Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Vitara 2.0 benzina V6 lung

tinu seres

Postări Recomandate

Salutari, tocmai mi-am achizitionat un Vitara lung 2.0 V6 benzina, doresc sa il modific si fiind nou in bransa asta nu ma prea pricep, asa ca va intreb pe cei care stiti deja...

Am auzit ca ar merge cauciucuri de 31'' , se poate si mai mari?

Ar potrivi punte de samurai pe fata si daca are rost investitia ?

Pareri despre motorizarea acesta ?

Multumesc

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Vitara 2.0 benzina V6 lung

Pentru roti de 31 pe vitara ai nevoe de un chit de inaltare de minim 10 cm ( suspensie + bodylift ) , pentru care exista variante incepand de pe la vreo 600 euro .

Cat pentru varianta de punte samurai poti sa uiti , deoarece vitaraul tau de 2.0 l este cu cel putin 15 cm mai lat decat samuraiul . Daca vrei punte pe fata nu ai decat sa iei un set de punti de nissan patrol .

Link spre comentariu

Kit de suspensie gasesti si mai ieftin, home-made. Eu am un SL10 si roti de 31", insa am taiat bine de tot din aripi fata/spate si tot mai freaca din cand in cand. Asa ca eu cred ca e nevoie si de un body lift de 3.

Cu puntile fixe, asa cum zicea si colegul e balamuc mare. Cat te costa puntile de Patrol, cat te costa adaptarea lor, etc. dublezi pretul masinii. De facut se poate face, depinde ce planuri ai tu cu masina.

- O | | | | | | | O -

- O IIIIIII O -

Link spre comentariu

Motozarea este daca nu ma insel 6 cil.in v si nu este cea mai reusita de la vitara in sensul ca nu este asa fiabila ca cea de 1.6 si consumul este maricel,drept dovada ca producatorul a renuntat la a mai iMbunatati acest motor si la grand vitara apare motorul de 2000 dar in 4 cil.Roti de 31 sunt suficiente pentru ea,poti sa faci modificari costisitoare si sa pui roti mai mari si punti rigide dar nu se justifica bataia de cap.

Editat de Astral

Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima..

Off-road Alyon Team

Link spre comentariu

Multumesc baeti de info si ajutor, ori ce idee/ observatie e buna si bine venita. Deci raman pe roti de 31'' , si fata pe trapez momentan , cat despre motor eu sper sa nu am probleme cu el :) , stie cineva ceva genti de tabla cu 5 gauri bune de intors sau gata intoarse?

Link spre comentariu

Motozarea este daca nu ma insel 6 cil.in v si nu este cea mai reusita de la vitara in sensul ca nu este asa fiabila ca cea de 1.6 si consumul este maricel,drept dovada ca producatorul a renuntat la a mai iMbunatati acest motor si la grand vitara apare motorul de 2000 dar in 4 cil.Roti de 31 sunt suficiente pentru ea,poti sa faci modificari costisitoare si sa pui roti mai mari si punti rigide dar nu se justifica bataia de cap.

S-a folosit si pe Grand Vitara motor de 2.0 V6. Eu l-as numi un motor mai mofturos, caci trebuie avut grija de el. Distributia desi este pe lant, la un moment dat( undeva la cca 150 000, din ce stiu) incepe sa scoata zgomote si trebuie schimbata. Piesele pentru distributie, in Romania, costa cca 2000 lei.

@tinu seres multi kilometri fara probleme iti doresc! Sa iti aduca numai bucurii masina!

Editat de dedu
Link spre comentariu

Majoritatea Vitarelor cu V6 pe care le-am vazut aveau clantanitul ala al distributiei. Nu prea am auzit oameni care sa fie multumiti de el. 2.0 16v e alta mancare de peste, dar s-a pus numai pe scurte.

- O | | | | | | | O -

- O IIIIIII O -

Link spre comentariu

Majoritatea Vitarelor cu V6 pe care le-am vazut aveau clantanitul ala al distributiei. Nu prea am auzit oameni care sa fie multumiti de el. 2.0 16v e alta mancare de peste, dar s-a pus numai pe scurte.

Salutare

Este si pe varianta lunga

''invingeti-va teama ''
Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...

Mersi '' dedu. ''

Exista ambele variante de motorizare si pe lug. La mine merge brici motorul , in schimb daca va bate lantu il voi schimba nu e stres. Momentan daca ma ajutati cu informatii si idei bune pt al modifica cat de cat la un pret decent, Adica vreau sa ii pun jenti de 15''/J7/ -40 si cauciucuri de 31'' , si o suspensie de +10cm , am minteles ca in varianta asta nu e nevoie de body lift, in schimb va trebui sa cobor diferentialul fata si sa mai pun ceva flanse la transmisie. Are cineva vreo Vitara lunga 2.0 Diesel inaltata sa imi dea vreo idee de suspensie ce ar potrivi? Si nu prea am incredere daca sa iau jenti intoarse de altii sau sa iau noi.

Mersi Baeti.

Editat de tinu seres
Link spre comentariu

Ca si anexe pentru SL-ul ce il doresti:

- suruburi excentrice, ce vor regla convergenta rotilor( altfel e posibil sa stea in 'V';

- flansa distantiera cardan spate;

- flansa distantiera bascula/pivot spate;

- suporti de coborat diferential;

Se spune ca trebuie 'latita' masina cu aceeasi dimensiune cu cat se si inalta.

Link spre comentariu

Ce punte potriveste ? (fara PATROL)

Nu stiu la care membru te referi dar lumea mai pune si de Land Cruiser...

Incearca sa mergi in configuratia pe care o are si @abunea de exemplu si vezi daca te satisface sau nu :wink:...

Editat de Teodor4x4
4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Pai da punte rigida , asa as elimina problema cu planetarele :) , as vrea sa vad cat de costisitoare ar fi modificarea asta si ce implica, unii ziceau ca nu merge ca e mai ingusta decat vitara,

Link spre comentariu

Daca ti-ai facut cont si pe forumul vitaristilor poti cauta acolo topicul lui adammoga80 ca sa vezi ce inseamna modificarea.

Poti sa vezi ce implica si cu punti de Patrol - http://forum.club4x4.ro/showthread.php?83418-suzuki-vitara-cu-punti-de-nissan-patrol

4x4, Way of Life !
Link spre comentariu

Mersi teodor4x4 , ei au preparat o masina pt competitii din ce inteleg eu , eu vreau sa fac doar ture /drumetii cu masina , deci nu tre sa fie avion , dar din tot ce am citit acolo am ajuns la varianta ca poate ramane cu trapez pe fata , :wink:

Si mai la anu daca o sa am bani o sa cumpar un chit de suspensie pt off road , am vazut ca e pe la 1400 euro unu , si are alte trapeze si brate mai mari si alte unghiuri.

Link spre comentariu

Daca ti-ai facut cont si pe forumul vitaristilor poti cauta acolo topicul lui adammoga80 ca sa vezi ce inseamna modificarea.

Poti sa vezi ce implica si cu punti de Patrol - http://forum.club4x4.ro/showthread.php?83418-suzuki-vitara-cu-punti-de-nissan-patrol

La ce iti doresti, nu ai nevoie sa schimbi puntea fata.

Userul @adammoga80 are punte de SJ 413( precum scrie si colegul @Teodor4x4) , insa, acea masina( SJ 413) fiind mai ingusta,la adaptarea puntii, pe Vitara, mai trebuie si alte 'adaugiri'.

Editat de dedu
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare