nino_niculescu Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 (editat) Dragi forumisti, Am scris si prin alte locuri si vreau cat mai multe opinii: am si eu o problema la Frontera B, am trosnituri pe puntea fata, fara 4x4 cuplat, la plecare de pe loc virata sau la viraje foarte stranse cu viteza mica. Mentionez ca rulmentii au fost stransi acum vreun an, am ceva jocuri pe la piesele de suspensie - bucse brate, pivoti, bielete... (insa zgomotul este acela ca atunci cand am 4x4 cuplat si virez pe aderenta buna - la virare pe loc nu se aude nimic); de asemenea, am schimbat cauciucurile pe fata cu unele (aproape) noi; cu "slick-urile" dinainte nu am auzit aceste trosnituri... Uleiul in grup a fost schimbat de 10 luni, 4x4 merge bine (parca nici nu trosneste la viraje...)... Pe elevator tras in toate partile nu se simte nimic... Rulmentii? Planetarele cuplate "putin" in grup? Capul de la planetare uzat? De fapt nici nu se poate identifica daca trosniturile sunt de la puneta fata sau spate (spatele este cu LSD, ulei 75W140 LS... sa fie prea subtire pe caldurile astea...?), se aud mai pregnANt din interiorul masinii in mers, in afara foarte putin si fara a putea fi localizat... Multumesc mult pentru sfaturi si opinii! Editat Iulie 30, 2015 de Astral VREUN / VREO ....FARA CRATIMA ! http://forum.club4x4.ro/showthread.php?50746-Dictionar&p=822865&viewfull=1#post822865 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 Re: Trosnituri roti fata Frontera B 2.2 DTI fara 4x4 cuplat rotile fata au MRL manual sau automat? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nino_niculescu Postat Iulie 30, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2015 (editat) Re: Trosnituri roti fata Frontera B 2.2 DTI fara 4x4 cuplat Salut, la Frontera B nu exista MRL, planetara se invarte tot timpul cu roata fara 4x4 cuplat; la cuplare se cupleaza doar partea din grup a planetarei (sistem SOTF... ce-o mai insemna si asta... :-) ). Editat Iulie 30, 2015 de nino_niculescu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 Re: Trosnituri roti fata Frontera B 2.2 DTI fara 4x4 cuplat Frontera lui 'matale nu are diferential central , asa ca ar fi o lipsa de inspiratie sa ai 4x4 cuplat si sa virezi in loc pe teren aderent. Omocinetica crapata se manifesta tot mai tare pe masura ce virezi mai tare . Acum , zi-ne daca ai cumva ,anvelope diferite ca si dimensiuni pe cele doua punti ? Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nino_niculescu Postat Iulie 30, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2015 Re: Trosnituri roti fata Frontera B 2.2 DTI fara 4x4 cuplat Salut, trosniturile le am cu fata decuplata, desigur (stiu sa folosesc 4x4 la masinuta asta...), anvelopele sunt identice, cele de pe spate (luate noi anul trecut) de pe spate le-am montat pe fata si pe spate am pus din nou noi acelasi model/marca/dimensiuni. Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 Re: Trosnituri roti fata Frontera B 2.2 DTI fara 4x4 cuplat Daca ridici pe elevator si invarti rotile puntii fata cu mana , fiind virate la maxim , ar trebui sa auzi daca este capul de planetara de vina. Crantane mai incet , dar se aude. Rulmentii i-as scoate din ecuatie . Daca ai rulmenti asa uzati incat sa crantane , mai este putin si iti pierzi roata :grin: . Capetele de planetara nu se aud doar daca sunt crapate omocineticile si bilele stau la locul lor. Daca sunt crapate si ti-au iesit bilele , alea iti rup tot ce prind pe acolo . As incerca cu mana pe burdufuri si , in mod normal ar trebui sa se simta daca ai bucati metalice . Si partea dinspre grup poate fi de vina , in aceleasi conditii . Cand face urat fata fiind decuplata , este indicat sa o iei dinspre roata spre cutia de transfer , pentru ca rotile angreneaza in aceasta directie planetarele , care misca grupul , care misca cardanul scurt , care intra in cutia de transfer . Sansele sunt mai mari ca defectiunea sa fie spre periferie , adica cat mai aproape de roti . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nino_niculescu Postat Iulie 30, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2015 Re: Trosnituri roti fata Frontera B 2.2 DTI fara 4x4 cuplat Multumesc FordRanger, logica ta pare ok, numai ca fata este decuplata de grup (si cardanul fata la fel) - am tractiune default spate... deci trebuie sa o iau de la roata, rulment, la capul de planetara si... sa ma opresc... :grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
FordRanger Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 Re: Trosnituri roti fata Frontera B 2.2 DTI fara 4x4 cuplat nino , undeva pe acolo :grin: . Cand tractiunea este cuplata , cutia de transfer da cuplu pe fata , adica invarte cardanul , care invarte grupul fata , care invarte o planetara ( care vrea muschii lui :wink: ). cand tractiune este necuplata , roata se invarte si da rotatie in planetara , care da rotatie in grup , care da rotatie in cardanul scurt ( chiar daca acesta se invarte in gol in cutia de transfer , pentru ca nu l-a cuplat nimeni ). Cardanul il verifici la mana . Daca nu balangane si are doar un mic joc , nu poate sa trosneasca . In grup poti vedea cum sta problema doar daca ii dai jos capacul . O planetara in mintile ei , chiar si foarte uzata , nu crantane decat la viraje . O planetara sparta , crantane tot timpul chiar si cu rotile drepte , pentru ca partile sparte se tot intepenesc unele in altele si se macina . Dar asta duce si la ruperea destul de rapida a burdufelor . Sa ne tii la curent cu descoperirile , ca pe toti ne intereseaza multiplele surse de crantaneli de pe sub taraboantele noastre . Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nino_niculescu Postat Iulie 30, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 30, 2015 Re: Trosnituri roti fata Frontera B 2.2 DTI fara 4x4 cuplat Multumesc FordRanger, va tin la curent, sunt programat saptamana viitoare la alte cateva service-uri pentru diagnostic atat timp cat trozniturile (cateodata 1, cateodata 2... insa nelocalizate exact...) nu se aud decat in mers la viteze mici si viraje scurte; pe loc nimic, pe elevator nimic, in mers normal nimic (si merg si cu 150 km/h fara nici un sunet). Sper ca aceste zgomote sa se datoreze uzurii bucselor de brate, pivoti, biele directie, capete de bara, bielete stabilizatoare care mai toate sunt duse si care, probabil, catre cap de cursa la rotirea rotilor si cu masina in mers, ar putea cauza aceste trosnituri... desi speranta mea e cam contrazisa de "soundul" trosniturilor care este acelasi cu cel de la "4x4 cuplat si rotire roti pe uscat"... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nea fane Postat Iulie 30, 2015 Partajează Postat Iulie 30, 2015 Re: Trosnituri roti fata Frontera B 2.2 DTI fara 4x4 cuplat Eu cred ca sunt rulmentii din fuzeta ( aia mici cu ace pe care se rotesc planetarele ) .....:old Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nino_niculescu Postat August 19, 2015 Autor Partajează Postat August 19, 2015 Re: Trosnituri roti fata Frontera B 2.2 DTI fara 4x4 cuplat Am schimbat tot ce se poate schimba pe fata (bielete directie, capete de bara, pivoti, bielete antiruliu, bucse brate superioare)... trosniturile s-au mentinut... Acum... mecanicul zice ca a gasit jocuri in ambele cruci cardanice pe cardanul fata, una are joc chiar mare... Ele ar putea da acele trosnituri (fara fata cuplata - adica se invarte cardanul fata fara 4x4 cuplat?)??? Cred ca totusi nea fane ar avea dreptate cu rulmentii cu ace... Mai pot merge cu ea asa? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat August 20, 2015 Partajează Postat August 20, 2015 (editat) Re: Trosnituri roti fata Frontera B 2.2 DTI fara 4x4 cuplat Cardanul fata se poate invarti in 4x2 doar daca ai probleme la vacumuri. Rulmentii cu ace daca sunt defecti, trebuie sa se manifeste si pe elevator (invarti cu mana de roata). La Fest, lui Andrei i s-a spart un rulment si ii bloca planetara, dar avand MRL-uri manuale, a decuplat din ele si a mers in 4x2. De fapt si eu am patit sa mi se sparga un rument d-ala cu ace, dar nu am putut sa decuplez si am fortat pana am iesit din zona cu probleme, insa mi-a distrus cota de la planetara. Totusi, daca era rulmentul, ala ar fi facut zgomot tot timpul cat se invarte roata. ... Ceva de genul asta am avut si eu, dar era din grupul spate din cauza uleiului necorespunzator. Am bagat 80W-90 LS si s-a rezolvat. Editat August 20, 2015 de stelea 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate