Sari la conținut
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

PHK un cutit reusit

crysst

Postări Recomandate

De curand am intrat in posesia acestui cutit marca FALLKNIVEN model PHK (Professional Hunter's Knife)

Lumea zice ca este unul dintre cele mai bune cutite de vanatoare din lume.

Lama din otel inoxidabil 3G (3 straturi: VG2-SGPS-VG2) este foarte puternica si pastreaza taisul extreme de bine.

Lungimea lamei 5"(126mm).

Lungimea totala 9.4"(239mm).

Grosimea lamei 0,2"(5mm).

Manerul este din thermorun,fiind foarte confortabil.

Teaca din zytel mentine cutitul curat.

mai multe detalii gasiti aici sau pe google

http://blog.knifecenter.com/fallkniven- ... knife-phk/

Nissan Patrol 3.3 SD

Audi A4 1.9 TDI

Mitu L200 2.5 DI-D

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Re: PHK un cutit reusit

Cutitul desi are ca destinatie vanatoarea....el este un cutit outdor excelent, care cred eu poate indura multe si poate trece cu brio o gramada de probe. Ce ma incanta cel mai tare (pe langa faptul ca are o lama extraordinar de rezistenta) este modul de a se aseza in palma...practic cand strangi pumnul ai impresia ca de acolo a fost luat... o prelungire a bratului.......extraordinar cutit...cu cat ma joc mai mult cu el cu atat imi place mai mult.

Il recomand tutur celor care vor un cutit pe care sa il lase mostenire.

Nissan Patrol 3.3 SD

Audi A4 1.9 TDI

Mitu L200 2.5 DI-D

Link spre comentariu

• 2 săptămâni mai târziu...
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 1 an mai târziu...

FALLKNIVEN mi-au facut si mie cu ochiul intr-o vreme.... :h5

Ce zici de asta? Mie se pare ca ar avea toate atuurile cutitului "perfect":

-otel bun;

-greutate;

-lama zimtata;

-teaca pe orizontala-asta chiar mi se pare f practica!

-flint pt foc

http://www.bayleyknife.com/site/bear.aspx

Link spre comentariu

inafara de pretul enorm pt un cutit de serie si teaca foarte frumoasa (nu stiu daca nu e un pic cam prea voluminoasa raportat la cutit) chiar nu vad nimic la el

si apropos, lama zimtata te va incurca in 95% din cazuri, pt ca un cutit il folosesti cam in acelasi procent pt taieturi normale si "curate", iar la dimensiunea aia de lama totala, ai prea putina lama cu tais normal

in plus, exact aia e portiunea folosita ca sa cioplesti ceva (activitate des intalnita la outdoor) si cand cioplesti cu o lama zimtata...e bataie de joc

una peste alta, cred ca e un cutit la care platesti 75% ce scrie pe lama si 25% cutitul

parere personala

ps

nici otelul nu e grozav

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

sunt de acord cu soimu in ceea ce zice despre cutit...lama zimtata nu imi place nici mie...nu prea ii gasesti folosinta in viata reala...doar ca arata cool...nici pretul nu este de neglijat. Totusi una peste alta este un cutit de outdor ok dpdv al formei, al otelului folosit....

Concluzie...daca voi avea ocazia..il voi cumpara.

Nissan Patrol 3.3 SD

Audi A4 1.9 TDI

Mitu L200 2.5 DI-D

Link spre comentariu

Deci sa inteleg ca lama aia zimtata e f putin utilizata? Aia practic ce poti sa tai cu ea? Ma gandesc ca e buna pt vanatori la taiat articulatii etc, dar la altceva?

Atunci ramane in discutie modelul fara zimtat, ca au si de ala....

Link spre comentariu

Deci sa inteleg ca lama aia zimtata e f putin utilizata? Aia practic ce poti sa tai cu ea? Ma gandesc ca e buna pt vanatori la taiat articulatii etc, dar la altceva?

in treburi specilaizate, respectiv in bucatarie, o lama zimtata e folosita EXCLUSIV pt taierea painii

nu discutam de lamele alea ieftine chinezesti care au zimtisori marunti ca sa ascunda lipsa calitatii otelului...dicutam de piese profesionale

deci poti sa tai paine super bine cu el, cu conditia sa fie franzele subtiri de 2-3 cm diametru (un cutit de paine normal e cam 10 " adica 23 cm, la cat e zimtat asta painea tre sa fie f f f mica)

in rest, nu e bun la absolut nimic

forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" .
Link spre comentariu

muela sunt cutite spaniole cu un design f f reusit, dar ingrozitor de prost facute (ca si rezisteta in timp) si au materiale f f slabe si prost tratate

la unele (cele mai bune) folosesc 440c care ar fi un otel bun dar la ei e ratatat slab si nu tine deloc taisul

la cele 420 nici nu are rost sa mai zic nimic

sunt cutite aspectuase...si cam atat

Link spre comentariu

Acum ca tot am inceput sa divagam de la cutitul original...appp super bine arata si vad ca si reclama-i la fel....

Ma tot uit la asta de la Herbertz....pret mic -mic.....de tinut acolo in masina....este bun de ceva?

http://www.agcomexim.eu/HERBERTZ/106914 ... 775ba.html

Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată.

Dream It, Do It, Live It....

Link spre comentariu

in treburi specilaizate, respectiv in bucatarie, o lama zimtata e folosita EXCLUSIV pt taierea painii

nu discutam de lamele alea ieftine chinezesti care au zimtisori marunti ca sa ascunda lipsa calitatii otelului...dicutam de piese profesionale

deci poti sa tai paine super bine cu el, cu conditia sa fie franzele subtiri de 2-3 cm diametru (un cutit de paine normal e cam 10 " adica 23 cm, la cat e zimtat asta painea tre sa fie f f f mica)

in rest, nu e bun la absolut nimic

Cum naiba??? Deci zona aia cu rosu din poza chiar asa e de inutila?!?

Link spre comentariu

dap...din pacate cam asa este...inutila...dar arata bine. Ca sa nu mai spun ca pentru un incepator este aproape imposibil de ascutit partea unde este zimtuita.

cat despre cutitul Herbertz, arata ok ca si aspect....DAR...nu scrie nimic legat de materialul din care e facuta lama...cu siguranta ca nu e vre-un otel minune ca altfel scriau de el....cu siguranta este un otel sub medie...de altfel pretul spune asta. Un cutit dintr-un otel mai rasarit sare in general de 300 - 400 ron. Daca mai scrie si vre-o firma pe el...atunci mai pui 25%.

Nissan Patrol 3.3 SD

Audi A4 1.9 TDI

Mitu L200 2.5 DI-D

Link spre comentariu

dap...din pacate cam asa este...inutila...dar arata bine. Ca sa nu mai spun ca pentru un incepator este aproape imposibil de ascutit partea unde este zimtuita.

........

Multam! Cand o fi sa-mi iau il aleg pe celalalt ca si asa e mai ieftin! :h5

Link spre comentariu

• Creează nouă...

Informații Importante

Accesul pe Forum Club4x4 este conditionat de respectarea Regulamentului - Termeni de Utilizare