Mirceas Postat Iulie 6, 2015 Partajează Postat Iulie 6, 2015 Salut. Am un samurai din 2000, benzinar de 1,3l. Pana pe la treapta 3 motorul "trage" destul de bine. Treapta 4 aproape deloc, iar in treapta 5 aproape moare. Nu depaseste 80-85 km pe ora sub nici o forma. Oare de ce? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Iulie 6, 2015 Partajează Postat Iulie 6, 2015 Re: Nu depaseste 80 km/h pe asfalt! Motive? Ce roti ai pe masina? Cumva mai mari decat cele stock? It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Iulie 6, 2015 Partajează Postat Iulie 6, 2015 (editat) Re: Nu depaseste 80 km/h pe asfalt! Motive? -roti supradimensionate -compresie slaba -supape arse care nu etanseaza -avans aiurea -curea de distributie sarita sau montata prost -pompa de benzina care nu face presiune -filtru de benzina de-o seama cu masina -injector infundat -evacuare infundata -furtun de vacuum rupt la regulatorul de presiune Editat Iulie 6, 2015 de minitehnicusro 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mirceas Postat Iulie 6, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2015 Re: Nu depaseste 80 km/h pe asfalt! Motive? Ce roti ai pe masina? Cumva mai mari decat cele stock? rotile sint 235/75/15. nu sunt foarte mari. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mirceas Postat Iulie 6, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 6, 2015 Re: Nu depaseste 80 km/h pe asfalt! Motive? -compresie slaba -avans aiurea -roti supradimensionate -pompa de benzina care nu face presiune -evacuare infundata Multumesc. O sa le verific punctual. Despre roti, nu sunt chiar foarte mari. Mentionez ca are un snorkel montat masina. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Iulie 6, 2015 Partajează Postat Iulie 6, 2015 Re: Nu depaseste 80 km/h pe asfalt! Motive? rotile sint 235/75/15. nu sunt foarte mari. ba sunt mari. daca sunt si resapate cu atat mai mult, simexurile la marimea asta au 30 inch. dar poate fi si o combinatie de factori. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Iulie 7, 2015 Partajează Postat Iulie 7, 2015 Re: Nu depaseste 80 km/h pe asfalt! Motive? Sau roti infranate. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Flo123123 Postat Iulie 8, 2015 Partajează Postat Iulie 8, 2015 Re: Nu depaseste 80 km/h pe asfalt! Motive? Eu inclin sa cred ca e numai de la marimea rotilor Sunt resapate ? Daca da, cu atat mai mult spre asta ma duc.. Florin LJ70, ex Jimny, ex IMS M461 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
vladhaliga Postat Iulie 8, 2015 Partajează Postat Iulie 8, 2015 Re: Nu depaseste 80 km/h pe asfalt! Motive? Cel mai simplu...pune o pereche de roti normale si vezi cum merge. Ca sa vezi daca merge infranat dupa ce mergi cateva minute cu 80km/h pune mana pe jante si vezi daca frig sau au o temperatura normala. Ce turatie ai la 80 km/h? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mirceas Postat Iulie 12, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 12, 2015 Re: Nu depaseste 80 km/h pe asfalt! Motive? Cel mai simplu...pune o pereche de roti normale si vezi cum merge. Ca sa vezi daca merge infranat dupa ce mergi cateva minute cu 80km/h pune mana pe jante si vezi daca frig sau au o temperatura normala. Ce turatie ai la 80 km/h? Pe la 2500 de ture. Problema e ca efectiv nu accelereaza sub nici o forma. Am verificat o parte din ce a enumerat colegul minitehnicusro, par OK. Poate pompa de benzina, dar nu e relevant. Am inteles ca s-ar putea modifica rapoartele de transmisie. As fi curios sa stiu cum, daca stie cineva. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosd13 Postat Iulie 12, 2015 Partajează Postat Iulie 12, 2015 Re: Nu depaseste 80 km/h pe asfalt! Motive? daca te referi le cele din punti se demonteaza puntile, se scoate grupul, se scot pinionul si coroana si se inlocuiesc cu cele pe care le doresti. mentiune: trebuie acelasi raport in ambele punti. daca te referi la reductor se demonteaza reductorul, se schimba rotile actuale cu cele pe care le doresti. Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Roskat Postat Iulie 13, 2015 Partajează Postat Iulie 13, 2015 Re: Nu depaseste 80 km/h pe asfalt! Motive? Mai mult ca sigur e din cauza cauciucurilor! Eu cu 31" copie simex nu atingeam 80 km/h nici la vale :) Go big or go home. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Iulie 13, 2015 Partajează Postat Iulie 13, 2015 Re: Nu depaseste 80 km/h pe asfalt! Motive? @Mirceas...80km/h pe vitezometru sau real pe gps? 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
worldscape Postat Iulie 13, 2015 Partajează Postat Iulie 13, 2015 (editat) Re: Nu depaseste 80 km/h pe asfalt! Motive? nu stiu cat sunt rotile stock pe samurai, pe Jeep insa daca de la 28" pun 31"-32" se intampla acelasi fenomen, vit a 5-a devine inutilizabila ... si ori ne rezumam la vit a 4-a ori trecem la schimbat rapoartele ... acum pb se rezuma la buget, in 50% din cazuri se renunta a mai folosi vit a 5-a ...restul trec la schimbat rapoartele din punti :) ... sau treci inapoi la totile stock... foarte adevarat este insa ce spune si @minitehnicusro ca si defect aparut suplimentar fata de schimbarea dimensiunii rotilor, dar ar cam trebui sa fie varza motorul sa ajungi si la asa ceva, dar nu este de neluat in considerare sa arunci si un ochi la motot, un test de compresie ceva. mi-e greu sa cred ca Snorkelul poate influenta ceva daca este curat si filtrul de aer la fel, din contra el te ajuta sa trga motorul un aer cat de cat mai curat decat cel pe care altfel il aspira din habitaclul motor... Editat Iulie 13, 2015 de worldscape Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift http://www.ClubJeepRomania.ro Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mirceas Postat Iulie 13, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2015 Re: Nu depaseste 80 km/h pe asfalt! Motive? daca te referi le cele din punti se demonteaza puntile, se scoate grupul, se scot pinionul si coroana si se inlocuiesc cu cele pe care le doresti. mentiune: trebuie acelasi raport in ambele punti. daca te referi la reductor se demonteaza reductorul, se schimba rotile actuale cu cele pe care le doresti. Aici nu ma pricep deloc si nici nu am avut pe cine sa intreb pana acum. Ce trebuie schimbat sa aiba putin mai mare cuplu si de unde cumpar (sau fac rost)? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mirceas Postat Iulie 13, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2015 Re: Nu depaseste 80 km/h pe asfalt! Motive? @Mirceas...80km/h pe vitezometru sau real pe gps? Pe vitezometru! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mirceas Postat Iulie 13, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 13, 2015 Re: Nu depaseste 80 km/h pe asfalt! Motive? nu stiu cat sunt rotile stock pe samurai, pe Jeep insa daca de la 28" pun 31"-32" se intampla acelasi fenomen, vit a 5-a devine inutilizabila ... si ori ne rezumam la vit a 4-a ori trecem la schimbat rapoartele ... acum pb se rezuma la buget, in 50% din cazuri se renunta a mai folosi vit a 5-a ...restul trec la schimbat rapoartele din punti :) ... sau treci inapoi la totile stock... foarte adevarat este insa ce spune si @minitehnicusro ca si defect aparut suplimentar fata de schimbarea dimensiunii rotilor, dar ar cam trebui sa fie varza motorul sa ajungi si la asa ceva, dar nu este de neluat in considerare sa arunci si un ochi la motot, un test de compresie ceva. mi-e greu sa cred ca Snorkelul poate influenta ceva daca este curat si filtrul de aer la fel, din contra el te ajuta sa trga motorul un aer cat de cat mai curat decat cel pe care altfel il aspira din habitaclul motor... Asta incerc sa aflu! Ce sa schimb la punti si cu ce! Nu ma pricep si nici nu am mai avut pe cine sa intreb! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosd13 Postat Iulie 13, 2015 Partajează Postat Iulie 13, 2015 Re: Nu depaseste 80 km/h pe asfalt! Motive? Aici nu ma pricep deloc si nici nu am avut pe cine sa intreb pana acum. Ce trebuie schimbat sa aiba putin mai mare cuplu si de unde cumpar (sau fac rost)? Exista rapoarte folosite pe samurai: 3.4, 3.7, 3.9 altele compatibile de vitara: 4.6, 5.12 parca si 5.8 si altele after market cu diverse rapoarte. Cel mai probabil tu ai pe masina 3.7 daca vrei viteza mai mare pui raport mai mic dar pierzi la acceleratie si invers. Da un search pe net ai sigur găsesti explicatiile detaliate. Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
yknot Postat Iulie 13, 2015 Partajează Postat Iulie 13, 2015 Re: Nu depaseste 80 km/h pe asfalt! Motive? Pe vitezometru! Atunci viteza ta reala este mai mare, având în vedere dimensiunea anvelopelor. La ce viteza de croaziera vrei sa ajungi.... ca e Samurai, și la Samurai peste 100/h este sport extrem. Dacă totuși vrei reducții pune un kit de 4.16 în reductor și gata. În cazul în care nu știi cum se face treaba asta, sună-l pe minitehnicus. 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mirceas Postat Iulie 15, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 15, 2015 Re: Nu depaseste 80 km/h pe asfalt! Motive? Atunci viteza ta reala este mai mare, având în vedere dimensiunea anvelopelor. La ce viteza de croaziera vrei sa ajungi.... ca e Samurai, și la Samurai peste 100/h este sport extrem. Dacă totuși vrei reducții pune un kit de 4.16 în reductor și gata. În cazul în care nu știi cum se face treaba asta, sună-l pe minitehnicus. Problema este ca nu pot depasi nimic, cred ca si un scooter de 50cm ma poate sicana in trafic. Nu vreau sa merg cu 130km/h, vreau doar sa pot depasi macar un camion fara sa dureze jumate de ora, iar in exterior cam toate merg cu 80 - 85. dar cred ca se rezolva cu schimbarea rapoartelor din punti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dragosd13 Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 Re: Nu depaseste 80 km/h pe asfalt! Motive? Pana sa ajungi sa schimbi rapoartele verifica restul listei si bifeaza ce e acolo. Suzuki Samurai - made in Japan...perfected in my garage Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
abunea Postat Iulie 16, 2015 Partajează Postat Iulie 16, 2015 Re: Nu depaseste 80 km/h pe asfalt! Motive? Strict ca opinie personala, cred ca tu ceri prea mult de la Samurai. Sa ai putere in depasire de la 80 in sus, mi se pare usor ireal. Am mers cu Peugeot 206 1.4HDI care era gandit strict pentru sosea si tot ramanea fara vana peste 90. La Samurai vorbim de o masina cu un motor mic, care nu a fost gandita niciodata pentru reprize in depasire, etc. Nu stiu daca de noua era capabila de asa ceva. Daca mai cresti si greutatea (roti mai mari, bara metalica, etc) e logica sa scada performantele. Unde mai pui ca motorul, chiar daca merge bine, nu mai e cum a iesit el din fabrica, au mai decedat din caluti de-a lungul timpului. Daca vrei mers pe sosea mai onorabil, schimbi rapoartele din punti cu unele orientate spre on-road, dar asta te va penaliza in off-road. Raporte de sosea ar trebui sa te ajute un pic la viteza maxima. Eu am avut Vitara cu motor de 1.6 16v 97cp si de abia ajungea la 90-100. Sa depasesti ceva era o aventura. Mai ales cu anvelope MT si inaltata, nu mai avea nici o treaba pe sosea. - O | | | | | | | O - - O IIIIIII O - Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mirceas Postat Iulie 16, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2015 Re: Nu depaseste 80 km/h pe asfalt! Motive? Va multumesc tuturor celor care si-au dat cu parerea. Toate opiniile le-am luat in considerare. O sa va anunt cine a avut dreptate, precum si solutia aplicata pentru rezolvarea problemei. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
meister_raul Postat Iulie 28, 2015 Partajează Postat Iulie 28, 2015 Re: Nu depaseste 80 km/h pe asfalt! Motive? Strict ca opinie personala, cred ca tu ceri prea mult de la Samurai. Sa ai putere in depasire de la 80 in sus, mi se pare usor ireal. Am mers cu Peugeot 206 1.4HDI care era gandit strict pentru sosea si tot ramanea fara vana peste 90. La Samurai vorbim de o masina cu un motor mic, care nu a fost gandita niciodata pentru reprize in depasire, etc. Nu stiu daca de noua era capabila de asa ceva. Daca mai cresti si greutatea (roti mai mari, bara metalica, etc) e logica sa scada performantele. Unde mai pui ca motorul, chiar daca merge bine, nu mai e cum a iesit el din fabrica, au mai decedat din caluti de-a lungul timpului. Daca vrei mers pe sosea mai onorabil, schimbi rapoartele din punti cu unele orientate spre on-road, dar asta te va penaliza in off-road. Raporte de sosea ar trebui sa te ajute un pic la viteza maxima. Eu am avut Vitara cu motor de 1.6 16v 97cp si de abia ajungea la 90-100. Sa depasesti ceva era o aventura. Mai ales cu anvelope MT si inaltata, nu mai avea nici o treaba pe sosea. Ma bag si eu ca musca'n lapte: Am Vitara 1.6 8v din 1993, cabrio, cu anvelope Cooper Cobra Radial G/T 255/60 R15, fara modificari si imi trage destul de bine, ajung si la 130km/h cu ea. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
bandesz Postat August 2, 2015 Partajează Postat August 2, 2015 Re: Nu depaseste 80 km/h pe asfalt! Motive? Buna pompa de benzina sau supapa retur dar sa prinzi putere ar fi bine o chiulasa de jimny eu asa am si cu roti de 31silverstone merge cu 120 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate