marckovacs Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 (editat) Dupa ce am avut o explozie de cauciuc (simex resapat), sunt nevoit a cumpara un nou set de cauciucuri, dar pana acum am intampinat 2 probleme: Avand Patrol, ma gandeam ca marimea de 35 ar fi potrivita, dar aparent la RAR cea mai mare dimensiune care se poat trece in CIV este 33. Problema mea este ca in caz de accident cu cauciucuri neconforme, chiar daca nu tu esti de vina, esti raspunzator legal (ca si cum ai fi sub influenta alcoolului). Deci nu se poate nici cum trece 35? Am inteles ca se mai poate face pasaport tehnic la masina, dar in cazul acesta se poate circula pe drumul public? A doua problema de care m-am lovit cand ma gandeam sa imi iau Silverstone MT117 Xtreme pe 33 a fost cand am aflat ca nici un tip de Simex nu e omologat in Europa. Deci asta inseamna ca esti incadrat in aceeasi categorie cu cauciucurile de 35? Ce variante raman atunci? Doar Cooper STT si BFG KM2? Eu doream un profil mai agresiv. Voi cum circulati cu Simex-uri de 35? Multumesc Editat Septembrie 28, 2015 de Astral NISSAN PATROL Y60 2.8 - Maxxis Trepador - IronMan FoamCell Pro - ARB Air Locker - Warn Tabor 12000 - Sparco Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Re: Cauciucuri? simex-ul nu prea e de circulat cu el... http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Re: Omologare anvelope ? nu fi asa de categoric colegul, eu am circulat cu tractoare o vreme..... , bine nu mergeam mai tare de 40-50 la ora. Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
dacuBurebista Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Re: Omologare anvelope ? acuma sunt categoric: simex nu e pentru asfalt! :grin: http://www.calauzaoffroad.ro/ Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Re: Omologare anvelope ? Eu umblu pe Simex Ziarelli de aproape 7 ani de zile, pe linie dreapa tin 100 km/h fara probleme. Am rulat cu ele mai bine de 30.000 km, sunt inca ok. Nu am vobling, sunt echilibrate rezonabil (max 200gr/anvelopa). E dificil cu ele pe uda si pe gheata ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianfd Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Re: Omologare anvelope ? daca te duci la un dealear nissan cu CIV-ul masinii si iti da certificat de omologare pentru 35'-urile alea te poti duce la RAR sa ti le treaca in carte, daca nu... pe site-ul RAR mai mentioneaza, suna complicat: http://www.rarom.ro/article--Cum_s%C4%83_procedez_pentru_men%C5%A3ionarea_%C3%AEn_C.I.V._anvelopele_op%C5%A3ionale--204.html acu' cu simex-urile alea pe asfalt nu prea e ok pentru ceilalti din jurul tau, mai ales daca masina are si bara tip ARB si altele. toata lumea greseste si daca se iveste situatia sa faci o manevra de urgenta, ma cam indoiesc de controlul pe care il ai pe simex-uri (pe vreme rea), fereasca sa dai peste un amarat cu dacie sau asa ceva. ma gandesc ca nu sunt prosti ca nu omologheaza simex-urile pe asfalt (spre exemplu nu vad cum ti-ar iesi testul de franare la ITP). punem noi o gramada de chestii pe masina, dar la partea cu legalitatea multe nu sunt in regula. :h5 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Re: Omologare anvelope ? De curiozitate (la inceput) am utilizat simexurile (BP Pneus - resapate parca la Radauti) pe toate conditiile si am constatat: 1. pe asfalt uscat nu am observat vreo diferenta de aderenta fata de cele normale, singura problema a fost de echilibrare si de faptul ca esti limitat in viteza; 2. pe asfalt ud merg foarte bine, ba chiar nu faci acvaplan :grin: ; 3. pe zapada ... :tr nu cred ca mai e de zis ceva; 4. pe gheata ... aici sunt ceva probleme, dar nimic de speriat daca am mers Targoviste - Lugoj si retur fara probleme pe ghiata, polei si zapada, ba chiar am fost surprins ca mergeam mai bine si mai repede decat cei cu anvelope de iarna si asta doar in 4x2 (chiar imi faceam probleme ca voi incurca traficul ca merg incet ...). Acum, ori au gasit aia de la Radauti formula secreta (desi in clasamentul simexurilor resapate figureaza pe ultimul loc :ha: ), ori ne cam speriem degeaba. Si am fost nevoit sa si franez brusc si sa blochez rotile, sa schimb directia brusc etc. si n-au fost probleme. Pe partea de legalitate ... stim bine cine fac acele legi ... o adunatura de incompetenti, asa ca ce sa le ceri sau sa le explici :uameni 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianfd Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Re: Omologare anvelope ? @stelea, fara suparare dar asta e din ciclul cu eu am permis de patruj' da' ani. :h5 simex-urile alea sunt bias-ply ca si constructie (marea majoritate, poate doar MT-urile mai agresive nu, desi simex-ul e un MT de felul lui). vechiul bias-ply e folosit azi in special la gumele de off-road extrem unde performeaza sau la utilajele agricole. si remorci pentru carat sau ceva aviatie. bias-ply are peretele super tare, avantaj off road, poate suporta incarcare mai mare, poti sa il duci in presiune mai joasa (desi aici se deschide discutia cu flotabilitatea si tractiunea). bias-ply da forta laterala mai mare, de aici tendita sa iasa din sleau. nu sunt prosti aia care fac unele legi, nu e vorba doar de viteza, confort, consum de combustibil si uzura (= marketing pentru unii), pentru ce cele radial, folosite acum la "gume de strada", au performante superioare nete de franare datorita peretilor laterali flexibili avand pata de contact mai mare (ingnorand din discutie profilul agresiv al simex-urilor). totodata pe viraje flexeaza fara sa micsoreze pata de contact unde bias-ply tinde sa "incline" suprafata de contact. sunt multe de zis, ideea e ca insusi constructorul a gandit guma aia pentru ceva. nu e nici o supriza ca, spre exemplu, simex-ul in anumite conditii (cumuland profilul agresiv cu bias-ply design) sa aiba o distanta de franare de 3 ori mai mare decat o "guma de strada". ca si MT-ul radial ,dar cu design agresiv si intarire laterala, poate avea distanta dubla de franare fata de o guma de strada e alta discutie. in fine, nu suntem singuri pe drum, din contra din ce in ce mai multi, situatii neprevazute pot aparea oricand. insistand la niste chestii o sa ajungem sa nu mai circulam deloc cu masinile modificate pe strada. si inginerii aia care proiecteaza anvelope nu sunt chiar prosti de felul lor, zic eu. ca sunt interese ale unora e alta treaba. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 Re: Omologare anvelope ? Nu, nu sunt prosti, dinpotriva ... e usor sa faci un lucru bun, greu e sa-l faci prost. Proiectarea, astazi lucreaza pentru scaderea fiabilitatii si a duratei de viata ... Nu inteleg un lucru ... de ce s-a inlocuit pe piata europeana un tip de anvelopa scumpa cu alta mai ieftina, in timp ce in state si Canada continua sa se comercializeze? (e vorba de anvelopa de strada) 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
adrianfd Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 Re: Omologare anvelope ? suntem cam off topic, domnul Astral o sa ne urecheze.:sp simplu, pentru ca asta cere piata. oamenii vor masini noi la 2-3 ani, mobila noua la fel, haine noi in fiecare luna, vor sa ii dea blana in curba cand e ud pe jos si au 600CP, sa mearga cu 130 cand e zapada pe jos, etc. cum au sintetizat unii, omul modern se gandeste ce sa isi (mai) cumpere si ce sa (mai) f..a. evident cei cu bani dicteaza piata, nu se gandeste nimeni la cel care cumpara second/noua si vrea sa il tina 20 ani. [video=youtube;7Qp-MXjxlq8] e ca si cum ai intreba de ce bucurestiul e poluat si betonat; simplu pentru ca asta vor marea majoritate. nu ca e oprescu sau nu stiu cine de vina. daca e un pom il taie ca nu au unde sa isi parcheze masina, sau face frunze multe/mizerie sau mai cade cate o craca doua la furtuna. in parc se merge la pantofiori de catifea cu catarama falsa, fara sosete, trebuie beton si terasa mai incolo sa bea gigel un suc ca tot omul. la altii in parc nu gasesti un chiosc sau alei betonate, pentru ca asta vor ei. e bine, e rau? pentru unii bine, pentru altii rau. asa si tu, vrei sa mergi cu simex-ul pe strada, desi ala e facut de mers in off road. fiecare vrea ceva, unii sunt in trend, altii nu. ca e bine, ca e rau, e relativ. nu e bine sa te stresezi prea tare. :h5 1 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nissan4x4 Postat Septembrie 30, 2015 Partajează Postat Septembrie 30, 2015 Re: Omologare anvelope ? Eu , in activitatea mea, nu am vazut NICIODATA vreo masina /talon care sa aibe omologate 33" .... daramite de ce vorbiti dvs acolo Simex 35" !!! ing. Luigi PIRSU www.nissan4x4.ro service si tunning NISSAN Facebook PAGE: NISSAN4x4 SERVICE Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Septembrie 30, 2015 Partajează Postat Septembrie 30, 2015 Re: Omologare anvelope ? Y61 LWB de'l luai io in primavara avea inscris in talonul romanesc, la Observatii:: ALTE ANV - 285/70R17, adica 33. Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Septembrie 30, 2015 Partajează Postat Septembrie 30, 2015 Re: Omologare anvelope ? adica 33 zici tu Georgele, dar daca tu ai pe masina 285 si te opreste RAR-ul si tie iti scrie pe gume 33 nu o sa aiba o problema ca de ce nu sunt 285? Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
giorgel Postat Septembrie 30, 2015 Partajează Postat Septembrie 30, 2015 Re: Omologare anvelope ? adica 33 zici tu Georgele, dar daca tu ai pe masina 285 si te opreste RAR-ul si tie iti scrie pe gume 33 nu o sa aiba o problema ca de ce nu sunt 285? Nu stiu maica:ha: Cînd te-ai nascut, tu ai plîns, iar altii s-au bucurat. Traieste-ti viata astfel încît, cînd vei muri, toti sa plînga, iar tu sa zîmbesti. Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
marckovacs Postat Septembrie 30, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 30, 2015 Re: Omologare anvelope ? Avem colegi care au inscris in CIV "alte anvelope" de 33 NISSAN PATROL Y60 2.8 - Maxxis Trepador - IronMan FoamCell Pro - ARB Air Locker - Warn Tabor 12000 - Sparco Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
cos Postat Septembrie 30, 2015 Partajează Postat Septembrie 30, 2015 Re: Omologare anvelope ? Depinde ca cat de prost sau de cat de prost-dispus e organu' . Eu am tras-o pentru ca aveam 31" , exprimate in toli ( imperial ) si nu scria pe ele si echivalenta europeana . Chiar daca sunt echivalente ... Argumentul suprem a fost ca el nu e dator sa stie sa ar fi echivalente si nici nu e interesat sa calculeze . Urmarea e tragicomica cu ITP pe banii mei , cu drumuri la RAR si la Politie ... Insa , in urma acestui eveniment am vazut la RAR mai multe carti de patrol care aveau linistit mai multe dimensiuni inscrise in carte , printre ele unele care aveau mai multe dimensiuni in metric si in inci , pe 15" si pe 16" . Cineva din sistem a argumentat ca anvelopele in cauza ar putea sa nu fie conforme cu regulamentele intrepretate ad-literam pentru ca in ele nu se regaseste simbolizarea imperiala , ci e folosita cea europeana . Caz in care dpdv legal organu' cu care am avut eu incidentul ar fi fost legal desi cand am facut un pic de valva aducand in biroul directorului o roata a carei anvelopa ( Pirelli Scorpion ) avea mentionat : 255x75x15 , 31x10,5x15 , 10R15 s-a cam schimbat la fata dar tot n-am rezolvat nimic ... nu voiam scuze inlacrimate ci doar un mic nimic platit si ala tot de mine - sa trec in carte pe langa ce aveam si echivalenta de 31" . Asa cum e normal in ast viata idioata si ilogica , raspunsul fuse cel banuit de cei mai intelepti : ' NU SE POATE ' . Nu mai zic mai departe ca imi stric karma la tensiune .... ... sa fim corecti pana la capat ! Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul ! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Octombrie 2, 2015 Partajează Postat Octombrie 2, 2015 Re: Omologare anvelope ? asa si tu, vrei sa mergi cu simex-ul pe strada, desi ala e facut de mers in off road. fiecare vrea ceva, unii sunt in trend, altii nu. ca e bine, ca e rau, e relativ. nu e bine sa te stresezi prea tare. :h5 Ce-ai mai nene, cine a zis ca merg cu Simex-uri pe asfalt? Am zis ca le-am testat mai multi km pe toate conditiile de drum. Normal ca pe asfalt se uzeaza mult mai repede, dar asta nu inseamna ca nu se poate merge cu ele sau ca pui in pericol traficul. Statisticile arata clar ce se intampla de fapt, dar (asa cum si tu ai punctat) altele sunt interesele. Oricum, cand vine vremea rea, imi pun Simex-urile si cu siguranta voi merge mai bine si mai sigur decat cei cu anvelope de iarna :grin: Cat despre ipocrizie ... nu acceptam anvelope in sistem imperial, dar acceptam masini cu volan pe dreapta :uameni 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
timberland0910 Postat Octombrie 3, 2015 Partajează Postat Octombrie 3, 2015 (editat) Re: Omologare anvelope ? Eu , in activitatea mea, nu am vazut NICIODATA vreo masina /talon care sa aibe omologate 33" .... daramite de ce vorbiti dvs acolo Simex 35" !!! ca sa nu mai fie dubii : si mai sus de acea rubrica am trecute 31x10,5x15 Editat Octombrie 3, 2015 de timberland0910 Natural Disaster Response Operations Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Irod Postat Octombrie 3, 2015 Partajează Postat Octombrie 3, 2015 Re: Omologare anvelope ? ca sa nu mai fie dubii : si mai sus de acea rubrica am trecute 31x10,5x15 foarte frumos :h5 Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT Natura si aventura Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Octombrie 3, 2015 Partajează Postat Octombrie 3, 2015 Re: Omologare anvelope ? ca sa nu mai fie dubii : si mai sus de acea rubrica am trecute 31x10,5x15 Alti oameni, alte caractere ... 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Sabau Gigel Postat Octombrie 3, 2015 Partajează Postat Octombrie 3, 2015 Re: Omologare anvelope ? Eu le-am trecut mai de mult ! Membru club GTC Motosport: Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Octombrie 3, 2015 Partajează Postat Octombrie 3, 2015 Re: Omologare anvelope ? Eu le-am trecut mai de mult ! Pai cum vine asta, 10R15LT 109N ? 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
nessum Postat Octombrie 3, 2015 Partajează Postat Octombrie 3, 2015 Re: Omologare anvelope ? Pai cum vine asta, 10R15LT 109N ? Se referea la ce-i scris in partea stanga jos a paginii, si eu le-am trecut in CIV-ul de Romania dupa Gigi! :old Toyota LJ 70 Transsylvania Off Road Club www.helpdani.eu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
stelea Postat Octombrie 4, 2015 Partajează Postat Octombrie 4, 2015 Re: Omologare anvelope ? Se referea la ce-i scris in partea stanga jos a paginii, si eu le-am trecut in CIV-ul de Romania dupa Gigi! :old Aia vazui la mentiuni ... eu la asta ma refeream ... 4x4MANIA is where we are !!! Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
gedaci_2005 Postat Octombrie 4, 2015 Partajează Postat Octombrie 4, 2015 Re: Omologare anvelope ? Unde ai incercuit sunt alea de baza. Jos, la observatii, sunt alea optionale. EX-NISSAN :tk Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate