Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

avantaje/dezavantaje KIT DE inaltare

ph98him

Postări Recomandate

buna seara dragi colegi,

sunt posesorul unui jk rubicon 2.8 d 2011..

as vrea sa aflu niste pareri pro sau contra montarii unui chit de inaltare..

masina din punctul meu de vedere este f capabila cu suspensia originala pt ceea ce fac eu(soft si mediu)...ce i drept am avut momente cand am ramas suspendat in teren(nu f multe:))...insa imi place f mult tinuta de drum a masinii fara nici o modificare a suspensiei..analizez si faptul ca fabricantul a stiut ce a construit si daca ar fi considerat ca este nevoie de o garda mai mare fata de sol atunci ar fi facut modificari in acest sens..intrebarea mea este daca MERITA montat un chit de inaltare sau nu?

va multumesc!

Editat de Astral
MERITA, nu se merita ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=740241&viewfull=1#post740241
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: avantaje/dezavantaje chit inaltare

Incearca sa fii putin mai precis atat in ceea ce vrei sa comunici, cat si in exprimare ca sa primesti cele mai bune sfaturi, dar si ca sa nu repetam istoria cu "cea mai buna statie".....

La ce ma refer ?

1- Cand spui "chit" de inaltare, noi nu intelegem daca te referi la suspension-lift (deci arcuri+amortizoare), body-lift (deci doar bucse) sau te referi la acele talere /flanse care se pun deasupra arcurilor ?!?

2- Nu e foarte clar daca tu chiar ai nevoie de o inaltare a masinii, nu intelegem pentru ce fel de teren crezi tu ca MERITA sau nu o inaltare a masinii si atunci nu intelegem ce am putea sa-ti raspundem.....

Daca ti-ai luat Wrangler-ul doar pentru a ajunge cu el la serviciu si in week-end doar pana la vreun hotel/pensiune aproape de o sosea asfaltata, atunci nu, nu MERITA niciun fel de inaltare....Nici macar pentru drumuri forestiere....

Link spre comentariu

jeep ul l am luat strict pt offroad..daca asta e curiozitatea ta:d..

cand spun CHIT de inaltare ma refer la ceva profi...am scris ca fac soft si mediu offroad..deci..mai putin pe sosea..doresc argumente pt a inalta masina(indiferent in ce mod intelegi tu)....daca mi le poti da ti as fi recunoscator...daca nu..astept un raspuns de la cineva cu mai multa experienta in rubicoane:))..

ms!

Link spre comentariu

Sa zicem ca un argument pro ar fi acela de a micsora sansele sa ramai suspendat.....?

Later edit :

http://dexonline.ro/definitie/kit

http://dexonline.ro/definitie/chit

Ca sa eliminam orice confuzie am corectat titlul topicului.....

Editat de Astral
Link spre comentariu

Raspunsul ti l-ai dat singur cand ai ramas suspendat.Rubiconul este o masina capabila gandita bine.Un cm face diferenta intre a trece sau a suna un prieten sau intre a face o doamna sa te iubeasca sau sa te urasca.:ha:, deci conteaza.

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

Re: avantaje/dezavantaje KIT DE inaltare

n au fost multe momentele in care am ramas suspendat raportat la cate iesiri am facut cu aceasta masina...blocantul fata face minuni si troliu are si el meritul lui in acele momente....tb doar sa ai cu ce si sa stii sa ti folosesti echipamentele din dotare(ca tot ai vb si despre femei:)))

Link spre comentariu

Jeepul tau e si el o masina ca alte masini de teren. Roti mai mari prind bine la orice masina de teren asa ca si tu esti aci.

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Link spre comentariu

Poate, daca te-ai stradui un pic sa scrii corect, ai fi mai usor de inteles. Chiar daca aici este un forum 4x4, nu inseamna ca se fac derogari de la scrierea corecta. Ti s-a mai spus si vad ca te doare fix in pix.

Pe de alta parte: sunt doua motive pentru care inalti masina (SL sau BL), ori o faci ca "sa arate bine" ori o faci ca sa iti incapa roti mai mari.

De ce ai nevoie de roti mai mari? Pentru a mari garda la sol. Fiind vorba de o masina cu punti rigide fata-spate, aceasta e singura modalitate (excluzand inlocuirea puntilor cu punti portale)

Cat de mari sa fie rotile? Daca vei avea rabdare sa mai citesti nitel pe aici, ai sa gasesti in mai multe topicuri recomandari (avizate) in legatura cu diametrul maxim pe care il suporta puntile masinii tale, in configuratie stock (Jeep fiind una din putinele masini care pot fi gasite in nenumarate configuratii punti-transmisie).

Iar acum, discutand strict pe titlul topicului: " avantaje/dezavantaje kit de inaltare":

- avantaj: poti monta roti de diametru mai mare marind astfel garda la sol.

- dezavantaj: de multe ori, un simplu kit de inaltare, (arcuri+amortizoare), nu este suficient. Sunt mari sanse sa descoperi ca ai nevoie si de alte modificari pentru a recastiga stabilitatea masinii (in primul rand) sau pentru a nu schimba cruci cardanice la fiecare 500km (nu ai specificat nici macar daca masina e lunga sau scurta, conteaza foarte mult).

In final, singurul care poate decide daca merita sau nu sa faci aceasta modificare esti tu (sau buzunarul tau), in functie de ce vrei sa faci cu masina.

Din acest motiv, iti mai fac odata recomandarea: ai rabdare si citeste tot ce crezi ca te-ar putea interesa despre masina ta si despre modificarile pe care vrei sa le faci. Iar dupa ce ai terminat de citit, vino si pune intrebarile punctual (strict nelamuririle care ti-au ramas). Ai sa vezi ca vei avea foarte putine intrebari de pus...

Editat de Astral

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

Link spre comentariu

nu vreau sa fiu nepoliticos insa..imi spui mie sa scriu corect si tu te adresezi cu VIN-O???

inafara de a omite sa pun cratima si probabil o denumire a unei statii pe care tocmai ce am cumparat o nu cred ca am facut o greseala gramaticala..

in fine..nu dau importanta observatiilor tale dar iti multumesc ca te ai straduit sa mi dai un raspuns mai elaborat!

Link spre comentariu

nu vreau sa fiu nepoliticos insa..imi spui mie sa scriu corect si tu te adresezi cu VIN-O???

inafara de a omite sa pun cratima si probabil o denumire a unei statii pe care tocmai ce am cumparat o nu cred ca am facut o greseala gramaticala..

in fine..nu dau importanta observatiilor tale dar iti multumesc ca te ai straduit sa mi dai un raspuns mai elaborat!

Tocmai ca esti total nepoliticos.

Daca acest forum are si cerinte legate de scrierea cat mai corecta, atunci si tu trebuie sa respecti aceste cerinte.

Toti mai gresim dar macar recunooastem si corectam greselile.

Nu iti mai bate joc de cititorii forumului prin postarea de mesaje aiurea scrise fara litera mare la inceput de propozitie, fara cratima etc iar daca decizi ca sa nu dai importanta observatilor moderatorilor si administratorilor acestui forum, atunci iti sugerez sa cauti alte forumuri unde se permit astfel de ignorante.

Link spre comentariu

draga mita ai avut jeepu tj inaltat cu anvelope de 35 dar cu motor de 2,5 benzinar in iesirile pe care le am facut impreuna anul trecut ai vazut n masini pregatite gen nissan patrol y60 , 61 suzuki vitara ,toyota .ims m461, pajero le ai vazut la lucru pe toate oare nu ti ai facut o idee, ce vrei de l

a noul tau jeep ,vrei forestiere lasal, asa vrei ceva mai dificil modifical si ai la trasee dabia te astept sa vad potenta noii achizitii bafta

vrei inaltare ok

jeep rubicon punti dana 44 fata spate ok

intrun regim mediu de folosire nu cel mai extrem dar nici sosea dana 44 rubicon undeva maxim anvelope 35 uri binenteles inaltata

avantajele leai vazut in teren in decursul anului trecut vrei mai multe exista forumuri dedicate jeep in toata lumea internetul si spor la treaba mitulica

Editat de lucica
Patrol 3,3L
Link spre comentariu

draga lucica,

stim cu totii ca tu esti un fan impatimit PATROL..dar pt traseele pe care le am facut impreuna si pe cele pe care le voi face nu cred ca se justifica inaltarea...in cel mai rau caz,daca raman suspendat folosesc troliu..sau apelez la un prieten..

Link spre comentariu

ramai suspendat folosesti troliu de acord dar depinde cit de suspendat vei ramine sar pute sa mai lasi in urma cite ceva, in privinta fan patrol ok dar am avut si pajero jeep grand cheroche si altele si chiar leam folosit ,vrei s a LE AI PE TOATE INTRO MASINA STANDARD CU PARERE DE RAU NU SE POATE

Patrol 3,3L
Link spre comentariu

...intrebarea mea este daca MERITA montat un chit de inaltare sau nu?

...dar pt traseele pe care le am facut impreuna si pe cele pe care le voi face nu cred ca se justifica inaltarea...

Pai cred ca deja ti-ai raspuns singur...

Link spre comentariu

dragii mei,

imi pare rau ca unii dintre voi v ati format o impresie gresita despre mine..nu sunt arogant chiar deloc insa ma irita faptul cum tratati voi(unii) pe noii veniti pe acest forum..va preocupa mai mult barfa decat sa dati sfaturi utile..recunosc ca sunt si persoane pe acest forum de la care am avut multe de invatat(aleen jeep,lucica..)carora le multumesc..

drept urmare..fiind in saptamana mare..va rog sa ma iertari daca v am suparat cu ceva..

sarbatori pascale fericite va doresc!

Link spre comentariu

Total OFF:

draga lucica,

stim cu totii ca tu esti un fan impatimit PATROL..dar pt traseele pe care le am facut impreuna si pe cele pe care le voi face nu cred ca se justifica inaltarea...in cel mai rau caz,daca raman suspendat folosesc troliu..sau apelez la un prieten..

----------------------------------------------------------------

Eu chiar nu ma pricep deloc la kit-uri de inaltare dar am o problema cu empatia,sunt cam sensibil.

Stii,de aici de la mine din sat se vede cristal ca ai o convingere vis-a-vis de inaltare si atunci eu ma intreb,de ce ai intreba retoric? Eu intreb,eu raspund: am convingerea ca ai vrut doar sa te lauzi cu :jp1

Stii vorba aia,cand 2-3 iti spun ca esti beat,chiar daca n-=ai baut nimic,mergi si te culca fiindca esti beat!?

E doar parerea mea,sper sa nu te superi si sa o vezi doar ca o parere.

Bafta!

Link spre comentariu

am deschis acest topic tocmai pt a afla mai multe pareri pro si contra de la experimentati in ale off road ului...eu am deja o parere in acest sens insa mai multe sfaturi nu strica niciodata..

omul cat traieste invata!!!

Link spre comentariu

ce va place caterinca:)

parere personala :) pune un kit de suspensie dedicate de la ce firma vrei tu cu + 2 inci/toil...etc

acum pe masina cred ca ai gume echivalent cu un 32 inci,dupa ce pui kit-ul vei putea folosi 35-uri presupun

daca nu si ai 31 actualmente tot asa vei folosi apoi 33-uri

daca vrei parere de om posesor de kit dedicate,eu l-am pus exact pentru ca am rigida fata si spate si am vrut cumva sa imi maresc garda la sol,iar la rigide,garda nu e de la bara fata ARB ci de sub oala puntii acolo unde e busonul de la diferential(la mine e patrol de exemplu)

asa ca la mine a functionat ridicarea prin kit OME de +5cm, am ridicat efectiv masina de fata cu 37mm, tinand cont ca si bara e de metal de vreo 65 kg si troliul undeva la 40kg,proiectoare,ocheti...etc deci pe botul masinii undeva la 100kg lejer

cam astea ar fi avantajele pe care le vad eu la mine,pe langa cele de conduit a masinii care se simte bine cu suspensia aferenta,ca oricum aia care era pe masina era zob.

dezavantajul este pretul dar asta e parere personala.

pentru ca la mine masina e scurta am mai avut nevoie de inca doua "chestii" adica un kit de coborare cutie de viteze pentru a corecta pozitia crucilor cardanice raportate pe pozitia arborelul cardan si un custer kit pentru bratele fata,stii tu...relocarea puntii datorita ridicarii pentru a nu ramane adunata sub masina...etc detalii le stii sau daca nu le stii ,le gasesti explicate pe net mai bine decat pot eu sa iti explic.

restul e poveste si tine de tine ce vrei. eu oricum la orice masina pe care o voi lua de acum in colo de acest tip ii voi pune kit de inaltare afferent,ca asa vreau si as aimi place:)

Link spre comentariu

... ce va mai place :ha:

"Ce este BUN pentru MINE, poate NU este bun si pentru TINE !"

... aceste cuvinte le-a spus regretatul Oresti Marmara... dar ca sa continuam ideea si marele adevar in ceea ce a spus prin aceste cuvinte, va invitam sa nu va luati dupa X sau Y , ci sa ganditi voi insiva ceea ce este mai bun si util pentru voi !

@ph98him: tu faci un offroad SOFT ... asta in intelegerea generala a membrilor acestui forum, daca ai face un offroad MEDIU ... ai cam sta toata ziua la mana altora sa te trolieze / scoata pe roti, ca sa definim totusi niste termeni care ar trebui sa ii intelegi:

SOFT: - forestiere, plimbare pe dealuri, paduri si cateva treceri mai usoare ( sa spunem ca este un echivalent al Clasei STANDARD din competitii ) .. pt asta este perfecta echiparea Wranglerului tau din fabrica si ai avantajul mare ca vine echipat inclusiv cu blocanti si bara stabilizatoare decuplabila.

MEDIU: - aici deja ar trebui sa ai masina echipata corespunzator ( un KIT de inaltare, un troliu, niste anvelope minim M/T...) - oarecum echivalentul Clasei OPEN din competitii.

EXTREM: - ai de bagat multi bani in masina ca sa aspiri la acest nivel ( probabil inca odata cat costa masina de noua ).

... privitor la KIT-uri de inaltare: DA iti sunt necesare si recomandate:

- pt a face si un offroad MEDIU;

- pt a putea monta niste roti cu un diametru mai mare;

- pt a putea flexa mai bine;

- pt a nu ramane suspendat la trecerea unor ravene mai adanci si inguste;

- pt considerente de DESIGN al masinii;

... si multe alte pareri.

Dezavantaje: APAR in momentul in care montezi un KIT nepotrivit/ prea mare pentru necesitatile tale, atunci risti sa pierzi din stabilitatea masinii pe drumuri asfaltate, respectiv o crestere a uzurii in articulatii.

KIT-urile recomandate pt masina ta sunt cele de 2.5" / 3.5" care vin complete ( arcuri fata + spate, amortizoare fata + spate, cu relocarile pt track-baruri si conducte de frana si optional schimbarea amortizorului de directie )

Personal NU sunt adeptul montarii de Flanse distantiere peste arcurile masinii, sau a KIT-urilor tip Body Lift care sunt mai mult de Design pt strada deoarece NU imi ridica garda la sol a sasiului ( doar imi ridica caroseria masinii de pe sasiu pt a putea sa montez niste roti mai maricele fara sa imi atinga in aripi ).

Cu stima,

WorldSCAPE

JeepMania.ro

Editat de worldscape

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

Eu zic sa te dai cu masina asa cum este pana "iti ramane mica".

Doar tu poti sa simti cand vine acest moment si continuarea va veni in mod firesc tot de la tine si nu de pe forum: o lasi mai moale/anvelope mai agresive/kit inaltare/alta categorie de masina.

Spor la batut coclaurile.

PS: si ca sa parafrazez o vorba de pe aici de pe forum: cu cit va fi mai mare kitul de inaltare, cu atit va fi mai mare utilajul care te va scoate din "dificultate".

PS2: Si ca sa raspund strict la intrebare...

Avantaje: creste capacitatea de trecere in teren pentru ca masian e mai inalta; niste amortizoare mai bune filtreaza mai bine denivelarile si iti dau flex mai bun

Dezavantaje: masina nu mai e street legal, esti mai sarac cu citeva mii de euro,posibil uzura mai rapida in articulatii/cardane/directie, capacitate ei de "trecere" pe strada scade (stabilitatea in curbe sau la testul elanului/capacitatea de frinare)

Editat de georgei23
Link spre comentariu

... capacitate ei de "trecere" pe strada scade (stabilitatea in curbe sau la testul elanului/capacitatea de frinare)

Aici as completa eu, din experienta proprie: comportamentul onroad se imbunatateste incredibil fata de o suspensie stock si mai veche. O data pentru ca este o suspensie noua, si a doua pentru ca este gandita sa faca treaba mai buna in diverse conditii. Daca te limitezi doar la schimbarea suspensiei, fara body lift si altele, pentru aplicatii soft aproape ca nu este necesara "latirea" masinii, mai ales daca pui gume mai mari si mai late decat stock. Cel mult pui niste flanse de calitate, maxim 30mm, daca nu te impaci cu noul feeling.

Link spre comentariu

Eu comparam o suspensie stock cu una mai înaltă cu 2-3" în aceeași condiție și de aceeași calitate. Una noua chiar și mai înaltă cu 2-3" clar ca e mai buna decit una stoc mai veche și eventual de o calitate mai proasta sau cu o tehnologie inferioara. Eu la Grand am făcut upgrade la amortizoarele stock cu unele Bilstein, lift zero, insa cu îmbunătățire evidenta a ținutei de drum a masinii.

Editat de georgei23
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare