Jump to content
bbh_blocked_dnftl
  • GTC-banner-728.jpg.5cc46ba09a7dd8e0286229917ccf417d.jpg

• GTC-banner-300.jpg.0de16ddb1a65d423b7281e32d9bd2e76.jpg

Jante aliaj 16 ajutor recunoastere

Recommended Posts

Recunoaste cineva jantele acestea? Ce masina de teren venea echipata din fabrica cu asa ceva?

http://i1368.photobucket.com/albums/ag177/fenesan_mihai/20151001_171254_zpszcu5rt6n.jpg

Nissan Terrano R20 Panzer II BFG MT

Nissan Patrol Y61 Panzer IV BFG MT

Natura si aventura

Re: Jante aliaj 16 ajutor recunoastere

Sunt de pe Y61 , pana la fecelift . Dupa fecelift au introdus jantele in 5 spite ca dotare originala ( daca cumparatorul nu dorea expres altceva ) .

http://www.motormum.com/Nissan-Patrol-GR.php

Edited by FordRanger
Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.

Sunt de pe Y61 , pana la fecelift . Dupa fecelift au introdus jantele in 5 spite ca dotare originala ( daca cumparatorul nu dorea expres altceva ) .

http://www.motormum.com/Nissan-Patrol-GR.php

merci , si pozele au fost foarte edificatoare. Am citit tot textul care era in link si desi nu doream fiind dimineata si putin morocanos , tot a reusit sa imi zmulga un zambet.

Cica patrolu ii greu de condus , ce mai vrajeala ieftina , oare cei care scriu astfel de articole stiu ce vorbesc?

Natura si aventura

Cu siguranta e greu de condus , daca se face comparatie la ce se cere in lumea lor . Pentru o mai buna intelegere explic pe scurt : masina imensa cu motor pe masura benzinar ... dar cu un singur pasager navetist , cu suport de laptop pe volan ... ne urcam dimineata , iesim din oras si observ cum omu' pune masina pe pilot automat si isi pune laptopul pe volan si se afunda in treaba lui in timp ce masina mergea in treaba ei cu 90 Mph , pilotata de cateva sisteme independente printre care si sistemul de urmarire a benzilor , soseaua respectiva fiind una minora ( de fapt foarte slab circulata ) dar totusi dotata cu sistem de ghidare . Dupa cca o oara sau p-acolo masiona il anunta ca mai sunt nu-s'cat pana la destinatie si nu-s'cat pana ce ghidarea autonoma iese din capacitatea de pilotare - fapt care chiar il sictireste pe vrednicul conducator ... care , a doaua zi era mandru ca a facut el cu manutele lui meseriase o operatie importanta care i-a stins o lumina de avarie din bord - a completat lichidul de spalator de parbriz . Cu catva timp inaiante chiar avusese o revizie asemenatoare dar pe care n-a putut s-o rezolve - masina a detectat ca un stergator nu mai era in parametri si a avertizat asta , fiind necesara o interventie cu stergerea erorii la un service specializat .

Deci , da , trebuie condusa si asta e dificil , omul avea dreptate , te-ai invatat tu rau ...

Mai tarziu am fost curios sa stiu cum afla masina gradul de uzura si uite ce au gasit injinerii : pe fiecare brat are in montura stergatorului un microfon si un senzor de vibratii iar computeru' stie el ce si cum ...

... sa fim corecti pana la capat !

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Eu zic Terrano, am jantele astea pe masina cu capacele originale si din ce stiu eu sunt din fabrica, doar ca ale mele sunt pe 15

20150830_100616.thumb.jpg.21028bd9d662b6cfdeacf9db0a87cd93.jpg

20150610_212548.thumb.jpg.f2630aa75bd650993c62fb9193606844.jpg

Mercedes G Wolf 461 300GD

Nissan Terrano II R20 2.7 TDi

De fapt gresesc, acum am comparat pozele una langa alta si exista mici diferente care nu le observi la prima vedere

Edited by bogus

Mercedes G Wolf 461 300GD

Nissan Terrano II R20 2.7 TDi

• 2 weeks later...
  • 2 months later...

Pai dragule ia de masoara cu ruleta intre buzele jantei , acolo unde se lipeste anvelopa ... imparte la 25,4 ( un inch ) si afli singur si sigur ...

Nu cere nimeni sa fii impecabil si un fel de varf de gama , doar corect e destul !

Pai dragule ia de masoara cu ruleta intre buzele jantei , acolo unde se lipeste anvelopa ... imparte la 25,4 ( un inch ) si afli singur si sigur ...

Dar cu virgula dupa 2 ca altfel nu va mai fi asa sigur.....:wink:

Jantele astea sunt 8,5J cu ET +15 si s-au pus atat pe Y61 1999-2000 RD28T cat si pe Y61 2000-2002 ZD30. Au existat si pe Terrano cat si pe Pathfinder la un moment dat din 2002+ dar dar ca optiune exceptionala.

Mare atentie daca le achizitionezi sa ceri si piulitele. Vin cu piulite speciale cu guler. Altfel s-ar putea sa dai dupa aia mai mult de piulite decat ai dat pe jante. Cele conice ptr jante de tabla nu sunt bune.

consiliere - diagnoza - evaluare - recovery

Nu nenea , un inch are 25,4 mm , asta vrusei sa zic ... io ... dar poate avea si 2,54 cm , de ce nu , depinde cum vrei sa masori , centimetri , milimetri ... io merg pe milimetri ca asa se face in patiseria la mine ... pana la urma e doar un fel de alta semantica cu centi/mili ... !...

@Irod

J reprezinta profilul jantei, nu latimea.

Latimea, daca nu e inscrisa, se poate masura asa cum a spus @Cos

Sa cunosti, sa vrei - vei putea face !

@Irod

J reprezinta profilul jantei, nu latimea.

Latimea, daca nu e inscrisa, se poate masura asa cum a spus @Cos

No offence: vrei sa dezvolti un pic ideea? Adica, ce diferenta de profil exista intre o janta 16J7 fata de una 16J6,5?

It's not a "Jeep thing" it's the real thing ....LAND ROVER ! icona%20(200).gif

J este doar una dintre literele caracterstice pentru forma bordurii jantei .

"Profilul jantei. J, JJ, K, JK, B, P sau D sunt litere care sunt atasate la cifra care arata latimea interioara a jantei, cum ar fi 7J. Literele arata ce fel de profil are janta, mai exact, pe ce suprafata se asaza anvelopa. Majoritatea masinilor au "J", un profil al jantei des intalnit si universal. Masinile 4x4 au de multe ori jante cu profil "JJ", in timp ce alte masini mai vechi pot avea, de exemplu, un profil "K"."

Ce este intre ghilimele este citat :ha: .

Nu vei fi judecat niciodată de un om mai bun ca tine. Cei care judecă îşi urăsc, de fapt, propriile greşeli şi neputinţe.

din pacate jantele sunt echipate cu pneuri , asa ca nu am posibilitatea sa masor, dar vad ca stie Ionut latimea. La latimea asta de 8,5 merg gume 235/70/16 ?

Natura si aventura

cu ceva munca se pot monta. am asistat la montare, in configuratia asta si au trebuit folosite camera de bicicleta ptr a putea umfla.

Pentru prosti prietenia e o utopie, mereu anacronica, suspecta si ineficienta, cand nu se descopera interesul ei(Radu Cosasu)

Cam mare diferenta fata de standard. Eu am 235 /75/15 pe JJ 6,5 . Cred ca 235 latime merg la maxim 7 - 7,5 .

si eu am fost sceptic, dar persoana in cauza are deja 10000km si 10 iesiri pe munte in configuratia aia si nu a patit-o :)

Pentru prosti prietenia e o utopie, mereu anacronica, suspecta si ineficienta, cand nu se descopera interesul ei(Radu Cosasu)

Share

• Create New...

Important Information

Access to the Club4x4 Forum is conditioned by adhering to our Rules - Terms of Use