Genius Postat Martie 31, 2015 Partajează Postat Martie 31, 2015 Buna Ziua, In lunile de iarna as fi dorit sa folosesc 4x4 normal pentru mai multa aderenta, sper surprinderea mea atunci cand cuplam aveam tot numai tractiue pe spate. Am fost in multe service.uri(chiar si reprezentanta) si nu au stiut ce are. Dupa multe investigatii si umblatura, am aflat ca este stricat vascocuplajul din cutia de transfer. NU am gasit in Romania un service sau pe cineva care sa repare acesta piesa(deoarece este capsulata si in interior are un silicon). Daca cumva are cineva o cutie de transfer stricata dar aceasta piesa buna as dori sa o cumpar(nu stiu daca vascocuplajul este la fel in toate cutiile de transfer de la mitsubishi).O sa atasez niste poze cu piesa. Scuzati-ma daca am gresit cu ceva, sunt novice:grin:.Multumesc anticipat. O zi buna in continuare.:hl http://s17.postimg.org/fynfxz9kv/vascocuplaj1.jpg http://s17.postimg.org/4nks9m2pr/vascocuplaj.jpg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hcampian Postat Aprilie 6, 2015 Partajează Postat Aprilie 6, 2015 Re: Vascocuplaj cutie transfer Pajero Pinin Au un Pinin la dezmembrari Gagu daca te ajuta, eu doream niste proiectoare dar nu avea dar probabil ca transmisia o au. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorinpuv Postat Ianuarie 22, 2017 Partajează Postat Ianuarie 22, 2017 Re: Vascocuplaj cutie transfer Pajero Pinin Cum ai rezolvat problema? Era de lavascocuplaj? Ai luat nou sau sh?? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorinpuv Postat Ianuarie 22, 2017 Partajează Postat Ianuarie 22, 2017 Re: Vascocuplaj cutie transfer Pajero Pinin Salutari la toata lumea! Ca sa nu mai deschid un topic cine ma poate ajuta cu o informatie.. La Pininul meu 1.8 gdi cu superselect atunci cand cuplez 4x4 fara blocant central trage doar spatele. Atunci cand blochez se cupleaza si fata si trag toate 4 roti. Banuiesc ca e de la vascocuplajul din cutia de transfer. Precizez ca are lsd pe puntea spate Cine ma poate ajuta va rog. Cam cat ar fi un vasco nou sau sa schimb cutia de transfer sh. Multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Ianuarie 22, 2017 Partajează Postat Ianuarie 22, 2017 Re: Vascocuplaj cutie transfer Pajero Pinin -nu cumva super-select inseamna 4x4 permanent? ...adica 1x4 , modalitate in care cuplul motor fuge la oricare din roti , pt a avea stabilitate in curbe pe sosea ???? Si cumva ...Intamplator cand ai facut verificarile ...a tras o roata de pe spate ... - nu cumva 4x4 lock inseamba blocarea dif central, adica 50% fata si 50% spate adica trage o roata de pe fata si una de pe spate ? Zic masina e ok, instruirea matali nu prea.. Poate grasesc, scuze ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 (editat) Re: Vascocuplaj cutie transfer Pajero Pinin Ce inseamna Super Select: 2H- 2 wheel drive high. Asta inseamna, stim bine, tractiune spate. 4H- 4 wheel drive high. Asta inseamna 4x4 cu diferentialul central deschis. Acest "mod" se foloseste de un vascocuplaj VCU si un diferential central pentru a asigura tractiunea atunci cand rotile din spate patineaza. Adica acest ansamblu functional transmite cuplul motor la rotile din fata atunci cand rotile din spate pierd aderenta. Pretabil pe asfalt umed/inghetat/inzapezit/uscat etc. 4HLC- 4 high locked central. Insemnand ca in acest "mod" cuplul motor este impartit intre punti cu un raport 50% spate, 50% fata. Aici diferentialul central este blocat, fiind contraindicat sa se circule pe suprafete aderente din cauza ca diferentialul nu mai poate prelua diferentele de turatie dintre cele doua punti fiind blocat. 4LLC- 4 LOW locked central- 4x4 cu diferential central blocat si reductor. Aceasta functie are si ea diferentialul central blocat si ca si mai sus nu se recomada rularea pe asfalt/suprafete aderente. Asadar, daca ai pus levierul in pozitia 4H si cand sa pleci de pe loc ai constatat ca puntea spate se descarca/patineaza/invarte rotile in gol si puntea fata nu a schitat nimic, probabil ca e o situatie cu vascocuplajul. LE: dupa putina documentatie am aflat ca raportul de transmitere a cuplului motor in modul 4H este de 33:67. Editat Ianuarie 23, 2017 de MihaiK Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Re: Vascocuplaj cutie transfer Pajero Pinin Deci in 4x4 Low esti pe un obisnuit 2:1 (33/67) ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Re: Vascocuplaj cutie transfer Pajero Pinin 2:1 nu stiu de ce tot apar bircurici... ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Re: Vascocuplaj cutie transfer Pajero Pinin 2/1 e ok? ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Re: Vascocuplaj cutie transfer Pajero Pinin dupa putina documentatie am aflat ca raportul de transmitere a cuplului motor in modul 4H este de 33:67. Scuzati-mi ignoranta: care este "divaisul" din cutia de transfer "superselect" care face imparteala 33-67 intre fata si spate. Ca io m-am uitat in manualul de service de la Pajero mk2 si nu l-am depistat. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 (editat) Re: Vascocuplaj cutie transfer Pajero Pinin Salut colegi, @minitehnicusro, hhmm da ai dreptate, acum ca studiez mai bine. Informatia am luat-o de pe 'nternet de pe ceva site "specializat" pe mitsu deci fiind citita si nu experimentata ar putea fi o informatie eronata. Luigi scuze dar nu prea inteleg mesajele. Ai naibii paduchi care intra cand nu vrei:h5 In documentatia din care am scris, notatia 33:67 se refera la raportul de distribuire a cuplului intre cele doua punti. Nu la raportul de reductie. Ps. Pare-mi-se ca acest raport este la sistemul Super Select II. Poate ca Pinin nu are asa ceva. Editat Ianuarie 23, 2017 de MihaiK Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niky Radu Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Re: Vascocuplaj cutie transfer Pajero Pinin Sa inteleg ca acest vasco cuplaj e defect la mine. Pe modul 2H imi pilpaie ledurile de pe fata, pe modul 4x4 stau aprinse toate. L-am cautat sa cumpar dar cred ca imi mai trebuie un cuvant ajutator de cautare, gasesc numai vascocuplaje de ventilator. Stie cineva vreun cod sau cum e botezat mai exact ? Mitsubishi Shogun 2.5 GLS 1993 ,Renault Megane 1.9 TDI 2005, Elddis Gulfstream 2000 Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost? Chanakia Pandita 275 a.c.India Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 Re: Vascocuplaj cutie transfer Pajero Pinin Sa inteleg ca acest vasco cuplaj e defect la mine. Pe modul 2H imi pilpaie ledurile de pe fata, pe modul 4x4 stau aprinse toate. L-am cautat sa cumpar dar cred ca imi mai trebuie un cuvant ajutator de cautare, gasesc numai vascocuplaje de ventilator. Stie cineva vreun cod sau cum e botezat mai exact ? daca dai VIN poti sa primesti si codul piesei. dar la cat costa nu cred ca vrei sa-l cumperi nou. asta in cazul in care mai exista prin depozitele Mitsubishi. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 (editat) Re: Vascocuplaj cutie transfer Pajero Pinin Jmekera rau dracia de Pinin ! E full option pe 4x4 .. Cautand ceva documentatie, am vazut ca pe la englezoi o cutie de transfer SH costa cam 150 de sterline... Tragi un loz? Editat Ianuarie 23, 2017 de nissan4x4 ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 (editat) Re: Vascocuplaj cutie transfer Pajero Pinin Auzi, ia incearca sa cuplezi pana in capat si apoi sa decuplezi inapoi in 2H si sa dai cu spatele cam 30 m. Poate isi revine. De obicei(la pinin) palpaiau cand decuplam din 4x4 in 2H si nu dadeam cu spatele. Luigi, e interesant sistemul. Unele au si LSD pe spate. Singurul dezavantaj care l-am observat este raportul de reductie in low. Asta la Pinin. Demultiplicarea este cam mica si daca il incarci cu niste gume mai grele nu mai merge a 2-a prin padure. In rest numai de bine. Editat Ianuarie 23, 2017 de MihaiK Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niky Radu Postat Ianuarie 23, 2017 Partajează Postat Ianuarie 23, 2017 (editat) Re: Vascocuplaj cutie transfer Pajero Pinin @Kedu58...face asa de vreo 2 ani,de cand am luat-o din Anglia, doar de vreo 9 luni circul cu ea si incerc sa ma dumiresc cu clipitul ledurilor.De o luna am aflat ca acest lucru nu e normal, raman cuplate planetarele. Am citit pe aici pe forum de acest vasco cuplaj si vreau sa fiu sigur daca de la el este. Imi troznesc si planetarele cand folosesc 4H si fac viraje si nu ar trebui.O sa experimentez si solutia gasita de tine, cu mersul inapoi. @minitehnicusro... VIN : V244048532, masina e Shogun, am citit pe aici pe forum ca a schimbat cineva si a dat in jur de 100 de euro, sh ar fi 100-150 lei dar cica ar fi garantate doar 10 ani, la vechimea lor e un risc folosirea in acest caz sh. Editat Ianuarie 23, 2017 de Niky Radu Mitsubishi Shogun 2.5 GLS 1993 ,Renault Megane 1.9 TDI 2005, Elddis Gulfstream 2000 Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost? Chanakia Pandita 275 a.c.India Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Ianuarie 24, 2017 Partajează Postat Ianuarie 24, 2017 Re: Vascocuplaj cutie transfer Pajero Pinin Verifica si sistemul vacumatic de cuplare/decuplare al planetarelor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niky Radu Postat Februarie 8, 2017 Partajează Postat Februarie 8, 2017 Re: Vascocuplaj cutie transfer Pajero Pinin Am incercat varianta cu mersul inapoi, tot la fel face. In lipsa informatiilor din tara, mai exact, cum se numeste acest vascocuplaj, sa-l caut la noi, l-am gasit si cautat dupa denumirea in engleza. Aveti in continuare codul. L-am gasit pe ebay si l-am comandat din Hong Kong, imi vine in 5-6 saptamani, dar merita, am platit 70 lei cu tot cu transport, si la noi costa 100 euro si numai la reprezentanta, informatie luata de aici de pe forum. MB620532 K5T47776 Vacuum Switch Solenoid Valve Mitsubishi Shogun 2.5 GLS 1993 ,Renault Megane 1.9 TDI 2005, Elddis Gulfstream 2000 Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost? Chanakia Pandita 275 a.c.India Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sorinpuv Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Re: Vascocuplaj cutie transfer Pajero Pinin Salut Radu!! Daca ar fi vcu 70 ron as lua trei ...sa fie acolo..M-am interesat si costa 4800 ron doar pe oe in 5_6zile. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Re: Vascocuplaj cutie transfer Pajero Pinin Eu as fi renuntat la sistemul de 4x4 permanent , poate prin blocarea acelui vasco sau confectionearea unei piese "blank" ce are capacitatea numai de a face transferul miscarii spre puntea fata. ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
iulianul Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Re: Vascocuplaj cutie transfer Pajero Pinin Nu e nevoie, maneta reductorului mai are o poziție in care blochează diferențialul central. Nu te pune nimeni sa stai in 4x4 permanent. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niky Radu Postat Februarie 9, 2017 Partajează Postat Februarie 9, 2017 Re: Vascocuplaj cutie transfer Pajero Pinin Salut Radu!! Daca ar fi vcu 70 ron as lua trei ...sa fie acolo..M-am interesat si costa 4800 ron doar pe oe in 5_6zile. Cred ca nu ne gandim amandoi la aceeasi piesa. Sunt novice, e posibil sa fi gresit cum e botezata piesa care imi trebuie atunci cand imi palpaie ledurile de pe fata in bord in format 2H. http://www.ebay.co.uk/itm/331854859012 Asta am cumparat, am postat link-ul ca are si poza sa vezi despre ce vorbesc. Sper sa nu ajung la schimbarea piesei la care zici de ea. Mitsubishi Shogun 2.5 GLS 1993 ,Renault Megane 1.9 TDI 2005, Elddis Gulfstream 2000 Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost? Chanakia Pandita 275 a.c.India Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Februarie 12, 2017 Partajează Postat Februarie 12, 2017 Re: Vascocuplaj cutie transfer Pajero Pinin Asta e "solenoidul de vacuum" care asigura cuplarea si decuplarea planetarelor pe fata. Vascocuplajul este piesa care "egalizeaza" turatia dintre puntea fata si spate atunci cand una dintre punti se descarca/pierde aderenta si patineaza. In unele cazuri, acest vascocuplaj preia si diferente mici de turatii dintre puntea fata si spate, facand ca tensiunile din diferentialul central sa fie mai mici. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Niky Radu Postat Februarie 13, 2017 Partajează Postat Februarie 13, 2017 Re: Vascocuplaj cutie transfer Pajero Pinin Am inteles. Crezi ca ar fi posibil ca solenoidul sa fie bun si acest vasco cuplaj sa faca ledurile sa palpaie ? Mitsubishi Shogun 2.5 GLS 1993 ,Renault Megane 1.9 TDI 2005, Elddis Gulfstream 2000 Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost? Chanakia Pandita 275 a.c.India Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
MihaiK Postat Februarie 14, 2017 Partajează Postat Februarie 14, 2017 Re: Vascocuplaj cutie transfer Pajero Pinin E aproape sigur de la solenoid. De obicei cand palpaie becurile in bord inseamna ca sistemul nu e capabil sa cupleze/decupleze planetarele pe fata, cred ca odata cu schimbarea solenoidului rezolvi. Daca tot esti acolo curata si furtunasele de vacuum. Daca ai posibilitatea curata si senzorii/bulbii de pe cutia de transfer. Ei fac sa se aprinda in bord becurile de status ale transmisiei cand muti levierul reductorului. Dar pt puntea fata senzorii cred ca sunt altundeva din moment ce stiu sa "zica" daca planetarele sunt cuplate sau decuplate (palpaie sau nu). In fine tu schimba solenoidul, curata furtunele de vacuum si senzorii de pe cutia de transfer si ar trebui sa mearga normal. Bafta Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate