Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Recomandari troliu pentru Mitsubishi SWB 3.5

Catalin40A

Postări Recomandate

Stimati colegi, va rog sa ma ajutati in vederea achizitiei unui troliu care sa ma scoata din cacaoooo atunci cand am nevoie !!

In acest moment am montat pe masina (Mitsubishi Pajero 3500 scurt) un troliu Prime Tech care nu-si face treaba. Vreau sa-l inlocuiesc cu unul bun, de care sa nu ma rog sa mearga si care sa functioneze atunci cand am nevoie. Bugetul il ajustam in functie de necesar, motiv pentru care nu exclud din calcul troliile low buget, dar nici cele mai scumpe. Nu vreau sa ma intind mai mult de 4500 lei.

Ma orientasem la un WARM TABOR 12K http://shop.gtcauto.ro/trolii-si-accesorii/warn-auto/troliu-warn-tabor-12k-1-88400, de asemenea mi-a placut si un IRONMAN

Pareri ??

Editat de Max
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Warn Tabor 12k versus Ironman 4x4 12.000 pentru Mitsubishi SWB 3.5

Warn !

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Studiaza si Kingone. Avantaj: frana in afara tamburului, constructie foarte robusta. Eu am tinut cu al meu (de 9500 lbs) un Y61 LWB in panta, pe care l-am tras pana la urma, am tras un Y60 LWB suspendat, si o data m-am troliat vreo ora jumate in continuu si nu a avut nici o treaba. Cred ca pentru un buget redus si pretentii hard se califica Kingone.

Link spre comentariu

inclin spre Warn dar asta pentru ca stiu ca tin destul de bine:) in acelasi timp eu am avut,fara sa fac reclama :) un troliu luat de aici de pe forum prin 2011 woger sau asa ceva:) care a mers de aproape I-am scurs vaselina din el si nu ma dezamagit doar ca era lentttttt!

eu m-as uita la ceva cu un raport de 218:1 maxim ca altfel devine plictisitoare trolierea:)

Link spre comentariu

Chiar daca titlul topicului este A versus B, asta nu inseamna ca sunt singurele obtiuni. Asa cum bine spune Optimus, am sa vad ce inseamna si un Kingone. M-ar incanta insa un troliu cu plasma. La Prime Tech-ul asta pe care il am pe masina (si care e inutil) am schimbat sufa metalica cu plasma pentru a usura manevrarea. De aici si intentia mea spre Ironman 4x4.

Link spre comentariu

recomandare Warn.... dar e de luat in calcul si kingone si respectiv Superwinch.

Jeep Wrangler YJ - 1989 - 2.5" Lift

Jeep Wrangler TJ - Sahara Limited Edition 2001 - 4" Lift

Jeep Wrangler TJ - Rubicon Express - Custom Made 1997 - 6" Lift

http://www.ClubJeepRomania.ro

Link spre comentariu

dA, eu am schimbat titlul topicului intrucat ar fi fost interesanta o discutie despre cele doua modele, dar pentru ca tu, de fapt, esti interesat de alegerea unui troliu adecvat masinii tale, acest topic va fi mutat la Mitsubishi si poti sa te documentezi incepand cu acest topic :

http://forum.club4x4.ro/showthread.php?49340-De-care-troliu-am-nevoie

Link spre comentariu

Re: Recomandari troliu pentru Mitsubishi SWB 3.5

Asta e un troliu care a purtat 1000 de nume . E bun dar nu chiar asa de bun ca sa merite banii astia ( e ridicat in pret din cauza dotarii cu fanta si plasma ... eu intodeauna am preferat cablul metalic pentru durabilitatea nelimitata in timp si ca se poate folosi mai sigur peste teren greu cu pietre , desi e clar ca e mai incomd de folosit decat plasma ) ... mai bine Kingone , cel putin dpdv mecanic e solid . Acuma na , nici altele ceva mai suple constructiv n-au fatat daca nu le-a ajutat un pic de intunericul gandirii , deci ...

Si da , Kingone e un candidat , dar e relativ greu . Deci Warn , daca e buget ( eventual si pentru intretinerea ulterioara ) .

Editat de cos

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

Nu te-ai saturat de teste costisitoare? :grin: Sfatul meu este sa cumperi un troliu despre care stii ca face treaba ca lumea. Daca stii ca te dai grav, ia-ti unul robust, cu frana in afara tamburului, si cu cablu de otel. Daca il vrei doar pentru linistea mintii tale, ia-ti unul usor, cu plasma, dar cu finisaje foarte bune, ca sa nu rugineasca repede.

Eu cel putin, daca as mai baga masina vreodata pe unde am bagat-o pe cealalta, mi-as lua tot Kingone de 9.5lbs cu cablu de otel, fara sa stau pe ganduri o secunda. Dar cum am renuntat la activitati de-astea, fie nu mai pun troliu niciodata, fie o sa merg pe un Ironman sau un Superwinch cu plasma, daca o sa ma prind la un moment dat ca mintea mea cere linistire cu un troliu.

Ai grija ca: Tabor este gama "gradinita" de la Warn, daca vrei un troliu mediocru pe care sa scrie Warn, ala e! La Superwinch gama Tiger Shark are frana in tambur, iar gama Talon are frana in afara tamburului, de unde si diferenta de preturi. Daca vrei sa te dai grav, ia-ti cu frana in afara tamburului, daca nu, merge si ala cu frana in tambur.

Plasma poti pune la oricare troliu, chiar daca nu vine din fabrica cu plasma, si ori pastrezi cablul de otel de rezerva, ori il vinzi.

Link spre comentariu

Cos, ce inseamna buget pentru intretinerea ulterioara ? Banuiesc ca te referi la revizii. Ar putea fi asa scumpe incat sa aloci buget pentru ele ??

Link spre comentariu

La trolii se defecteaza : componente din frana , pinioane din reductor , bucsele-lagar ale tamburului, carbunii din electromotor , solenoidul , priza de comanda . Ceva mai predispuse la accidente umane sunt : telecomanda si manipulatorul pe fir , cablul , barele de peste tambur , fanta cu role de ghidaj . Unele costa mult si se gasesc greu , altele nu se gasesc ...

La revizie e nevoie de acelesi lucuri la orice troliu - spray de curatare sau benzina+pensula , carpe multe , vaselina , ceva vopsele si alte farduri si oje , dupa caz ...l

Link spre comentariu

Nu te-ai saturat de teste costisitoare? :grin: Sfatul meu este sa cumperi un troliu despre care stii ca face treaba ca lumea. Daca stii ca te dai grav, ia-ti unul robust, cu frana in afara tamburului, si cu cablu de otel. Daca il vrei doar pentru linistea mintii tale, ia-ti unul usor, cu plasma, dar cu finisaje foarte bune, ca sa nu rugineasca repede.

Eu cel putin, daca as mai baga masina vreodata pe unde am bagat-o pe cealalta, mi-as lua tot Kingone de 9.5lbs cu cablu de otel, fara sa stau pe ganduri o secunda. Dar cum am renuntat la activitati de-astea, fie nu mai pun troliu niciodata, fie o sa merg pe un Ironman sau un Superwinch cu plasma, daca o sa ma prind la un moment dat ca mintea mea cere linistire cu un troliu.

Ai grija ca: Tabor este gama "gradinita" de la Warn, daca vrei un troliu mediocru pe care sa scrie Warn, ala e! La Superwinch gama Tiger Shark are frana in tambur, iar gama Talon are frana in afara tamburului, de unde si diferenta de preturi. Daca vrei sa te dai grav, ia-ti cu frana in afara tamburului, daca nu, merge si ala cu frana in tambur.

Plasma poti pune la oricare troliu, chiar daca nu vine din fabrica cu plasma, si ori pastrezi cablul de otel de rezerva, ori il vinzi.

Tocmai ca m-am saturat de teste costisitoare am deschis topicul asta.

Pana acum se contureaza urmatoarea varianta: Superwinch Talon 9,5 sau 9,5i. Nu vad diferenta intre ele, pe care o da acel "i " . Ca design am inteles, insa constructiv nu. Am vazut ca se poate comanda si fara sufa, asta e bine ca o pot folosi pe cea sintetica de la celalalt troliu.

http://shop.gtcauto.ro/trolii-si-accesorii/superwinch/talon

Editat de Catalin40A
Link spre comentariu

Pai diferenta consta in pozitionarea solenoidului, care la 9.5i este integrat, si nu ai ce sa-i faci ca sa-l muti de acolo, iar la 9.5 este "detasabil" si il poti pune unde vrei tu, de exemplu sub capota daca iti permite lungimea cablurilor. Trebuie sa alegi varianta in functie de locul in care il montezi, daca ai bara HD merge si 9.5i, in functie de designul barei, dar daca vrei sa-l pui (ascunzi) in bara originala a masinii, nu are loc 9.5i. Si vad ca 9.5i are 1kg in plus, in rest e acelasi troliu.

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare