stanley Postat Aprilie 21, 2015 Partajează Postat Aprilie 21, 2015 Din "surse" am fost informat ca din 2016 Defender-ul se va scoate din fabricatie urmand sa apara ceva diferit. Nu se stie nimic sigur privind ce ar insemna "diferit", ideal ar fi sa se pastreze mecanica (la care timp de peste 60 de ani s-au schimbat doar sistemul de suspensie - trecerea pe elicoidale - si motorizarile) si sa se umble eventual la caroserie (desi ar disparea tot farmecul care a facut celebru modelul !) Modelul a avut in permanenta o categorie speciala de clienti pe care fabricantul a contat, desi pretul a crescut constant. Prin 2002 cand am vazut prima data un Defender 90 SW la salonul de la Baneasa, pretul DDP a modelului de baza (cu jante de otel + anvelope 7,5x16 si tapiteria de vinil !) era pe la 21000 euro. Cand l-am cumparat in 2004 ajunsese la peste 24000 iar acuma un 90 SW fara dotari suplimentare este peste 32.000. Datorita robustetii , a fiabilitatii modelului , a usurintei efectuarii intretinerii si reparatilor si a modului in care efectiiv masina "isi face treaba" (o statistica spunea ca din totalul modelelor fabricate in ultimii peste 60 de ani un procent foarte mare inca sunt in circulatie !), intr-o revista de specialitate din Franta se facea o apropiere de celebrul avion Douglas DC3 bimotor a carui fabricatie a inceput in timpul razboiului, a umplut lumea si , culmea, inca se mai fabrica undeva prin America de Sud. Ciudat, pe internet eu, cel putin, nu am dat de nici o stire in acest sens Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Aprilie 21, 2015 Partajează Postat Aprilie 21, 2015 (editat) Re: Se va scoate Defender-ul din fabricatie? din "surse"? abia acuma ți-au zis?... uite cam cum o să arate inlocuitorul Editat Aprilie 21, 2015 de dacuBurebista http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Aprilie 21, 2015 Partajează Postat Aprilie 21, 2015 Re: Se va scoate Defender-ul din fabricatie? :ha: :ha: daca nu scria pe el defender credeam ca e gogoasa infuriata ! biata masina cu ce a gresit? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat Aprilie 25, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Re: Se va scoate Defender-ul din fabricatie? din "surse"? abia acuma ți-au zis?... uite cam cum o să arate inlocuitorul Da, am dat si eu acum pe google comanda "new defender" si apar o gramada de informatii despre cum va arata masina (asta nu e singura varianta)! . Cand au transformat Discovery 2 intr-un SUV si a aparut 3-ul, evenimentul n-a socat asa de tare pentru ca ramasese totusi Defender pe piata de offroad (sa nu se supere cei care au Discovery 3 sau 4, dar am auzit ca daca mergi peste bolovani si ai lovit rezervorul de aer de la suspensia variabila, ai "pus-o"!). Si atunci ce mai ramane din vechea familie a "stilului pur si dur" cu punti rigide si reductor? "G"-ul (care la cati bani costa ti-e si mila sa-l bagi peste bolovani), Lada Niva si Suzuki Jimny. Si va creste pretul SH de la vechea Toyota seria 70, Pajero 2, Patroale, Defender, Discovery 2, Samurai si IMS-uri ! Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vstef_is Postat Aprilie 25, 2015 Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Re: Se va scoate Defender-ul din fabricatie? Lada Niva ca masina noua e cam depasita si mega-rustica, plus ca nu are punti rigide, 'decat' una bucata pe spate, iar posibilitati de roti mai mari nu prea exista. Si in lista se adauga Wranglerul care este foarte ok. Pentru noul Defender ei tot insista ca va avea sasiu separat de caroserie, insa ambele din aluminiu, si punti rigide, pentru ca Defender si din seria filmelor cu masini... Acum ramane de vazut ce va iesi. Legat de masinile vechi SH, ele au piata lor si nu vor creste in nici un caz ca valoare pentru ca nu mai exista Defenderul nou... Cine isi punea problema, ce sa fac, sa iau un Defender nou sau un 70 SH....? Iar cei ce vroiau un Defender nou, nu se vor orienta subit la o masina de 20-30 de ani, cand pot sa ia un Defender de 3-4 ani, la un cu totul alt pret, sau un Wrangler. Oricum nu vreau sa va supar, dar Defenderul era la randul lui relativ invechit, semnul de intrebare planeaza asupra a ceea ce vor lansa in locul lui dupa acesti 2 ani de pauza, si daca isi va pastra pedigree-ul asa cum au stiut sa-l pastreze Mercedes si Jeep. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stanley Postat Aprilie 25, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2015 Re: Se va scoate Defender-ul din fabricatie? Lada Niva ca masina noua e cam depasita si mega-rustica, plus ca nu are punti rigide, 'decat' una bucata pe spate, iar posibilitati de roti mai mari nu prea exista. Si in lista se adauga Wranglerul care este foarte ok. Pentru noul Defender ei tot insista ca va avea sasiu separat de caroserie, insa ambele din aluminiu, si punti rigide, pentru ca Defender si din seria filmelor cu masini... Acum ramane de vazut ce va iesi. Legat de masinile vechi SH, ele au piata lor si nu vor creste in nici un caz ca valoare pentru ca nu mai exista Defenderul nou... Cine isi punea problema, ce sa fac, sa iau un Defender nou sau un 70 SH....? Iar cei ce vroiau un Defender nou, nu se vor orienta subit la o masina de 20-30 de ani, cand pot sa ia un Defender de 3-4 ani, la un cu totul alt pret, sau un Wrangler. Oricum nu vreau sa va supar, dar Defenderul era la randul lui relativ invechit, semnul de intrebare planeaza asupra a ceea ce vor lansa in locul lui dupa acesti 2 ani de pauza, si daca isi va pastra pedigree-ul asa cum au stiut sa-l pastreze Mercedes si Jeep. Eu poate sunt subiectiv, dar atunci cand am cumparat un defender nou stiam ce iau si pentru ce il iau. Ma cucerise exact simplitatea lui, nu era diferenta mare intre bordul de la inceputul anilor 2000 si cel din urma cu 30-40 de ani. Pe bord nu avea nici macar turometru, dar avea un ceas analogic! Si electronica avea doar strictul necesar! Si pastrase de la origini sistemul de ventilatie cu deschiderea clapetelor de sub parbriz. Dar avea o mecanica solida cu 4x4 permanent si diferential central blocabil care te scotea din multe belele fara sa fi avut si diferential spate blocabil! Hai ca iar ma entuziasmez! Scuze ca am uitat de Jeep, am observat dupa ce am postat Incearca sa te bucuri de fiecare moment, este mai tarziu decat crezi! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 (editat) Re: Se va scoate Defender-ul din fabricatie? Salutari. In primul rand trebuie sa realizati ca producatorii de masini au la baza deciziilor feedback-ul primit din piata, de la cumparatori. Ei nu isi vor baza modul in care construiesc o masina pe baza nostalgiilor sau a catorva clienti care isi cumpara masina pentru ca per total le place cum arata sau ca ocazional o mai scot in off-road. Asta ar insemna ca ar pierde bani. Daca se decide construirea unui off-road foarte solid si rudimentar, decizia va fi luata pe baza unui feedback al unei clientele care nu-si poate desfasura activitatile zilnice uzuale fara asa ceva. De aceea in unele tari din lume anumite modele de 4x4 de generatie veche se afla inca in productie, avand fabrici de obicei chiar in aceste tari. In al doilea rand, cei care sunt dornici de aventura 4x4 de obicei isi reconstruiesc si upgradeaza masini SH, modele pe care oricum nu merita sa le cumperi noi avand in vedere modificarile substantiale pe care ulterior posesorii le aduc. In ziua de azi se pune accent pe confort, usurinta de a conduce, design exterior, eficienta. Eu unul nu ies des cu masina in teren accidentat. Stiu ca o pot face din cand si cand pentru placere dar stiu si ca exista posibilitatea ca la un moment dat sa apara niste probleme mari daca as utiliza-o asemenea unui Defender. Pe de alta parte stiu si ca atunci cand ies de pe drumul accidentat pe o autostrada si am de strabatut multi km pana la urmatoarea destinatie o pot face in regim de masina de sosea, fara ca aceasta sa se planga daca o alerg cu 160 de km/h. Probabil asta au realizat si cei de la Land Rover si cu timpul au inceput sa renunte la rapoarte scurte, punti rigide, interior inconfortabil si la o caroserie nu foarte aerodimamica. Editat Aprilie 26, 2015 de Cristi S Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 Re: Se va scoate Defender-ul din fabricatie? sigur, o să vedem din ce în ce mai mulți oameni echipați profesional, cu bocanci de munte ori pantofi de escaladă prin metrou, și multe sandale și tocuri pe munte... azi am văzut 5 snorkele la mașinile din parcarea supermarketului!... http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Aprilie 26, 2015 Partajează Postat Aprilie 26, 2015 Re: Se va scoate Defender-ul din fabricatie? am tot vazut colegi ce vorbesc de fel si fel de viteze .... fratilor io nu am avut defender dar cred ca 130 /ora duce. Mai mult de atat nu este permis nici pe autostrada. Nu inteleg de ce se tot vorbeste de viteze mai mari. In tot cazul le doresc celor ce merg mai repede decat aceasta viteza ( 130 km/ora mie mi se pare f mult ) si incalca legea punand in pericol si alti participanti la trafic sa isi regaseasca permisele prin ceva sertare din sediul politiei rutiere. Poate asa se mai linistesc nitel. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
drujba Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 Re: Se va scoate Defender-ul din fabricatie? Din pacate se intampla saptamana asta... http://www.bbc.com/news/uk-england-35285258 alea, alea, piesele..... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 (editat) Re: Se va scoate Defender-ul din fabricatie? Il vor cumpara unii ( ca si proiect ) prin Africa , Australia si il vor fabrica in continuare. Masinile "dure " dispar pentru ca nu mai prea avem zone virgine in care sa fim nevoiti sa le utilizam. In padure nu mai avem voie , prin stuf nu mai avem voie , pe pasune alpina este interzis , etc. De ce naiba mai este nevoie de masini dure ? Dusterul va fi la putere :grin: . Doar persoanele imbracate neglijent , cu bocanci murdari si pantaloni cu cusaturi triple , nebarbieriti , ciufuliti , vor face parte din clientela ultra-selectata a Dusterului . Ne vom minuna cand o masina iese de pe asfalt pe pietris si reuseste sa evina inapoi pe asfalt. Vom filma si vom pune pe youtube si vom primi mii de like-uri . Editat Ianuarie 25, 2016 de FordRanger Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Cristi S Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 Re: Se va scoate Defender-ul din fabricatie? Asa cum am sustinut si intr-un post anterior, disparitia unor off-roadere consacrate este o evolutie normala. Niciun fabricant nu va metine productia unui automobil de dragul catorva nostalgici sau utilizatori „rataciti”. Chiar si eu imi folosesc Discovery din ce in ce mai putin in afara asfaltului, si atunci incep sa nu-i mai gasesc utilitatea. Marea majoritate a clientilor, care de altfel nici nu stiu foarte multe detalii tehnice despre automobile, isi doresc o masina cu pozitie inalta de condus, cu un 4x4 „comod”, adica fara sa fie nevoie sa-l actioneze ei in vreun fel, si cu comportament si consum de berlina. Asta este si motivul pentru care SUVurile din ziua de astazi nu mai au reductor, sasiu, punti rigide s.a.m.d. Dupa pararea mea, o varianta buna raman SUVurile de compromis, cum sunt Land Cruiserul, Pajero, Discovery, RRS, Grand Cherokee si alte cateva asemanatoare. Pentru o utilizare rara in conditii mai deosebite, care ar lasa un SUV din gama Volvo, BMW si altele asemenea, imobilizate, masinile mentionate mai sus fac fata fara probleme. 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 Re: Se va scoate Defender-ul din fabricatie? Asa cum am sustinut si intr-un post anterior, disparitia unor off-roadere consacrate este o evolutie normala. Niciun fabricant nu va metine productia unui automobil de dragul catorva nostalgici sau utilizatori „rataciti”. Chiar si eu imi folosesc Discovery din ce in ce mai putin in afara asfaltului, si atunci incep sa nu-i mai gasesc utilitatea. Marea majoritate a clientilor, care de altfel nici nu stiu foarte multe detalii tehnice despre automobile, isi doresc o masina cu pozitie inalta de condus, cu un 4x4 „comod”, adica fara sa fie nevoie sa-l actioneze ei in vreun fel, si cu comportament si consum de berlina. Asta este si motivul pentru care SUVurile din ziua de astazi nu mai au reductor, sasiu, punti rigide s.a.m.d. Dupa pararea mea, o varianta buna raman SUVurile de compromis, cum sunt Land Cruiserul, Pajero, Discovery, RRS, Grand Cherokee si alte cateva asemanatoare. Pentru o utilizare rara in conditii mai deosebite, care ar lasa un SUV din gama Volvo, BMW si altele asemenea, imobilizate, masinile mentionate mai sus fac fata fara probleme. no comment Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 Re: Se va scoate Defender-ul din fabricatie? Toyota revine cu J7. Si Defender-ul are clientii lui, chiar printre bogatasi ce-si plimba chiuaia (sau cum se cheama) cu elicopterul personal. don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timberland0910 Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 Re: Se va scoate Defender-ul din fabricatie? nu plange nimeni dupa defender , oricum era ultima spetza de masina offroad , nu imi sariti in cap fanii marcii , ca asa e ...un cazan pe 4 roate care se strica de cate ori iesi in teren greu ...in sfarsit si-a dat fabricantul seama ca de fapt locul defenderului este intre SUV-uri , unde de altfel a fost intotdeauna :D 1 Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 (editat) Re: Se va scoate Defender-ul din fabricatie? Mie imi placea cum arata. Asa mai patratos , avea si diferential central , punti fixe , aluminiu mult . Mi-as fi luat unul daca nu erau asa scumpe . Unul lung , pentru expeditii , nu pentru off-road mai serios . Dar nu am avut niciodata bani de unul bun si sunt prea amarat ca sa-mi permit o masina uzata in care trebuie sa bag bani multi . Am citit mult despre acest model si are reclama unei masini la care surubaresti. Nu stiu daca este justificata sau nu . Editat Ianuarie 25, 2016 de FordRanger Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
DKW Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 Re: Se va scoate Defender-ul din fabricatie? nu plange nimeni dupa defender , oricum era ultima spetza de masina offroad , nu imi sariti in cap fanii marcii , ca asa e ...un cazan pe 4 roate care se strica de cate ori iesi in teren greu ...in sfarsit si-a dat fabricantul seama ca de fapt locul defenderului este intre SUV-uri , unde de altfel a fost intotdeauna :D Vezi ca Honda de la profil are ADN de Land Rover, iar primul off-roader serios facut de Honda a fost tot un Land Rover sub licenta. :ha: Reading the Owners Manual doesn't hurt. NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.) KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru') SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah) KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dcosmin Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 Re: Se va scoate Defender-ul din fabricatie? am tot vazut colegi ce vorbesc de fel si fel de viteze .... fratilor io nu am avut defender dar cred ca 130 /ora duce. Mai mult de atat nu este permis nici pe autostrada. Nu inteleg de ce se tot vorbeste de viteze mai mari. In tot cazul le doresc celor ce merg mai repede decat aceasta viteza ( 130 km/ora mie mi se pare f mult ) si incalca legea punand in pericol si alti participanti la trafic sa isi regaseasca permisele prin ceva sertare din sediul politiei rutiere. Poate asa se mai linistesc nitel. Eu cred ca pun mai putin in pericol participantii la trafic cand merg cu 160 cu un X5 decat cadn merg cu 130 cu Defenderul care franeaza in 200 de metri de la viteza aia. :)) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 Re: Se va scoate Defender-ul din fabricatie? Toate masinile care au o aerodinamica de frigider au probleme de confort la viteze peste 100 de km/h , fara exceptie . Deasemenea sunt penalizate si la consum foarte mult , in special in cazul rularii cu viteza de autostrada . Oricum , la astfel de masini , farmecul este sa mergi batraneste . Eu de cand am Rangerul parca sunt pensionar . Rar depasesc 100 km/h si chiar a inceput sa imi faca placere sa o lalai asa . Parca vad mai multe detalii pe drum , descopar lucruri pe care nu le sesizam cand mergeam cu viteza mare :grin: . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 Re: Se va scoate Defender-ul din fabricatie? nu plange nimeni dupa defender , oricum era ultima spetza de masina offroad , nu imi sariti in cap fanii marcii , ca asa e ...un cazan pe 4 roate care se strica de cate ori iesi in teren greu ...in sfarsit si-a dat fabricantul seama ca de fapt locul defenderului este intre SUV-uri , unde de altfel a fost intotdeauna :D Asa-i colegule,mare dreptate ai...si eu m-am intepat grav cu o toroapa d-asta...am vazut prea multe filme cu masinile respective cand eram mic (Daktari m-a indus in eroare,trebuie sa recunosc) si mi-am format o parere gresita...iertare... Adevarul e ca m-am ales cu o caruta...un junghi de masina...in cotetzul de aluminiu nici macar acustica nu ai...uruie,baraie,caraie...nu poti asculta un salam cinstit... Asta e,ne-am impacat cu ideea ca nu avem masini...asa cum au altii...carpim la ele,mai impingem...viata e frumoasa la volanul unui Defender!:ha::banana Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 Re: Se va scoate Defender-ul din fabricatie? Eu cred ca pun mai putin in pericol participantii la trafic cand merg cu 160 cu un X5 decat cadn merg cu 130 cu Defenderul care franeaza in 200 de metri de la viteza aia. :)) azi maine are anu' postarea mea :wink: Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dcosmin Postat Ianuarie 25, 2016 Partajează Postat Ianuarie 25, 2016 Re: Se va scoate Defender-ul din fabricatie? azi maine are anu' postarea mea :wink: Topicul a fost reactualizat. Si chiar daca azi maine are anul postarea, banuiesc ca parerea din postare nu ti-ai schimbat-o, asa ca replica mea e la obiect. ;) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Ianuarie 26, 2016 Partajează Postat Ianuarie 26, 2016 Re: Se va scoate Defender-ul din fabricatie? Vezi ca Honda de la profil are ADN de Land Rover, iar primul off-roader serios facut de Honda a fost tot un Land Rover sub licenta. :ha: Si singurul!:ha::ha: Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cipri778 Postat Ianuarie 26, 2016 Partajează Postat Ianuarie 26, 2016 Re: Se va scoate Defender-ul din fabricatie? Acu' daca ne luam dupe stricaciuni, la Nissan apare non-stop cate un topic cu ce sa rupt, sa stricat, a picat. Colegul @cos a distrus 2 tastaturi cu sfaturi online de reparatii Nissan. Nu cred ca e chiar asa un distrus Defenderu asta. don't worry, be happy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timberland0910 Postat Ianuarie 26, 2016 Partajează Postat Ianuarie 26, 2016 (editat) Re: Se va scoate Defender-ul din fabricatie? Acu' daca ne luam dupe stricaciuni, la Nissan apare non-stop cate un topic cu ce sa rupt, sa stricat, a picat. Colegul @cos a distrus 2 tastaturi cu sfaturi online de reparatii Nissan. Nu cred ca e chiar asa un distrus Defenderu asta. tot @cos a mai spus ca daca vrei , poti strica 3 ambreiaje intr-o saptamana ;) , normal ca romanul ia un patrol doborat cu 2500-3000 euro si se asteapta sa merga ceas ,ca doar e patrol , da ia cumpara unul de 7-8000 euro cu mecanica brici si vezi ce mai pica? pt o maisina de 20 de ani eu sunt foarte multumit , chiar peste asteptarile mele , am avut prieten cu defender care iesea cu baietii cu patroale ,dar credema ca aproape la fiecare iesire repara cate ceva la land rover :D ba caseta de directie , ba panetare ,ba trosnea prin punti una alta , pana la urma a renuntat sa mai iasa cu defenderul pe stanci si il tine doar ca a fost un vis de al lui din copilarie ...pt teren si-a luat patrol :D Editat Ianuarie 26, 2016 de timberland0910 Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate