matteo_tgv Postat Iunie 26, 2015 Partajează Postat Iunie 26, 2015 (editat) Salut colegilor, long time no see, sau cum s-o zice. In primul rand vreau sa multumesc adminilor pt. ca s-a revenit la interfata initiala a forum-ului, cea "noua" era jale. Daca o masea e buna, las-o acolo, la locul ei, chiar daca o ai de cand te stii, n-are rost s-o inlocuiesti cu vreun implant smeker doar ca s-o innoiesti :))) Dupa mult omor si bestialitate ce i-am dat Suzikai mele, nu vrea sa se strice, neam de neamu' ei, a naibii. Daca povestesc ce am facut cu ea si in cel hal am omorat-o, nu ma crede nimeni... Ideea simpla e ca, tehnic, minunea asta de masina e ca in prima zi, mai putin puzderia de zgarieturi de pe caroserie. Zvonul, deci, se confirma: Grand Vitara MKI 1.6 16V e criminal de rezistenta! Sa nu mai zic de aprecierile conform carora motorul in 16V se prajeste la sarcina grea... Aiurea! A vazut Suzika mea si 10 minute non-stop cu turometrul pe rosu, nici macar nu s-a miscat acul de la temperatura si nici n-a piscat gram de ulei (mereu verific, preventiv, totul la motor inainte si dupa fiecare episod de tortura). Nu are nevoie de nici un fel de scuturi pe dedesubt pt ca atat baia de ulei cat si cutiile sunt bine strajuite de niste traverse cu adevarat zdravene. Am cazut grav pe niste bucati de stanca acum ceva vreme si am indoit doar un pic buza frontala de la traversa de sub cutii si s-a rezolvat rapid cu ciocanul si cu levierul, acum asteapta cuminte urmatorul abuz sever. Sa revenim, deci, la subiectul acestui topic. Poate ati patit si voi: m-am trezit, la un moment dat, ca directia imi mergea gatuit/sacadat. Ba mergea normal, ba se gripa cumva, trageam de ea ca si cum mi-ar fi picat servo. Cand o dadeam prin balti, parca se ungea, mergea un timp bine. Intai am crezut ca m-a lasat pompa de servo dar aia, macar teoretic, trebuia sa dea niste semne, zgomot, ceva. Nici vorba de asa ceva. Apoi, dupa ce am vazut ca, data prin balti, directia isi revenea, ajutat si de opinia unui dezmembrator care nu avea pompa de servo pe stoc, mi-am dat eu seama ca problema era, de fapt, in articulatiile aflate pe coloana de directie (pe romaneste, shtanga aia care merge de la volan la caseta de directie). E destul de greu accesul acolo fara s-o demontezi dar rezolvarea simpla a fost o seringa si un furtunas de perfuzie mai lung. Cu acelea si cu ceva ulei siliconic (care nu deterioreaza cauciucul) am uns articulatiile in cauza si, de 2 luni incoace, directia mi-e ca si noua desi doar omor a vazut de la mine si cam in continuu. Ganditi-va ca Suzika mea vede 80% off-road cu 4x4 si cu reductor cuplat iar km fac cu ea pe saturate, mai ales ca, la buzunar, atat intretinerea-i cat si consumul se simt mai putin decat la masina mea de strada, Skoda Octavia 1.9 TDI. Adica, la regimul asta, deloc usor, imi ia cam 12 l-12.5 l % GPL. In costul de azi al carburantilor, ar fi ca si cum mi-ar consuma 6.2% benzina.... cu 80% off-road cu 4x4 si reductor cuplat. Nu-i rau, nu? :)) Sper sa va fie de folos informatia desi, in mod colegial, va doresc sa nu aveti nevoie de ea ;) Dar, pt orice eventualitate, am zis sa impart cu voi ceea ce am invatat. Bafta, Matteo Editat Iunie 26, 2015 de matteo_tgv 1 Importator oficial Toyota Land Cruiser Seria 70 actuala, Euro 6, inmatriculabila. Detalii pe https://www.landcruiser70.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cosminel_dyz Postat Iunie 9, 2016 Partajează Postat Iunie 9, 2016 Re: Remediere tiganeasca dar eficienta in caz de directie ingradita/gatuita exact lucrul asta il patesc eu acum...maine incerc metoda asta :) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
uwe Postat Iunie 9, 2016 Partajează Postat Iunie 9, 2016 Re: Remediere tiganeasca dar eficienta in caz de directie ingradita/gatuita salutare, Problema asta am intalnit-o si fara solutie pana acum. Voi incerca si eu rezolvarea asta. Merci Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate