Max Posted July 22, 2015 Share Posted July 22, 2015 Pentru mine lanterna este un accesoriu foarte important si o port in permanenta la mine si in teren si la lucru. Inainte foloseam lanterne Maglite cu 3 si 4 baterii R20 dar de ceva vreme am trecut pe lanterne cu LED care sunt net superioare atat ca performante legate de lumina, consum si rezistenta. Lanternele folosite de mine sunt marca XTAR comercializate de colegul nostru @suparici pe http://www.lanterneled.ro Cea mai utilizata de mine este modelul XTAR TZ60 XM-L U2 Este o lanterna complexa, foarte versatila si cu multe accesorii https://www.lanterneled.ro/lanterne-tactice-vanatoare/87-xtar-tz60-xm-l-u2-set-complet-lanterna-led-vanatoare.html Se poate utiliza cu unul sau doua acumulatoare. Corpul este format din doua segmente. Este foarte rezistenta la socuri si intemperii, foarte usor de utilizat. Acumulatorii sunt puternici si tin lanterna aprinsa pe o durata mare. O recomand cu toata caldura. Exista accesorii si piese de schimb daca e cazul. Am mai utilizat (si inca mai utilizez) si alte modele de lanterne de pe http://www.lanterneled.ro si sunt foarte incantat de calitate si seriozitatea vanzatorului. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astral Posted July 22, 2015 Share Posted July 22, 2015 Re: Lanterne folosite de mine Pai astea sunt de la colegul @Suparici ! Nu l-am mai vazut in lista VA si nici la Promo..... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted July 22, 2015 Author Share Posted July 22, 2015 Re: Lanterne folosite de mine Pai astea sunt de la colegul @Suparici ! Nu l-am mai vazut in lista VA si nici la Promo..... Gresesti. E si Vanzator autorizat si are si sectiune dedicata. http://forum.club4x4.ro/forumdisplay.php?802-Lanterne-LED Doar ca nu a avut inca timp sa prezinte produsele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vortex Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Re: Lanterne folosite de mine sper ca macar sa-ti fi facut cadou o lanterna, pentru reclama. eu mi-am cumparat asta http://www.ebay.co.uk/itm/TrustFire-4000LM-Cree-XM-L2-T6-3X-LED-Flashlight-Torch-3X-18650-Battery-Charger-/201228596274?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item2eda28b432 si am dat pe ea mai putin de o treime. inca o data, se confirma ca adaosul practicat de comerciantii romani este cel putin .... (a se completa punctele). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted July 23, 2015 Author Share Posted July 23, 2015 Re: Lanterne folosite de mine sper ca macar sa-ti fi facut cadou o lanterna, pentru reclama. eu mi-am cumparat asta http://www.ebay.co.uk/itm/TrustFire-4000LM-Cree-XM-L2-T6-3X-LED-Flashlight-Torch-3X-18650-Battery-Charger-/201228596274?pt=LH_DefaultDomain_3&hash=item2eda28b432 si am dat pe ea mai putin de o treime. inca o data, se confirma ca adaosul practicat de comerciantii romani este cel putin .... (a se completa punctele). In primul rand nu e acelasi produs de care zic eu si in al doilea rand ai vrea cumva ca preturile de aici sa fie aceleasi cu cele din Hong Kong? Ia importa tu, plateste transport, taxe vamale, TVA, impozite, salarii si multe alte taxe si vezi cu cat poti vinde produsele astfel incat sa mai si castigi un ban, ca doar asta e scopul, nu? Parerea mea ar fi ca sa faci niste comparatii obiective... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vortex Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 (edited) Re: Lanterne folosite de mine este oarecum asemanatoare lanterna, numai ca a mea e un pic mai buna. atunci cand importi la container pretul nu va mai fi de aproape 20 de lire (cat am dat pe ea), ci mult mai mic. in afara de asta, sunt sigur ca nu le importa la container, ci 2-3 bucati. tva-ul il plateste cumparatorul final. fiind vorba de un magazin virtual, nu prea vad ce salarii se platesc (sau chirie). nu spun ca ar trebui sa aiba acelasi pret, dar nici in halul asta. daca esti multumit de produs, restul nu mai conteaza. :D Edited July 23, 2015 by vortex Link to comment Share on other sites More sharing options...
Optimus Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Re: Lanterne folosite de mine Comparatia este nerealista: o lanterna simpla vs. un set de lanterna + diverse accesorii, destul de multe + configuratie pe module, etc... Clar ca pretul nu poate fi acelasi, strict raportat la produsul in sine, dincolo de aspectele fiscale. Nu ma intereseaza care o are mai buna sau mai mare... M-am exprimat strict dpdv al unui vanzator din Romania, care se confrunta si el cu astfel de comparatii fantasmagorice, am avut si eu discutii cu potentiali clienti care imi aratau preturi mai mici ca ale mele, dar care de fapt nu includeau pachetul complet de servicii, si unii erau atat de prosti ca si dupa ce le demonstram asta, ei tot ziceau ca am pretul mai mare decat altii. Pe astia ii lasam in pace, sa cumpere de la cine vroiau ei... Intelegeam daca ne arata colegul fix acelasi produs la altii, la 140 de lei... Dar asa... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogus Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Re: Lanterne folosite de mine @vortex fara suparare dar tTrustfire sunt lanterne slabute, face exact cat ai dat tu pe ea, mai mult decat atat o luai la aceeasi pret in Romania, uite la astia pe site costa 199lei cu transportul inclus adica 32lire, cam atat ai dat si tu cu transport ajunsa acasa cel mai probabil, diferenta e ca la asta din Romania aveai si garantie, daca vrei lanterne atunci uita-te la alte marci ca: Olight, Nitecore, Led Lenser, Laser Genetics, Armytek aste sunt lanterne! http://lanterne-profesionale.com/tr-3t6-lanterna-trustfire-3x-cree-xm-l-t6-3800-lm.html Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link to comment Share on other sites More sharing options...
vortex Posted July 23, 2015 Share Posted July 23, 2015 Re: Lanterne folosite de mine am dat pe ea in jur de 130 de lei. habar n-am avut ca mi-am cumparat o porcarie. maine caut tampenia aia de lanterna si-o arunc la gunoi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Max Posted July 23, 2015 Author Share Posted July 23, 2015 Re: Lanterne folosite de mine Mai oameni buni, eu am prezentat una din lanternele mele, lanterne pe care le folosesc si sunt multumit. Ca sunt altele mai bune sau mai slabe, mai ieftine sau mai scumpe, ma lasa rece. Eu prezint ce am. Pe vremuri am dat carute de bani pe Maglite diverse modele si accesorii si nici nu se compara cu ce am acum. La vremea aceea erau tari. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogus Posted July 24, 2015 Share Posted July 24, 2015 Re: Lanterne folosite de mine am dat pe ea in jur de 130 de lei. habar n-am avut ca mi-am cumparat o porcarie. maine caut tampenia aia de lanterna si-o arunc la gunoi. nu e chiar o porcarie, doar ca o o lanterna din clasa low, adica aia 3800 de lumeni daca ii masori ai sa vezi ca poate sunt 1500, pe putere maxima incalzeste cam tare, orele de functionare nu sunt alea pe care le scriu etc, lanterna e relativ ok doar ca performantele ei nu sunt nici pe departe cele pe care le scriu pe ambalaj, eu vreau acum sa comand un monstru de la Trustfire direct de pe Aliexpres (vanzator verificat) dar sunt constient ca performantele sunt undeva la 40-50% din cele prezentate, oricum si asa ca o lanterna de tinut in protbagaj mi-e ok http://www.aliexpress.com/item/Trustfire-10000LM-9T6-Flash-Light-Torch-Hunting-Equipment-Lanterna-Led-Lights-Self-Defense-Tactical-Flashlight-3x/32262423617.html PS Max scuze, se pare ca topicul tau a devenit unul general cu discutii despre lanterne, daca vezi ca prinde ai putea sa il lasi Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link to comment Share on other sites More sharing options...
rdk84 Posted July 24, 2015 Share Posted July 24, 2015 Re: Lanterne folosite de mine O lanterna buna e aia pe care nu o mai ai si o regreti rau de tot incat esti dispus sa dai si dublu numai sa ai una ca ea! O lanterna buna nu inseamna doar: - pret scazut - lumina puternica Inseamna si fiabilitate in timp (nu sa se arda ledurile dupa 2-3 luni de functionare) (adica sa fie radiatoarele gandite corect), inseamna sa reziste in timp la socuri (termice, mecanice, etc) si sa stea cat mai mult aprinsa si sa-ti indeplineasca scopului pentru care ai achizitionat-o. In functie de nevoi, poate fi buna una care face lumina pe o suprafata mare, dar bate 5-10m sau poate una care face lumina pe o suprafata mica si bate 2-300 de metrii. Daca pentru X e mai buna Y, pentru Z cu siguranta e mai buna T pentru ca el are alte nevoi. Max a prezentat o lanterna si a specificat exact pentru ce o foloseste si cum se comporta in acele conditii pentru ca si altii care au nevoie de asa ceva sa aleaga in cunostinta de cauza. Nu a bagat Max la nimeni pe gat lanterna, nu a zis sa nu mai cumparati din Hong Kong chinezarii si sa luati de la colegu de pe site. Aceasta alegere o face fiecare in functie de nevoi si de buget. Nu va convine ce a zis Max, cautati la chinezi, dar sa va laudati ca Y din Hong Kong e mai buna ca a lui Max, fara sa prezinti dovezi, suntem ca la gradinita. Eu nu contest ca Y e mai buna ca T, dar vreau dovada. Asa ca astept review-ul cu ambele lanterne in paralel pe youtube. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vortex Posted July 24, 2015 Share Posted July 24, 2015 (edited) Re: Lanterne folosite de mine chiar n-am vrut sa fac de cacao lanterna lui max. m-a izbit pretul. nu am cu ce sa masor lumenii, mie mi s-a parut deranjant de luminoasa. iar acumulatorii sunt cu litiu, nu se vor descarca asa repede. tot e bine, ca asa am aflat ca am un stift.inainte de a arunca la gunoi stiftul, am sa-i fac o prezentare, ca sa stie si altii sa nu se lase pacaliti de aspect. Edited July 24, 2015 by vortex Link to comment Share on other sites More sharing options...
rdk84 Posted July 24, 2015 Share Posted July 24, 2015 Re: Lanterne folosite de mine Nu a zis nimeni sa arunci la gunoi, ci sa faci remarci pe baza de dovezi. Asteptam prezentarea! Chiar ar fi utile prezentari de lanterne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
timberland0910 Posted July 24, 2015 Share Posted July 24, 2015 (edited) Re: Lanterne folosite de mine de curand am achizitionat o lanterna LED LENSER P14.2 de care sunt uimit cata lumina face si cat de mult tin acumulatorii...functioneaza cu 4 acumulatori AA ..o recomand cu caldura .Ce mi-a placut la ea e ca poti comuta foarte rapid intre modul flood si spot.Am platit pe ea 276 ron nu neaparat de aici http://www.easylight.ro/lanterna-led-profesionala-led-lenser-p-14-2# Edited July 24, 2015 by timberland0910 Natural Disaster Response Operations Link to comment Share on other sites More sharing options...
yo2bt Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 (edited) Re: Lanterne folosite de mine Dupa Mag-Lite cu LED, de care m-am folosit mult timp, de cativa ani mi-am cumparat Led Lenser P14 si mai nou M14. Ultima este excelenta. https://www.ledlenser.com/uk/flashlights/m14/ Nu-mi plac lanternele cu acumulatori. Poti fi pus in situatia sa se descarce si sa nu ai posibilitatea sa ii incarci, sau daca o ai, sa astepti pana se termina incarcarea. Baterii gasesti peste tot si poti avea tot timpul la tine un set de rezerva. Edited July 27, 2015 by yo2bt 73 de adi - yo2bt ...altfel spus - TOATE CELE BUNE :hi ORCA - Off Road Club Arad Link to comment Share on other sites More sharing options...
dulceanu ionel Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 (edited) Re: Lanterne folosite de mine Cea mai buna lanterna este aia pe care nu o ai la tine si iti trebuia neaparat sa iti faci treaba dar nu ai cu ce:ha:.Pentru noi cele mai bune lantrene trebuie sa fie flood pentru ca le utilizam pe langa un ceaun ,pe sub o masina stricata,la un pescuit etc.Pentru braconieri(nu este cazul nostru)sunt bune cele spot.Cand plec pe undeva si inoptez am la mine minim trei lanterne frontale unele cu acumulatori altele cu baterii.Nu cumpar lanterne scumpe pentru ca nu prea am grija de ele si le tin aruncate prin toate masnile pe care le am.Tehnologia asta cu led a marit extraordinar autonomia functionarii in asa fel incat chiar si lantrenele mai slabute tot te tin mult.Eu folosesc lanterne frontale pentru ca am mainile libere si pot sa mestec la ceanul cu mamaliga:cort.Ultima lanterna este Boruit de pe aliexpres care normal ca nu este ca in descrierea lor dar este ieftina si imi fac treaba cu ea si vreau sa mai cumpar 2.http://www.aliexpress.com/item/Boruit-JR-3000-CREE-XML-T6-2R5-4-Mode-Hiking-LED-Headlamp-Headlight-5000-Lumens-With/32275237349.html Edited July 25, 2015 by dulceanu ionel Fiecare zi trebuie trăită ca și cum ar fi ultima.. Off-road Alyon Team Link to comment Share on other sites More sharing options...
timberland0910 Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 (edited) Re: Lanterne folosite de mine grande Edited July 26, 2015 by timberland0910 Natural Disaster Response Operations Link to comment Share on other sites More sharing options...
timberland0910 Posted July 25, 2015 Share Posted July 25, 2015 Re: Lanterne folosite de mine Dupa Mag-Lite cu LED, de care m-am folosit mult timp, de cativa ani mi-am cumparat Led Lenser P14 si mai nou M14. Ultima este deosebita. Nu-mi plac lanternele cu acumulatori. Poti fi pus in situatia sa se descarce si sa nu ai posibilitatea sa ii incarci, sau daca o ai, sa astepti pana se termina incarcarea. Baterii gasesti peste tot si poti avea tot timpul la tine un set de rezerva. [ATTACH=CONFIG]245664[/ATTACH] exact la chestia asta m-am gandit si io ....;) Natural Disaster Response Operations Link to comment Share on other sites More sharing options...
mac01 Posted July 26, 2015 Share Posted July 26, 2015 Re: Lanterne folosite de mine Nu-mi plac lanternele cu acumulatori. Poti fi pus in situatia sa se descarce si sa nu ai posibilitatea sa ii incarci, sau daca o ai, sa astepti pana se termina incarcarea. Baterii gasesti peste tot si poti avea tot timpul la tine un set de rezerva. [ATTACH=CONFIG]245664[/ATTACH] Mie nu-mi plac cele fara acumulatori. Mai bine cumpar acumulatori de rezerva, ii incarc pe toti cand stiu ca am de lucru cu lanterna si cu asta basta. Altfel toata ziua buna ziua stau si cumpar baterii. Te costa bateriile in doi-trei ani de te rupe. Mai platesti de doua-trei ori pretul lanternei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
timberland0910 Posted July 26, 2015 Share Posted July 26, 2015 Re: Lanterne folosite de mine Mie nu-mi plac cele fara acumulatori. Mai bine cumpar acumulatori de rezerva, ii incarc pe toti cand stiu ca am de lucru cu lanterna si cu asta basta. Altfel toata ziua buna ziua stau si cumpar baterii. Te costa bateriile in doi-trei ani de te rupe. Mai platesti de doua-trei ori pretul lanternei. eu ma refeream la acumulatorii dedicati cum sunt la telefon , nu la cei tip baterie r6 ca de aia am si eu 2 seturi , doar nu crezi ca tot arunc baterii,ca vorba ta in 2 ani mai platesti cateva lanterne :) Natural Disaster Response Operations Link to comment Share on other sites More sharing options...
cos Posted July 26, 2015 Share Posted July 26, 2015 (edited) Re: Lanterne folosite de mine Eu nu mi-s atat de organizat sa tin gestiunea starii acumulatorilor , asa ca prefer bateriile oricand e posibil , ultima data mi-am cumparat unele alcaline cu termen peste 10 ani , daca chiar tin pana atunci e alta vorba , nu cred ca nu voi avea nevoie de ele in timpul asta ....... Am si acumulatori dar cu siguranta vor fi scosi din uz din motive evidente de neutilizare indelungata , acolo unde sunt la concurenta cu bateriile ( unele lanterne sunt pe 18650 si aia e ... ) . Pana la necesitatea unor lanterne ''vulcanice' , pe langa multe chinezarii veritabile de calitate medie am si Led Lenser si mai multe Petzl , niciuna pentru semnalizari din satelit ... mai de potecuta .... mi-e destul ... Edited July 26, 2015 by cos 1 ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bogus Posted July 26, 2015 Share Posted July 26, 2015 (edited) Re: Lanterne folosite de mine Daca tot e la am ajuns la ce folosim fiecare :grin: Petzl frontal Myo XP Petzl frontal Myo R-XP pentru vanatoare Lumintop TD16 cu dedome facut de domnul Bela asa ca de la 1000 lumeni si 6400k a ajuns la 1200lumeni si lumina mai calda la 5300k pentru pescuit Cyclops Revo 700 PS faptul ca esti vanator si folosesti lanterne spot nu te face baraconier, majoritatea vanatorilor intrebuinteaza spoturi, e la fel ca si cu arma... poti vana legal sau poti bracona, tot asa poti folosii lanterna pentru utilizari normale sau pentru braconaj, oricum cand ai de cautat un vanat ranit sau un tap cazut in grau chiar la inserare poti sa-ti dai foc la flood Edited July 26, 2015 by bogus Mercedes G Wolf 461 300GD Nissan Terrano II R20 2.7 TDi Link to comment Share on other sites More sharing options...
vortex Posted July 26, 2015 Share Posted July 26, 2015 (edited) Re: Lanterne folosite de mine lanterna trustfire - prezentare (voi edita acest post pe masura ce fac poze) 29 cm lungime, din aluminiu, este formata din 5 segmante - capul cu 3 leduri cree (55mm diametru), segmentul terminal cu butonul de actionare si inca 3 segmente de corp (25mm diametru). segmentele se pot combina astfel incat lanterna sa functioneze cu 2 sau cu 3 acumulatori. foloseste acumulatori Li-Ion 18650 de 3800mAh de 3,7V fiecare. are 5 faze de iluminare : faza 1 - 85.745 lucsi, faza 2 - 53.000-55.000 lucsi, faza 3 - 19.000-20.000 lucsi, faza 4 - lumina stroboscopica la intensitatea fazei 1, faza 5 - semnale SOS la intensitatea fazei 1. gradul de iluminare l-am masurat cu o aplicatie android pentru telefon, deci nu prea precisa (la fazele 2 si 3 masuratoarea a oscilat incontinuu). lanterna o am de vreo 3 luni, cu gradul initial de incarcare al acumulatorilor (nu am incarcat niciodata acumulatorii). singurul punct in minus este ca nu are focalizare. lanterna a venit cu 3 acumulatori si un incarcator la priza pentru 2 acumulatori. am sa revin cu poze. Edited July 26, 2015 by vortex Link to comment Share on other sites More sharing options...
rdk84 Posted July 27, 2015 Share Posted July 27, 2015 Re: Lanterne folosite de mine faza 1 - 85.745 lucsi, faza 2 - 53.000-55.000 lucsi, faza 3 - 19.000-20.000 lucsi Nu te supara pe mine, dar lucsii astia ce-s? Cat e de luxoasa? Ca intensitatea luminoasa se masoara in altceva! :h5 Luxul masoara intensitatea luminoasa pe metru patrat ( 1lx = 1lm/m2).Deci parerea mea e ca ar trebuii sa specifici si suprafata sau sa dai direct intensitatea luminoasa in lumeni. Asa ar fi mai usor sa ne dam seama de puterea ei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts