Cornel4x4 Postat Aprilie 11, 2015 Partajează Postat Aprilie 11, 2015 Domnilor colegi forumisti apelez la voi deoarece am nevoie de informatii. Am nevoie de o linie audio pt masina si nu imi place sa ma duc la "meseriasi" sa-mi recomande ceva fara ca macar sa am minimum de informatii. Adica nu vreau sa dau bani pe ce imi recomanda ei ca ar fi bun cand de fapt imi dau ce au ei in plus pe stoc de 3 ani. Desigur inainte de a apela la forum am citit "n" alte forumuri si site-uri in cautare de info. Totusi nu sunt lamurit. Asadar bugetul e in jur de 2000 lei +- dar cred ca mai degraba +. Masina e Nissan Pick-up Kingcab. Urmeaza sa ii fac izolatia fonica, vibratii( sound deadening ), termica si alte imbunatatiri. Vreau sa am un sunet placut, nu cel mai tare din parcare, dar placut, clar, limpede in cabina. Nu ascult manele si nu dau petreceri cu muzica din masina pe balta la gratar dar asta nu inseamna ca trebuie sa fiu cel mai mic din parcare..... :grin::grin::grin: Pe puncte: 1. Playerul Din ce am studiat eu am ajuns la concluzia ca un player/radio bun incepe de pe la 500 lei. Ca ar trebui sa fie Alpine, Clarion sau Pioneer ( inclin spre Alpine) si ca ar conta la el puterea, acel 4x50W RMS( unde 4 = numarul de canale si 50 W RMS = puterea pe care o emite in mod constant), sa aiba tranzistori Mosfet- cica sunetul e mai clar. Sa aiba functii de balans inalte, medii, joase ....etc. Desigur playerul mai are si alte functii care il fac mai scump sau mai ieftin( bluetooth, usb..etc) Acestea nu ma intereseaza ci ce caracteristici sunt raspunzatoare de calitatea si volumul sunetului. 2. Boxele Tot din ce am citit am inteles ca boxele se aleg in functie de player, mai bine zis de puterea RMS. Adica daca playerul are 4x50W RMS boxele sa aiba cel putin 60 W RMS. Aici nu am inteles, de ce asa? Care-i principiul, cauza..etc? Tot despre boxe am vazut ca sunt boxe+tweeter, boxe coaxiale( 2 cai) si cateva chiar 3 cai. Din ce am citit unii spun ca la unele masini se potrivesc mai bine coaxiale , la altele cu tweeter.... De ce? Am gasit si un raspuns: Tweeterele scot sunetele inalte, boxele sunetele medii si ar fi mai clar ca aceste categorii de sunete sa vina spre urechea ta din locuri diferite spre deosebire de boxele coaxiale ( cu tweeter incorporat ) care emit inaltele si mediile catre ureche din acelasi loc. Intrebarile mele sunt: chiar asa e? diferentele sunt semnificative? Daca e asa nu ma deranjeaza deloc sa creez incinte pt tweetere pe stalpi. Pot face rost de inele din MDF (lemn) si sa incerc sa fac incinte din fibra de sticla, ar fi un nou proiect:grin::grin::grin: Dimensiunile nu sunt o caracteristica limitanta. Pot adapta inele pt montaj etc Ce alte caracteristici ar mai trebui sa urmaresc la boxe? magnetul - sa fie mare, mic?...neodinium? Membrana din ce materiale?... etc 3 Statia Aici chiar ca nu stiu nimic....please help:hl:hl:hl Vreau sa fie buna, fiabila 4 Subwooferul Din moment ce am renuntat la scaune in spate acum am doua spatii in lateralul masinii care urla sa le umplu. Un spatiu cu statia si unul cu subwooferul . Fiecare subwoofer are nevoie de o incinta inchisa sau deschisa in functie de caracteristici. Incinta deschisa daca vrei sa "bubuie" tare sau inchisa daca vrei calitate. Incinta ( desigur inchisa) o fac eu din mdf+fibra de sticla, custom sa se potriveasca la spatiul din masina. Nu-mi plac cutiile patrate, trapezoidale, cilindrice etc care mi-ar ocupa spatiul din masina ineficient. Dar pt ca vreau sa fac eu cutia am nevoie sa stiu cat de mare trebuie sa fie in functie de subwoofer. Adica cat sa fie volumul cutiei in litri in functie de caracteristicile subwooferului. Pt simplificare: Din ce am citit un subwoofer bun ar trebuie sa aiba mimim 300 W RMS. Mai putin de atat nu-si face treaba. Asa e? Si din motive ergonomice inclin catre diametrul de 8 inch. Nu exclud totusi nici 10 inch daca diferenta de diametru este un factor atat de important 5. Condensator......iarasi????? help. Tot ce stiu e ca stocheaza curent pt atunci cand consumul sistemului depaseste capacitatea bateriei. De ce putere in sus e nevoie de condensator? O statie si un subwoofer de 300 W au nevoie de condensator? Va rog sa umpleti golurile si spuneti si de ce. Nu doar: "Ia-ti playerul ala ca ii mai bun si eu il am pe masina de 3 ani si merge..." sau boxele alea ca-s mai bune... spune-ti si de ce. In principal m-ar multumi daca a-ti completa golurile la categoria de caracteristici minime pe care trebuie sa le aiba componentele sistemului audio pentru un sunet de calitate. Cred ca aceasta discutie ar interesa pe multi nestiutori ca mine ce isi doresc un sunet de calitate in masina, nu doar sa le zdrangane tabla si geamurile. Si mai ales nu isi doresc sa fie pacaliti de "meseriasi" si consilieri on-line sau telefonici ale site-urilor de specialitate ce recomanda produsul x doar pt ca e mai scump sau ca sta de mult pe stoc. Citind alte forumuri am intalnit multe comentarii cu oameni care au cumparat la recomandarea vanzatorilor fara sa stie ce cumpara. Daca in ce e mai sus am scris si vreo prostie va rog corectati-ma! Multumesc anticipat! 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Aprilie 11, 2015 Partajează Postat Aprilie 11, 2015 (editat) Re: Cum aleg un player+boxe+statie+subwoofer in functie de caracteristici? 1. 99% din playerele de pe piata au 18-20w RMS pe canal. Principiul meu pana acum a fost ori cumperi ceva care stie si procesare (filtrare activa), ori cumperi cel mai ieftin player pe care o sa-l gasesti, de brand ok si cu functionalitate minima de care ai nevoie, cum ar fi: Bluetooth, USB, 2-3 perechi de iesire RCA etc etc. Discutia legata de calitate merita lasata balta, vorbim de convertoare D/A slabute in mai toate cd-playerele la care ne putem gandi intr-un buget de 2000 ron. Recomandari de achizitie: vrei ceva mai high-end? Cauta S/H. Vrei nou? Minim necesar o pereche de iesiri RCA, filtru HPF (elimina bass-ul) si LPF (elimina inalte si medii) si USB. 2. Boxele...De preferat sistem de componente, adica difuzor de midbass si difuzor de tweeter, in fata coaxialelor. Motive: filtre mai bune, tweeter de dimensiuni mai generoase, de cele mai multe ori midbass mai puternic. Ar mai fi de discutat de ce nu coaxiale, discutam daca simti ca vrei mai multe explicatii. Cu 400-500 lei cumperi ceva ok, daca depasesti, deja intri in teritoriul unde ai putea cumpara un procesor de sunet, difuzoare mai destepte (dar mai ieftine decat un set de componente) etc etc. Helix Dark Blue 62 sunt o varianta superba pentru cerintele tale, au cel mai placut tweeter dintre toate componentele entry. Cel mai important lucru de avut in vedere: pregatirea usilor. Adica, montaj solid pe tabla usii, exclus pe panoul de usa, un minim de insonorizare (acoperire aproximativ 50% a tablei e mai mult decat suficienta, asta am aflat dupa ce am blindat masina veche si apoi am facut una cu minim necesar, fara mari diferente) si inchiderea tuturor spatiilor din tabla interioara a usii, ca sa transformi practic usa intr-o incinta. Apoi, foarte important e ca difuzoarele sa fie fazate corect ACUSTIC. Asta inseamna ca poate pe o parte trebuie inversate bornele de + cu -, cand ajungi in punctul ala o sa iti dau mai multe detalii. Recomandari de achizitie: difuzoare noi. 3. Partea de amplificare mi se pare simpla. O alegi dupa ce alegi difuzorul, preferabil aceeasi putere cu difuzorul, sau mai mult. Alte cerinte ar fi sa incapa in spatiul disponibil si sa fie o firma ok. Mergi pe S/H aici, amplificatoarele fie functioneaza, fie nu. 4. Cat de mult spatiu ai disponibil? In functie de spatiu poti alege difuzorul si tipul de incinta (bass-reflex sau sealed). Aici incap discutii mai multe. 5. Condensatorul e inutil, cheltuie mai bine banii pe altceva. 6. Kit de cabluri bun. Daca vrei, poti merge pe solutia cablu de sudura, cabluri RCA cumparate extra, sau un kit gata facut. In functie de putere alegi cat de mare sa fie, oricum, mai mic de 25mm^2 nu are rost. 7. Pentru insonorizare e suficienta o acoperire aprox 50% a tablei. Podeaua in general e solida si bine izolata, iar locurile in care tabla este presata in diverse forme sunt solide prin constructie, nu e nevoie sa fie insonorizate. 8. Rezultatul final se compune din 5% produs, 90% instalare, 5% bere. Surse: 9 ani de car audio, cateva campionate de sound pressure castigate, cateva competitii de sound quality castigate cu difuzoare de $50 in fata a difuzoare de $500. Editat Aprilie 11, 2015 de ssrli 3 '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nenea1973 Postat Aprilie 11, 2015 Partajează Postat Aprilie 11, 2015 Re: Cum aleg un player+boxe+statie+subwoofer in functie de caracteristici? WAW!!!! TARE NENE! Nu credeam ca exista atatea detalii pentru a pune muzica in masina ! Am memorat aproape tot . MULTUMIM ! Putini oameni impartasesc din experienta lor si ne ajuta .:g DACA UN LUCRU MERITA SA FIE FACUT , MERITA SA FIE FACUT BINE !! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timberland0910 Postat Aprilie 11, 2015 Partajează Postat Aprilie 11, 2015 Re: Cum aleg un player+boxe+statie+subwoofer in functie de caracteristici? 1. 99% din playerele de pe piata au 18-20w RMS pe canal. Principiul meu pana acum a fost ori cumperi ceva care stie si procesare (filtrare activa), ori cumperi cel mai ieftin player pe care o sa-l gasesti, de brand ok si cu functionalitate minima de care ai nevoie, cum ar fi: Bluetooth, USB, 2-3 perechi de iesire RCA etc etc. Discutia legata de calitate merita lasata balta, vorbim de convertoare D/A slabute in mai toate cd-playerele la care ne putem gandi intr-un buget de 2000 ron. Recomandari de achizitie: vrei ceva mai high-end? Cauta S/H. Vrei nou? Minim necesar o pereche de iesiri RCA, filtru HPF (elimina bass-ul) si LPF (elimina inalte si medii) si USB. 2. Boxele...De preferat sistem de componente, adica difuzor de midbass si difuzor de tweeter, in fata coaxialelor. Motive: filtre mai bune, tweeter de dimensiuni mai generoase, de cele mai multe ori midbass mai puternic. Ar mai fi de discutat de ce nu coaxiale, discutam daca simti ca vrei mai multe explicatii. Cu 400-500 lei cumperi ceva ok, daca depasesti, deja intri in teritoriul unde ai putea cumpara un procesor de sunet, difuzoare mai destepte (dar mai ieftine decat un set de componente) etc etc. Helix Dark Blue 62 sunt o varianta superba pentru cerintele tale, au cel mai placut tweeter dintre toate componentele entry. Cel mai important lucru de avut in vedere: pregatirea usilor. Adica, montaj solid pe tabla usii, exclus pe panoul de usa, un minim de insonorizare (acoperire aproximativ 50% a tablei e mai mult decat suficienta, asta am aflat dupa ce am blindat masina veche si apoi am facut una cu minim necesar, fara mari diferente) si inchiderea tuturor spatiilor din tabla interioara a usii, ca sa transformi practic usa intr-o incinta. Apoi, foarte important e ca difuzoarele sa fie fazate corect ACUSTIC. Asta inseamna ca poate pe o parte trebuie inversate bornele de + cu -, cand ajungi in punctul ala o sa iti dau mai multe detalii. Recomandari de achizitie: difuzoare noi. 3. Partea de amplificare mi se pare simpla. O alegi dupa ce alegi difuzorul, preferabil aceeasi putere cu difuzorul, sau mai mult. Alte cerinte ar fi sa incapa in spatiul disponibil si sa fie o firma ok. Mergi pe S/H aici, amplificatoarele fie functioneaza, fie nu. 4. Cat de mult spatiu ai disponibil? In functie de spatiu poti alege difuzorul si tipul de incinta (bass-reflex sau sealed). Aici incap discutii mai multe. 5. Condensatorul e inutil, cheltuie mai bine banii pe altceva. 6. Kit de cabluri bun. Daca vrei, poti merge pe solutia cablu de sudura, cabluri RCA cumparate extra, sau un kit gata facut. In functie de putere alegi cat de mare sa fie, oricum, mai mic de 25mm^2 nu are rost. 7. Pentru insonorizare e suficienta o acoperire aprox 50% a tablei. Podeaua in general e solida si bine izolata, iar locurile in care tabla este presata in diverse forme sunt solide prin constructie, nu e nevoie sa fie insonorizate. 8. Rezultatul final se compune din 5% produs, 90% instalare, 5% bere. Surse: 9 ani de car audio, cateva campionate de sound pressure castigate, cateva competitii de sound quality castigate cu difuzoare de $50 in fata a difuzoare de $500. nu stiu de ce zici ca un condensator e inuitil , ca eu pana sa montez unul de calitate am prajit 2 alternatoare cu sub-ul asta Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Aprilie 11, 2015 Partajează Postat Aprilie 11, 2015 (editat) Re: Cum aleg un player+boxe+statie+subwoofer in functie de caracteristici? Nu am raspunsurile pentru orice, dar pot sa iti spun cateva alte lucruri: Am folosit zi de zi aprox 1000w clasa a/b timp de 3 ani, fara probleme, cu concursuri unde foloseam 2 acumulatori si putere masurata de 3600w, fara da ard alternatorul. Poate cand s-a montat condensatorul au fost facute mai bine unele contacte. Alternatorul in orice caz nu l-ai ars cu subwooferul, l-ai ars cu amplificatorul. Si esti printre foarte putinii care am auzit sa-si fi ars alternatorul cu sistemul de sunet. Editat Aprilie 11, 2015 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cornel4x4 Postat Aprilie 13, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2015 (editat) Re: Cum aleg un player+boxe+statie+subwoofer in functie de caracteristici? @ssrli Multumesc pt raspunsuri! Voi tine cont de sfaturile tale 1.Cu playerul m-am cam lamurit.Voi lua un Alpine second-hand cel putin cde-9882ri sau mai bun. 2. Boxe Helix... vad ca multi le lauda si au un pret omenesc. Dar cate??? 2 sau 4. Ajung 2 boxe in usi? Sau mai configurez si pt 2 boxe in spate( tot cu tweetere sau merg coaxiale)?. Tweeterele le pun pe stalpi in fata sau pe usa ca in poza? Asa arata cabina la Nissan Pickup Kingcab. In spate acel spatiu este si in stanga si in dreapta, acolo au fost cele 2 scaune rabatabile. Adancimea este destul de mare 10-12 cm. E loc suficient pt o cutie custom de subwoofer si statia in partea cealalta. 3. Subwoofer cred ca Helix Precision P 8W SVC4 sau Helix Esprit E 10W DVC2 unul scrie ca cere cutie de 18 L iar celalalt de 28 L. Sunt abordabile ca dimensiune. 4. Statia. Ce statie ai alege pt suburile astea? -Helix Precision P 8W SVC4 -Helix Esprit E 10W DVC2 Editat Aprilie 13, 2015 de Cornel4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 Re: Cum aleg un player+boxe+statie+subwoofer in functie de caracteristici? 2. 2 boxe in usi sunt suficiente. Ideea mea a fost tot timpul ca muzica vine din fata, asa e si la concert, asa e si la opera. Deci boxe in fata sunt tot ce trebuie. Locatia de montare a tweeterului foarte neinspirata. Tweeterele vrei sa fie cat mai sus si in fata ta, pentru ca peste 1000Hz, urechea incepe sa perceapa si "inaltimea" sunetului. De preferat pe stalpi. Si de preferat orientate direct spre tine pentru ca 90% din tweeterele din seturi de componente se descurca foarte bine on-axis (direct spre tine), dar off-axis incep sa piarda din raspunsul in frecventa si atunci nu ai mai facut nimic. Aici in poza apare raspunsul in frecventa al unui tweeter serios, se poate vedea ca la 30* off-axis, raspunsul in frecventa peste 3kHz are de suferit. http://medleysmusings.com/wp-content/uploads/2013/02/Kef-R300-Drive-Unit-Tweeter-Frequency-Response-0-30-60.png Cu usile in schimb pare usor de lucrat, poti monta solid de usa difuzorul, ai doar 2 gauri de inchis. 3. Volumele care le-ai vazut sunt volumule de aer echivalente cu greutatea necesara sa comprime suspensia difuzorului 1mm. Volumele ideale se calculeaza. Esprit 10 nu mi se pare ok, din moment ce are nevoie de 55L pentru o incinta sealed optima si raspunsul in frecventa nu e stralucit, sub 57 Hz incepe sa fie atenuat. P8 e si mai rau, intr-o incinta de 4L incepe sa fie atenuat sub 117Hz. Un difuzor de 10 inch in incinta inchisa cred ca va fi suficient pentru tine. Din ce vad preturi noi, ma cam speriu, caut ceva si care nu e prin magazinele online ca sa iti pot da o varianta. '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cornel4x4 Postat Aprilie 14, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2015 Re: Cum aleg un player+boxe+statie+subwoofer in functie de caracteristici? Ok, tweeterele pe stalpi. Presupun ca trebuie sa le montez cu bataie incrucisata, nu? Despre subwoofer mai caut si eu sa ma informez dar astept si sugestia ta... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Aprilie 15, 2015 Partajează Postat Aprilie 15, 2015 (editat) Re: Cum aleg un player+boxe+statie+subwoofer in functie de caracteristici? Nici o bataie incrucisata :ha1 Vrei sa fie on-axis pentru tine. Pasagerii sa-si ia masina si sistem daca vreau muzica :ha1 Poti indrepta putin spre pasager tweeterul dreapta, pentru ca e mai off-axis pentru pasager decat tweeterul stanga. Editat Aprilie 15, 2015 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timberland0910 Postat Aprilie 15, 2015 Partajează Postat Aprilie 15, 2015 Re: Cum aleg un player+boxe+statie+subwoofer in functie de caracteristici? Ok, tweeterele pe stalpi. Presupun ca trebuie sa le montez cu bataie incrucisata, nu? Despre subwoofer mai caut si eu sa ma informez dar astept si sugestia ta... poate te ajuta , uite ce am montat eu in patrol : http://store.falcon.ro/produse/221-car-audio/185-difuzoare/1244-kicker-40css654difuzoare-pe-componente-seria-cs-diametru17-cm-putere-300w100w.html astea pe fata http://store.falcon.ro/produse/221-car-audio/185-difuzoare/947-kicker-ds693-seria-ds-difuzoare-3-cai-140w-6x9-16x24-cm.html si astea pe spate De sunat suna demential , au un bass profund .Pe fata am avut nevoie de inele de 1 cm , deoarece la patrol nu prea este spatiu in usile din fata, iar in usile din spate (de la portbagaj) am decupat doar panoul pt ca avea din fabrica decupajele in tabla si era precablat...ca si subwoofer daca voi pune voi opta pt un kicker activ care se monteaza sub scaunul soferului uite asta : http://store.falcon.ro/produse/221-car-audio/214-subwoofere-active/1005-kicker-hs8-hideawaysubwoofer-activ-compact-plugplay-8-150w.html Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Aprilie 15, 2015 Partajează Postat Aprilie 15, 2015 Re: Cum aleg un player+boxe+statie+subwoofer in functie de caracteristici? Tot din ce am citit am inteles ca boxele se aleg in functie de player, mai bine zis de puterea RMS. Adica daca playerul are 4x50W RMS boxele sa aiba cel putin 60 W RMS. Aici nu am inteles, de ce asa? Care-i principiul, cauza..etc? Pentru momentele de Peak Power, banuiesc ca o sa asculti muzica in format mp3, si rar o sa gasesti 2 melodii trase la acelasi nivel. Daca asculti in format FLAC/AAC nu cred ca o sa ai probleme. Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Aprilie 15, 2015 Partajează Postat Aprilie 15, 2015 Re: Cum aleg un player+boxe+statie+subwoofer in functie de caracteristici? Iti impartasesc unele idei poate ajuta cat de cat... 1.Cel mai multumit am fost de Alpine.Daca te hotarasti sa ramai la asa ceva nu o sa iti para rau. Binenteles ca vorbim de gama care se incadreaza in bugetul tau :wink: 2.Legat de boxe cea mai buna recomandare pana acum ti-a fost data de colegul @ssrli 3+4. Statia si subwooferul le alegi in functie de ce vrei cu adevarat sa scoti din instalatia de sunet. Binenteles alegerea sa fie in stransa legatura cu boxele de la punctul 2. Eu am ramas la o linie Infinity de care sunt super multumit. 5.Condensatorul e o componenta importanta . Pana sa pun un condensator de 1 Farad Dietz, odata ce volumul sarea de jumatate, la fiecare bass mai puternic imi faceau luminile de pe masina (faruri, stopuri , bord) ca instalatia de Craciun. Ulterior a murit bateria. Am pus alta baterie, condensatorul mai sus mentionat...si problemele au disparut. Iar ce spunea colegul cu alternatorul ars am auzit si eu caz similar, deci tu alegi. 6.Cablajele trebuie sa fie unele de calitate pentru a pastra calitatea sunetului oferita. In ceea ce priveste cablul ce alimenteaza statia, mergi pe unul mai gros si evita chinezariile ce au invadat piata, chinezarii care au un miez mult prea subtire existand posibilitatea sa se incinga mult prea tare. 7.Pana sa fac insonorizarea masinii am avut o calitate, acum este cu totul altceva. E ca diferenta dintre Logan si Mercedes. Am insonorizat usi, plafon, podea ...cam tot interiorul. Pe langa insonorizarea oferita, ajuta enorm la diminuarea tuturor vibratiilor venite de la muzica sau de la alt factor. Nu m-a interest ceva de varf si nici sa fac lucrare pt concurs de profil dar ca material insonorizant am ales STP, iar cateva poze am pus aici: http://forum.club4x4.ro/showthread.php?79432-Manual-de-spalat-interiorul-in-Terrano/page3 Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bogdan_g Postat Aprilie 15, 2015 Partajează Postat Aprilie 15, 2015 Re: Cum aleg un player+boxe+statie+subwoofer in functie de caracteristici? @pantzerrow, referitor la pct. 5 ... aveai o problema cu bateria. condensatorul nu ajuta cu nimic in situatia asta. are doar efect psihologic :) respect, bogdan. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pantzerrow Postat Aprilie 15, 2015 Partajează Postat Aprilie 15, 2015 (editat) Re: Cum aleg un player+boxe+statie+subwoofer in functie de caracteristici? @pantzerrow, referitor la pct. 5 ... aveai o problema cu bateria. condensatorul nu ajuta cu nimic in situatia asta. are doar efect psihologic :) respect, bogdan. Condensatoarele au rolul de a stabiliza tensiunea într-un sistem electric, atunci când în sistem exstă mai mulți consumatori puternici. Mai exact, atunci când un amplificator incepe să consume energie mai puternic, farurile și luminile din bord încep să pâlpâie. Amplificatorul este un consumator puternic de energie iar pentru a susține reproducerea sunetului clar, curat, fără distorsiuni are nevoie de o cantitate mare de energie într-un timp scurt iar această energie nu este întotdeauna disponibilă. Cand bassul "intra in actiune" fura din baterie pt termen scurt si intensitatea farurilor scade intrucat valorile sunt sub necesarul de care au nevoie consumatorii intr-un regim normal de lucru. Condensatorul, se incarca treptat din baterie, si cand bassul fura din curent, ia din condensator, nu direct din baterie, iar condensatorul ia apoi treptat din baterie inapoi, si tot asa mai departe. De aici probabil si "prajirea" unor alternatoare acolo unde nu s-a pus condensator. Acum depinde foarte mult si de puterea instalatiei. Cel putin in teorie... :h5 Editat Aprilie 15, 2015 de pantzerrow Azi refuzi sa participi la viata publica. Maine vei ajunge sa fi condus de inferiorii tai ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cornel4x4 Postat Aprilie 16, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2015 Re: Cum aleg un player+boxe+statie+subwoofer in functie de caracteristici? @timberland0910 Sunt un pic cam mari pt ce am eu nevoie...cred. 100 W RMS presupun ca necesita statie care sa amplifice aceste boxe.... Multumesc oricum de sugestie am in plan sa achizitionez in viitorul, sper eu nu prea indepartat un Y61 LWB pentru expeditii si cred ca o sa am mai mult loc sa instalez chestii muzicale. @ssrli Corect, masina mea deci totul pentru mine....:uameni. Nevasta mea daca vrea muzica sa-si ia.. :ha1:ha1:ha1 @ DKV Am inteles..Multumesc de raspuns! @pantzerrow Interesant topicul tau, cam la ce ai facut tu m-am inhamat si eu. Voi folosi tot materiale de la STP doar ca n-o voi acoperi asa de mult cu multistatul asta de cauciuc. Voi acoperi cam 50-60%. In schimb ma gandesc ca o voi acoperi 100% cu Silent Coat Noice Izolator 8mm si pasla sub mocheta cum ai pus tu. Despre condensator. E singura componenta pe care o am deja. Si daca il am si a fost gratis cred ca o sa il si montez. Vad ca parerile sunt impartite: ba ca-i bun, ba ca-i inutil. Presupun ca rau nu face... Va multumesc tuturor pt interventii! Opiniile voastre sunt apreciate, ma ajuta sa nu fiu fraier bun de pacalit in fata "meseriasului". Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ssrli Postat Aprilie 16, 2015 Partajează Postat Aprilie 16, 2015 (editat) Re: Cum aleg un player+boxe+statie+subwoofer in functie de caracteristici? @ssrli Corect, masina mea deci totul pentru mine....:uameni. Nevasta mea daca vrea muzica sa-si ia.. :ha1:ha1:ha1 Difuzoarele postate de timberland sunt dragute, par sa fie si eficiente, deci se vor descurca bine si cu putere putina. A mea consoarta nu se plange, chiar din contra, spune ca ii place. Si sistemul e reglat sa il aud eu bine :) In situatia ta, poti pune condensatorul, o sa fie ca apa sfiintita. Pentru informare, cei care ati avut probleme cu baterii, alternatoare si palpaieli, ce cabluri de alimentare spre amplificatoare aveati? Alternator standard de 90A pe Cherokee, baterie obosita de 70Ah, cabluri de 50mm^2 pentru alimentat amplificatoarele si cu peste 1000w putere in clasa A/B (probabil sub 50% eficienta) nu aveam probleme de palpaiala. Daca apar probleme, un upgrade la traseele de sub capota, adica alternator -> baterie, baterie -> motor, baterie -> caroserie, ajuta mult mai mult decat un condensator. Si o baterie care sa nu fie chiar pe ultima suflare. pantzerrow, sunt putin invidios acum ca iti vad lucrarea :grin: Editat Aprilie 16, 2015 de ssrli '02 WG CRD - EGR delete '94 MX5 NA8 - Low, fast and stupid. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate