Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Fire la motor troliu Warn xdc9500

Cornel4x4

Postări Recomandate

Salutare tuturor!

A ajuns in posesia mea un troliu Warn XDC9500. Cam neingrijit, urat la prima vedere dar am dat putini bani pe el asa ca.... L-am desfacut si am ramas surprins cat de bine sta la interior; motor bun, cutia de viteze ok....

Dupa ce l-am adunat la loc am ramas totusi cu un semn de intrebare.

Unde ar trebui conectat motul de fir rosu care iese din mufa din poza? Cele doua fire din mufa sunt conectate la motor. Cel verde-galben ajunge la pinul din centru al cutiei cu relee. In acelasi papuc mai e prins un alt fir(maro) care duce la priza telecomenzii cu fir. Acesta e un fir de nul, am inteles ce e cu el, problema mea e motul rosu.

Am cautat scheme, poze, topicuri etc dar nu am gasit nimic. Nu apar aceste 2 fire de la carbunii motorului pe nicaieri, nici aici pe forum, nici pe site la Warn , nici pe alte site-uri.... sau cel putin nu le-am gasit eu.

1483677526_191120144628-2.thumb.jpg.babc080f9a7cafef5dbf31dce453f69d.jpg191120144630.thumb.jpg.d0bab02f52f351f45490b3e933bff375.jpg

Editat de Cornel4x4
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Fire la motor troliu Warn xdc9500

Mufa respectiva duce la un contact termic cu bimetal care decupleaza comanda troliului cand se incinge motorul.

Firul rosu trebuie legat la un +12V iar cel verde merge la firul comun de pe releul, fir comun a comenzilor. (papucul din mijloc dintre cei trei din poza a doua)

Editat de Max
Link spre comentariu

Multumesc Max

La orice + 12V ? Presupun ca borna de la cutia cu relee unde vine + de la baterie ar un loc la fel de bun ca oricare, sau nu?

Link spre comentariu

Multumesc Max

La orice + 12V ? Presupun ca borna de la cutia cu relee unde vine + de la baterie ar un loc la fel de bun ca oricare, sau nu?

La orice 12V dar alimentarea releelor e mai aproape :)

Mare atentie, practic contactul respectiv intrerupe firul comun care duce la telecomanda. Sa nu il pui in paralel cu telecomanda.

Editat de Max
Link spre comentariu

La tot ce am avut cu 'senzor termometric' am instalat si un intrerupator de bypass a termocontactului . De multe ori am stat cate o jumatate de ora pentru inca doi metri de troliere ... Stiu ca nu e un sfat prea bun , controlul termometric e chiar binevenit , dar ...

La majoritatea troliilor plusul pentru releu se culege tot pe pe plusul de alimentare de la baterie care ajunge la releu ( cablul de 25 mmp ) , nu vine un plus separat de la baterie ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

La tot ce am avut cu 'senzor termometric' am instalat si un intrerupator de bypass a termocontactului . De multe ori am stat cate o jumatate de ora pentru inca doi metri de troliere ... Stiu ca nu e un sfat prea bun , controlul termometric e chiar binevenit , dar ...

La majoritatea troliilor plusul pentru releu se culege tot pe pe plusul de alimentare de la baterie care ajunge la releu ( cablul de 25 mmp ) , nu vine un plus separat de la baterie ...

Ma gandeam si eu la acelasi lucru dar motorul asta e vreo 600 euro. Nu cred ca merita sa imi bat joc de el. In plus, eu nu sunt mare off-roader, masina mea este pt pescuit, daca voi face 10 trolieri in 10 ani vor fi multe. Nu am ramas niciodata cu masina impotmolit pana acum iar troliul nu era in proiect. A venit pleasca, am dat 1000 de lei pe el si il voi monta, asa, ca sa stau eu linistit. Acum exista si posibilitatea ca dupa ce-mi pun mulineta in bot sa se umfle muschii pe Nissan-ul meu si sa vrea la mai mult noroi decat i-am servit pana acum, vom vedea.

Cablul la mine e de 35mm,original, papucii sunt notati 2L. De fapt 2L=33,6mm conform tabelui de conversie din AWG in mm. Am cautat mai demult pe net si am gasit cum isi noteaza americanii dimensiunile la cabluri.

Oricum cablul de alimentare original e cam scurt iar cele 3 de la motor la relee au maxim 50cm lungime. Cand il voi monta o sa pun releele sub capota intr-un loc ferit. Bateria va pleca de sub capota in cabina. Stiu de unde sa iau cablu de sudura de 35mm. Am si cleste de sertizat cabluri groase pana la 50mm. Le si cositoresc cum trebuie. papuci folosesc numai solizi si buni...

O poza face cat 1000 de cuvinte asa ca:

foto cu contactul termic cu bimetal

c.thumb.jpg.54f3c766bc980684e1d4ad241a12c2d0.jpgv.thumb.jpg.bf2c5af66e0f2b8c8c6d3302859c42f3.jpg

foto cu clestele de sertizat si papucii solizi

1790243249_clestesertizatcabluri1.thumb.jpg.17c7fb1897c7c427cc244dbccc0ca027.jpg1589001169_clestesertizatcabluri2.thumb.jpg.4fb27c1e7b2ddc0425551120fb177d93.jpgpapuci.thumb.jpg.80cace8583a0acc7d01ef0f5d54c7aff.jpg

LE : La contactul termic cu bimetal e vreo problema daca pun mufele invers? Adica papuceii aia din capac...m-a deranjat cineva exact cand i-am scos si nu i-am marcat. Acum nu mai stiu cum vin, care-n stanga si care-n dreapta

Editat de Cornel4x4
Link spre comentariu

99,99% nepolarizat ... pentru restul procebtajului , masoara daca da ceva terminal si la carcasa . As paria ca nu .

Ce temperatura scrie pe termocontact , daca scrie ?

Editat de cos

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare