Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Scurgere ulei

robotboy

Postări Recomandate

Salut. Sunt proaspat posesor de freelander TD4 din 2001. il am de putin timp si abia ma familiarizez cu el. pana acum am avut o dacie pe care asa cum faceam toti o reparam acolo unde se strica deci, pot spune ca sunt putin familiarizat cu mecanica. De cand l am luat am facut vreo 2000 de km fara nicio problema. Apoi dintr o data a inceput sa piarda ulei undeva in partea stanga a motorului si nu pot depista locul cu pricina. De precizat faptul ca pierde ulei numai daca il calc mai mult de 100 km h. daca merg batraneste nu am probleme.

cum spuneam inca nu sunt familiarizat cu sistemul dar am mai citit pe ici pe colo. Cred ca furtunul acela de la intercooler ar fi vinovat. daca bag mana sub el dau de ulei si cand l am dat afara avea urme de ulei scurs pe el dar si destul de mult ulei in interior. Este normal?

Am desfacut egr-ul care este destul de curatel dar la fel avea ulei in interior. supapa nu este blocata. Am schimbat si filtrul epurator care era supe imbacsit dar nu am facut proba dupa aceea pt ca astept sa mi vina si furtunul acela de care spuneam. Sper sa ma puteti ajuta cu o idee. Este normal totusi sa fie uleiul acela pe in furtune si egr? Multumesc.

Editat de robotboy
Frelelander 2.0 TD4 GS
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: Scurgere ulei

Nu este deloc greu sa desfaci furtunele de la intercooler si sa le verifici. In mod normal gasesti urme de ulei in EGR, dar nu in exces, daca ai gasit si filtrul epurator imbacsit si in continuare pierde ulei la viteza mai mare ar fi cazul sa cureti intercoolerul si galeria de admisie +un filtru epurator nou dupa ce schimbi furtunul spart.

Reading the Owners Manual doesn't hurt.

NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL

Td4 ESX CommandShift MY02 3Dr (M.O.D.)

KV6 CommandShift MY01 3Dr (Măgaru')

SD4 S CommandShift MY11 5Dr (Sarah)

KV6 XEI CommandShift MY01 5Dr (Phoenix)

Link spre comentariu

Re: Scurgere ulei

Ok. Mulțumesc. Așa am să fac. Schimb furtunul și curat galeria și intercooler ul. Și apoi sm să fac probă în mers. Poate fi asta un motiv pt fumul negru pe care îl scoate la turarea motorului pe loc. La 3000 și ceva de fure? Până sa piardă ulei nu am sesizat să scoată fum....

Frelelander 2.0 TD4 GS
Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare