olaru Postat Septembrie 21, 2015 Partajează Postat Septembrie 21, 2015 Am o Niva, an 2004, injectie,multumit de ean numai ca, din cauza zgomotului din zona diferentialului central, am schimbat cardanele, a avut altele, de Aro, cred,degeaba,aceeasi tupaneala,daca pot spune asa, acelasi zgomot de cardane ce se invirt si parca nu sint aliniate,ieri am schimbat si cuplajul elastic, degeaba, acelasi zgomot infernal sub picioarele soferului, in dreapta,apoi, dupa citiva km, au inceput niste troznituri puternice sub ea, ce apareau pe masura ce se invirteau cardanele, am crezut ca se rupe ceva sub ea, apoi, am tras de maneta mica , cea a diferentialului central si trozniturile au incetat, mai trepida ceva sub ea dar am ajuns acasa.Nu stiu nici unde s-o duc, poate stie cineva in zona Slatinei ,un mecanic de Niva,multumesc,oricum, astept parerile voastre, multumesc Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cretu Postat Septembrie 21, 2015 Partajează Postat Septembrie 21, 2015 Re: Probleme transmisie Salut. Ai incercat sa te uiti in grupuri? poate ai un dinte rupt si ala face balamuc. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
olaru Postat Septembrie 21, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 21, 2015 Re: Probleme transmisie Se poate, pentru ca, pentru o perioada, am mers numai cu un cardan, poate am fortat ceva, nu ma pricep la grupuri,treaba e ca zgomotul a luat amploare dintr-o data Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nivaforever Postat Septembrie 22, 2015 Partajează Postat Septembrie 22, 2015 Re: Probleme transmisie Nu vreau sa te dezamagesc, dar este foarte posibil sa fi avariat reductorul. Ca sa poti merge cu un cardan cum spui ca ai facut tu, si probabil ca nu ai mers citiva km ci mai mult, si cu viteza, trebuia sa blochezi diferentialul central. Constructorul recomanda blocarea diferentiaalului central numai in situatii limita, adica pe teren greu, pentru perioade scurte de timp si implicit pentru viteze reduse de deplasare. Masina nu trebuie sa circule in mod curent cu diferentialul central blocat. Daca ai avut si roti diferite ca diametru pe cele doua punti atunci beleaua este si mai mare. Presupun ca nici uleiul nu l-ai verificat si/sau schimbat prea des in reductor. Cauta un reductor la mina a doua daca nu vrei sa-ti pui unul nou, si neaparat cardanul fata ca sa poti circula in mod normal cu tractiunea integrala permanenta. cind o sa fiu mare.....o sa-mi iau tot niva Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate