predoi Postat Aprilie 23, 2015 Partajează Postat Aprilie 23, 2015 Buna ziua, am si eu in derulare o reconditionare (full) a unui YJ, tocmai am pus caroseria pe noul sasiu. Am o intrebare legata de roti, am montat un kit de inaltare de 2.5" si rotile originale "au ramas mici". As vrea sa pastrez jantele originale ale masinii, imi puteti recomanda ceva anvelope de montat pe jantele astea? Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Aprilie 23, 2015 Partajează Postat Aprilie 23, 2015 Re: Reconditionare Wrangler YJ 1991 Buna Frumos proiect, sa il stapanesti sanatos. Recomandarea mea este 31x10.50R15, ca si dimensiune. Iar la profil depinde ce doresti sa faci cu masina in continuare. All-Terrain pentru mai mult asfalt si cate o iesire ocazionala pe forestiere, iar Mud-Terrain pentru mai multa actiune pe paduri/noroiala si mai putin asfalt. PS Ar fi indicat si niste flanse distantiere la roti (de 30mm sunt suficiente), daca doresti sa pastrezi jantele originale, sau renunti la ele si pui unele cu ET negativ :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
predoi Postat Aprilie 23, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 23, 2015 Re: Reconditionare Wrangler YJ 1991 Multumesc, si pentru ca nu sint in tema care ar fi echivalenta pentru 31 x 10.5 x 15, este cumva 255 x 75 x 15? Vreo sugestie de anvelopa buna la pret decent? 90% asfalt, probabil. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Aprilie 23, 2015 Partajează Postat Aprilie 23, 2015 Re: Reconditionare Wrangler YJ 1991 Multumesc, si pentru ca nu sint in tema care ar fi echivalenta pentru 31 x 10.5 x 15, este cumva 255 x 75 x 15? Vreo sugestie de anvelopa buna la pret decent? 90% asfalt, probabil. Cel mai apropiat este 265/75R15, dar nu asa trebuia cautat. Se gasesc anvelope exact asa 31x10.50R15. Un profil foarte cunoscut ar fi BF-Goodrich All-Terrain. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timberland0910 Postat Aprilie 23, 2015 Partajează Postat Aprilie 23, 2015 Re: Reconditionare Wrangler YJ 1991 Cel mai apropiat este 265/75R15, dar nu asa trebuia cautat. Se gasesc anvelope exact asa 31x10.50R15. Un profil foarte cunoscut ar fi BF-Goodrich All-Terrain. la fel de rezistente pe asfalt dar net superioare in teren ar fi Cooper STT Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
peter erno Postat Aprilie 23, 2015 Partajează Postat Aprilie 23, 2015 Re: Reconditionare Wrangler YJ 1991 Ce motorizare ai,ce cutie ,ce rapoarte?In functie de asta alegi diametrul.Cooper STT e chiar mult peste BFG.Masina a iesit cam inalt.Ar trebui coborat cutia de viteze.Poza de pe cardan spate daca poti face. Faina masinuta! http://modificari4x4.blogspot.ro/ relatii la tel 0723013231 peter.erno@yahoo.com Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Aprilie 23, 2015 Partajează Postat Aprilie 23, 2015 Re: Reconditionare Wrangler YJ 1991 Ce motorizare ai,ce cutie ,ce rapoarte?In functie de asta alegi diametrul.Cooper STT e chiar mult peste BFG.Masina a iesit cam inalt.Ar trebui coborat cutia de viteze.Poza de pe cardan spate daca poti face. Faina masinuta! Proprietarul a mentionat ca are un kit de 2,5 inch montat pe masina, eu pe baza acestei afirmatii am recomandat anvelopele de 31. Majoritatea producatoriilor de suspensii, la un kit de 2,5 (pe Wrangler) recomanda roti de 31 (asta nu inseamna ca nu se pot pune si mai mari). Doreste ceva si accesibil si bun, (Cooper-ul stiu si eu ca e bun, insa nu stiu cat e de accesibil atat la pret cat si la disponibilitate, BF sigur este pe tot gardul). De iesit, a iesit putin inalta, dar mai vin si fenderele. Un kit de coborare la cutie sigur ar fi binevenit :wink: PS Tot proprietarul a mentionat s faptul ca va circula mai mult pe asfalt, iar din cate stiu eu Cooper STT sunt MT-uri. http://www.offroaders.com/tech/AT-MT-Tires/Cooper-Discoverer-stt.htm Deci ar trebui sa comparam mere cu mere, si pere cu pere. Ca si paranteza, chiar nu sunt fan BF, dar despre AT-ul de la ei am o parere foarte buna ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
predoi Postat Aprilie 24, 2015 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2015 Re: Reconditionare Wrangler YJ 1991 Multumesc pentru sfaturi. In ceea ce priveste anvelopele m-as limita la ce este mai bun pentru asfalt si mers la plaja pe nisip - la citi bani au intrat pina acum in masina asta m-ar durea sufletul sa o rup offroad. Fiind un forum offroad probabil ca nu este cel mai potrivit loc sa o spun insa asta se va intimpla. Poze nu pot face din pacate, sint departe de masina. Puteti sa imi recomandati un kit de coborire CV si mai ales sa-mi spuneti la ce m-ar ajuta? Multumesc inca o data! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Aprilie 24, 2015 Partajează Postat Aprilie 24, 2015 (editat) Re: Reconditionare Wrangler YJ 1991 :ha: - la kitul de 2.5" pentru YJ / CJ nu ai nevoie de KIT de coborare a CV-ului, doar la kit-uri mai mari , de exemplu la 4" ... deci asta cade. Dar ca si lamurire: Kit-ul de coborare al CV-ului se monteaza pentru a nu avea un unghi mare al cardanului spate, care duce la ruperea acestuia. Sunt 2 variante care se pot alege: 1 - un kit simplu cu niste distantiere pe scutul pe care este montat CV-ul, KIT care prezinta dezavantaje la mersul in OffRoad si la flexari ... dar este f. ieftin si usor de realizat; 2 - varianta cea mai sanatoasa in toate variantele de inaltare ( inclusiv cu 10" ) este montarea pe Cutia de Transfer a unui KIT SYE ( se schimba finalul CT cu unul mai scurt ) respectiv schimbarea cardanului cu un cardan Double Cross ( cu sistem de cruci duble care imi functioneaza la unghiuri foarte mari ) DAR aceste 2 variante NU SE IAU IN CALCUL decat la Kit-uri de Inaltare de la 4" in sus in cazul YJ / CJ !!! - anvelopele de 31" da, sunt cele mai potrivite si nu necesita sa umblii la rapoartele din punti care sunt 4.10 ... nici la 33" -uri nu este neaparat necesar, de abia de aici in sus incepi sa simti diferenta ... la 35"-uri deja te cam obliga sa umblii la rapoarte. - dimensiunea de 31" ( care pe state e 31 x 10.5 /11.5 x R 15/16... ) in echivalentul European este un 265 x 75 x R15 de exemplu. - ca si anvelope la un prêt rezonabil ( vorbind de MT-uri) recomandarile sunt: Cooper STT sau STMAX ( putin cam scumpute ) Good Year Wrangler M/T ( se poate alege si varianta cu Kevlar ) Federal Couragia M/T sau BF Goodrich ( similare ca si pret si performante ) ... Super Swamperele de la INTERCO :wink: Maxxis Mudzilla / Trepador ( la ultimile parca nu sunt decat dimensini mari ) ... ideea e sa fie un raport cat mai bun calitate / pret ... eu nu cred ca se justifica pt 5 iesiri ocazionale pe plaja la mare / an, niste anvelope care sa depaseasca 150-180 euro / buc.... vb aici de anvelope NOI NOUTE. Editat Aprilie 24, 2015 de worldscape Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Aprilie 24, 2015 Partajează Postat Aprilie 24, 2015 (editat) Re: Reconditionare Wrangler YJ 1991 Si ajungem din nou la ce am spus BF Goodrich All-Terrain. Pentru mers pe asfalt si niste nisip, va fi perfekt, (chiar si pentru mai mult). Pret bun, dar ce e si mai bun e faptul ca aceste anvelope vor merge muuuulllt si bine. :wink: Prieten bun, proprietar de Navara D40 (inaltata, latita etc) face tractari cu ea, are acest model de anvelopa si chiar aceasta dimensiune 31x10.50R15. Sustine ca merge cu ele 100.000 ! Daca minte el, mint si eu. PS Ma repet, nu sunt fan BF, dar daca e vorba de anvelope AT, atunci BF All-Terrain sa fie ! Editat Aprilie 24, 2015 de autoclinic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Aprilie 27, 2015 Partajează Postat Aprilie 27, 2015 Re: Reconditionare Wrangler YJ 1991 Nici eu nu sunt fan BFG,nu sunt anvelope proste dar nu sunt atat de bune pe cat le lauda lumea,mai mult marketing in spatele lor decatcalitate,rept,nu ca nu sunt bune dar sunt prea ridicate in slavi decat saunt in realitate. Consider Cooper STMaxx mult mai bun. Dar acestea sunt doar impresii personale si fiecare le are pe ale lui cum e si normal sa se intample. Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Onutu Alexandru Postat Aprilie 28, 2015 Partajează Postat Aprilie 28, 2015 Re: Reconditionare Wrangler YJ 1991 Salutam frumos yj si spor in continuare sa aveti, deci ca si cauciucuri 31x10.5 R15 sant ideale ptr kitul de 2,5 inch iar ca model iti recomnd calduros Goodyear Duratrac ,daca inca nu ai luat ceva din mai multe motive , printre care zgomot redus pe sosea , pereti laterali din kevlar , greutate mica , si totdata ai un cauciuc intre AT si MT cu reale calitati pe toate terenurile si o oferta buna ai aici http://www.anvelope-popgom.ro/cumparare-anvelope/goodyear/wrangler-duratrac . Un sfat daca tot este acum ,,dezbracat,, ar fi buna si o insonorizare ori cu o vopsea insonorizanta ori cu folii tip dynamat ptr ca wranglerul este cam zgomotos in interior . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
hdragos Postat Aprilie 30, 2015 Partajează Postat Aprilie 30, 2015 (editat) Re: Reconditionare Wrangler YJ 1991 Din cate am inteles masina va vedea mult nisip si plaje iar MT-urile sunt total contraindicate,deci propunerea cu GY Duratrac nu e tocmai inspirata. Pe de alta parte cat nu sunt eu fan BFG at-urile astora au profilul mai lat la contactul cu strada si par a fi cele mai indicate pe nisip,sau orice alt profil de strada dar mai lat. Editat Aprilie 30, 2015 de hdragos Sunt modest din fire,toti au gipane,eu am doar JEEP Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Aprilie 30, 2015 Partajează Postat Aprilie 30, 2015 Re: Reconditionare Wrangler YJ 1991 Din cate am inteles masina va vedea mult nisip si plaje iar MT-urile sunt total contraindicate,deci propunerea cu GY Duratrac nu e tocmai inspirata. Pe de alta parte cat nu sunt eu fan BFG at-urile astora au profilul mai lat la contactul cu strada si par a fi cele mai indicate pe nisip,sau orice alt profil de strada dar mai lat. Foarte bine precizat. Acum vezi de ce am insistat pe BFG :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Aprilie 30, 2015 Partajează Postat Aprilie 30, 2015 (editat) Re: Reconditionare Wrangler YJ 1991 Revenind la contrazicerile despre anvelope, cele mai indicate pt nisip sunt ST-urie ( Sand Terrain ), MT-urile au dezavantajul ca sapa si pun f repede masina pe burta, AT-urile sunt OK doat cat sunt noi, dupa ce se uzeaza, doar se invartesc si cam atat...nu au aderenta f. buna pe nisip... ca si varianta de ales, daca ar fi masina mea, a-si monta niste M/T-uri cu 50% uzura ... ies si ieftin si imi fac si treaba de cele 3-5 ori pe an de mers pe plaja la mare. Om vedea, pana la roti mai sunt vreo 2 saptamani, deocamdata trebuie sa ne apucam de cotet sa il echipam, ca in afara de caroserie totul e in boxuri si pungi ... asta e partea cea mai neplacuta :( Editat Aprilie 30, 2015 de worldscape Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
predoi Postat August 28, 2015 Autor Partajează Postat August 28, 2015 Re: Reconditionare Wrangler YJ 1991 Buna seara, O poza cu masina (aproape) terminata. Ma tot uit la roti si nu stiu ce sa fac. Sa schimb doar anvelopele sau sa cumpar si alte jante? Daca schimb jantele, atunci ce diametru imi recomandati (si ce model)? Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat August 28, 2015 Partajează Postat August 28, 2015 Re: Reconditionare Wrangler YJ 1991 Eu sunt de parere ca jantele sunt ok, trebuie pastrate. Montate niste flanse distantiere la roti (de 30-35mm) impreuna cu niste anvelope potrivite (spun eu 31x10.50R15) Ca or fi BFG sau alt producator vei decide tu. Deci eu imi sustin ideea in continuare. PS Frumoasa masinuca :wink: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flow Postat August 29, 2015 Partajează Postat August 29, 2015 Re: Reconditionare Wrangler YJ 1991 Nu arata rau jantele, eu unul le as pastra Ca dimensiune de roti 31 10.5 ar fi cea mai indicata, compromis ideal, aspect functionalitate fiabilitate. Profil MT ar fi dragut, at arata prea soft simex e deja prea agresiv si parca nici nu arata asa bine pe yj, niste mt uri mi se par fix de acolo. Prea mult timp liber dauneaza mintii si asa odihnite. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
predoi Postat August 29, 2015 Autor Partajează Postat August 29, 2015 Re: Reconditionare Wrangler YJ 1991 Multumesc pentru sfaturi, voi pastra jantele si probabil vca voi merge pe BFG AT. O alta intrebare, am vazut ca sint doua tipuri de BFG: AT si AT KO. Care este diferenta? Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
misca Postat August 31, 2015 Partajează Postat August 31, 2015 Re: Reconditionare Wrangler YJ 1991 De obicei pe site-urile de vanzari datele nu sunt complete. BFG AT sunt KO si KO2, uite aici diferenta de aspect: http://www.duramaxforum.com/forum/wheels-tires/526873-bfgoodrich-all-terrain-t-ko2-here.html#post6716778 Daca vrei ceva mai ieftin iti recomand astea: http://www.anvelope-popgom.ro/anvelope/anvelope-31-10.5-15--anvelope-hankook Le am de 1 an si 20.000 km, s-au uzat foarte putin (1-2mm), nu s-au taiat pe pietre si am mers foarte mult cu presiune scazuta fara nici o problema. In acest weekend am scos o dubita din nisip fara probleme (m-am ingropat la 1.7 atm presiune, am scazut la 1.4 si am iesit lejer). Singura lor problema e la franare pe asfalt incins 40-50 grade, sunt foarte moi. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
predoi Postat Octombrie 20, 2015 Autor Partajează Postat Octombrie 20, 2015 Re: Reconditionare Wrangler YJ 1991 Acum am bagat de seama ca am primit masina inapoi fara balamaua din dreapta de la bancheta spate (cea care este montata cu doua suruburi pe podeaua masinii). Probabil va trebui sa o fac la un strungar avind ca model pe cea din stinga pe care o am. Nu stiu insa daca este identica sau este in oglinda. Rog pe cineva cu YJ sa verifice si sa imi spuna, multumesc anticipat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate