Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Turatie la care trebuie sa schimbe treptele cutia automata, p38 2.5 diesel

martix_f1

Postări Recomandate

In primul rand sunt nou pe forum, deasemenea novice in materie de RR. Am achizitionat de cateva zile masina, totul pare ok cu cateva exceptii. In modul highway, in scala din stanga a cutiei, in pozitia drive masina mea schimba treapta 1 la 40 km/h respectiv 3500 rot/min, a doua la 4000 ture adica 80-90 km/h fapt care mi se pare destul de deranjant. Am observat deasemenea ca in low range, tot pe D schimba undeva intre 2500 si 3000 rot cum cred ca ar fi normal, dar nu pot merge in oras in low range banuiesc, am observat ca frana de motor e mult mai accentuata in partea asta de cutie. Sper sa nu intreb tampenii, masina asta e nr.17 la mine dar a doua 4x4 si prima automata. Am in plan sa schimb uleiul de la cutie plus filtru, dar vreau sa stiu daca acesta este motivul principal sau daca este ceva mecanic de vina. Am citit cateva pagini de forum dar prefer sa pun aici mai multe intrebari. a doua pb este cheia care si dupa schimbarea bateriilor nu lucreaza pe partea de telecomanda. am citit in user manual ca este de ajuns sa o pui in contact si masina o va folosi apoi cum trebuie. Nu mai trebuie nimic altceva facut, o fi defect integratul din ea? Se poate sterge aceasta eroare cu vreun tester? ultima data cand am avut aceasta pb a fost la un bmw e39 la care trebuia sa apesi intrun anumit fel butoanele si sa pui de nu stiu cate ori contactul, iar apoi mergea.

Unde as putea gasi un mecanic/service/coleg din forum care sa ma ajute cu o diagnosticare mecanica plus tester pentru a sti si eu unde ma aflu cu ea acum. Va multumesc anticipat.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Turatie la care trebuie sa schimbe treptele cutia automata, p38 2.5 diesel

Salut. Bine ai venit! O sa incerc sa te lamuresc cu cateva lucruri.

In primul rand, daca la o accelerare normala masina iti schimba treptele la turatia mentionata de tine, tind sa cred ca este o problema de software. Atat timp cat nu bruscheaza la schimbarea vitezelor ci doar schimba la turatie ridicata nu cred ca are rost sa-ti faci griji cu privire la functionarea corecta a agregatelor din cutie.

In al 2-lea rand, daca ai mai avut 4x4 si inainte, ar trebui sa stii ca Low Range-ul (pozitionat intr-un mod unic si original pe aceasta masina) se foloseste in conditii de off-road, aceasta treapta fiind rezultatul unei reductii din cutia de transfer. Este echivalentul 4x4L intalnit pe alte masini off-road. Acesta nu se foloseste in niciun caz in oras pentru ca viteza maxima este limitata la 40-50 km pe ora.

Totodata,este posibil ca diferentialul central sa fie blocat in treapta Low, lucru care poate genera tensiune in transmisie atunci cand se ruleaza pe suprafete f aderente.

Link spre comentariu

Salut. Bine ai venit! O sa incerc sa te lamuresc cu cateva lucruri.

In primul rand, daca la o accelerare normala masina iti schimba treptele la turatia mentionata de tine, tind sa cred ca este o problema de software. Atat timp cat nu bruscheaza la schimbarea vitezelor ci doar schimba la turatie ridicata nu cred ca are rost sa-ti faci griji cu privire la functionarea corecta a agregatelor din cutie.

In al 2-lea rand, daca ai mai avut 4x4 si inainte, ar trebui sa stii ca Low Range-ul (pozitionat intr-un mod unic si original pe aceasta masina) se foloseste in conditii de off-road, aceasta treapta fiind rezultatul unei reductii din cutia de transfer. Este echivalentul 4x4L intalnit pe alte masini off-road. Acesta nu se foloseste in niciun caz in oras pentru ca viteza maxima este limitata la 40-50 km pe ora.

Totodata,este posibil ca diferentialul central sa fie blocat in treapta Low, lucru care poate genera tensiune in transmisie atunci cand se ruleaza pe suprafete f aderente.

Iti multumesc Cristi pt parere, sper sa gasesc repede un tester sa ma ajute, eu incerc sa o menajez pana atunci, sa ii fac revizia. Intradevar nu smuceste deloc la nici o trecere intre trepte dar pt mersul in Bucuresti tre sa merg ori cu 40-45km/h in treapta 2 adica pana in 2500 rot/min ori cu 80-90 pt a trece in treapta 3. Motorul tds nefiind common rail ca cele de pe generatia urmatoare pe care o ai u e galagios in turatie si nici nu stiu cat de bine ii face sa o tii mult timp la 3000 ture doar pentru a avea o viteza de 55-60 km/h, la asta adaug si consumul aferent turatiei.

• Like 1
Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...

Daca-I accelerata foarte bland, la putin peste 2000 de ture, uneori chiar putin sub. Daca-I calcata rau merge pana-n 4000. Nu e vorba de o turatie fixa, computerul cutiei analizeaza turatia, pozitia pedalei, setarile de mers si nevoia de cuplu si schimba dupa un algoritm prescris. Are un soi de mapping exact asa cum are si motorul, dar cu parametri specifici transmisiei.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare