crysst Postat Septembrie 12, 2008 Partajează Postat Septembrie 12, 2008 De curand am intrat in posesia acestui cutit marca FALLKNIVEN model PHK (Professional Hunter's Knife) Lumea zice ca este unul dintre cele mai bune cutite de vanatoare din lume. Lama din otel inoxidabil 3G (3 straturi: VG2-SGPS-VG2) este foarte puternica si pastreaza taisul extreme de bine. Lungimea lamei 5"(126mm). Lungimea totala 9.4"(239mm). Grosimea lamei 0,2"(5mm). Manerul este din thermorun,fiind foarte confortabil. Teaca din zytel mentine cutitul curat. mai multe detalii gasiti aici sau pe google http://blog.knifecenter.com/fallkniven- ... knife-phk/ Nissan Patrol 3.3 SD Audi A4 1.9 TDI Mitu L200 2.5 DI-D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Mugur Postat Septembrie 13, 2008 Partajează Postat Septembrie 13, 2008 Re: PHK un cutit reusit Felicitari, acest cutit chiar este o piesa de rezistenta / colectie; duritatea lamei 62, nu sunt prea multe cutite care se pot lauda cu asta... :grin: :bravo :10 : :rsp :B Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crysst Postat Septembrie 14, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 14, 2008 Re: PHK un cutit reusit Cutitul desi are ca destinatie vanatoarea....el este un cutit outdor excelent, care cred eu poate indura multe si poate trece cu brio o gramada de probe. Ce ma incanta cel mai tare (pe langa faptul ca are o lama extraordinar de rezistenta) este modul de a se aseza in palma...practic cand strangi pumnul ai impresia ca de acolo a fost luat... o prelungire a bratului.......extraordinar cutit...cu cat ma joc mai mult cu el cu atat imi place mai mult. Il recomand tutur celor care vor un cutit pe care sa il lase mostenire. Nissan Patrol 3.3 SD Audi A4 1.9 TDI Mitu L200 2.5 DI-D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Farfarello Postat Septembrie 23, 2008 Partajează Postat Septembrie 23, 2008 Re: PHK un cutit reusit De unde l-ai achizitionat? Bogdan, Facebook: Suzuki Restore Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crysst Postat Septembrie 24, 2008 Autor Partajează Postat Septembrie 24, 2008 Re: PHK un cutit reusit trimis de un prieten din SUA, destul de ciudat ca in SUA sa gasesti un produs european la un pret mai mic decat la poarta fabricii din Finlanda. Nissan Patrol 3.3 SD Audi A4 1.9 TDI Mitu L200 2.5 DI-D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
pitonul Postat Octombrie 3, 2008 Partajează Postat Octombrie 3, 2008 Re: PHK un cutit reusit De unde l-ai achizitionat? La noi poti sa-l cumperi de la "neramo" din Craiova pe la 800 -900 ron Rubicon 2.8 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crysst Postat Octombrie 4, 2008 Autor Partajează Postat Octombrie 4, 2008 Re: PHK un cutit reusit mai exact 950 ron...de acolo am vrut sa il cumpar prima data......dar tinand cont ca am putut sa il aduc din state cu 1/3 mai ieftin....... Nissan Patrol 3.3 SD Audi A4 1.9 TDI Mitu L200 2.5 DI-D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 5, 2009 Partajează Postat Octombrie 5, 2009 Re: PHK un cutit reusit FALLKNIVEN mi-au facut si mie cu ochiul intr-o vreme.... :h5 Ce zici de asta? Mie se pare ca ar avea toate atuurile cutitului "perfect": -otel bun; -greutate; -lama zimtata; -teaca pe orizontala-asta chiar mi se pare f practica! -flint pt foc http://www.bayleyknife.com/site/bear.aspx REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Octombrie 5, 2009 Partajează Postat Octombrie 5, 2009 Re: PHK un cutit reusit inafara de pretul enorm pt un cutit de serie si teaca foarte frumoasa (nu stiu daca nu e un pic cam prea voluminoasa raportat la cutit) chiar nu vad nimic la el si apropos, lama zimtata te va incurca in 95% din cazuri, pt ca un cutit il folosesti cam in acelasi procent pt taieturi normale si "curate", iar la dimensiunea aia de lama totala, ai prea putina lama cu tais normal in plus, exact aia e portiunea folosita ca sa cioplesti ceva (activitate des intalnita la outdoor) si cand cioplesti cu o lama zimtata...e bataie de joc una peste alta, cred ca e un cutit la care platesti 75% ce scrie pe lama si 25% cutitul parere personala ps nici otelul nu e grozav forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crysst Postat Octombrie 5, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2009 Re: PHK un cutit reusit sunt de acord cu soimu in ceea ce zice despre cutit...lama zimtata nu imi place nici mie...nu prea ii gasesti folosinta in viata reala...doar ca arata cool...nici pretul nu este de neglijat. Totusi una peste alta este un cutit de outdor ok dpdv al formei, al otelului folosit.... Concluzie...daca voi avea ocazia..il voi cumpara. Nissan Patrol 3.3 SD Audi A4 1.9 TDI Mitu L200 2.5 DI-D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 5, 2009 Partajează Postat Octombrie 5, 2009 Re: PHK un cutit reusit Deci sa inteleg ca lama aia zimtata e f putin utilizata? Aia practic ce poti sa tai cu ea? Ma gandesc ca e buna pt vanatori la taiat articulatii etc, dar la altceva? Atunci ramane in discutie modelul fara zimtat, ca au si de ala.... REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Octombrie 5, 2009 Partajează Postat Octombrie 5, 2009 Re: PHK un cutit reusit Deci sa inteleg ca lama aia zimtata e f putin utilizata? Aia practic ce poti sa tai cu ea? Ma gandesc ca e buna pt vanatori la taiat articulatii etc, dar la altceva? Atunci ramane in discutie modelul fara zimtat, ca au si de ala.... in treburi specilaizate, respectiv in bucatarie, o lama zimtata e folosita EXCLUSIV pt taierea painii nu discutam de lamele alea ieftine chinezesti care au zimtisori marunti ca sa ascunda lipsa calitatii otelului...dicutam de piese profesionale deci poti sa tai paine super bine cu el, cu conditia sa fie franzele subtiri de 2-3 cm diametru (un cutit de paine normal e cam 10 " adica 23 cm, la cat e zimtat asta painea tre sa fie f f f mica) in rest, nu e bun la absolut nimic forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Angler Postat Octombrie 5, 2009 Partajează Postat Octombrie 5, 2009 Re: PHK un cutit reusit Salutare, despre astea e ziceti ? http://www.mmuela.com/catalogos_spa.html se gasesc si in RO la preturi foarte decente - sub 150 ron; ce ziceti, merita? Scuze pentru of topic.... Sa fii domn e o intamplare, sa fii OM e lucru mare ! ------------------------------------------------ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
soimu Postat Octombrie 5, 2009 Partajează Postat Octombrie 5, 2009 Re: PHK un cutit reusit muela sunt cutite spaniole cu un design f f reusit, dar ingrozitor de prost facute (ca si rezisteta in timp) si au materiale f f slabe si prost tratate la unele (cele mai bune) folosesc 440c care ar fi un otel bun dar la ei e ratatat slab si nu tine deloc taisul la cele 420 nici nu are rost sa mai zic nimic sunt cutite aspectuase...si cam atat forumistul ce se pricepe la toate, in orice topic intervine si baga niste axiome iar cand nu are argumente trece la atacuri la persoana, amenintari, "chemari la interval", jigniri gratuite. Noa, asta e "cocalarul de forum" . Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
RZV Postat Octombrie 5, 2009 Partajează Postat Octombrie 5, 2009 Re: PHK un cutit reusit Acum ca tot am inceput sa divagam de la cutitul original...appp super bine arata si vad ca si reclama-i la fel.... Ma tot uit la asta de la Herbertz....pret mic -mic.....de tinut acolo in masina....este bun de ceva? http://www.agcomexim.eu/HERBERTZ/106914 ... 775ba.html Dacă de întelepţi o povaţă este apreciată, de proşti e ca o jignire considerată. Dream It, Do It, Live It.... Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 5, 2009 Partajează Postat Octombrie 5, 2009 Re: PHK un cutit reusit Deci sa inteleg ca lama aia zimtata e f putin utilizata? Aia practic ce poti sa tai cu ea? Ma gandesc ca e buna pt vanatori la taiat articulatii etc, dar la altceva? Atunci ramane in discutie modelul fara zimtat, ca au si de ala.... in treburi specilaizate, respectiv in bucatarie, o lama zimtata e folosita EXCLUSIV pt taierea painii nu discutam de lamele alea ieftine chinezesti care au zimtisori marunti ca sa ascunda lipsa calitatii otelului...dicutam de piese profesionale deci poti sa tai paine super bine cu el, cu conditia sa fie franzele subtiri de 2-3 cm diametru (un cutit de paine normal e cam 10 " adica 23 cm, la cat e zimtat asta painea tre sa fie f f f mica) in rest, nu e bun la absolut nimic Cum naiba??? Deci zona aia cu rosu din poza chiar asa e de inutila?!? REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
crysst Postat Octombrie 5, 2009 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2009 Re: PHK un cutit reusit dap...din pacate cam asa este...inutila...dar arata bine. Ca sa nu mai spun ca pentru un incepator este aproape imposibil de ascutit partea unde este zimtuita. cat despre cutitul Herbertz, arata ok ca si aspect....DAR...nu scrie nimic legat de materialul din care e facuta lama...cu siguranta ca nu e vre-un otel minune ca altfel scriau de el....cu siguranta este un otel sub medie...de altfel pretul spune asta. Un cutit dintr-un otel mai rasarit sare in general de 300 - 400 ron. Daca mai scrie si vre-o firma pe el...atunci mai pui 25%. Nissan Patrol 3.3 SD Audi A4 1.9 TDI Mitu L200 2.5 DI-D Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Astral Postat Octombrie 5, 2009 Partajează Postat Octombrie 5, 2009 Re: PHK un cutit reusit dap...din pacate cam asa este...inutila...dar arata bine. Ca sa nu mai spun ca pentru un incepator este aproape imposibil de ascutit partea unde este zimtuita. ........ Multam! Cand o fi sa-mi iau il aleg pe celalalt ca si asa e mai ieftin! :h5 REGULAMENT FORUM CLUB 4X4 Rescue 4x4 & MyTrip Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate