air_wolf Postat August 12, 2015 Partajează Postat August 12, 2015 am un vas de expansiune dezlipit. ce posibilitati de reparare exista? se mai poate lipi plasticul respectiv, cu reale sanse sa nu explodeze din nou? este compus din 2 bucati, corp si capac si din motive necunoscute + caldura excesiva + presiune, a facut poc. motor 4000cmc, benzina. ca idee, un vas nou e vreo 250 de lire... :grin: iar la sh as risca sa iau unul ca este 40-50 de lire, doar sa gasesc in stare buna si sa nu fi facut pocinogul si ala. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat August 12, 2015 Partajează Postat August 12, 2015 Re: vas de expansiune dezlipit - posibilitati de reparare? nu il poti inlocui cu un alfel de vas? Adezivii pt plastic nu prea rezista la temperaturi inalte sau presiune Treaba asta ar trebui sa iti dea de gandit in ceea ce priveste posibilitatea unei presiuni excesive in circuitul de racire . Ceva... garnitura chiulasa? ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat August 12, 2015 Partajează Postat August 12, 2015 (editat) Re: vas de expansiune dezlipit - posibilitati de reparare? La mine a fost fisurat - nu fisurat in adevaratul se ns ci mai mult imbatranit in zona stutului . S-a fisurat de tot in conditii nasoale - talpa maxima pe urcare in noroi de padure , in Piatra Neamt , mai mult de o ora de forja maxima ... - ceea ce ma face sa cred ca temerile pe care le-a enuntat mesterul in postul anterior ar avea oarece baza solida ... No acu' sa zic cum l-am lipit ... dupa ce am cercetat ce si cum e unde se prezinta defectu' ( si i-am neglijat total pe unuii smekeri ei si mai ales pe un mangliu chel doctor la Onesti nu zic de care stomatolog cu Patrol e el fost mitubisar fost samuraist fost freelanderist fost ...fost pletos roker feroce ... care a tras concluzia imediata ca e imperoasa nevoie de platforma ..a ... cred ca se referea la o platforma aeriana tip Chinook ... ca nu cred ar fi ajuns una pe roti prea curand ... ) , l-am spalat bine si dintr-o bricheta in care am infipt o tevusca minuscula facuta pe un ac din tabla de la o cutie de bere am improvizat o mica torta cu gaz ca un autogen minuscul . Am taiat usurel de pe urechile de prindere cate o fasie de plastic , care a fost folsi ca material de adaos . Din izolatie de la elementul de incalzire stationara am scos cateva smocuri de fibre , care au fost folosite ca armare pentru lipitura . Prima data am inglobat armarea ( fibrele ) , apoi cu multa rabdare am incarcat peste zona proaspata cu adaosul din acelasi material plastic ( cel taiat de pe marginile urechilor de la vasul de expansiune ) ... un fel de sudura foarte calma , punctuala dar asamblata in randuri continue , ca la sudura TIG . A durat cam cat s-a facut si s-a mancat gratarul ... si dupa aia parca a mers si mai bine la ce talpa continuta a incasat ... Acum , in al treilea an de folosire dupa incident , nu da semne de nici o problema . Dar la mine a fost doar o crapatura crapata , nu o cracanare ... Cred ca mai sigur ar fi cu un vas de la dezmembrari . Editat August 12, 2015 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat August 12, 2015 Partajează Postat August 12, 2015 Re: vas de expansiune dezlipit - posibilitati de reparare? Schimba-l...cu capac cu tot. Eu de la un rahat de capac cu supapa blocata am fisurat vasul...nu m-am prins destul de repede de ce fierbe usor...normal ca daca scade presiunea apar aburi mai repede...si astia se aduna in chiuloasa...racire proasta...garnitura arsa...in cazul meu,la benzinar,destul de rapid. Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat August 12, 2015 Autor Partajează Postat August 12, 2015 Re: vas de expansiune dezlipit - posibilitati de reparare? in principiu ar trebui sa fie ok motorul. nu da semne de garnitura. doar ca am stat in trafic vreo ora, apoi s-a dus spre 100... la primul liber am calcat-o si puf... imediat tras pe dreapta. la mine e cracanat. incerc un vas de la dezmembrari. din pacate nu se poate face nici o adaptare, este model special cu senzori si rahaturi. Jaguar XJR TWR... posibil sa fi fost de la capac, cu toate ca modelul asta de vas are supapa de suprapresiune si da apa pe un furtun. asta e bestia... The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat August 13, 2015 Partajează Postat August 13, 2015 Re: vas de expansiune dezlipit - posibilitati de reparare? Ceva de genul asta credeti ca ar merge? http://www.youtube.com/watch?v=UKuQlF8TyTs Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
air_wolf Postat August 13, 2015 Autor Partajează Postat August 13, 2015 Re: vas de expansiune dezlipit - posibilitati de reparare? interesant. dar transport+reparatie+transport ma costa cit un sh. l-am gasit, astept sa vina. The Climber - V6 4runner 1st gen. on 31x11.5x15 TSL SX, T-Max 9500 4x4MANIA is where we are !!! “ It doesn't matter how slowly you go, as long as you don't stop. ” — Confucius. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
rdk84 Postat August 13, 2015 Partajează Postat August 13, 2015 (editat) Re: vas de expansiune dezlipit - posibilitati de reparare? Eu i-am dat cu poxipol. dar era doar un pic pleznit. Sa vedem cat rezista. E de vreon 3 saptamani asa, dar nu prea am mers cu ea. La cealalta masina a tinut vreo 2 ani, pana a cedat prin alta parte si l-am schimbat cu unu nou. Editat August 13, 2015 de rdk84 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat August 13, 2015 Partajează Postat August 13, 2015 Re: vas de expansiune dezlipit - posibilitati de reparare? Bizon deala bicomponent am folosit eu cu succes la o rampa de benzina unde sunt 4 bari si caldura si hidrocarburi si a mers...eventual incearca dupa ce iti vine ala sh sa il ai pe asta de rezerva...:) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat August 13, 2015 Partajează Postat August 13, 2015 Re: vas de expansiune dezlipit - posibilitati de reparare? interesant. dar transport+reparatie+transport ma costa cit un sh. l-am gasit, astept sa vina. Eu am gasit linkul ala din alt oras dar sigur este cineva care face asa ceva si in Bucuresti. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate