avolocaru Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 Nu reusesc sa ma hotarasc asupra discului de ambreiaj pentru un rd28tdi. As pune original dar este destul de scumpicel. Are cineva o recomandare mai buna? adica un raport calitate pret bun. Nu ma interesaza HD pt moment. Merci! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
impero Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 Re: Recomandare disc ambreiaj pentru motorul rd28tdi Salut In urma faptului ca si alti colegi de asociatie cu mine posesori de nissan y60 2.8 au folosit si folosesc inca set ambreiaj SACHS, am optat si eu pentru acest set. Montat pe masina mea saptamana trecuta. Pret ... foarte bun. Calitate ... germana. Te incadrezi sub 1000 lei cu el livrat acasa :fh Ceea ce nu te omoara te face mai puternic! :bc RESCUE4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Septembrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2015 Re: Recomandare disc ambreiaj pentru motorul rd28tdi Ce contine setul? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Yonutz Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 (editat) Re: Recomandare disc ambreiaj pentru motorul rd28tdi Exedy. Punct Daca e Y61, verifica si volanta cand demontezi sa nu apara mai tarziu de dupa nuc Andreea Marin ... :ha: Editat Septembrie 14, 2015 de Yonutz consiliere - diagnoza - evaluare - recovery Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
impero Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 Re: Recomandare disc ambreiaj pentru motorul rd28tdi Setul de la SACHS contine : - placa de presiune - discul de ambreiaj - rulmentul de presiune :fh Ceea ce nu te omoara te face mai puternic! :bc RESCUE4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Septembrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2015 Re: Recomandare disc ambreiaj pentru motorul rd28tdi Merci, mai astept pareri cateva zile. Este y60, volanta si placa de presiune par in stare foarte buna. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 Re: Recomandare disc ambreiaj pentru motorul rd28tdi subscriui la Exedy :) da pe langa rulment si placa de presiune cum spunea cineva :) nu dam nume @ Cos :) ar fi bine si schimbarea acelei bucsi de bronz din volanta :) da Exedy trebuie in final si e pe acolo pe la 1000 lei ca pret. altfel HD de la extreme outback si am impresia ca e cam 400 euro da nu stiu sigur. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
impero Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 Re: Recomandare disc ambreiaj pentru motorul rd28tdi Eu am cumparat bucsa centranta din bronz pe original si am schimbat-o (teoretic nu am schimbat-o ca nu am mai avut ce - pur si simplu nu mai exista . probabil a fost facuta bucati). Nu se pune problema sa desfaci discul si placa de presiune si sa nu schimbi bucsa centranta! :fh Ceea ce nu te omoara te face mai puternic! :bc RESCUE4x4 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 (editat) Re: Recomandare disc ambreiaj pentru motorul rd28tdi Exedy . N-as alege altceva , a tinut in mod eroic la prostia mea . N-am stricat partea de frictiune ci partea de amortizare , la arcuri . De fapt , partea cu stricatul am reusit s-o fac pe vremea cand eram fost tanar si prost de scoteam pedala prin podea . Rezistente masini mistretii astia ! Si nu e deloc pe la 1000 ....mai juma' si chiar nici atat . Acum cativa ani era cam pe la mie ... Am schimbat recent discul la Y61 , 2.8 si a fost 270 ron - Exedy . Am facut comparatia fizica cu cel de Y60 alaturi , e acelasi la toate cotele . n In momentu' asta io experimentez ... doar asa ...de dragu' manzului ... un ansamblu de disc original reechipat cu ferodouri de Fermit . De ce ? .. prin voia destinului trec cam des pe langa fabrica si mai cumpar cate ceva maruntisuri , am comandat ferodouri de 245 si mi-au facut fara probleme si fara poticneli . Costul a fost pomana ( doua seturi = 50 ron cu tot cu nituri , mult prea multe nituri ...) . Eperimentu' tine de patru ani la mine , sunt foarte curios cum se prezinta , voi afla cand voi descalta masina de actualul motor . Pana atunci revin la ce-am scris mai sus . Exedy .Doar in asta stiu eu ca pot avea incredere , in defavoarea multor alte marci vazute , pipaite , schimbate pe masini cu mana mea . Editat Septembrie 14, 2015 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bezergheanu Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 Re: Recomandare disc ambreiaj pentru motorul rd28tdi Mașina la care a schimbat Cos discul cu unul Exedy este a mea. Au trecut 5 luni, cred, și aprox 6000 km, nu am ce reproșa discului. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Bezergheanu Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 Re: Recomandare disc ambreiaj pentru motorul rd28tdi Acesta e discul Exedy Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
KAROLOKW Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 Re: Recomandare disc ambreiaj pentru motorul rd28tdi Cos pe mine discul placa de presiune si rulmentul ma dus la 1000 lei :) daca tu il ai luat mai ieftin te rog da-mi si mie sursa pt piese ca tare vreau si eu :) nu de alta da am intalnit multi spagari si nesimtiti la preturi ale pieselor asa ca am inceput sa caut singur piese si echivalente :) apropo off topic am gasit placute de la 80 lei la 300 ma refer la alea de spate si pot sa spun ca alea trw de exemplu care erau 220 aratau la executia lor execrabil in comparatie cu niste ABE de 80 lei care aratau as putea spune de 10 ori mai ingrijit lucrate... probabil ca si pe aici e cam acelasi lucru cu ce spuneai tu vis a vis de Fermit. astia pe vremuri de la RM.Sarat faceau niste placute bune iar de ambreiaj cred ca daca ma chinui gasesc inca niste ferodouri de aro pt saboti si disc :) "Za best":):):) Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dansoare Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 Re: Recomandare disc ambreiaj pentru motorul rd28tdi Exedy-set ambreiaj: autokarma 651 lei Unixauto 1000 lei!:grin: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
seba_st24 Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 Re: Recomandare disc ambreiaj pentru motorul rd28tdi Cei care stiu : merge montat pe y61 de 2.8, volanta si kitul de ambreiaj de y60? As prefera sa renunt la masa dubla. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 Re: Recomandare disc ambreiaj pentru motorul rd28tdi Regretabil , nu e bolt-on . Se poate face volanta fixa , dar e o mestesugarie cam empirica daca nu ai acceas la scule serioase si obligatoriu echilibrare - pe bune nu doar vorbe . Daca sunt conditii pentru a face corect blocarea volantei si eventual usurarea ei ... te rezolvi de o mare gaura in buget si fara surprize ulterioare ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cristi69 Postat Septembrie 15, 2015 Partajează Postat Septembrie 15, 2015 Re: Recomandare disc ambreiaj pentru motorul rd28tdi Tot Exedy am pus si eu dar cumparat de pe EBay de la englezi.Acolo kitul il gasesti in 3 variante.1 la pretul de 100 de lire varianta clasica.2 la pretul de 207 lire o varianta mai hard zic ei -asta l-am montat eu.3 varianta heavy duty la pretul de....500 de lire.La preturile astea mai adaugi 250 de lei transportul coletului care are cam 20 de kg.Posibil ca preturile sa fi suferit modificari..... de atunci sunt aproape 2 ani. Gandirea corectã vine din experienta. Din nefericire experienta vine din gandirea gresita. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octaviannus Postat Septembrie 25, 2015 Partajează Postat Septembrie 25, 2015 Re: Recomandare disc ambreiaj pentru motorul rd28tdi Salut.Vreau sa schimb kit-ul de ambreiaj la un nissan patrol y60.Observ ca se discuta si de o anumita bucsa care se afla pe volanta si trebuie inlocuita.Poate cineva sa-mi spuna de unde pot sa achizitionez si eu una?Multumesc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Septembrie 25, 2015 Partajează Postat Septembrie 25, 2015 Re: Recomandare disc ambreiaj pentru motorul rd28tdi Sal, bucse de genul ala am eu pe stoc, tel 0724.nissan (0724.64.77.26). Costa 45 lei ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Septembrie 25, 2015 Partajează Postat Septembrie 25, 2015 Re: Recomandare disc ambreiaj pentru motorul rd28tdi Ref la inlocuirea discului de ambreiaj. -E RECOMANDABIL ( si cumva rentabil) sa inlocuiesti tot kitul . Ref la EXEDY. - nu e marfa rea - lumea confunda productia europeana cu cea australiana ( Safari Exedy clutch) . Cea europeana este conf cu standardele auto EU ( adica nu mai are azbest in discul de frictiune etc ) , alta e treaba cu piesele australiene, ce sunt dedicate competitiilor de offroad sau utilizarii heavy duty ale masinii, deci kiturile de ambreiaj au azbest - mare jmekerie si au capacitatea de a transfera cuplu mai mare . Ref la ce fel de kit e recomandabil - preferintele mele sunt 1. outback extreme sau Safari Exedy daca imi permite buzunarul (cam 500E/kit) 2. AISIN ( e kitul original de fabrica) sau NISSAN ( aissin ambalat in cutii de nissan) - 2500 lei 3. Exedy EU- 4. Valeo - 2100 lei 5. Japanparts - 1100 lei Toate preturile de mai sus sunt pt kituri de ambreiaj FARA Volanta cu dubla masa In situatia cand vrei sa renunti la volanta cu dubla masa , ai varianta Outback extreme pe la 1600E/kit. Ai grija insa de ceea ce iti doresti, kitul vine cu disc cu placute siterizate, ce cupleaza mai al dracului pe masura ce se incinge ... la un moment dat devine ON/OFF in mai putin de 1 cm de apasare pe pedala.... Deci atentie la ambreiere la utilizarea in oras a masinii. Cred ca cea mai buna combinatie este kitul HD Outback extreme la care se inlocuieste discul cu placute ceramice cu un disc HD cu ferodouri cu azbest. Scapi si de stresul volantei cu dubla masa, ai o placa de presiune cu spor de transmitere a cuplului de min 50% si poti utiliza masina in oras , zi de zi ...fara probleme Imi cer scuze daca am batut campii... :) ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Septembrie 25, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 25, 2015 Re: Recomandare disc ambreiaj pentru motorul rd28tdi Multumesc Luigi! bucsa de 45 de lei este originala sau facuta? "octaviannus" bucsa este in realitate pe arborele cotit, te lamureste Luigi, pretul lui este foarte bun. Am ales sa cumpar doar discul de ambreiaj, original. Multumesc tuturor pentru opinii. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
seba_st24 Postat Septembrie 25, 2015 Partajează Postat Septembrie 25, 2015 Re: Recomandare disc ambreiaj pentru motorul rd28tdi Mersi de sfaturi. Intentionez sa renunt daca se poate la volanta cu masa dubla dar sa gasesc ceva mai pamantesc la pret. Masina o folosesc doar la iesiri prietenesti si nu imi permit sa dau atat pe un kit de ambreiaj. Poate gasesc o varianta mai ieftina. Ambreiajul mai duce mult si bine dar caut ceva pe viitor. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
octaviannus Postat Septembrie 25, 2015 Partajează Postat Septembrie 25, 2015 Re: Recomandare disc ambreiaj pentru motorul rd28tdi "octaviannus" bucsa este in realitate pe arborele cotit, te lamureste Luigi. Pe Luigi il cunosc si pot spune ca este cel mai bun. Nissan-ul nu are secrete in fata lui, si pe de alta parte este foarte serios. Pacat ca nu se implica si pe masini americane, ca in Bucuresti gasesti putini care se pricep la mecanica iar acestia sunt neseriosi. Am sa va povestesc saptamana viitoare de ce masina din avatar sta de 6 luni pe dreapta. Nu aici, ci in sectiunea JEEP. Sa revin la ambreiaj. Ieri acesta a picat. Azi am cautat la mai multe magazine sa cumpar unul de pe stoc (fara sa mai astept la comanda). Am gasit doar SACHS (kit ambreiaj) - SACHS 684 lei cu TVA - bucsa 15 lei cu TVA Pana aici toate normale. Am ajuns acasa si am desfacut cutia. Inauntru am gasit discul de ambreiaj, placa de presiune si rulmentul. Pe acestea scria EXEDY - MADE IN JAPAN Intebare : 1. SACHS are patentul de la EXEDY si produce kit-ul de ambreiaj ? 2. Cei de la magazin au amestecat din greseala continutul cutiei ? 3. Sunt eu norocos sa cumpar EXEDY cu 684 lei ? Daca cineva nu crede pretul, atunci voi pune aici o copie de pe factura. Maine voi monta kit-ul de ambreiaj, sper sa nu am probleme. http://i242.photobucket.com/albums/ff196/octaviannus/1_zpsjbqudbz3.jpg http://i242.photobucket.com/albums/ff196/octaviannus/2_zpsjjy13lwh.jpg http://i242.photobucket.com/albums/ff196/octaviannus/3_zps9cl87o8j.jpg http://i242.photobucket.com/albums/ff196/octaviannus/4_zpse07unjpf.jpg http://i242.photobucket.com/albums/ff196/octaviannus/5_zps45hzb6vt.jpg http://i242.photobucket.com/albums/ff196/octaviannus/6_zpsokkxmmvh.jpg http://i242.photobucket.com/albums/ff196/octaviannus/7_zpsgnkjqmzo.jpg http://i242.photobucket.com/albums/ff196/octaviannus/8_zps14mio4ir.jpg Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 25, 2015 Partajează Postat Septembrie 25, 2015 (editat) Re: Recomandare disc ambreiaj pentru motorul rd28tdi Daca sunt chiar ele si nu ceva dubios e o afacere buna . Eu am cumparat cateva bucse originale ( printre altele ) , au venit pe comanda din Germania si au costat fiecare aprox 90 lei . Editat Septembrie 25, 2015 de cos ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
avolocaru Postat Septembrie 29, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2015 Re: Recomandare disc ambreiaj pentru motorul rd28tdi Prin urmare, am comandat disc original. http://thumbnails114.imagebam.com/43832/84f482438310341.jpg http://thumbnails114.imagebam.com/43832/362faf438310347.jpg Si surpriza... tot Exedy! http://thumbnails105.imagebam.com/43832/b77a48438310351.jpg Cu banii de original luam tot chitul... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 Re: Recomandare disc ambreiaj pentru motorul rd28tdi Asa ca ... ( ..nu zic , da spun ... ... ' ti-am zis io ' ... ) mai ai de procurat placa de presiune si rulmentul . La rulment orice ai comanda dintre SKF , Koyo , FNR si OE iti vine in ambalaj rulment Koyo . Original pe masina e acelasi Koyo . ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate