veteranu Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 (editat) Seara buna Am rezolvat cu ambreajul pina la urma ar fi 3 zile de povestit acum a aparut alta belea masina merge frumos o jumatate de ora si incepe sa scoata brusc fum negru si dens ca de tractor motorul merge rotund dar nu are gram de putere parca e un cal lesinat. Uneori se aprinde in mers becul de la bujii incandescente . Am fost la service dar cica am apa in rezervor dar daca dai drumul la filtru nu e gram de apa in el am pus motorina care sa scurs in bidon si nu se observa bule de apa. Uneori dupa ce golesc filtrul de motorina masina isi revine la mers. Toate filtrele si consumabilele sunt originale aduse din Anglia si sunt schimbate de 800km. Masina este un disco 1 are motorul de 2,5 tdi De ce mai sufera de data asta ??? Editat Septembrie 28, 2015 de veteranu Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sean70 Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 (editat) Re: fum negru si dens ca de tractor Aer lipsa...ia vezi wastegate-ul,vacuUmurile... Editat Septembrie 28, 2015 de Astral Discovery 4 2010 Discovery 2 2000 Defender 90 1997 Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 28, 2015 Partajează Postat Septembrie 28, 2015 Re: fum negru si dens ca de tractor - Disco 1, 2.5 tdi Are ceva vacuumul cu wastegateul la 300tdi? (sau 200tdi?) ca nu stim de care-i sau din ce an, ca unele mai au si management electronic... doar intreb :wink: NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
veteranu Postat Septembrie 29, 2015 Autor Partajează Postat Septembrie 29, 2015 Re: fum negru si dens ca de tractor - Disco 1, 2.5 tdi Are ceva vacuumul cu wastegateul la 300tdi? (sau 200tdi?) ca nu stim de care-i sau din ce an, ca unele mai au si management electronic... doar intreb :wink: Anul este 1997 cutie manuala nu are modificari Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
sierrafery Postat Septembrie 29, 2015 Partajează Postat Septembrie 29, 2015 (editat) Re: fum negru si dens ca de tractor - Disco 1, 2.5 tdi daca nu are modificari si e din 97 primul suspect ar fi EGR-ul mai ales ca simptomul se manifesta la cald vezi asta http://www.landyworld.co.uk/discovery-technical/remove-bypass-egr-valve-land-rover-discovery-300tdi/ binenteles curata si galeria de admisie si intercoolerul in acelas timp Editat Septembrie 29, 2015 de sierrafery NU RASPUND USERILOR CU PROFIL INCOMPLET LA MASINA(model, an, motor, transmisie), NU RASPUND PE PM LA PROBLEME TEHNICE SAU DE INTERES GENERAL Discovery Td5 ES , "00. manual, ECU tunat, intercooler marit...merge de rupe Link spre comentariu Distribuie pe alte site-uri Alte opțiuni partajare...
Postări Recomandate