Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Intretinere Grand Vitara mk1 1.6L

Postări Recomandate

Am parcurs cele 5-6 pagini de discutii si n-am gasit prea multe discutii la un loc despre intretinere - tipuri de ulei folosite, filtre, etc.

Eu am sa scriu ce am gasit/cumparat eu si poate mai puneti si voi alte impresii. Am luat masina de curand si nu stiu cum a fost intretinuta, asa ca am sa-i cumpar cam toate consumabilele.

Pentru 1.6 al meu vad ca producatorul recomanda 5w30 ca ulei de motor. Banuiesc ca nu e nevoie de specificatii mai speciale. Am comandat un Total Quartz Energy 9000 5w30, 5L. Intra 4,2L.

Pentru diferentiale, recomanda tip GL-5, vascozitate 80W-90. Am comandat 4L de Castrol Axle EPX, 80W-90, cam la 26 lei L. Intra 1L in fata si 2.2L in spate.

Pentru cutia de viteze si cutia de transfer, recomanda tip GL-4, vascozitate 75W-90. Am comandat 4L de CASTROL Syntrans Transaxle 75W-90, cam la 49 lei/L. Intra 1,5L in cv si 1,7L in cutia de transfer.

Filtru de ulei am luat un MANN, la vreo 18 lei.

Am mai comandat si un kit de distributie (curea+rola) Gates la 233 lei.

Probabil ar fi bune si niste bujii noi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Intretinere Grand Vitara mk1 1.6L

Am parcurs cele 5-6 pagini de discutii si n-am gasit prea multe discutii la un loc despre intretinere - tipuri de ulei folosite, filtre, etc.

Vezi ca Matteo_tgv a postat la sectiunea "manuale", manualul utilizatorului unde gasesti cam tot ce intereseaza exploatarea si intretinerea masinii. Daca nu-l gasesti da-mi un PM.

Succes!

Sa cunosti, sa vrei - vei putea face !
Link spre comentariu

Da, am postat manualul eu da' sar'na ca de la dom' Ctinu il aveam :)

Cele comandate de tine, colegule Flohusky, sunt super-OK, da-i 'nainte cu incredere.

Kit-ul de distributie o idee cam scump dar nu-i bai (curea Conti plus rola Inna erau cam pe la 144 lei prin toamna). Kit-ul tau include si semeringul de distributie? (nu-i neaparat necesar si nici scump dar uneori mai scapa ulei -- eu nu l-am schimbat dar pare ca ar fi cazul, am vazut o scurgere firava pe langa capacul distributiei, ocazie cu care va trebui sa schimb si rola si cureaua in caz ca au intrat in contact cu uleiul).

Si, in alta ordine de idei, GV 1.6 se intretine foarte ieftin (sa nu mai zic de puzderia de piese si elemente caroserie ieftine la dezmembrari), este f.f. rezistenta si consuma putin. Tine cu casa! Eu zic ca e alegerea perfecta si dublam oferta cu faptul ca, datorita ampatamentului mic, se strecoara prin coclauri de minune, lasa in urma multe gipane mari si tari si rar ramane pe vreundeva!

Cele bune,

Matteo

Editat de matteo_tgv
Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro
Link spre comentariu

Multumesc Matteo.

Manualul il gasisem si eu, nu era problema de identificare a tipurilor de consumabile, ci impartasirea unor experiente despre ce consumabile se gasesc si pe la ce preturi.

Kitul de distributie nu cred ca contine simeringul respectiv. Ajunge astazi si ma uit sa fiu sigur.

Am observat ca fulia centrala de pe motor are o usoara bataie in mers. Nu are joc, doar ca nu se roteste perfect plan. Ulei nu am vazut. Simeringul respectiv sta pe axul fuliei? Se schimba usor?

Link spre comentariu

Salut,

in mod normal, kit-ul de distributie contine doar cureaua si rola. Dar, ma gandeam ca, daca a costat atat, poate ca ar putea sa contina si semeringul de distributie. Doar ma gandeam. Ce e si cum e, desigur, vezi tu cand primesti.

Orice bataie sau lipsa de planeitare a elementelor in rotatie cu priza directa pe motor (si nu numai) sunt suspecte. Cred ca ar fi bine sa duci masina la o consultatie la un mecanic priceput.

Nu mi-e clar la care fulie te referi.

Ca sa vezi/accesezi semeringul de la distributie, trebuie sa desfaci carcasa aia neagra in care sta cureaua de distributie. Semeringul ala se gaseste la imbinare axului rotii dintate de sus cu blocul motor/chiulasa (face o etansare acolo, ca sa nu piarda ulei).

Cele bune,

Matteo

Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro
Link spre comentariu

Este vorba despre fulia de pe axul principal-arborele motor. Aceasta antreneaza accesoriile - ac-ul si alternatorul.

Am inteles deci ca simeringul este pe axul cu came, nu pe arborele cotit. Nu a venit in kitul de la Gates, m-am uitat.

Link spre comentariu

IN kitul de distributie nu sunt simeringurile motorului.

09283-68002 = simering spate, in spatele volantei

09283-32042 = simering fata, la pompa de ulei

09283-32042 = simering fata, la axa cu came

simeringurile sunt foarte ieftine, in jur de 50 lei setul Victor Reinz.

3x Suzuki Jimny

1x Suzuki Samurai

Dacia DoubleCab 4x4

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare