar 4 foi de arc care se adauga la arcurile masinii, kit de 2.5" ... se vede din poze cum au fost adaugate si eventual springuite.... daca era kit cu arcuri complete atunci bridele de prindere erau mai lungi cu cel putin 3 cm...ori ce este pe masina sunt bridele originale ale masinii. - nu are KIT SYE si nci de coborare deoarece este o adaptare de 2.5" unde nu este neaparat necesar. - raportul in punti este 4.11 ... o sa ai un inconvenient la mersul in treapta a 4 si a 5-a de viteza cu roti de 33 sau 35; - cablurile de frana ar trebui relocate sau schimbate cu unele mai lungi; - de schimbat tot ce e uzat: cruci, curea accesorii..de vazut si la role daca nu ai joc, uleiuri, filtre.... P.S.: culoarea e "dementiala" :ha: Editat Martie 31, 2015 de worldscape Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Re: Sfat Wrangler YJ si anvelope de 35 Daca este pentru padure sa nici nu te gandesti la altceva decat Sylverstone Exreme . MT-urile sunt bani aruncati . Imi permit sa-l contrazic pe @worldscape (dar el stie ca am dreptate :grin: ) :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Aprilie 1, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Re: Sfat Wrangler YJ si anvelope de 35 Asa am sa fac. Caut niste Silverstone 33x10.5R15 si ii propun clientului. Sa vedem ce si cum. Trebuie sa vindem anvelopele actuale pe 35 si sa facem rost de cele de 33. Multumesc de sfaturi. Voi mai reveni cu detalii ;) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
alin-jeep Postat Aprilie 1, 2015 Partajează Postat Aprilie 1, 2015 Re: Sfat Wrangler YJ si anvelope de 35 Asa am sa fac. Caut niste Silverstone 33x10.5R15 si ii propun clientului. Sa vedem ce si cum. Trebuie sa vindem anvelopele actuale pe 35 si sa facem rost de cele de 33. Multumesc de sfaturi. Voi mai reveni cu detalii ;) Nu tre sa cauti pentru ca saptamana viitoare vine marfa proaspata la Baia Mare :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Iulie 10, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2015 Re: Sfat Wrangler YJ si anvelope de 35 Nu am mai postat de ceva vreme, din cauza lipsei de timp, dar am inaintat cu masinuta si acum arata putin altfel decat cum a sosit la noi. Am montat bara fata, suportul de troliu si troliu. Am montat si 2 proiectoare cu led sa vada mai bine onducatorul auto. Am schimbat ulei in grupul fata/spate cat si simeringurile de la planetare, am sablat si revopsit capacele de pe grup fata si spate. Am montat kitul de suspensie de 4inch de la Rough Country (care in realitate a inaltat vehiculul mult mai mult decat 4 inch), impreuna cu un amortizor de directie de la ei, plus kitul de coborare la cutia de viteze. Pe masina sa montat si un snorkel custom made, din teava inox :grin: impreuna ca un filtru conic de la Pipercross Anvelopele au ramas cele de 35inch, dar care in realitate sunt 33inchi (pe masurate) si acum ca masina este inaltata nici nu mai par mari. :wink: Ar mai trebui niste overfendere si pentru aripile fata si unele reparatii la partea de caroserie, si pe viitor modificari la punti cardan etc, dar vom vedea ce doreste si clientul Pentru cei interesati postezi cateva imagini Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Iulie 10, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 10, 2015 Re: Sfat Wrangler YJ si anvelope de 35 Pana la urma am fost nevoiti sa facem si un rezervor de combustibil nou, deoarece cel de pe masina (neoriginal nici aceasta, nu a mai incaput :) Mai jos cateva imagini cu rezervorul vechi si cel nou, realizat din aluminiu :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate