Tinut87 Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 Buna la toti. Am nevoie de pinioanele planetare pentru daihatsu rocky 2.8 td. Ma intereseaza daca potriesc si de pe altceva de pe feroza sau eventual toyota land cruiser. Cer ajutorul celor care stiu mai multe despre aceste masini si daca cumva pinioanele planetare ar potrivi. Astept raspuns. Va multumesc pentru ajutorul acordat. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrian sangeorzan Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 Re: Daihatsu Rocky pinioane planetare. adica sateliti din diferential voiai sa zici? Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tinut87 Postat Septembrie 14, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2015 Re: Daihatsu Rocky pinioane planetare. Da. Eu stiam ca le zice pinioane planetare nustiu exact denumirea tehnica. Este vorba de pinioanele alea care se tot plimba sau cel putin cred ca se plimba din cate stiu eu inca nu am dat jos grupul sa vad exact modalitatea de functionare. Dar pe fiecare parte sunt doua pinioane identice care angreneaza planetare parca. sunt 4 in total in fiecare diferentia. Daca gresesc imi cer scuze. Oricum cred ca stiti despre ce este vorba. Nustiu unde as putea gasi si daca s-ar potrivi si de la alt model eventual de pe feroza. Sau poate de pe alte japoneze sa fie la fel. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Septembrie 14, 2015 Partajează Postat Septembrie 14, 2015 Re: Daihatsu Rocky pinioane planetare. Pinioanele planetare sunt cele doua in care intra planetarele. Celelalte doua (sau patru, in functie de modelul de diferential) se numesc pinioane satelit. Toate aceste pinioane vin la set (imperecheate din fabrica) si sunt specifice fiecarui model de diferential in parte; daca se potrivesc la Rocky de la alta firma... m-as cam mira... dar asta o pot spune utilizatorii de Rocky. It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Septembrie 15, 2015 Partajează Postat Septembrie 15, 2015 Re: Daihatsu Rocky pinioane planetare. Rochy are punte rigida fata si spate, Feroza are bascule fata si rigida spate, rapoarte diferite, mai mult ca sigur nu se potrivesc.Utilizatori de Rochy cam putini pe aici, masini la dezmembrat la fel cam putine.O masina buna cu potential dar putin cunoscuta la noi si destul de rara. Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tinut87 Postat Septembrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2015 (editat) Re: Daihatsu Rocky pinioane planetare. Trebuie sa desfac de tot astazi. Inca nu sunt sigur daca sunt doua sau 4. Cineva tot cred ca s-a lovit de problema asta si ar trebui sa stie. Sunt multi oameni priceputi aici pe forum la care le cer ajutorul. Multumesc pentru raspunsurile date. Astept si alte raspunsuri eventual de la posesori de feroza rocky care poate s-au lovit vreodata de aceeasi problema. As putea gasi undeva de cumparat exista vreun magazine care se ocupa cu asa ceva? Stie cineva unde as putea apela. Un numar de telefon ceva? multumesc Editat Septembrie 15, 2015 de Tinut87 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Caphonne Postat Septembrie 15, 2015 Partajează Postat Septembrie 15, 2015 (editat) Re: Daihatsu Rocky pinioane planetare. Uite aici manualul cu diferentialul fata si spate de la Rochy.Acceseaza linkul de mai jos, ai tot ce iti trebuie.Citeste bine foaie cu foaie inainte sa desfaci. http://www.warfs.org/daihatsu-manuals/92Rocky-DF-Front_and_Rear_Differential.pdf Editat Septembrie 15, 2015 de Caphonne Dacia Duster 4x4 Daihatsu Feroza ''Facocerul gurmand'' 1.6 16V. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tinut87 Postat Septembrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2015 (editat) Re: Daihatsu Rocky pinioane planetare. Multumesc pentru link Caphonne. . Din imagine este vorba de pinioanele cu numarul 2 cele care sunt pe un singur ax. Multumesc tuturor pentru raspunsurile rapide si pentru ajutorul acordat. Tocmai ce am dat jos grupul si satelitii sunt sparti ambii. Axul pe care erau deasemenea avea si el uzura. Plus si ei pe interior erau uzati. Probabil si timpul isi spune cuvantul nu s-a vazut desfacut pana acum si masina are deja 30 de ani. Deci am nevoie de satelitii din diferential bineinteles cu tot cu ax. Daca cineva are asa ceva sau stie unde as putea gasi l-as ruga sa ma ajute cu informatii. Multumesc. Mentionez ca grupul are 37 de dinti si pinionul de atac 11. Din cate stiu are raport 3.36 grupul. Si dintii la sateliti cred ca sunt 10. Spun cred pentru ca am gasit vreo 19. Unul este de negasit dar cred ca este in uleiul care l-am dat jos din diferential. Deci cred ca fiecare pinion planetar are 10 dinti. Editat Septembrie 15, 2015 de Tinut87 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
teddybear Postat Septembrie 15, 2015 Partajează Postat Septembrie 15, 2015 Re: Daihatsu Rocky pinioane planetare. Vad ca n-ai inteles, iti mai explic o data: ca sa faci treaba buna ai nevoie de toti cei 4 sateliti (pozitiile 2 si 4), pentru ca sunt imperecheati de fabrica. In mod normal, kit-ul de reparatie pentru diferential contine cei 4 sateliti, axul (pozitia 3) si piesele de blocare (pozitiile 1 si 5); e posibil ca la Daihatsu, piesele 1, 3 si 5 sa vina separat. Raportul grupului n-are nici o legatura cu diferentialul: el este dat numai de ansamblul coroana-pinion! Citeste cu atentie manualul, partea care se refera la diferentialele axiale, e posibil sa ai nevoie sa mai comanzi ceva piese (garnituri, suruburi, etc.) Daca vei gasi undeva in dezmembrari cele doua pinnioane care sunt sparte la tine, e posibil sa mearga, la fel cum e posibil sa nu mearga si sa se sparga din nou in primii cativa kilometri facuti mai in forta: faci economie la piese la prima vedere, dar, muncesti de doua ori si tot la piese noi ajungi. Decizia e a ta! It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! Land Rover Owners Club Romania Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Tinut87 Postat Septembrie 15, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 15, 2015 (editat) Re: Daihatsu Rocky pinioane planetare. Vad ca n-ai inteles, iti mai explic o data: ca sa faci treaba buna ai nevoie de toti cei 4 sateliti (pozitiile 2 si 4), pentru ca sunt imperecheati de fabrica. In mod normal, kit-ul de reparatie pentru diferential contine cei 4 sateliti, axul (pozitia 3) si piesele de blocare (pozitiile 1 si 5); e posibil ca la Daihatsu, piesele 1, 3 si 5 sa vina separat. Raportul grupului n-are nici o legatura cu diferentialul: el este dat numai de ansamblul coroana-pinion! Citeste cu atentie manualul, partea care se refera la diferentialele axiale, e posibil sa ai nevoie sa mai comanzi ceva piese (garnituri, suruburi, etc.) Daca vei gasi undeva in dezmembrari cele doua pinnioane care sunt sparte la tine, e posibil sa mearga, la fel cum e posibil sa nu mearga si sa se sparga din nou in primii cativa kilometri facuti mai in forta: faci economie la piese la prima vedere, dar, muncesti de doua ori si tot la piese noi ajungi. Decizia e a ta! Am inteles din prima. Eu unul nu cred ca nu au legatura tind sa cred ca au o legatura stransa si este foarte posibil ca de la alte grupuri fie ele si de rocky acelasi model sa nu fie la fel. Am inteles ideea si stiu ce ai vrut sa zici cu imperecherea. Eu insa tind sa cred ca nu o sa fie probleme daca pun satelitii pe pinioanele planetare existente. In alta ordine de idei nu am de unde face rost nici macar de pinioanele satelit aparte decum de ambele si de sateliti si de pinioanele planetare. Am gasit un grup insa la cineva dar cred ca nu are si pinionul de atac. In cazul asta tot nu il pot imperechea cu coroana cred ca este cam aceeasi chestier sau poate ca si mai rau. Nustiu care ar fi mai buna optiune. Nu e chiar asa de usor de gasit ca si la alte modele. Se gasesc undeva la set de cumparat cum mi-ai spus mai sus? Daca da un link sau o adresa unde as putea sa sun? In alta ordine de idei mi-as asuma riscul sa le pun second daca sunt in stare perfecta. La mine s-au spart din alte motive au fost demult slabite mancat axul dus cimentajul de pe el si uzate si pe interior pinioanele planetare. Nu cred ca vor mai face la fel mai ales ca sunt destul de grijuliu cu transmisia si nu imi prea place sa o fortez. Editat Septembrie 15, 2015 de Tinut87 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
autoclinic Postat Septembrie 15, 2015 Partajează Postat Septembrie 15, 2015 Re: Daihatsu Rocky pinioane planetare. Salut Trimite-mi serie sasiu pe PM si iti spun exact cat costa si in cat timp pot sa fie livrate reperele dorite de tine (daca se mai livreaza) :wink: Oferta de pret nu costa nimic. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
danynissanhd Postat Septembrie 15, 2015 Partajează Postat Septembrie 15, 2015 Re: Daihatsu Rocky pinioane planetare. Salut daca te intereseaza un grup complet de Roky suna la 0724548066 sau pe privat Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marga2 Postat Septembrie 19, 2015 Partajează Postat Septembrie 19, 2015 Re: Daihatsu Rocky pinioane planetare. salut, eu am schimbat puntile de pe rocky cu totul acum e IMS dedesupt :) am puntile complete, daca esti interesat, trimite un PM Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ady corb Postat Ianuarie 23, 2016 Partajează Postat Ianuarie 23, 2016 Re: Daihatsu Rocky pinioane planetare. salut am si eu un daihatsu roky si mar interesa cum ai inaltat masina pt off road si mai am o intrebare dece cand e in sarcina masina binenteles cuplata la o panta mai mare patinand motorul da sa moara Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dcosmin Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 Re: Daihatsu Rocky pinioane planetare. salut am si eu un daihatsu roky si mar interesa cum ai inaltat masina pt off road si mai am o intrebare dece cand e in sarcina masina binenteles cuplata la o panta mai mare patinand motorul da sa moara Pai daca nu esti in reductor moare. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
ady corb Postat Ianuarie 24, 2016 Partajează Postat Ianuarie 24, 2016 Re: Daihatsu Rocky pinioane planetare. Masina ruleaza ok dar puterea o pierde ca si cum sar gatui parca iar taia ceva din combustibil asta se intanpla sa nu reusesc sa sui o panta mai abrupta atunci cand incepe sa patineze multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate