Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

A folosit cineva disc de ambreiaj Blue Print ?

FordRanger

Postări Recomandate

De cand am luat masina , simt un usor tremurat in sarcina , care dispare imediat de apas ambreiajul. Masina ruleaza impecabil , am verificat suportii motor , rotile , crucile , culisanta , nu am scurgeri pe nicaieri. Problemema este ca am cautat pe net si nu am gasit pentru motorizarea mea 2.5 TD ( 80 kw/109 CP ) decat set ambreiaj Blue Print. Discul ( care este vinovat in opinia mea ) costa vreo 230 ron. Mi se pare foarte putin, tot kitul , 550 Ron ( disc , placa de presiune , rulment de presiune ) . Ati folosit careva ambreiaje de la Blue Print ? Stiti cine sunt , ce tara le produce , pe unde , etc ? Intentionam sa cumpar un ambreiaj dedicat HD , insa costa putin cam mult ( 550 Euro ) si inteleg ca se intareste pedala cu 30 %. Pare foarte mult . Probabil ca la mers in oras te rupe de picioare.

Deci , revenind la problema mea , cunoasteti ceva despre producatorul Blue Print ?

Am cautat pe Bosch, Valeo, Luk si nu am gasit .

Editat de FordRanger
Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: A folosit cineva disc de ambreiaj Blue Print ?

de ambreiaje cu marca asta nu stiu da stiu ca in america se fac niste motoare bune de o firma cu acelasi nume :)

vezi ce mai spune gogu despre ele:) iar ca pret oricum e mare comparativ cu costul de productie efectiv :)

Link spre comentariu

Am cumparat multe piese de schimb de la Blue Print. Disc de ambreiaj nu. Au un raport pret-calitate foarte bun. Eu personal nu am nici o experienta negativa. Apartine grupului Bilstein. Despre istoria firmei te poti informa aici: http://www.blue-print.com/DE/

Editat de Patrolator

Unde-i un PATROL, acolo-i un drum...

http://www.youtube.com/watch?v=zkXzSVPkucQ

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspunsuri . Pare ceva destul de German :grin:. Or fi fabricate tot prin China , dar macar CTC-ul sa fie de calitate . La prima vedere am crezut ca este ceva foarte asiatic privind prin prisma pretului scazut . Am sa vad ce spune si servisul care va da cutia jos , daca accepta kitul . Poate aranjez sa comande ei kitul si sa vedem daca trebuie schimbat tot, sau doar discul.

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.
Link spre comentariu

Discul de ambreiaj il ai cu arcuri,sau e plin? In cazul in care il ai plin, poti pune kevlar pe el si il faci HD:grin: Dar placa de presiune si rulmentul tot trebuiesc schimbate,pt ca s-au uzat odata cu discul.Ar fi pacat sa pui disc bun, sa cedeze celelalte si sa trebuiasca sa mai platesti manopera montat/demontat inca odata.

L.E.-ma mir ca nu gasesti nici LUK sau Valeo. Ea cu ce vine echipata de fabrica?

Editat de Liviu-San
Link spre comentariu

Discul de ambreiaj il ai cu arcuri,sau e plin? In cazul in care il ai plin, poti pune kevlar pe el si il faci HD:grin: Dar placa de presiune si rulmentul tot trebuiesc schimbate,pt ca s-au uzat odata cu discul.Ar fi pacat sa pui disc bun, sa cedeze celelalte si sa trebuiasca sa mai platesti manopera montat/demontat inca odata.

L.E.-ma mir ca nu gasesti nici LUK sau Valeo. Ea cu ce vine echipata de fabrica?

L.E.2-m-am uitat pe net si se gaseste kit ambreiaj Sachs si LUK,intre 1000 si 1500 de lei....

Link spre comentariu

Gasisem ceva pe Valeo dar costa la oferta odata si jumatate cat un kit HD de la Xtreme Outback . Te rog sa imi trimiti si mie linkurile in PM daca ai gasit undeva Sachs in plaja de pret de care vorbesti .

Discul este cu arcuri. Varianta mea de motorizare are volant simplu . Doar modelul urmator , cel de 143 CP a avut volant bimasic si disc simplu .

Editat de FordRanger
Link spre comentariu

Gasisem ceva pe Valeo dar costa la oferta odata si jumatate cat un kit HD de la Xtreme Outback . Te rog sa imi trimiti si mie linkurile in PM daca ai gasit undeva Sachs in plaja de pret de care vorbesti .

Discul este cu arcuri. Varianta mea de motorizare are volant simplu . Doar modelul urmator , cel de 143 CP a avut volant bimasic si disc simplu .

Ai PM. Poti pune Kevlar si pe discul tau,cel cu arcuri,daca nu ai joc in butuc sau sunt arcurile slabite,asta in cazul in care vrei sa abuzezi un pic mai mult de ambreiaj in teren.

Link spre comentariu

Din pacate , kitul indicat de colegul Liviu este pentru modelul urmator ( 2006-2011 ) cu motorul de 143 CP si volant bimasic. Ar fi fost o varianta castigatoare daca se potrivea .

Stie cineva care este dotarea originala de pe Ranger 4x4 WL-T , 109 CP ? Ce ambreiaj are ? Am gasit o multime de variante , de la Valeo , care costa mai mult decat originalul , Luk , Aisin , Ashika , Japanpart , etc pana la ieftinele Blue Print , pe care nici un servis nu vrea sa le accepte :ha:. Am ajuns sa cunosc toate siturile de piese auto si am descoperit niste inadvertente flagrante . Majoritatea celor sunati de la firmele de profil gasite pe net nu stiu despre ce este vorba. Incurca modelele , incurca producatorii , nu stiu decat sa citeasca intr-un program ( identic la toti ) care nu face diferenta intre modele si motorizari. Un singur nene a reusit sa imi faca o oferta cinstita la un kit Luk ( ceva mai mult de 1000 ron ) dar si el a vrut sa faca o afacere , umfland binisor pretul de transport , in conditiile in care pe site scrie ce la comenzi peste 1000 ron transportul este gratuit. Seriozitate romaneasca :grin: .

Revin cu intrebarea : Stie cineva ce ambreiaj au din fabrica ?

Link spre comentariu

Daca tot va stresez cu intrebarile , sa o fac la modul profesional :grin:.

Ma adresez colegilor de pe forum care au servisuri si presteaza in domeniu. Va rog sa imi spuneti daca un kit de ambreiaj format din repere separate , facute de producatori diferiti , functioneaza ? Ar putea sa apara nepotriviri ? Intreb pentru ca , eu nu stiu ( inca ) ce am pe masina. Cand am sa dau jos cutia , presupun ca voi da peste un disc obosit si atat. Daca as cumpara disc calitativ ( sare de 1000 ron ) ar trebui sa se potriveasca , indiferent de producator , fiind piesa de schimb. Daca ma gandesc sa schimb si placa de presiune , dar nu apare producatorul pe care il doresc in kit intreg , ci doar ca reper separat , ar trebui sa se potriveasca. Si in final , pe Sachs , apare ca reper doar rulmentul de presiune. Restul , disc si placa de la Sachs , nu se gasesc pentru masina mea. Pot sa lipesc un rulment Sachs , de un disc Aisin si o placa de presiune tot Aisin , sau Luk ?

Sa nu ma intelegeti gresit , insa nu vreau sa schimb tot kitul decat daca este neaparat nevoie , pentru ca ce este pe masina este mai calitativ decat repere aftermarket , indiferent cine le face.

Link spre comentariu

Din ce stiu eu, placa si discul vin la set, nu vin separat. Doar rulmentul de presiune il poti gasi separat.De potrivit, se potrivesc,daca sunt pt masina ta fara probleme,indiferent de firma producatoare.

Link spre comentariu

Ca sa va lamuresc putin cu sta treaba cu piesele si furnizorii ( desi cred ca nu este o informatie noua ) , va pun niste preturi aproximative la ofertele care mi-au fost facute :

Pe original , de la 2800 kitul la Novex Brasov ( ei au cea mai omeneasca manopera , in jur de 400 ron ) pana la 1400 ron kitul de pe net , si furnizorul se jura ca este pe original si vine stantat cu FORD .

Pe Valeo , 4200 ron :twisted: - astia chiar sunt dementi , 3800 ron , 3200 ron si 2800 ron . In functie de situl unde le ceri. nu le au pe stoc , dar se jura ca vin in trei zile .

Pe Luk , am oferte intre 1050 si 1600 . Cateva la 1400 ( kitul complet , disc placa si rulment )

Pe Blue Print am oferte de la 1600 ron , pana la 590 Ron pe Pieseauto.ro .

Pe Ashika ( italiene ) , 780 ron .

Toate japonezele ( Aisin , Jappart , Niponpart - sau Nippart si inca vreo doua) , nu exista decat pe situri . In realitate nu le aduce nimeni.

Te ia de cap .

In plus , pentru piesele de ford Ranger cu caracteristicile mele , toate piesele sunt date ca fiint compatibile cu Mazda B2500 la aceeasi motorizare. Piesele de Mazda B2500 , nu sunt date ca fiind compatbile. Pentru B2500 am gasit niste oferte omenesti , japoneze , sub 900 ron kitul , dar nu stiu daca sa risc sa le comand.

Traim in tara lui Ambreiaj Voda , in care nimeni nu stie care si ce piesa este de la ce masina ? :ha:

Link spre comentariu

Salut ai pm dar raspund si aici.Pe original nu vin stantate cu sigla ford sunt stantate cu FINISCOD.Pe original vin separat.Cod orig 4403256 disc,4421581 placa si 1365314 rulment.Poti lua linistit si de mazda sunt aceeasi nu stiu din ce cauza intradevar nu da compatibilitate numai ford -mazda si invers nu dar nu e diferenta intre ele.Nu stiu de ce nu ajung cele enumerate de tine in romania dar chiar am verificat si nu am avut livrari spre tara .Probabil nu se risca sa ramina cu ele pe stoc nefiind o cerere mare.

• Like 1
Link spre comentariu

Pointer , multumesc pentru raspuns . Am sa incerc o varianta Mazda B2500 pentru ca este mai japoneza si are un pret mai omenesc .:grin:. Am sa va tin la curent cu evolutia problemei si cu ce gasesc cand dau cutia jos . Treaba este programata pe saptamana viitoare.

Link spre comentariu

Asta se poate numai in Romania :ha:. am cerut o oferta de la autopieseonline24.ro la un kit Blue Print. Il au in oferta si kit si piese separate. Kitul compus din placa , disc si rulment costa la ei 1667 . Piesele separate , costa 700 ron insumate . Am intrebat care este problema si m-a repezit un nene ca asa impune producatorul. Deci , daca le iei la bucata , pretul este mai putin de jumatate decat daca iei kitul intreg. :ha:

Oare patronii stiu pe cine angajeaza ? Nu ma indoiesc ca este o lipsa de comunicare intre departamente , care nici sesizata de un client nu isi gaseste o rezolvare ci se transforma intr-o politica paguboasa de vanzari.

Link spre comentariu

Eu de aici îmi iau piesele:

https://www.autoteile24.de/index.cgi?rm=showArticles&ktypnr=55033&dlnr=&node=100051&lastNodeID=0,1,100050&search=&notTypeSearch=

:h5

Link spre comentariu

Asta se poate numai in Romania :ha:. am cerut o oferta de la autopieseonline24.ro la un kit Blue Print. Il au in oferta si kit si piese separate. Kitul compus din placa , disc si rulment costa la ei 1667 . Piesele separate , costa 700 ron insumate . Am intrebat care este problema si m-a repezit un nene ca asa impune producatorul. Deci , daca le iei la bucata , pretul este mai putin de jumatate decat daca iei kitul intreg. :ha:

Oare patronii stiu pe cine angajeaza ? Nu ma indoiesc ca este o lipsa de comunicare intre departamente , care nici sesizata de un client nu isi gaseste o rezolvare ci se transforma intr-o politica paguboasa de vanzari.

De ce nu va adresati unui magazin specializat ? (nu online)

Link spre comentariu

O parte din raspunsurile cele mai uluitoare le-am primit telefonic de la magazinele de unde am mai cumparat in trecut piese. :grin:

Stimate Patrolator , eu vorbesc germana la fel de bine ca un aborigen din Australia :ha: . Singurele chestii pe care le inteleg sunt cifrele , semnul pentru Euro , si cate o denumire de firma .

Editat de FordRanger
Link spre comentariu

Daca nici la Brasov nu mai exista vorbitori de germana... .:ha: Sper ca nu a disparut si P.C.R.-ul (Pile, Cunostinte si Relatii). Poate cu o ciocolata sau o floare daruita unei traducatoare sau unei profesoare de germana va puteti economisi niste banuti, prin cumpararea unui ambreiaj de calitate. :wink:

Link spre comentariu

parerea mea dupa ce am aruncat banii pe un Kit Ashika este ca daca vrei ieftin bate ferodou pe discul vechi si va fi mult peste un kit ieftin, daca vrei sa dai cu banu cumpara ceva Japonez sau Extreme..restul nu prea merita avand in vedere calitatea

Link spre comentariu

O parte din raspunsurile cele mai uluitoare le-am primit telefonic de la magazinele de unde am mai cumparat in trecut piese. :grin:

Stimate Patrolator , eu vorbesc germana la fel de bine ca un aborigen din Australia :ha: . Singurele chestii pe care le inteleg sunt cifrele , semnul pentru Euro , si cate o denumire de firma .

Salut,

Orice site merge tradus "din zbor": https://translate.google.com/translate?hl=ro&sl=auto&tl=ro&u=https%3A%2F%2Fwww.autoteile24.de%2Findex.cgi%3Frm%3DshowArticles%26ktypnr%3D55033%26dlnr%3D%26node%3D100051%26lastNodeID%3D0%2C1%2C100050%26search%3D%26notTypeSearch%3D

Sorin

aka v1tara aka Sorin

(__\≡≡≡$≡≡≡/__) Vitara 1.6 16v

[__]\≡≡≡\≡Ө≡/≡≡≡/__] Patrol Y61 2.8

Link spre comentariu

Sper sa nu ma considerati un zgarciob ( sunt doar calculat , sau cel putin asa imi place mie sa cred :ha: ). Nu vreau ceva ieftin . Vreau ceva rezonabil . Cautarile mele au aratat ca aceleasi produse se gasesc si cu 300 % adaos comercial sau ca resalerii habar nu au ce vand in kit sau pe bucati. Vreau doar sa nu ma prajesc si sa aleg o varianta cat mai corecta. Stiu ca nu scap fara 1600 -2000 cu tot cu manopera in cazul schimbarii kitului , ceea ce consider a fi rezonabil daca piesele si manopera sunt si calitative. Nu vreau sa ma prajeasca vreun smecher cu vreo chinezarie ieftina vanduta in chipo de kit original. Si mie mi s-a facut o oferta pe Ashika . Credeam ca-s japoneze , dar sunt italiene. Nu stiu daca este de bine sau de rau acest lucru. Am discutat si cu un mecanic de Ford si mi-a spus ca din punctul lui de vedere trebuie schimbat doar discul care pare sa fi fost fortat . Mi-a zis ca in cariera lui de mecanic , nu a vazut placa de presiune stricata la acest model de masina . Placa si rulmentul le considera moft , daca nu dau semne si in cazul meu nu dau . Voi cauta un disc cat mai bun , desi nimeni nu pare sa aduca doar discuri , eventual voi schimba si rulmentul de presiune cu unul Sachs ( am gasit la 120 ron ) , iar placa de presiune va fi verificata vizual si doar in cazul in care sunt probleme am sa o schimb. Ce este pe masina este mult mai bun decat piesele aftermarket. In cazul meu a fost eroare personala in care am fortat discul si atat. Va tin la curent cu evolutia si rezolvarea problemei . Inca aleg intre variante. Am gasit un HD de la EXtreme Outbach in afara , undeva pe la 300 euro. Sa vad cat face transportul . Poate ma lipesc .

Marius , legat de Domar si eu am cumparat de la ei si au fost primii contactati , insa dupa programul lor de cautare mi-au dat doar variante pe original la 1200 ron discul de ambreiaj. In aceste conditii unul HD pare o optiune castigatiare :grin:.

Editat de FordRanger
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare