Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Salutari din Far North Queensland - Australia

Tudor Tanase

Postări Recomandate

Bine v-am gasit. De obicei sint pe http://www.exploroz.com - are continut mai "local" pentru mine :-) Merita sa aruncati o privire, e dedicat celor ce fac overlanding prin Australia.

Pe scurt:

- in Romania: Aro 243D, apoi Toyota LJ73

- in New Zealand: Suzuki SJ413

si acum, in Australia:

- Work car: 2005 Ford Courier dual cab 4.0 V6 auto

- Play car: 2002 Toyota Landcruiser HZJ105 4.2D (ARB bullbar, safari snorkel, 2 inch King Springs) - varianta heavy duty cu punti rigide, cumparata second hand ex-Australian Defence Force

Sint in Ingham in Far North Queensland, 100km Nord de Townsville, si nu asi trai in Sydney nici dus cu forta: marea la 18km, padurea tropicala la vreo 20, Great Barrier Reef, World Heritage areas.

Cine doreste sa vina in vizita va fi oaspetele meu!

Eu vin in Octombrie in Timisoara cu fiul mea de 6 ani (single dad...), si sper sa inchiriez un 4x4, fie si un Subaru sau ceva de genul asta. Stie cineva de unde asi putea inchiria un 4x4 adevarat (Patrol, Landcruiser) ?

Toate cele bune

Tudor

Cind uitam sa ne jucam incepem sa imbatrinim...
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Salutari din Far North Queensland - Australia

Ok, cred ca m-am lamurit si cum sa adaug pozele. Nu va spun cit timp mi-a trebuit :-P

Koala, mersi si

Gasesti si masina de inchiriat, stai linistit ca se rezolva ...
- m-am mai linistit, ma gindeam sa imprumut citroen-ul c3 al lui tata sar cred ca i-ar strica batrinetile sa-l aduc inapoi fara baie de ulei...

Toate cele bune

T

Link spre comentariu

Vizitator koala

Pozele e bine sa nu fie mai mari de 800x600 pixeli si pana in 200 Kb ... in felul acesta te asiguri ca sunt luate de catre soft din prima, fara probleme ...

Masina arata foarte misto, ce alte modificari are ? ... ce gume are pe ea ?

... par mai mult cauciucuri "de tura", decat cauciucuri "de offroad" ... aici in tara, noi mergem pe gume BFGoodrich - profilul MT pentru "daily use si offroad soft" si pe cauciucuri cu profil agresiv - tip SIMEX pentru "lucrurile cu adevarat serioase" :grin: ...

Link spre comentariu

Toyota e in cea mai mare masura standard, in afara de 2 inch lift, snorkel, bullbar, podea falsa in portbagaj, GPS, si cort de acoperis (cea mai buna achizitie!). Cauciucurile sint Firestone ASR 235/85 R16 10 ply pe jenti demontabile (cu cerc). Ma gindesc sa fac rost de un set de MT in 285/75 R16 pe jenti sa-l tin pentru noroi, dar cum Australia e cel mai arid continent noroi e cam rar. Chiar si aici in "wet tropics". Cind ploua pe mine ma gasiti la padure ;-)

Asa ca pe aici cel mai raspindite sint profilele "all terrain" cu cit mai multe pliuri sa faca fata la pietris etc. Cei care merg cross country prin deserturi de pietris (gibber plains) si cu radacini ascutite (mulga) isi iau cauciucuri indiene sau chinezesti (!!) (da, bag seama ca vesticii nu mai fabrica cauciucuri "extrem" de solide ca n-au nevoie!) in ex MRF Superlug 7.50-16 16 ply. La alea ai nevoie de jenti demontabile ca sint asa rigide ca nu le poti pune pe o janta cu canal.

Pozele sint ale unui maniac din South Australia care face expeditii "dupa busola" si spera ca nu va mai avea cauciucuri cu flancuri distruse de radacini.

Voi face pozele "mici" de acum incolo :-)

Link spre comentariu

bine ai venit

am profilul completat la zi, vaccinatcomplet, bun de munca, mananc putin(cam mult), sanatos tun, ma ofer spre infiere la domn cu profilul dv. Accept si donari de organe (doar din cele pereche) contra masina, dar de preferat sa o conduc pe unde o detineti dv, pt ca pe la noi, 2-3 organe se duc doar pe impozitul anual

nu cred ca ai sa gasesti sa inchiriezi patrol pe la noi

am sa vorbesc cu kato daca sa intrebe la timisaora daca, dar sunt sanse mici

in schimb cand vi, poti sa dai o tura doua treii cu timisoreni, ca un loc doua se vor gasi pt un pasionat

masina e beton armat iar faptul ca esti in australia... vorba lui miron, si briceagul e inscriptionat ARB si daca ar avea si lenjerie, si dinaia ar lua arb.... ca pana la noi ajunge 1000-1200 o bara ARB

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

Vizitator koala

Badsi-Nissan Bucuresti [ unul din dealerii locali ] are serviciu de inchiriere masini, asa ca am sa trec eu pe la ei sa intreb si de Timisoara ...

Am inteles cum sta treaba vis-a-vis de teren si de gumele folosite acolo ... nu stiu insa ce inseamna jante demontabile [ cu cerc ] - or fi beadlock-urile ? ...

Link spre comentariu

Hello Soimu

Mersi de invitatie, sa stii ca daca dau de timisoreni ma duc la o tura. Si ma reped si pina la Arad! Ma bucur ca mai exista simtul umorului pe la noi, la olalta cu masini faine. O sa fie interesant pentru mine in Romania, nu am mai fost de 10 ani din pacate... Daca te intrereseaza preturi la ARB am catalogul (vechi, din Iulie 2007) aici, e.g. o bara ARB de 100series e AUD1256.85 (varianta "agricola" - a mea :-) pina la 1540.35 (varianta de lux)

Pacat ca-s cam grele de luat pe avion :-)

Koala, m-am uitat la masina ta, e tare, i-ar sta bine pe aici. Inteleg ca barele le-ai facut local - mi-au placut, pe aici deabia relativ recent au inceput sa la faca rotunjite si mai estetice. Ma refer la modelul nou de la ARB, vezi poza...

Beadlocks - da, asi vrea :-) Nu, ma refeream la split rims, nu stiu exact cum le-ai numi in romana. Au citeva avantaje: sint solide, si usor de schimbat cauciucuri pe ele. Vin ca echipament standard pe seria 7* si pe 105. In plus ;-P sint grele, ruginesc, si daca nu esti atent cind umfli cauciucul dupa schimbare si sare cercul poate sa te omoare. Am gasit niste poze mai jos...

Cu rusine recunosc ca am uitat o masina: am avut aici inainte de landcruiser un 4runner cu motor 2L (2.4 litri diesel non-turbo, sint cunoscut aici ca "detectoare de dealuri": iti poti da seama ca vine un deal peste 10 km pentru ca deja incepe sa-i scada viteza:-) Noroc ca Australia e plata in cea mai mare masura!

Si am mai gasit si niste poze mai vechi, imi cer scuze pentru calitate

Link spre comentariu

aici in tara, noi mergem pe gume BFGoodrich - profilul MT pentru "daily use si offroad soft" si pe cauciucuri cu profil agresiv - tip SIMEX pentru "lucrurile cu adevarat serioase" ...

Foarte de acord, aici BFGoodrich au o reputatie foarte buna, atit in MT cit si in AT. De fapt, AT sint probabil cele mai raspindite cauciucuri, si rezista bine si la distante (astia cind merg cum zic ei "in jurul blocului" adica un tur al Australiei aduna usor20,000km. Eu cind m-am mutat de la Canberra la Cairns am facut vreo 3000km, iar de la mine la Brisbane sint 1500km si inca sint in acelasi stat). Idem Simex, ProComp si Mickey Thompson pentru competitie.

Pina nu uit iar, mersi la toata lumea de primirea calduroasa!

Link spre comentariu

Vizitator koala

Am fost la Badsi [ dealer Nissan in Bucuresti ] sa intreb cum e treaba cu serviciul de inchiriere :

- Se poate lua masina din Bucuresti si se poate merge cu ea oriunde in tara

- Trebuie adusa insa tot la Bucuresti !

- Se percepe garantie [ se lasa o suma de bani in custodia lor ]

- In momentul acesta nu aveau Patrol la inchiriat, ci doar Pathfinder

- Costa ~ 90 eur/zi [ daca se inchiriaza masina o saptamana si mai mult ]

http://www.nissan-badsi.ro/masini/artic ... reste.html

PS : Te rog sa iti completezi, la Profile, zona de unde esti [ poti trece direct Australia ] ... in felul acesta ne este mai usor sa dialogam, si nici nu trimitem oamenii dupa alune de padure cand ei locuiesc pe litoral :ha: ... User Control Panel [ sus pe pagina, in dreapta ] - > Profile -> Location

Link spre comentariu

Multumesc mult! O sa iau legatura cu ei daca ajung la Bucuresti, si daca nu rezolv mai aproape de/in Timisoara.

Mi-am actualizat profilul!

Toate cele bune

Tudor

Link spre comentariu

• 3 săptămâni mai târziu...
  • Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare