cristi 1 Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 Da, dupa cum am enumerat in titlu ma intereseaza pareri ale colegilor despre cele patru tipuri de vehicule 4x4 respectiv Toyota Hilux 2,5 - 3.0, Mitsubishi L200, Nissan Navara, Ford Ranger. Anul de fabricatie 2008-2012 Locuri - 5 Maxim 150000 km Nu va fi modificata deloc. Poate doar niste anvelope AT Masina va fi folosita in agricultura , viticultura , se va deplasa pe drumuri neasfaltate , camp si deal Nu va transporta incarcaturi foarte grele. Ma intereseaza fiabilitate . plusuri - minusuri , comportament in exploatare pe drumuri de campie si deal in conditii de uscat , ploaie , zapada. Comportament pe sosea asfaltata uscata , ploaie , zapada. Multumesc anticipat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Miron Sorin Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 (editat) Re: Pareri / sfat achizitie Toyota Hilux , Mitsubishi L200, Nissan Navara, Ford Ranger Salut Cristi! Am avut un Navara si un Hilux 3.0 AT. Ambele au lucrat bine. Hiluxul l-am vindut acum un an fara nici o problema. Nissanul a crapat de doua ori motorul si a fost vindut acum vreo 3 ani in stare perfecta. Ambele au fost muncite egal, incarcate, cu remorci dupa ele, nu omorate dar au muncit. Intre cele doua recomand Hiluxul. Bafta la cumparaturi.:grin: Editat Iulie 15, 2015 de Miron Sorin zambeste...maine poate va fi mai rau Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Adrian Matei Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 Re: Pareri / sfat achizitie Toyota Hilux , Mitsubishi L200, Nissan Navara, Ford Ranger Am avut Ford Ranger 2008, o masina foarte faina,fiabila 190.000 km de vanatoare si pescuit si i-am schimbat doar un semering la planetara si bineinteles reviziile periodice in rest absolut nimic Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 (editat) Re: Pareri / sfat achizitie Toyota Hilux , Mitsubishi L200, Nissan Navara, Ford Ranger Rangerul 2008 este un facelift al modelului 1999-2006 , care este o Mazda b2500 , care este o masina extraordinara . Diferenta consta in motorizare si ambreiaj ( care este cu volant bimasic la modelul dupa 2006 ). Strict din ce ai enumerat acolo , eu as alege Hilux. Am avut unul in utilizare si mi-a placut in special cutia si consumul. Nu stiu cum naiba face , dar reuseste sa scoata si 1.5 litri mai putin la suta de km fata de concurenta . Nu pare mult , dar este . Problema mare este costul de achizitie. Este aproape dublu fata de celelalte . Din acest punct de vedere , nu merita banii . Este ceva mai buna decat concurenta ( Hiluxul ) dar nu chiar atat de buna. Din ce ai enumerat tu , toate au transmisie clasica 4x4 part-time , care vine cu mici avantaje si ceva dezavantaje. Doar L200 in varianta super-select , beneficiaza si de diferential central , celelalte nu au . Din pacate , este de departe cea mai mica bena din gama , asa ca pica din start daca vrei sa pui agregatul la munca. Ti-as sugera sa cauti un Hiluk king cab . sunt mai ieftine decat varianta double cab si au o bena de peste 180 cm lungime. Celelalte bene se invart in jurul la 155 - 150 cm , mai mica la l200 ( L200 se gaseste si in varianta cu bena marita , dar arata cumplit pentru ca i-au lungit doar coada , nu i-au marit ampatamentul ) . Daca utilizezi corect cele doua trepte ale reductorului , nu ai nevoie de motor de 3.0 . Mie mi se pare un moft . Asigurare mai scumpa si impozit mai mare , in rest , consum mai mare si putere in plus pe care nu o prea poti exploata , pentru ca cele mai multe au cutie in 5 trepte si oricum la peste 110 km/h ai impresia ca esti in elicopter. Paradoxal , cel mai lejer de condus si mai putin zgomotos din ce ai enumerat este Navara . Se conduce mai aproape de turism decat celelalte concurente . Insa are unul din cele mai lungi ampatamente si este cel pai putin indicat pentru agricultura si mers pe camp. Totusi , nu uita sa adaugi in lista si Mazda BT-50 , care este Ford Ranger suba alta denumire . Nu stiu de ce , dar preturile la BT-50 sunt foarte mici si rulajele de pe piata din romania sunt sub 100.000 km . Sunt chiar in prezent niste oferte bune , insa trebuie sa fii foarte atent la ce cumperi , pentru ca toate sunt masini pentru munca si majoritatea chiar sunt puse la munca. Eu am un Ranger din 2005 si nu l-as da pe nici una din cele pomenite de tine . Il servisez singur 100 % , este mai fiabil ca modelele noi , piesele sunt foarte ieftine ( ulei + filtru - 160 ron , distributie - curea si rola - 280 ron ) , nu ii trebuie interventie prin calculator la reviziile periodice si merg cu el si cu 140 cand am nevoie de vreo depasire mai vijelioasa . sigur , este galagios , mult mai galagios ca un hilux dupa 2008 sau ca un Ranger dupa 2007 si muuult mai putin civilizat pe sosea decat un Navara , dar tot nu l-as schimba. Editat Iulie 15, 2015 de FordRanger Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 Re: Pareri / sfat achizitie Toyota Hilux , Mitsubishi L200, Nissan Navara, Ford Ranger Rangerul 2008 este un facelift al modelului 1999-2006 , care este o Mazda b2500 , care este o masina extraordinara . Diferenta consta in motorizare si ambreiaj ( care este cu volant bimasic la modelul dupa 2006 ).......... :))) Incearca totusi sa reformulezi pentru ca din moment ce a fost schimbat si motorul si ambreiajul, atunci nu mai e deloc doar un face-lift ! Mazda BT50 este cu totul altceva decat Mazda B2500 ! REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timberland0910 Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 Re: Pareri / sfat achizitie Toyota Hilux , Mitsubishi L200, Nissan Navara, Ford Ranger nu mai bine iei un PATROL si scapi de dileme? :) Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Iulie 16, 2015 Partajează Postat Iulie 16, 2015 Re: Pareri / sfat achizitie Toyota Hilux , Mitsubishi L200, Nissan Navara, Ford Ranger in postarea colegului FordRanger am mai gasit o mica eroare. Aceasi masina dar cu motor mai mare va consuma mai putin ( si nu mai mult) decat sora ei geamana cu motor mai mic. Cand vorbim de masini de teren am observat ca e asa: motor mare=consum mai mic; motor mic = consum mare. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tiru Postat Iulie 16, 2015 Partajează Postat Iulie 16, 2015 Re: Pareri / sfat achizitie Toyota Hilux , Mitsubishi L200, Nissan Navara, Ford Ranger Salut, Fiind posesor de Navara D40, bineinteles ca iti recomand Navara,:grin: dar in acelasi timp depinde de buget si de starea masinii, te poti orienta si spre Hilux. new hobby - off road :cl Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Iulie 16, 2015 Partajează Postat Iulie 16, 2015 (editat) Re: Pareri / sfat achizitie Toyota Hilux , Mitsubishi L200, Nissan Navara, Ford Ranger Nu face neaparat subiectul topicului si nici nu imi place sa polemizez , insa am cautat sa ma edific cu ceva vreme in urma si din ce am studiat eu problema , lucrurile ar sta asa. Ca si caroserie , este un facelift , in sensul ca partea de sasiu este identica . La fel si ceea ce tine de cutie si reductor. Motorizarea a fost modificata , motorul fiind total nou pentru a respecta alte norme de poluare ( euro 4 ) . Acelasi motor de 143 CP a fost pus in ultimul an pe unele unitati ale modelului vechi . Odata cu noul motor , s-a trecut si la un ambreiaj cu volant bimasic. Caroseria este un face-lift ceva mai agresiv . Mazda BT-50 este fix aceeasi masina cu Ford Ranger dupa 2006 , iar Ford Ranger dupa 2006 este , cel putin o caroserie putin modificata ( desi dimensiunile sunt sensibil egale ) si un motor mai putin poluant cu un ambreiaj cu volant bi-masic , puse pe exact acelasi sasiu ca si modelul 1999-2006 care imparte aceleasi repere cu MAzda B2500 :wink:. Da , bordul este diferit la modelul urmator , dar inclusiv scaunele si forma covoraselor din interior sunt identice ca si dimensiuni , forma si prindere . specific aceste lucruri pentru a scoate in evidenta partea buna a lucrurilor , adica un sasiu reusit si rezistent pentru o autoutilitara , care a fost utilizat la modelele urmatoare de Mazda si Ranger. Intrebati colegii cu servisuri , care fac modificari de suspensii la cele doua modele si intrebati-i daca exista diferente intre modelele pomenite de mine . Pana si pozitionarea radiatorului de la intercooler este identic si montat in aceeasi pozitie. Deci , din aceste puncte de vedere , "noile " BT-50 si Ranger sunt doar vechile B2500 si vechile Ranger , imbracate putin diferit si cu modificarile pomenite . Tinand cont de faptul ca pana si motoarele noi au fost montate pe modelele din ultimul an de fabricatie al modelului precedent , va rog sa trageti concluziile. Irod , respect punctul tau de vedere , dar am unele dubii ca ar reflecta purul adevar. Intradevar , la unele masini submotorizate , varianta unui motor mai mare poate fi castigatoare , insa nu la fel stau lucrurile in cazul unor motoare din aceeasi generatie . Chiar si producatorii dau cifrele cu diferente , in favoare motorizarii mai mici . Editat Iulie 16, 2015 de FordRanger Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate