morarul4 Postat Iulie 9, 2015 Partajează Postat Iulie 9, 2015 Salut. am un samurai fabr. 1988 adus din olanda anul trecut. am parcurs cu el 13000 km pe sosea si off road. am schimbat ceva piese,uleiuri....etc. de curand a aparut o problema care pe mine, ca sofer si mecanic amator cu vechime ,m-a pus "in corzi" si ,mai mult, era sa ma duca in sant. la 30-40 km.h, daca prind cu roata stg-fata o denivelare mai mare ,volanul incepe sa oscileze puternic (cred ca si rotile -roata fac la fel). de fapt bate si tinde a mi se smulge din mana. la viteze mari sau mai mici de 25 km.h nu face asa ceva. trebuie sa franez si sa tin tare de volan .mentionez ca are cerceii de 130 mm si roti de 195/15/100s. am mai patit asa ceva in urma cu 30 de ani cu un trabant la care unghiul de fuga era prea strans.are cineva o idee privind cauza? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
minitehnicusro Postat Iulie 9, 2015 Partajează Postat Iulie 9, 2015 Re: Problema de directie sau suspensie? in primul rand elimina jocurile din pivoti. rulmentii aia trebuie sa aiba prestrangere. uita-te in manual cum se face si cum se regleaza. apoi elimina toate jocurile din suspensie si directie. 3x Suzuki Jimny 1x Suzuki Samurai Dacia DoubleCab 4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
morarul4 Postat Iulie 11, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 11, 2015 Re: Problema de directie sau suspensie? multumesc.saptamana viitoare trec la treaba. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
proof Postat Iulie 16, 2015 Partajează Postat Iulie 16, 2015 (editat) Re: Problema de directie sau suspensie? Ia uita-te, ai amortizor la directie ? Daca lipseste sau nu e in mintile lui, simptomele descrise de tine tin si de amortizor (efect "death wobble"). Editat Iulie 16, 2015 de Astral SAMURAI SJ stock Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate